já dostala před chvílí od Yody přes hubu… Blbnul, vytáhnul z pod ledosněhu velikou roztřepenou větev a jak se konec náhle uvolnil a vymrštil, trefil mě těsně pod oko. A to byl ode mě docela velký kus. Dvě ranky skrz a líp mi drží na nose brýle 😄
U nás ráno -8 … teď mi to ukazuje -5, ale svítí slunéčko, nefouká vítr, tak je pocitově fajn.
Jako já zimu nesnáším, tak nadávám jak špaček, aby už bylo jaro….ale pak si představím, až to všechno roztaje a z naší trasy se stane bahnitá stezka a na louce bude stát voda, tak už mi to tak idylický nepřijde a už teď je mi jasný, že budu říkat “zlatej mráz a sníh”….
Vši začal být docela problém, alespoň co slýchám od rodičů děcek, co to přitáhly dom…přesně…dřív se vzal Orthosan a bylo vymalováno, dneska jsou ty mrchy pěkně odolný. Ideálně k nějakému přípravku nasadit ještě mechanické odstraňování hřebínkem - všivák.
Já po zkušenostech před lety s dětmi, tak po umytí hlavy, kdy jsou vlasy ještě mokré, tak jsou vši docela zpomalené, takže se dá dobře nejen tím hřebínkem, ale i ručně odstraňovat…plus na suchých vlasech ještě likvidovat případné hnidy…záleží na tom, v jaký fázi člověk to zavšivení chytne…
Už si napamatuju, co jsem používala u dcery, ale vím, že jsem vystřídala těch přípravků více a stejně jsme se těch potvor dokonale nezbavily…takže jsem opravdu jak Popelka ty potvory odstraňovala mechanicky…dlouhý vlasy jsme zachránily, ale byla to teda týdenní makačka.
PS: plus jsem teda suchý vlasy ještě brala žehličkou na vlasy a nebo kulmou, to mi přišlo, že hnidy to docela likvidovalo…
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 17.02.2025, 12:08:31
…tak já pokračuju a najednou dojdu na konec stopky, tak se otočím, 😀 😀 nemá to být obráceně? Źe pes dojde na konec stopky a otočí se? 😀 Pardon. Já musela 😀
Tak u nás v 99% případů dojdu na konec stopky já, protože i pomalá chůze je rychlejší než tempo, kterým se pohybuje Gina při průzkumu terénu…a to jedno procento je, když mi Ginu něco rozhodí…povětšinou nějakej štěkající pes nebo podezřelá osobnost…tak to potom dojde na konec stopky ona a říká “děléj, budeme je sledovat” a já jí říkám “co blbneš, já nikoho sledovat nebudu”…a naopak, když dojdu na konec stopky já, tak říkám Gině “tvl dělej…jdeme” a ona “ panebože, to je furt spěchu, vždyť už letím…”…jo letím, to bych si snad stihla dát i cígo, než ujde těch 20 metrů (ale pozor, ona u toho umí nasadit výraz jakože …letííím..ale neletí, courá se….a nedej bože, když má klusat…to teda kluše, ale s výrazem “no to jste se snad pokakali…kam letíte proboha…procházka je od slova PROCHÁZET SE a ne že běžíme”
Ale všechno je lepší, než když byla mladej plašan a lovila mi terénní motorky, osamnělé chodce, běžce, cyklisty, cizí psy na vzdálenost i 100 metrů a dokonce i stíny aut, co jezdila na mostě nad námi a jejich stíny se pohybovaly před námi na zemi….to bylo fakty o zdraví a zavánělo to vykloubeným ramenem a nebo já, jak mě za sebou potáhne v poloze ležícího střelce….jeden čas to vůbec nešlo ani na couračce, ani na flexině, protože to fakty bylo o zdraví….to zlatá čuchací a courající se Gina….
Tady na vsi psi před obchodem naprosto běžně. Ti, co jsou větší a budí respekt, nestojí přímo uvázaní u bezpečnostní mříže dveří samošky, ale jsou uvázaní ve slepé ulici vedle u železného sloupku plotu. V jiné samošce mají pro psy v meziprostoru mezi otevíracími dveřmi jedněmi a druhými uvazovadlo a misku s vodou. A to mají taky v Tescu. U pekárny moc není kam uvázat, tak jsou psi buď odložení navolno a nebo symbolicky cvaklí k takové té stojací ceduli, co je na ní křídou napsaná denní nabídka (a kterou vítr občas shodí) 🙂
nebo symbolicky cvaklí k takové té stojací ceduli
No když si vzpomenu na Jacka…to byl takovej mamáneček, že měl problém počkat před obchodem i se zbytkem rodiny a svojí psí sestrou…ten by za mnou přišel dovnitř i s tou cedulí😂
My vyrazili včéra…nějak jsem nekoukla na hodiny kolik je, venku světlo, vůbec mě nenapadlo, že už je po půl šestý, takže když jsme došli na louku, tak se začalo brutálně stmívat…
Tak si říkám “oběhneme louku a pomažem domů”…no oběhneme louku, to se líp řekne, ale hůř udělá…Ginu připnu na stopovačku 20m a ona si odejde čmuchat rozrytiny od prasat…tak já pokračuju a najednou dojdu na konec stopky, tak se otočím, co tam ta Gina dělá a madam leží na zemi. Tak to teda ve mně hrklo, protože v lednu jsem teda byla nonstop v práci, tak jsme tomu pohybu moc nedaly, ale že by mi vypadla tak z kondice, že ujde 1,5 kiláku a už nemůžu?? V zimě??…takže první co mě napadlo, že teda problém se srdíčkem a už se o mě pokoušely mrákoty….no tak prdlajs..jakmile jsem šla směrem k rozrytým místům, tak madam vyskočila a prej jdeme čmuchat. Takže to, že někam nechce dovedla k dokonalosti…ono nestačí, že jí kolikrát táhnu za sebou jak kozu, že se za mnou táhne jak smrad a dává svým výrazem dost jasně najevo, co si myslí o tom, že jdeme např do lesa…né, tak madam si rovnou lehne….no nicméně její umíněnost je lepší varianta než nějaká nemoc.
Domů jsme se vraceli už za tmy…ještěže je sníh, tak to není úplně tma tmoucí, ale i tak jsem to chtěla vzít raději cestou mezi domy, než “prasečím” lesíkem…ale to bych musela jít z kopečka na omega klouzavý cestě, tak jsem si řekla, že raději risknu ty prasata než zlomenou nohu a tak jsem celou cestu lesíkem zpívala “šly panenky silnicí, silnicí, silnicí…” aby o nás prasátka věděla a dost jsem si oddechla, když jsme z lesíku vylezly…jako já mám z těch divočáků fakt vítr…
A začalo sněžit a byla to úplná pohádka…na konci cesty, kdy už začíná asfaltka Gina říká “tak bychom si to mohly dát ještě jednou, mě se ještě domů nechce”….no na to, že z mého pohledu ještě před chvílí umírala na infarkt, tak dobrý…
Se psy jsem chodila nakoupit do takového malého krámečku u nás- pultovka a celou dobu jsem na psa přes výlohu viděla… to bylo s ovčandou a chrťákem. S berberama už ne, to by bylo o hubu Sára opravdu nebyla bezpečný pes a člověk fakt neví i tu chvilku, jestli k ní nepřiběhne pes, dítě, člověk… i když má náhubek…teď už je to jedno, krámeček už není ….
Jako jasně u nás před Penny čekají přivázaní psi běžně, ale na takovou věc už jsem hodně paranoidní při představě co všechno by se mohlo stát… navíc Mates je i ukradnutelnej pes. Prostě já psa nenechám bez dozoru nikdy.
Já chápu ten koncept… jdu nakoupit, na poštu, tak prostě vezmu psa a pofackuju to z jedný vody na čisto… ale já to mám prostě jinak.
Na druhou stranu já třeba nikdy nechodím pěšky, když nemám sebou psy, protože chodit pěšky bez psa pro mě postrádá smysl a je to pro mě naprosto zrracenej čas… takže se mi možná někdo směje, že i třeba tam, kam to mám 10 minut pěšky jedu autem, ale pokud sebou psy vzít nemůžu, tak prostě pěšky nepůjdu.
No mě vůbec nejde o to, že plemena vznikla kříženm a tak proč nezkřížit to a tamto… jde mi čistě o to, že kříženců a vořechů jsou plný útulky, tak proč cíleně vyrábět další.
A jestli někdo má a vychvaluje pomskyho, tak jsem teda ráda, že našel super psa a asi chce teda dopřát tu radost dalším lidem a zařídit štěňátka, ale to v generaci F2 už nebude to pravé ořechové resp. asi ne to, co mělo být záměrem.
Jsme pořád u toho, že psů je jak psů a bohužel i těch nechtěných a že fakt každá Fifinka nemusí mít štěňara jen proto, že je to paní úžasňáková.
Nejsem žádnej PP fanatik .. ze sedmi psů jsem s PP měla 3, dva bez PP a dva křížence F1…ve své podstatě se ke mně všichni psi dostali řízením osudu a nej osudová fena byla právě ten kříženec a ano, pokud bych měla šanci si pořídit stejnou kombinaci plemen, tak bych si jí pořídila, i když je mi jasný, že Sára měla povahově asi chybu v matrixu a byla by velká náhoda, kdyby se narodila další povahově podobná fena … ale kdyby mi někdo řekl “ hele já mám doma bernardýna a berňačku, tak je připustím, abych ti vyrobil Sáru”… no tak to fakty s díky odmítnu, protože proč vyrábět nějaká další štěňata, když já si můžu pořídit jiné štěně.
No tak to tady čtu, že asi nic moc nepomáhá resp. je to těžký…ke mně žádný kočky nelezou, neboť by si na ně psi došlápli…a psi mám kontinuálně, tak mě nikdy vlastně ani nenapadlo, že kočka může být problém…ale je fakt, že sousedka nadává, že má rozhrabaný záhony…
Otázka je jaký je “chovatelský záměr”…jestli je záměrem vyprodukovat “čistokrevného pomsky”, tak může v generaci F2 nastat možná i zklamání…ale nejsem genetickej inženýr, tak se možná pletu…
Ale celkově mi přijde prostě kravina množit křížence….
Psycholožka… rádoby… ta mi radila, ať se líčím, aspoň trochu, jakže … ani nevím proč… jsem jí řekla, že krávy a koně to jistě ocení, a manželovi se líbím takhle… tak prej si najděte nějakýho "kamaráda", který vám bude říkat, jak jste krásná… hm… jsem manželovi nedávno říkala, že je určitě rád, jak jsem šetřivá manželka, že si ani makeup nekupuju, ke kadeřnici, na nehty nechodím… za ušetřené peníze stavím haly 🤣
tak prej si najděte nějakýho "kamaráda", který vám bude říkat, jak jste krásná
Mám kamaráda gaye…ten si všimne na první dobrou, když už si něco napatlám na ksicht…to vždycky s úsměvem řekne “No Andu, ty jsi nakreslená…”
Já bych se i líčila…takový to “nahatý” líčení…nějakej bb krem, řasenka, nenápadný stíny, rtěnka, za chvilku je to hotový a můžeme vyrazit do světa…ale…to bych musela být zvyklá, že jsem nakreslená a nesměla bych si furt hrabat na ksicht a promnout co chvíli oko…to tak nějak to nakreslení moc nevydrží. A pak teda můj nej problém s líčením je večerní odličování….
Zase je pravda, že když vystoupím ze své komfortní zóny…tedy vezmu si něco hodobóžovýho (tím myslím NE maskáče), něco provedu se svými dlouhými vlasy (tedy ne drdol), a na ksicht si namaluju nějakej ucházející obličej, tak si toho všimnou všicí na první pohled….zatímco moje kamarádka, která chodí pořád nalíčená, načesaná a i domácí oblečení vypadá, tak jako moje hodobóžový, tak když vyleze nenalíčená a nenačesaná, tak se jí každý ptá, jestli není nemocná, že vypadá hrozně….
Jenom nápad. Když mi po stehách rupnul prst, pomohly “mašličky” z náplasti a obden opatrně sundat, vyčistit a znovu a ochranu na to. Já vím, pes furt po noze šmajdá, ale přes noc třeba by to hojení podpořilo? Je to blbost?
Chudák, to bolí hodně 🌷
Nevenčím, ležím s horečkama….🤕 páneček to fláká, ale jsem ráda, že mám zastání 🙏
Tak přeju rychlé uzdravení🍀…mě se chřipka držela asi deset dní…ne teda horečky, ale únava byla obrovská.