Ještě jsem se chtěla zeptat na tu imunizační kůru. Předepsal vám ji vet, nebo jste si ji sestavila sama? Zkoušíte doplňky stravy? Děkuji
Imunizace (desenzibilace) je v podstatě vakcinace alergenem podle daného schématu s cílem naučit imunitní systém alergen nějak tolerovat. Tuto vakcinaci nabídla laboratoř provádějící testy na alergeny s tím, že na ty “naše” alergeny (roztoče, ambrozie) je látka k dispozici. A protože toto je jediné, co se dá považovat za léčbu (řeší příčinu a ne jen následek), tak jsem do toho šla.
Doplňky stravy vysloveně na imunitu nezkouším
Záněty uší také občas řešíme, dostává “suspenzi” (bych řekla, že tam jsou kortikoidy i atb) a ta zabírá rychle.
“Problém je v tom, že když nevím, co to spouští, tak co mu mám vlastně dávat?”
od toho je ta eliminační dieta - 1 druh proteinů (masa) + 1 druh sacharidů (příloha)…to, s čím se pes v životě nesetkal (má psice měla daňčí + quinou, daňčí jsem i sušila, ať mám pamlsky). Délka podávání el. diety 6-8 týdnů, ale uvádí se i 10-12 týdnů, než se organismus zklidní. Nic v této době nepřidávat! A pak přidávat vždy jen 1 druh potraviny, takto krmit týden, zda se alergie opět přihlásí.
varianta jsou veterinární granule pro alergiky, jako el. dieta.
stěry - základní cytologie na určení bakterie/kvasinky/paraziti je hotová hned. A od toho se už může odvíjet léčba. Samozřejmě kultivace bakterií trvá déle.
Moje feňule alergička držela el. dietu cca 9 týdnů a když tam nebyl žádný progres, vyžádala jsem si testy z krve a ejhle, vyskočili nám roztoči, ambrozie a jehněčí (předpokládám, že těch potravinových alergenů je víc). + včely, vosy apod. Takže jedeme cytopoint + imunizační kůra
Miluji slovenštinu měla jsem ráda slovenské pondělky chybí mi tato řeč slovenský dabing byl kvalitní a jsem vděčná za díla (třeba film Láska hory přenáší, či jak se to jmenuje - tam to bylo cca půl na půl), kde nechají slovenštinu spolu s češtinou, radost poslouchat…..
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 05.12.2025, 21:04:00
no, za prvé projev zájmu nejsou drby
a za druhé - Patrik Hezucký byl osoba veřejně známá, a z jeho nemoci se, díky mediální prezentaci, stala věc veřejná. Takže by se nabízelo věcně a stručně podat informaci, aby se těm drbům předešlo.
Ono se to srdíčko dá podpořit velice slušně. Badymu léčba dala dva roky relativně normálního života jen se ladila a upravovala postupně a dle stavu, ze začátku časté kontroly (krom toho, že mu periodicky tahali tekutinu z hrudníku)
no, on sice anonymní zadavatel píše o inteligenci majitele, ale vztahuje to k chovateli. Má dva psy od štěněte - chytrého a nechytrého - jaký je tedy zadavatel….? 😉