Aktuálně: 2 335 inzerátů269 596 diskuzních příspěvků19 339 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sardullah

Sardullah
Sardullah 03.01.2026, 17:02:44 xxx.xxx.221.235
Daja:

A ještě jsem chtěla ukázat jak mu okamžitě pomůže vyjít ven, jak by utlo.

Jo a zapomněla jsem připsat Gigoušek je aktivní, žravý, vyměšuje jak se má, hraje si s Chulikem , ale to pak začnou zase záchvaty. jinak je i veselý a když má záchvat vezme i piškot a jí ho i to jsem zkoušela.

jak mu okamžitě pomůže vyjít ven, jak by utlo

Já teda nepřispěju ničím “do mlýna”, ale mně to tímhle vzdáleně připomnělo laryngitidu u dětí…těm taky pomáhá studený vzduch.

Sardullah
Sardullah 02.01.2026, 18:11:53 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 02.01.2026, 17:53:21

Tak já jsem ani nemyslela plemeno, v tom se spousta laiků neorientuje, spíš info o tom úhynu klisny…

Sardullah
Sardullah 02.01.2026, 17:46:05 xxx.xxx.189.104

Teď na mě vyskočil článek..

https://www.jezdci.cz/clanky/na-vysocine-uhynula-pri-novorocnich-oslavach-brezi-klisna-kone-panikarili/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

..nevím teda jak seriózní je zdroj, ale pokud jo, tak nezbývá “poplácat po rameni” ty, kteří si prostě ohňostroje nemohou odpustit. No trochu vysoká cena za chvilku pokoukáníčka na oblohu.

Sardullah
Sardullah 01.01.2026, 16:55:05 xxx.xxx.221.235

Já to fakt nechápu… pyrotechnika není úpllně levná sranda a člověk by teda předpokládal, že to lidi kupujou, aby s tím tak nějak oslavili Nový rok… 

No tak ne… tak nějak jsem si naivně myslela, že to teda všicí disciplinovaně vystříleli po půlnoci… no tak omyl, teď nějací sousedi asi zjistili, že za dveřms jim zbyla ještě jedna taška s pyrotechnikou a tak to teď 10 minut odpalovali.

Jako tohle je prostě na dvě věci… ve městě si myslím, že nej problém mají majitelé zvířat, které se petard bojí… a dobrá, tak ten Silvestr, je to 15-20 minut a víme kdy… to člověk dá, klidně se se zvířetem zavře do koupelny, pustí si hudbu a přežijou to, ale nejhorší jsou ti jednotlivci, co střílí před a po…

Sardullah
Sardullah 01.01.2026, 13:26:07 xxx.xxx.221.235

Já bych řekla, že u nás tak nějak standardně jako každej rok…jako možná trochu míň nějakýho střílení přes den a pak po půlnoci asi 15 minut hromadně.

Ale tak u nás je většina ulic mimo zakázaný zóny…

Myslím, že toho asi líp zhodnotí lidi, kteří žijou tam, kde se stžílet nesmělo.

Sardullah
Sardullah 01.01.2026, 13:02:30 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 01.01.2026, 12:01:31

No tak to jsme koukaly defakto na to samý…😎

U nás pár lidí bouchalo už před Silvestrem… teda krátce, asi zkouška pyrotechniky… no a od půlnoci pak asi 25 minut a byl klid.

Psi jsou naštěstí v klidu i lapiňák, tak se všicí nahrnuli na postel a koukali jsme z okna na ty domácí ohňostroje.

Obrázek Obrázek
Sardullah
Sardullah 01.01.2026, 09:15:21 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 01.01.2026, 01:22:59

Tak to teda nevím… že by to bylo nízkou teplotou? To se mi moc nezdá…

Sardullah
Sardullah 01.01.2026, 08:25:16 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Chingis z 01.01.2026, 02:13:02

Andílek na cestě do nebe…😥

Upřímnou soustrast, držte se  🖤…to ten rok pěkně začíná…😴

Sardullah
Sardullah 31.12.2025, 22:12:47 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 31.12.2025, 19:58:06

Hele a nezůstala třeba nedovřená…

Já teda musím říct, že jak mám “ beznámrazovou” tak si už ani neumím představit, že odmrazuju mrazák… resp. minulej měsíc jsem odmrazovala mamce a je to vopruz.

Sardullah
Sardullah 31.12.2025, 15:03:18 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lupus4 z 31.12.2025, 14:52:52

pes k 20ti ovcím je přepych…

Já chápu, že pes je práce navíc… nemůžu vzít štěně, hodit ho k ovcím a mít vystaráno bez další práce s tím psem..

Mě vlastně štve argument, že pes je drahej, jak na pořízení, tak provozní náklady …

Já živim pastevce, aby střežil mojí rodinu jako oko v hlavě a někdo, kdo teda chová ovce takovýho psa neuživí… ? 

No já mám teda opačnej problém… nemám prostředky na to, abych svojí pastevecký čubě pořídila pár oveček.

Sardullah
Sardullah 31.12.2025, 14:09:10 xxx.xxx.221.235

No doufejme, že se chovatelé poučili a že teda zamakaj na zabezpečení oveček… mám takovej strach, aby se tam vlci nevracelu, když je mají naservírováno bez námahy …

Nejsem chovatel ovcí, tak se samozřejmě o tuhle problematiku moc nezajímám… ale bylo by asi fajn, kdyby se teda našel někdo, kdo by těm lidem třeba pomohl vyřídit nějaký dotace na to oplocení… 

Sardullah
Sardullah 30.12.2025, 09:59:29 xxx.xxx.221.235

Takže .. pavouka nezabiju, nosí to smůlu… pavouka nevysaju, mám vysavač- vodník a musím nejenom po vysávání vylít nádobku s vodou, ale z mřížky odstranit bordelismus… tedy chlupance… kdybych věděla, že v tom někde je pavouk… navíc opět je to zsbití.

No a teď k Fanče… včera ráno mi došlo, že v rohu ložnice budu mít nejen Fanču, ale i její pavučiny, protože je nemůžu vysát… večer standard… přijdu do ložnice, rozsvítím, abych Fanču zkontrolovala a ona nikde… takže jsem zkontrolovala všechno kolem postele, vzala prášek na spaní a přežila to….

Jako z Fanči nemám takovej strach, protože na naše poměry je to malej pokoutník… spíš mě děsí, že třeba vyroste…

Sardullah
Sardullah 30.12.2025, 09:50:38 xxx.xxx.221.235
Lupus4:

Tak si bez jakékoli fobie přijdu až “méněcennej” a nemoderní 😉.

Napsala bych “šťastná to žena/muž” prostě kdokoliv, kdo fobii nemá…

Jako já bych třeba ráda vyměnila svojí arachnofobii za fobii z hadů… kolikrát za život jsem potkala hada? To spočítám na prstech… 4x slepýš( vím, že to had není, ale tohle většinou fobie nerozlišuje) a 3x užovka obojková… tak to bych asi přežila, zatímco s pavouky žiju.

Když vidím mamku, jak vezme i toho velkýho pokoutníka do ruky a jde ho vyhodit z okna, tak se mi dělá fyzicky špatně.

Ale je teda fakt, že tím, že žiju přes 30lwt v baràku a pavouků je tady hodně, to se s bytem v panrláku vůbec nedá srovnat, tak už mě to nevypne a nemám hysterickej, panickej… nebo jak bych to napsala… záchvat.

Nutno říct, že z pavouků strach nemám…nebojím se jich, ale štítím… a dokonce bych řekla, že mrtvých pavouků víc než živých… štítím se i když je hračka - pavouk.. nevezmu do ruky ani gumovýho a ani plyšovýho.

A vím, že to je naprosto iracionální, ale nejsem schopná s tím nic udělat. 
Víc mě děsí černí pavouci a naopak nejsympatičtější pavouk je skákavka… kdybych si musela vybrat, jakýho pavouka vezmu do ruky, tsk by to byla právě skákavka v nějaké světlé barvě.

Jediné s čím nemám problém jsou takoví ti malí pavoučci.. u nás jim říkáme štěstíčka… cokoliv většího je problém.

Sardullah
Sardullah 30.12.2025, 07:57:00 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 30.12.2025, 00:37:05

Já si nemyslím, že by psi vlka zabili… myslím, že pes jako takový plní hlavně preventivní funkci…vlk není idiot, myslím, že obecně si jakákoliv šelma vybírá snadnější kořist… mláďata, stará, nemocná nebo nějak handicapovaná zvířata. A hlavně si myslím, že pastevecký pes, když už dojde na lámání chleba, nemá šanci.

Myslím, že pokud k nějakému fyzickému kontaktu mezi psy a vlky dojde, tak asi na nějaké rozlehlejší pastvině, kde se vlci dovnitř dostanou bez vědomí psa a pak jsou přistiženi defakto při činu už v té ohradě. Jinak si moc dobře neumím představit, že by se vlk snažil zdolat plot, za kterým mu vyhrožují pastevci…. nebo teda ta pravděpodobnost bude menší.

Opravdu by mě zajímaly nějaké statistiky vlčích útoků, kde teda dojde reálně na usmrcení ovcí nebo jiných zvířat tam, kde se používají pastevci a tam kde stádo psi nestřeží.

Tak jasně.. pastevec by měl být za nějakým plotem… je nám asi všem jasný, že nějakej top bude kavkazan… ale přeci se dá použít i pastevec měkčí… třeba pyrenejec.. tam i kdyby ten pes utekl, tak dle mého nepředstavuje velké nebezpečí… neumím si představit, že by se vrhal na lidi… spíš by si šel po svém a nikoho si nevšímal. A teda pssteveckej pes, kterej by utekl někam daleko od stáda asi nemá ty vlohy.

Ale tak pořád to chápeme…vychovat pastevce je prostě nějaká práce a toho psa máme funkčního třeba až za tři roky. Prostě to ne každý to chce. 

Sardullah
Sardullah 29.12.2025, 22:01:27 xxx.xxx.221.235
kometa:

,čůrám trochu krve celý odpoledne.

Já bych teda jela k doktorovi. Krev v moči nemá co dělat.

Tu krev jsem přehlídla… to bych teda k doktorovi šla 

Sardullah
Sardullah 29.12.2025, 21:08:02 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 29.12.2025, 20:40:20

Jako já chápu, že ne každej může nebo chce mít u ovcí psa, chápu, že není jednoduchý úplně jednoduchý vychovat si pastevce…ale asi jsem se naivně domnívala, že na oplocení jsou nějaké dotace…navíc bych předpokládala, že když jsem chovatel ovcí a chovám v oblasti, kde ti vlci jsou, tak se nějak zajímám o to, jak je efektivně ochránit a třeba bych zkusila ty oslíky…

U těch ovcí je hrozný, že to povětšinou není jedna ovce, kterou by ti vlci “ulovili”, aby se nažrali a šli by po svém, ale že toho dost potrhaj, zabijou…

Pamatuju si…ale už je to drahně let, jak někde měli zase problém s krkavci, že prostě vyklovali jehňatům oči…to bylo taky hrozný…

Sardullah
Sardullah 29.12.2025, 21:00:59 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 29.12.2025, 20:39:26

Dneska jsem spadla ze žebříku🙄Jsem lezla vyměnit baterky do fotopasti a sklouzla mi noha,jak jsem měla bahno nalepený na botě..spadla jsem na břicho,vyrazila si dech na chvíli,ale co bylo nejhorší,že jsem tím břichem spadla na kámen..nooo břicho bolí,čůrám trochu krve celý odpoledne..snad to přejde do zítra..chladím si břicho teď zmrzlým hráškem..snad to pomůže..

Bože..🙄…no ta snad ten hrášek pomůže…

Sardullah
Sardullah 29.12.2025, 20:59:26 xxx.xxx.221.235

Já teda s pračkama moc zkušeností nemám…měla jsem gorenje (či jak se to píše) asi 15 let, tu jsem nechávala v baráku, když jsme se stěhovali a teď mám beko…no, holce už asi kolem 20ti let…jako do paneláku bych si jí asi nepořídila, protože je na můj vkus dost hlučná (to byla vždycky, není to stářím), ale v baráku je v prádelně ve sklepě, tak tam je to jedno…

Takže když nepočítám ještě wirpůlku, co jsem měla v nějakém mezičase, tu jsme prodali, protože byla plněná vrchem a mně to moc nevyhovovalo…tak dvě pračky za život…

Sušička by se šikla kvůlivá těm chlupům, ale když jsem na ní prachy měla, tak jsem furt řešila kam s ní, do prádelny se mi nevejde a na pračku jsem jí dávat nechtěla a teď už není na pořadu dne…šikla by se hlavně u syna, která má všechno oblečení převážně černé a žije v domácnosti s bílou medvědicí…na druhou stranu, když to vezmu realisticky, tak by to oblečení bylo bez chlupů v tu chvíli, kdy bych ho z tý sušičky vytáhla, ale pak by stačilo, že se o mě párkrát otře fena nebo usednu doma na gauč a i když se to šlověk snaží tak nějak udržovat, tak ty chlupy doma máme a na to oblečení se to nachytá. A když jsem se teda bez sušičky obešla do teď, tak to asi není úplně nutnost.

V létě prádlo pověsím ven…když zrovna neprší, ale vzhledem k tomu, že většinou peru tak jednou týdně možná i méně..a prostě ten den nebo během dvou dnů vyperu několik praček ...ne že bychom měli tolik věcí na vyprání, ale přehozy ze sedaček, deky, koberečky se prostě prát musí…v zimě když je mráz, tak taky pověsím ven…u nás naštěstí prádlo není “uzené” a miluju prádlo, které schlo venku, ať už na sluníčku, ve větru a nebo v mrazu. 

Jo, když není počasí, tak věším doma na sušák…jediný kritický období je třeba na podzim, kdy už v baráku není moc teplo, ale ještě jsem nezapočali topnou sezénu…to teda kolikrát postavím k sušáku větrák, protože jinak reálně hrozí, že prádlo bude prostě zatuchlé.