“Ona ho chtěla nechat na dietě, která mu nedělá zle, alespoň měsíc”
od toho bych se odpíchla
psa stabilizovat
testy na alergie se dělaly?
“Ona ho chtěla nechat na dietě, která mu nedělá zle, alespoň měsíc”
od toho bych se odpíchla
psa stabilizovat
testy na alergie se dělaly?
“během prvního roku je čeká i praktická zkouška – žádné triky, jen základy: výživa, veterinární péče, bezpečnost, signály psí řeči”
toto jsou věci obecné, platné pro všechny psy
a psí řidičák, to už je o konkrétním psu a jeho ovladatelnosti
Anonymní:Ještě jsem se chtěla zeptat na tu imunizační kůru. Předepsal vám ji vet, nebo jste si ji sestavila sama? Zkoušíte doplňky stravy? Děkuji
Imunizace (desenzibilace) je v podstatě vakcinace alergenem podle daného schématu s cílem naučit imunitní systém alergen nějak tolerovat. Tuto vakcinaci nabídla laboratoř provádějící testy na alergeny s tím, že na ty “naše” alergeny (roztoče, ambrozie) je látka k dispozici. A protože toto je jediné, co se dá považovat za léčbu (řeší příčinu a ne jen následek), tak jsem do toho šla.
Doplňky stravy vysloveně na imunitu nezkouším
Záněty uší také občas řešíme, dostává “suspenzi” (bych řekla, že tam jsou kortikoidy i atb) a ta zabírá rychle.
“Problém je v tom, že když nevím, co to spouští, tak co mu mám vlastně dávat?”
od toho je ta eliminační dieta - 1 druh proteinů (masa) + 1 druh sacharidů (příloha)…to, s čím se pes v životě nesetkal (má psice měla daňčí + quinou, daňčí jsem i sušila, ať mám pamlsky).
Délka podávání el. diety 6-8 týdnů, ale uvádí se i 10-12 týdnů, než se organismus zklidní.
Nic v této době nepřidávat!
A pak přidávat vždy jen 1 druh potraviny, takto krmit týden, zda se alergie opět přihlásí.
varianta jsou veterinární granule pro alergiky, jako el. dieta.
stěry - základní cytologie na určení bakterie/kvasinky/paraziti je hotová hned. A od toho se už může odvíjet léčba.
Samozřejmě kultivace bakterií trvá déle.
Moje feňule alergička držela el. dietu cca 9 týdnů a když tam nebyl žádný progres, vyžádala jsem si testy z krve a ejhle, vyskočili nám roztoči, ambrozie a jehněčí (předpokládám, že těch potravinových alergenů je víc). + včely, vosy apod.
Takže jedeme cytopoint + imunizační kůra
“Tak to byla rakovina jater, nádor neznámého původu (Patrik H.).”
lehce poopravím - rakovina(nádor) neznámého původu, do jater metastázovala
Miluji slovenštinu
měla jsem ráda slovenské pondělky
chybí mi tato řeč
slovenský dabing byl kvalitní
a jsem vděčná za díla (třeba film Láska hory přenáší, či jak se to jmenuje - tam to bylo cca půl na půl), kde nechají slovenštinu spolu s češtinou, radost poslouchat…..
problém mohou být šlachy/vazy
to rtg asi neodhalí
no, za prvé projev zájmu nejsou drby
a za druhé - Patrik Hezucký byl osoba veřejně známá, a z jeho nemoci se, díky mediální prezentaci, stala věc veřejná. Takže by se nabízelo věcně a stručně podat informaci, aby se těm drbům předešlo.
sám o sobě asi ne, ale může “přiložit ruku”…
jestli se problém rozjel s jarem, tak to ukazuje na alergii environmentální, respektive také - k potravinové
testy se nedělaly? ať se teda nehádá z křišťálové koule?
a existuje imunoterapie (desenzibilizační léčba)
“Viete mi poradit ako ho naviest na interakciu?”
interakce = kontakt, žít spolu
ne štěně někde samo
štěně notabene takového plemene a s takovou povahou
acher, upřímnou soustrast
a hodně sil….
Bodlinka:dvě kočky jsou lepší než jedna, odbydou si spolu noční běhání
ano
rozdíl je v tom, že ti ve dvě ráno neběhá přes hlavu kotě jedno, ale rovnou dvě….😉😄
postroj nahoru, pokud to tedy velikostně dá
“zkrachoval jeden obchod s deskovýma hrama,že je tam prodávají za snad ¼ cenu…”
za tu ¼ ceny na temu prodávají padělky her toho obchodu, který je vyvíjí
Ph, držím palce, ať to zabere! 🍀
Ono se to srdíčko dá podpořit velice slušně.
Badymu léčba dala dva roky relativně normálního života
jen se ladila a upravovala postupně a dle stavu, ze začátku časté kontroly (krom toho, že mu periodicky tahali tekutinu z hrudníku)
“Teda jak tady matlám Ginu na gauči, tak si myslím, že potřebuje drobet přistřihnout drápky… to zas bude keců…”
zrovna drbu Moju na gauči a říkám si, že bych jí mohla střihnout drápy na paspárcích….ale že by to bylo keců, tak nebudu rušit všeobecnou pohodu….😀
ocet, nejlépe bílý (mám kanystr kyseliny a ředím do postřikovače)
jinak na to funguje alpík (likvidátor pachu alp)
soda
no, on sice anonymní zadavatel píše o inteligenci majitele, ale vztahuje to k chovateli.
Má dva psy od štěněte - chytrého a nechytrého - jaký je tedy zadavatel….? 😉
těch 8 let je na prostatu věk tak akorát