Já teda s pračkama moc zkušeností nemám…měla jsem gorenje (či jak se to píše) asi 15 let, tu jsem nechávala v baráku, když jsme se stěhovali a teď mám beko…no, holce už asi kolem 20ti let…jako do paneláku bych si jí asi nepořídila, protože je na můj vkus dost hlučná (to byla vždycky, není to stářím), ale v baráku je v prádelně ve sklepě, tak tam je to jedno…
Takže když nepočítám ještě wirpůlku, co jsem měla v nějakém mezičase, tu jsme prodali, protože byla plněná vrchem a mně to moc nevyhovovalo…tak dvě pračky za život…
Sušička by se šikla kvůlivá těm chlupům, ale když jsem na ní prachy měla, tak jsem furt řešila kam s ní, do prádelny se mi nevejde a na pračku jsem jí dávat nechtěla a teď už není na pořadu dne…šikla by se hlavně u syna, která má všechno oblečení převážně černé a žije v domácnosti s bílou medvědicí…na druhou stranu, když to vezmu realisticky, tak by to oblečení bylo bez chlupů v tu chvíli, kdy bych ho z tý sušičky vytáhla, ale pak by stačilo, že se o mě párkrát otře fena nebo usednu doma na gauč a i když se to šlověk snaží tak nějak udržovat, tak ty chlupy doma máme a na to oblečení se to nachytá. A když jsem se teda bez sušičky obešla do teď, tak to asi není úplně nutnost.
V létě prádlo pověsím ven…když zrovna neprší, ale vzhledem k tomu, že většinou peru tak jednou týdně možná i méně..a prostě ten den nebo během dvou dnů vyperu několik praček ...ne že bychom měli tolik věcí na vyprání, ale přehozy ze sedaček, deky, koberečky se prostě prát musí…v zimě když je mráz, tak taky pověsím ven…u nás naštěstí prádlo není “uzené” a miluju prádlo, které schlo venku, ať už na sluníčku, ve větru a nebo v mrazu.
Jo, když není počasí, tak věším doma na sušák…jediný kritický období je třeba na podzim, kdy už v baráku není moc teplo, ale ještě jsem nezapočali topnou sezénu…to teda kolikrát postavím k sušáku větrák, protože jinak reálně hrozí, že prádlo bude prostě zatuchlé.