ten KLIKR by to chtělo, KLIKR
a trénink 24/7
ten KLIKR by to chtělo, KLIKR
a trénink 24/7
to je až strašidelné
jsme 2 in 1, vlastně 1 in 2….😇
u nás 9st., zatažeností prosvítá slunce a ledovka (ve smyslu mrznoucí srážky pokrývající povrch) zde vůbec nebyla, jen zmrazky na cestách.
Což znamená, že čistého psa nemám 😎
tak ať to dopadne dobře! 🍀
“Např. Ve chvíli, kdy se člověk cítí ohrožen, snižuje se dramaticky schopnost učení. Ke slovu se dostává amygdala, tedy pudové jednání “uteč nebo bojuj”, vše ostatní jde do útlumu…. A to asi nechceme ve chvíli, kdy se snažíme dítě něčemu naučit.”
hmm, odkud já to znám…..jó, od psů! taková základní poučka, trojúhelník stresu, Šusta to popsal 😄😉
neboli jsme na začátku a u toho, že ten výrok “výchova psů a člověka je stejná”, nebo jak to znělo, je pravdivý! 😄
co se týká následků, které ta či ona výchova měla, budu tvrdit, že člověk sám to není schopen posoudit, jeho pohled na sebe sama je vždy subjektivní a nějak zkreslený. Odborný pracovník by pravděpodobně našel mnohé, čemu by se dotyčný divil.
A za druhé, nikdo netuší, jaký by byl, kdyby jeho výchova probíhala jinak. Nikdo.
“Protože dnes už se ví, že je lepší, mít koťata třeba právě dvě.”
jo, koťata jo…..😎
Určitě bych ho nikam nevozila.
A nekastrát se umí hezky zatoulat i doma-venku (teď nevím, jestli má být čistě domácí nebo chodí i ven nebo jak)
vždyť píšeme to stejné 😄😉
možná je dobré si diskuze číst od začátku, minimálně od začátku právě probíraného tématu, ať má člověk přehled - že je to na člověku píši výše 😉 (můj první příspěvek ve 13:38)
janaa:Jakože se pes neumí naučit chodit na vodítku?
ale tohle přeci nepíši
píši, že míra námahy vynaložené na naučení netahání je závislá na psu samotném
kometa:Já říkám, že ano. Neshodneme se.
že zvířata mají druhou signální soustavu?
“Btw tahání nebo netahání na vodítku je opravdu jen a pouze o majiteli,nikoli zvířeti”
s tím si dovolím dost nesouhlasit, zrovna tohle je hlavně a v prvé řadě o psu
“Sardulah, máte Kanimůru strašně rozmazlenou a omlouváte to plemenou příslušností a povahou, chápu Vás plně, nám to s Framíkem úplně stejně”
prosím Sardullah nic neomlouvá, ono to tak skutečně JE 😉
canka, a kukuč čikitky by byl?
ona je fakt k sežrání…..😍
““No a pak samozřejmě to, co všechno po psu chceme…ale tak ten základ…sedni, lehni, čekej a podobně si myslím, že zvládne většina jedinců…i těch neochotných”
A pokud to tak bude, tak budu nejšťastnější.”
no, já bych k tomu vypíchla z textu Sardullah toto:
“obecně jde o zkušenosti a um páníčka”
to je gró věci
““JAKOU výchovu? jak ta výchova vypadá, na čem je založena? na jakých principech? v čem je to tak ale úplně odlišné od výchovy člověka?”
Opravdu čekáte že vám budu vysvětlovat pojem výchova? Nebudu, protože to by měl dospělý člověk vědět, minimálně ten který má potřebu do problému zasahovat.”
neboli neví…….
““tak to se nepočítá, ale dceři jste v její pubertě vrazil opravdu pořádnou facku.” Stejně tak jako jsem v případě potřeby dostal po papuli já od svých rodičů. Ani v dceři ani ve mně to žádné trauma nezanechalo.”
v každém případě to má minimálně jeden důsledek - “výroba” člověka, pro kterého je násilí na dětech normou (v tomto případě)
“ždycky, když něco vyžadoval a rodina mu nechtěla vyhovět, stoupl si a řekl zhruba - jak to tak nebude budu dychat a umřu vám. Hyperventilací se skutečně spec děti dokáží dostat do bezvědomí. Paní přednášející nám říkala, že nejjednoduší metoda je v té chvíli spratkovi vrazit facku, jak říkala ještě nepoznala dítě, které brečí a zároveň dokáže hyperventilovat😜.”
jen zde to není prostředek výchovný, ale přímo zdravotnický
“u malých dětí je teorie respektující výchovy nesmysl, nefuguje a dítě rozhodně nemá mít práva pomalu dospělých lidí, ukřižují ho…”
obávám se, že tento výrok není založen na znalosti respektující výchovy
“Tvrzení že žádná z uvědomělých maminek nikdy své dítě ani neplácla se zdá neuvěřitelné, stejně tak tvrzení že své děti vychovávají jako štěňata. Možná je to nyní moderní ale ještě v nedávné době tomu tak rozhodně nebylo a nikoho soudného by podobné srovnání ani nenapadlo natož aby takovou výchovu praktikoval.”
JAKOU výchovu? jak ta výchova vypadá, na čem je založena? na jakých principech? v čem je to tak ale úplně odlišné od výchovy člověka?
bo tohle je o mozku, ne o těle, ve kterém ten mozek je…..
N:Ono to někdy nejde Megi bez toho pohlavku. Je to krajní řešení, ale i v přírodě to tak chodí.
kdy to nejde?
"sis se rozhodně nepíše"
no nevím nevím, někdy je dobré si taková tvrzení ověřit, než je člověk vypustí do světa……
u nás polojasno, cesty totální ledovka pod popraškem
koupila jsem taktéž, zájem o hračku trval tak 20 minut a šlus, už si toho vůbec nevšimnou
nasněžilo, všude snížek bílý
průser….Moja je VESELÁ!
to bude venčeníčko…..😎🤪