no, já bych v prvé řadě kvitovala zavedení předmětu “soužití se zvířaty”, nebo tak podobně, na základní školy
no, já bych v prvé řadě kvitovala zavedení předmětu “soužití se zvířaty”, nebo tak podobně, na základní školy
“A problémové plemeno neexistuje. Pouze problémový majitel.”
existují
potenciál “problémový” se váže i k plemenným přepokladům, ať už povaze či jen hmotnosti
a samozřejmě je to funkce všech zúčastněných, tedy i majitele/psovoda
“což jaksi vyžaduje leh na boku”
proč nutně takto?
brala jsem roky rosucard a na hmotnost to vliv nemělo
“Vždycky jsem se nakonec vrátila k dlouhým vlasům, protože je to nejpraktičtější….”
nene
nejpraktičtější vlasy jsou vlasy žádné (resp. ježek do pár milimetrů)
osvobozující! 😉
krásné zvíře, Bodlinko….👍
Buggyra:Vzhledem k tomu, že v době šlechtění těchto koní byli majitelé koní nuceni tyto koně chovat extenzivně, tak ano, toto šlechtění probíhalo dle přirozených potřeb těch koní.
koně (psi atd.) měli potřebu být chování a šlechtěni=geneticky měněni člověkem v prospěch člověka?
to je ta moje základní otázka etiky(samozřejmě jen řečnická)
musím položit otázku :
“No a pak je otázkou, jestli je etické nechat prostě ta staletí šlechtění a práce našich předků a ten kus historie prostě nechat jen tak odejít.”
a bylo etické to šlechtění ?
kometa:snad jedna strana mírně jen mírně rozšířená, ale nic to neznamená.
A to vyšetření proběhlo u kardiologa? Jedna strana mírně rozšířená - zbystřila bych.
tak nějak
mému HW vet konstatoval šelest, ale že to je v jeho věku normální a “nic to neznamená” 😠. O pár měsíců později mi jiný vet psa doslova vytáhl z hrobu - samozřejmě selhání srdce
plíce suším na pamlsky
při popisovaných problémech by v prvé řadě mělo dojít ke změně krmného režimu - více menších dávek denně, ne mletiny, ne kosti, ale libové maso+zelenina+zkrouhnout přílohy a nedávat ve všech dávkách
Moja (fena PHP) ve spojení s háráním zvrací, zvracet mi začala i cca 2 měsíce po posledním hárání, odmítala snídani (jsme se s vetkou shodly, že možná poťapaná forma falešky), normálně fasuje famosan, tentokrát jsem si vzpomněla na Sardullah a změnila snídaňové menu na vánočku s máselkem - i rázem byl klid a fena snídani s chutí vdechne……tím nechci nabádat ke krmení sladkým pečivem, ale při překyselení přemýšlet i nad bezmasými porcemi.
vepřové plíce normálně kupuji v našem coopu (na objednávku), v řeznictví, v makru
krmila bych častěji
kosti zrušila (řeč je o seniorce, ne?)
acher, upřímnou soustrast
ano, jsou hubice na vysávání chlupů :
https://www.datart.cz/hubice-na-zvireci-chlupy.html
a gumová stěrka na okna je zcela top
“to je normální kočičí chování. hlavy, žlučníky, nesežrané zadní půlky…”
souhlas, normální a běžné
Doron:Klíčový povel je přivolání.
no, např. pastevce jsem přivolávala “ke mně” v podstatě jen v rámci hry že jako “cvičíme”. V reálu jsem to vlastně nepotřebovala.
Klíčové bylo “stůj”
štěně si samo o sobě sedá, lehá, běží k člověku apod.
neboli - není žádný problém k tomuto přirozenému chování šikovně přiřazovat ten či onen povel……
jako fakt to není kovbojka lidi
a samozřejmě to nijak nevylučuje učení dalších věcí/chování
Brzo není, ale to podstatné je to, JAK výcvik probíhá
a co vazy, šlachy…?
barf balancer, třeba zde:
https://www.dromy.cz/doplnky-pro-barf/balancer-barf-8in1/?srsltid=AfmBOoqAofnRwrRQyc0MsBG8XLlR4z4LpkPA0GPEIBGmSihD0MrUjBT7