taky mám takový tajný plán, že po Mojince si pořídí psa mladí a dokud budu zvládat, tak bude detašován u mne 😇
ale kapku to dostává trhliny, neb třetí vnouče na cestě …😀
taky mám takový tajný plán, že po Mojince si pořídí psa mladí a dokud budu zvládat, tak bude detašován u mne 😇
ale kapku to dostává trhliny, neb třetí vnouče na cestě …😀
Ledvinová dieta od veta (vaječná nebo masová) z nějaké učebnice či čeho :
na 10 kg váhy psa :
160 g vařených vajec
250 g vařených brambor
10 gmásla
70 g mrkve
5 g kalciumkarbonátu
1 tbl. B komplex
nebo
100g drůbeží/hovězí maso
30 g vařených vajec
10 gmásla
70 g mrkve
5 g kalciumkarbonátu
1 tbl. B komplex
Jinak mám výborné zkušenosti s aminavastem, u kocourů, a ti mi na nějaké diety kašlou
“Na výstavách je to na milimetr daný”
co je na výstavách na mm dané?
“Ano, a o tom to je, z hlediska chovu by mělo být úplně šumák jak se pes předvádí, protože z hlediska chovu je důležitý jen exteriér a povaha psa…”
výstavy JSOU o exteriéru i povaze psa
(a když si opět vezmu bonitaci HW, tak na ní exteriér hodnotí “výstavní” rozhodčí, povahy rozhodčí z výkonu. Trošku předpokládám, že to u jiných plemen s bonitací bude obdobně)
“ A mít takhle jako je to teď výstavy navázaný na chov škodí chovu víc než cokoliv jiného.”
no schválně, assil, jak k tomu ty výstavy přišly, k tomu navázání……?
aneb, problémem je “CHOV”…..
“Se podívejte na starší fotky, labradoři jsou soudečky, čauové, šarpejové mají hlavy jak obludy atd. atd. a to je důsledek výstav. ”
to je důsledek chovu
řízení/vedení chovu ze strany chovatelské organizace
chování samotných chovatelů
(koneckonců tuším, že i kluby mají něco společného s jmenovánm rozhodčích)
“Jo kde nejsou povinné výstavy, jsou obvykle bonitace, jenže bonitace je úplně něco jiného, tam je to jen projde x neprojde, do chovu neprojdou nestandardy a zbytek projde a nikdo nehodnotí jak moc a tak by to mělo být.”
neznám to u XY plemen, tak to vezmu, jak to mají HW:
mají povinnou výstavu/y, mají bonitaci, kdy se hodnotí exteriér, a to podrobně, i povaha. A není to projde x neprojde, hodnotí a do bonitačního kódu se zapisují odchylky od exteriéru (a jak jistě všichni víme, jsou odchylky přípustné a nepřípustné), což je dobré info pro sestavování budoucích chov, párů, ať se na sebe nedávají shodné odchylky. U povah se boduje každá zkouška, výsledek pak je splnil x ne (pokud nedošlo ke změně)
já bych řekla, že smyslem výstav primárně je posouzení souladu předvedených zvířat se standardem
a že problém je v tom posuzování
a problém nemusí být škrkavky, ale jiné breberky/bakterie, na které běžný odčervovák nefunguje (např. aktuální psice měla klostridie, zachytila ještě chovatelka)
…někdy je lepší nerozumět a nepřekládat 😄😎
lesnížínko, no nevím….
napsalas : “Jako pubertak jsem alkohol ochutnala, pro me hnus, takze zavislou se urcite nestanu. Cigarety me ani nenapadlo zkouset stacilo mi, jak ti lidi smrdeli,jak jim smrdi domacnost”
tohle přeci není o žádné vůli či nějaké zásadovosti, prostě k tomu mám odpor a opravdu se nemusím přemáhat, abych si nedala frťana apod……
mám to podobně a není to moje zásluha, prostě jsem se tak nějak narodila
Moira je profesionální somrák 😎
odtažitý pastevec…..😄
tak on možná zhubne jenom tím, že bude granule mít k dispozici furt, nebude mít potřebu se nacpat do foroty nebude mít hlad
veterinární RC (anallergenic)
on je potravinový alergik?
Moja žere regulérně 4x denně 😇
+ pamlsky 😄
souhlas
zrušila bych spojení jídlo-miska-výcvik
a klidně krmit z ruky, ze země, z normálnío talíře…dle psa
bez povelování, prostě jídlo
v klidu
Moja již nějakou dobu dělá to, že jí dám misku/talíř, oznámím “jídlo” , ona na mě čumí, čumí, čumí……..já nahodím ignor, dělám si svoje a až pak začne jíst
obrana je dobrá x obrana je nebezpečná…..tohle vůbec nelze paušalizovat, rozdíly mezi plemeny jsou velké, rozdíly mezi jednotlivými psy jsou velké, rozdíly mezi figuranty jsou velké…….
“Tak pravda je, že třeba i ten pastevec dává přednost zahnání vetřelce.”
ne třeba i ten, ale zejména pastevec (samozřejmě i zdejsou rozdíly mezi plemeny), jsou to hlídači v prvé řadě preventivní
“ Ale kdyby s ním někdo začal chodit na klasický cvičák na obranu - já teda asi myslím tu svazarmovskou klasiku, snadno by se přeučil .”
anebo taky ne
a ano, je to o tom vědět co mám doma, ale také by to měl vidět, vědět a respektovat figurant…
“.ale i přesto se modlím, abych Ginu nikdy nemusela použít, resp. aby mě Gina nikdy nemusela opravdu bránit…”
tak tenhle moment by mě fakt zajímal, s Mojenkou 😎
přírodní Moja něco takového raké provozuje
tedy krom normálního štěkání hafhaf
fena má aktuálně cca 53 kg
1 dávka cytopointu (na měsíc) cca 5000,-Kč
desenzibilace na půl roku prý cca 9000,-Kč
potravinovou alergii nemá?
vetka tvrdila, že cytopoint na potravinovou nezabírá (nevím proč?)
pak je zde ta desenzibilizace
mám
vyšla alergie na dva druhy roztočů, včely, vosy, ambrozii
a jehněčí
dostala cytopoint, přestala se drbat v podstatě okamžitě
dostane ještě druhou a patrně půjdeme do desenzibilizace (něco jako očkování, finančně daleko příznivější než cytopoint, doufám, že stejně účinné)