02.11.2025, 13:41:57 xxx.xxx.147.163
Jo jo. Anonymové jsou taky znamením doby. A vyjadřují se ke všemu a o všem.
Jo jo. Anonymové jsou taky znamením doby. A vyjadřují se ke všemu a o všem.
, kolik lidí tady, co mají a nebo měli koně
Já hypoteticky ano. Mám koně, pravda jezdeckého, kterého pronajímám. A vím, v jakých podmínkách je držen a že se má dobře. A že si na sebe aspoň částečně vydělá.
Jím máslo a jiné mléčné výrobky i sádlo i maso. Ale ztučnělá husí játra nepotřebuji.
A? Šiškování je už naštěstí zakázáno. Výjimku má, pokud se to nezměnilo, Francie.
Je to jenom lidská rozmařilost.
jak spolehlive vzdycky zabijete timhle slovickarenim kazdou trochu zajimavou diskuzi…
Za mě to není slovíčkaření, ale otázka terminologie. Asi jako spála a spalničky. A díky Lenacia jsem se do problematiky více ponořila. Ano, chápu, pro nekoňáky je to nuda a zbytečné.
A diskuze snad pokračuje, ne? I s mou vsuvkou.
to, co my dnes nazýváme ohlávka byl vazák,
Pravda, výraz vazák si taky ještě pamatuji. Ale za mě to už byl spíš provaz nebo řetěz, na kterém byl kůň uvázaný na štontu.
To, doufám, ne. Ohlávka nemá udidlo a slouží k převedení koně na ruce z bodu A do bodu B. Nebo k přivázání.
Pomíjím Parelliho ohlávku. Ale ta se ve vozatajství, pokud vím, nepoužívá.
opratě jsou jaksi spojeny s uzdou
Nevím, proč se v koňské výstroji nepoužívá jednotná terminologie. Pak nastává zmatení pojmů.
To, co je u koní pod sedlem uzdečka, je ve vozatajství označováno jako uzda. A uzda pro koně pod sedlem je zase něco jiného.
Že kůň v zápřahu má opratě, ne uzdu?
Ano. Viz výše.
JanaJanaJanaJana:Resp. když si přečtu článek je tam spousta protiargumentů, ale vy se zasekne že na nadpisu😀
Jenže jestli je už v nadpisu nepřesnost, tak pro mě celý článek ztrácí důvěryhodnost.
a poslintal čtenářský deník
Che! Před léty se dítko omlouvalo, že se nemohlo připravit na písemku, protože mu poznámky sežrala koza.
A ten vtip je kde? Asi si sedím na vedení.
Jenom ten nadpis - nikdy neměli v ruce uzdu, mě čílí.
jitka:kdyz namacim - postrikam F20SC dle rad veterinárního lékaře, nikdy sem plísně ani toxiny z nich neřešila
u déle trvajicích semen používám někdy i toto od Psitacusu
Že by reklama?
By mě zajímalo, který vet toto radí. Pokud to teda sám neprodává, pak by to dávalo smysl.
Hypermangan seženu v lékárně?
Ano.
že to nikdo hned neokomentoval?.
Já slíbila, že komentovat nebudu. I když mám cukání. Ale vydržím to.
že to je diskuze o ho.vně
Ale tenhle výsledek trávení je přece důležitý! Jeden z ukazatelů zdraví našich chlupatých nebo pernatých nebo i šupinatých miláčků.
Záchranné stanice ty zkušenosti taky mají. Piplají se s různými mláďaty. Ptačími i savčími.
Proto mi to přijde jako lepší varianta než zachraňovat samo domo. Jak jsem psala.
Edit.
A ovlivním, co ten kůň žere. Třeba tím, že ho na pastvu nepustím. Nebo na omezenou dobu. Aby mu to neublížilo.
a nehodlám lítat po zahradě s čelovkou sbírat 💩
Jak řekla kamarádka, když kydala ve stáji a vypadla elektřina. 💩vidím! Vlastně, 💩nevidím!