😂😂😂👍
😂😂😂👍
No ta moje trasa je právě osvětlená…a lidi se psy tam couraj běžně….teda za tmy jenom já, to je fakt…jako jsem si furt říkala, že ty prasata tam jsou, ale třeba až v noci…no prdlajs.
No nic, tak prostě na čůrandu to vezmeme fakt jen kolem komína a procházkovat prostě budu v parku (jakože když už bude tma)…
Jako i když opomenu riziko napadení divočákem, tak reálně mám fakt strach, jestli bych vůbec udržela Ginu…ona teda divočáky viděla…teda vlastně neviděla, byli jen slyšet, jak chrochtaj ve vysoký trávě a v křoví vedle cesty…když byla ještě štěndo, ale to teda hned přepla do bojovýho módu…a vidím, jak reaguje, když je někde od prasat rozryto….
Chtěla bych věřit, že už je to slušná holka a že jí udržím a upoveluju na vodítku na pohodu a jak já říkám “s prstem v nose”, ale budu radši, když si to v praxi nevyzkouším.
Jo a jinak …to jsem vám ani nenapsala. V pátek jsem jela z práce…večer kolem osmý, takže tma. U nás u baráku je plná čára, tak se jezdím otáčet nahoru na kopec…je to asi půl kilásku…sjíždím dolů podél naší rychločurací trasy…chodník vede kolem lesíku a od silnice je oddělený pásmem vegetace, u cedule Chomutov, už ten pás končí a chodník je přímo u silnice, vede kolem plotů zahrad….no a teda vyjedu z tý poslední zatáčky, takže už vidím na ten chodník a po něm si to vyšlapuje nějaký zvíře…asi nějakej ovčoun (dle velikosti), hlavu u země….páníčka nevidím…si říkám, že asi někomu utekl a že teda sjedu níž, nemůžu stát v zatáčce a že ho zkusím kontaktovat, ideálně odchytit nebo alespoň vyfotit a dát na FB, jestli ho někdo nepostrádá….no a přijedu k tomu psu blíž a on to není pes, je to divočák a za ním ještě další dva, které jsem neviděla, protože byli v trávě u plotu…
Tak nejsem pitomá, vím, že nad námi prasata jsou…je tam bukovej les, navíc jsem viděla, že i tráva u silnice je od nich zrytá…ale zatím to teda bylo jako paní Colombová…to, že bych je potkala defakto mezi barákama…to mě nenapadlo.
Tak jestli jsem si doposud myslela, že můj největší problém s touhle trasou, když je tma, je imaginární Jožin z bažin, tak to jsem byla na omylu….takže tuhle trasu si rovnou škrtám…stejně je to do koplce a já raději po rovince.
Já si včéra venku taky málem namlela hudu…u nás celý den pršelo nebo alespoň poprchávalo…jdeme a najednou jsem málem udělala provaz…na chodníku nějaký bahýnko, na tom napadaný mokrý listí…no skorem vražedná kombinace…budu si muset dávat větší pozor…
Tak netrpělivě čekám na info, až přijedete od veta.
Mě teda jako první napadly taky ty záda…tak snad bude stačit nějakej obstřik…
Vím moc dobře kolik peněz je 200,- jsem v tak vážný finanční situaci, že si troufám říct, že tu chudobu zažívám na vlastní kůži.
Majitele z mého pohledu neomlouvá ani deprese… protože pokud by byl jeho stav tak kritický, umřel by hlady asi i on. Mám kamarádku s depresí, se kterou i byla hospitalizovaná, vím jak funguje nebo nefunguje…mohl někam zavolat, že je problém, že je pes v ohrožení života… pokud mu zvládnul dát vodu s sobě pořídit jídlo….tak telefonovat taky zvládnul.
200,- korun může být opravdu hodně peněz…. nicméně si myslím, že na záchovnou dávku by to třeba i na 3 týdny stačilo, alespoň do tý doby, než by psa někam upíchnul.
i kdyby ho měl v noci přivázat k bráně útulku…
No a sousedi…. asi záleží na tom, kde je pes umístěný, jestli na něj vůbec vidí. Třeba sousedi naproti mají vysokou plnou bránu a jejich čubu sice slyším štěkat, ale vidím jí tak 1x za měsíc, když náhodou kouknu z okna a oni jdou zrovna na procházku…. čímž neříkám, že to byl tenhle případ.
Ale pořád to měl být kavkazan… hodně u takového psa schová kožich, navíc pokud to byl typický pastevec, který obecně šetří energii, tak mohl převážně ležet a nemuselo být markantní, že se něco děje.
No mně šlo konkrétně o tu práci koně na Staromáku a prostředí, kde tento kůň tráví volný čas.
Přeci jen si myslím, že pronájem jezdeckýho koně tohle téma koní, konkrétně na Staromáku, nevystihuje.
Bylo zmiňováno, že koně byli šlechtěni na spilupráci s člověkem…. v článku byly zmiňovány i války, kde byli koně využíváni… upřímně, tak to bych raději nezmiňovala… války jsou hrozné a když do toho zatahujeme zvířata, která trpí….
Myslím, že se tady tak nějak sčítají hrušky s jabkama..
Snad se shodneme na tom, že není týrání, když koně tahají kočáry, pokud nejsou přetěžováni, pracují přiměřenou dobu a je s ni i dobře zacházeno, mají vyhovující zázemí… myslím, že tohle obecně nikdo nenapadá..
Výše někdo zmiňoval třeba Stromovku….myslíte, že by koně tahající kočáry s turisty tam, vzduzovali takovou kontroverzi, jako ti koně na Staromáku.
Jako dohadovat se tady co je uzea, opratě, vazák, ohlávka… to je za mě úplně jedno, je to prostě nějakej terminus technikus…. mě by zajímalo, kolik lidí tady, co mají a nebo měli koně, by s nimi provozovalo to tahání kočárů na Staromáku se vším všudy i s tím, kde jsou ti koně ustájeni a jak tráví volno…
tetrivek:Zdravím, musím se pochlubit že Chelzie jako jediná ze smečky na páníčka kašle a prý hlavní jsem já. Protože u nás jsou lovečáci s paníčka posra…. No jo chodí s ním na hony, naháňky,na zkoušky. A včera se páníček rozčiloval, dával Chelzie různé povely a ona je plnila, ale nešla k páníčkovi, vždy přišla ke mě a zamilovaně na mě koukala. Páníček uznal že mě má asi radši. Tak už nám asi dospěla, i když já v ní pořád vidím to štěně. 😄
Já musim konstatovat, že Chelzie vypadala jako štěňátko jako usměvavej andílek… ale jakože ne tak obyčejně, ale hodně nápadně. Jsem taky majitelka bílý princezny, dokonce bych řekla, že štěňata pyrenejců jsou extrémně roztomiloučký, ale Chelzie teda byla jiná liga a teď když vidím tu fotku, tak jí to osobní kouzlo zůstalo.
Jako nevím jestli je se takhle tváří specielně do objektivu fotoaparátu… pár představitelek tohodle plemene jsem viděla, ale žádná nebyla… jak to nazvat…žádná nebyla jako Chelzie.
No mě obecně přijde, že zákony resp. tresty jsou ve spoutě případů mírné a netýká se to jen věcí okolo psů…
Někdy mi obecně přijde, že náš systém jde na ruku spíš podvodníkům než obětem…
Nemyslím si… tady by bylo něco platné asi jen větší obezřetnost kupujících.
Jako je super, že kupci chtěli šťěňátka s PP, ale to v dnešní době taky nestačí… naštěstí u štěňat s PP dle rodokmenu lze dohledat, zda avízovaná štěňata existují, plemena mají svoje kluby a chovky dnes mají povětšinou i webovky, kde jsou uvedeny kontaktní údaje…prostě spoustu toho lze dohledat a ověřit, jen kéž by tomu lidi věnovali tolik času jako když kupujou mobil, vysavač, pračku…..ale tohle prostě lidi začnou řešit až s křížkem po funuse, když už je štěně doma.
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-muz-z-plzenska-nechal-sveho-psa-fika-pojit-hlady-mel-jsem-na-jidlo-jen-pro-sebe-hajil-se-40546399#source=hp&seq_no=3&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Tohle mě opravdu fascinuje….nemám peníze na jídlo pro psa? No tak to nějak řeším, pokusím se psu najít nový domov…i kdyby to mělo být oslovení nějaké FB skupiny kavkazáci v nouzi, třeba by si psa někdo vzal.
Já nevím, asi přemýšlím jinak…majitel měl peníze jen na jídlo pro sebe…tak psovi dával alespoň vodu….no to je ale hodnej páníček…
Já jsem finančně v totální zadeli, ale my si se synem raději utrhneme od huby, budeme žrát suchej chleba, ale psy musí dostat maso….upřímně i kdyby to měla být nějaká záchovná dávka, nějaký marketový granule, kde pytel vyjde na 200,- Kč, tak je to lepší než nechat pojít psa hlady.
No u dcery to taky vypadalo bytečkově, ale teď se zfanfrněli a řekli si, že pro kluky (pro jejich psy) bude domeček lepší počin a samozřejmě pohodlné pro ně, protože jen kvůlivá vyvenčení se nebudou muset courat se psy kolem paneláků.
Jakože ve vás Gina zlomila toho kynológa?
(teď tedy upozorňuju, že se mi zase povedlo sepsat román…je to žvanění o mých kynologických radostrech a strastech, tak koho to nezajímá, tak to nečtěte, žádná další spešl informace tam není…😜)
Jo přesně…resp. po těch letech se psy a poté, co jsem odvolala i afgánskýho chrta v situaci, kdy mu před nosem přeběhl zajíc a chrtí frajer se odpíchnul třista z místa a tradá za zajícem….jo jasně, neměl přivolání jako ovčanda, že by se otočil na pětníku, ale po zahvízdání začal točit oblouk zpátky ke mně….teda výhoda byla, že on byl sice instinktivní lovec, ale už prostě asi zdegenerovanej (nebo taková povaha…nevím), nebyl to zabiják…jako i když toho zajíce doběhnul…což na tý krátký vzdálenosti nebyl problém, tak to mu stačilo…nebo spíš mi to přišlo “jééé, tak to není psí kámoš na hraní, tak to mě nezajímáš”…
Když si vzpomenu, jak jsem byla na diskuzích “chytrá”, že když mám totálně nemotivovatelnýho psa a ještě instinktivního lovce a samostatnou jednotku s vynikajícím orientačním smyslem, tak že jediná cesta je, abychom se vzájemně hodně milovali a měli tak silný vztah, že potom ten pes, jenom a kvůlivá lásce ke mně je ochoten se dohodnout na nějakých pravidlech a udělat něco jenom kvůli mým krásným očím.
No a pak přišla Gina…a prej…"tak nějakej vztah si strč do zadele"…jela v režimu …a tady bych to asi nejvíc vystihla hláškou z filmu Jedna ruka netleská “My se vůbec neznáme, viď Stando”.
Zkraje to ještě docela šlo…nebo teda já si naivně myslela, že to půjde. To jsem měla ještě Jacka a malá Gina se ho docela držela a po povelu “ke mně”…přicházela i s Jackem a byla chválena…to jsem si říkala, že to napodobování mi pomůže. Dokonce se mě jako štěndo i docela držela. No a pak se madam pustila nejen máminy sukně (jako mojí), ale i Jackova kožichu a tramtadadá a byl konec.
A zase nemůžu říct, že by na ní moje výchovné působení a učení přivolání nezanechalo stopy…dokonce musím říct, že se asi můžu poplácat po rameni, na tu hrůzu, co jsem si s ní zažila v pubertě, má přivolání nebojím se říct na 90%…což je bohužel pro mě nevypustitelný pes.
Jako můj osobní názor je, že by na volno fungovala s elektrikou na krku….že když by poznala, co obojek umí, tak už by pak přicházela jen na vybrace a nebo na zvukový signál…ale já jsem na elektriku moc měkkosrdcatá a vzhledem k tomu, že Gina není běhací pes, ale courací, čuchací, tak jí 20ti metrová šňůra stačí…teda spíš výhoda pro mě, že s ní nemusim nikde lozit.
Jako musím říct, že je to možná způsobený i mojí nedůvěrou v Ginu…jako 2x odklusala do západu slunce…a já volám.."Gino, ke mně…Gino počkej" a madam přes rameno řekne “já počkám až na konci”…ve druhém případě mi nakonec klusala v ústrety a říká “no tvl, kde jste, já už tady čekám takovou dobu”….jak říkám…nikdy jsem neměla strach, že když se můj pes někam rozeběhne, že ho nezavolám zpátky…ani s pobertální kavkazandou Jessinkou, když se rozběhla tryskem pryč, tak jsem neměla strach, že když zavolám, že nepřiběhne…ale jsem za Ginu vděčná, protože to je další zkušenost do mého portfolia. Jako teda nezvládnutá zkušenost, možná, kdyby tu mojí Kanimůru dostal do ruky někdo jinej, tak by to zvládnul….ve své podstatě jsem zpětně ráda za to peklo a pocit zmaru v Ginině pubertálním období, protože to teda byla zkušenost k nezaplacení….
Ono není umění koupit si berňáka, co už se narodil se základním výcvikem a machrovat, jak jsem si dokázala vychovat psa a kroutit hlavou nad těmi majiteli, co to takhle nezvládli…to člověk žádný zkušenosti s takovým snaživým vzorňákem nenasbírá.
Paradoxně nejvíc pyšná jsem byla na Jessinku, jako odrostlý štěndo, když se šla v parku (po domluvě) pozdravit na volno s pejskama (border koliemi)….já čekala s Ginou o pár metrů dál na cestě, protože na borderáka byla Gina moc hrrr…a pozor, pak Sardullah zavolala “Jessinko, tak řekni pejskům ahoj a jdeme…hopí, hopí” a Jessinka se sebrala a ihned se přiřítila ke mně a teda majitelky těch “nejchytřejšů psů na světě” smekly slovně klobouček….jako dámy mé milené, málem jsem neviděla na cestu, jak jsem měla nos nahoru.
Pššššš🤫….to nebude barzojík…plán je přivést domů křížence kolie a chrta a jedyty...on je nakonec “hrbatej”…no to mě pěkně podfoukli..😜…
Jako jasně…je to až za xy let, až moji současní psi odejdou za duhový most, ale doufám, že se toho ve zdraví dožiju.
Jako tvrdila jsem, že už si dalšího psa nepořídím, ale teď to vypadá, že dcera bude kupovat rodinný domek…takže pokud by se přihodilo, že už bych se o psa nemohla postarat, tak vím, že by si ho vzala ona, tak to dost zásadně mění situaci.
Tak jako v tohle se shodnem, já vim, že bych vrabče nevypiplala… raději bych předala zkušenějším,
Tak koukám pořád zálibně a závistivě na ty barzojíky a čím dál tím mám chuť si splnit na konci života přání a po Gině si toho barzoje pořídit… a kdyby to byl kontaktní mazel, tak to už by bylo štěstí dokonalé.
Si pořád říkám, že život je krátkej a ten barzoj mi prostě v odškrnutých splněných přáních chybíí…
No a největší pokušitel je benjamínek, protože ten je ještě pro mě v tom barevné kombinaci.
Spíš mám trochu pochybnosti, jestli ještě jednou zvládnu chrta ukočírovat tak, aby se mohl svobodně proběhnou na volno.
Hele moje kámoška ná neskutečnou radost, když. se jí podaři v obchodě ulovit nějakej ten hadřík nebo botičky nebo kabelčičku za nějakou rozunou cenu. Já mám radost, když se z měkčí konzistence dostaneme na nějakej hezkej pevnej bobek.
A u psů fakt nechválim, když předvedou trojné salto s pěti vruty, ale když se povede ukázkovej bobek.no, to je radosti.
Když o tom tak přemýšlím, tak asi budu jinej gagn… bude za mně ta divná bába posedlá hovnama.
kometa:třeba u papoušků je běžné, že se dokrmují ručně
Jenže to je něco jiného. Papouch se dokrmuje ručně, aby si zvyknul na člověka a byl z něho domácí mazlíček. U vrabce chceme přesný opak.
Já to nemyslela to "ochočení", ale čím krmit.
Jako praktickou zkušenost nemám, ale prostě mám takovej pocit, že u toho vrabce je to složitější, než u papouška, kde ty zkušenosti s krmením mláďat jsou.
No já v životě tolik nenasbírala ani po zimě…vůbec nevím, proč jsem měla ten dojem, že toho nasbírám na 3 igelitky 😄
Nějak mi prostě vypadlo z hlavy, že ne všechnu potřebu psi vykonávají na zahradě a mám přeci vystudovanou elektrotechnickou průmyslovku, tak jdu na to matematicky🤪….krmím 2x denně, takže počítám raději s vyprazdňováním 2x denně…krát 2 psi…krát asi 14 dní jsem se k tomu nedostala (to bylo tak hektický, že si fakt sypu popel na hlavu)….takže výsledek je 56 kousků….no a to už mi přišlo jako bambilion🙄
V reálu to bylo 10 ks…
A slibuju, že už dál v těchto příspěvcích nebudu pokračovat, aby mě někdo nenařknul, že to je diskuze o ho.vně..😎