Odpověď na příspěvek uživatele Janae z 15.10.2025, 22:29:31
No jo, ale v cirkusech byli medvědi zvyklí na manipulaci. Do klece, do arény - a tam něco předvedeme, zase zpátky, jedeme jinam…
Ale když si někdo pořídí šelmu do klece nebo do výběhu, odkud se po zbytek života nehne a nikdo s ní nepracuje…
Jako jo, můžu ji nalákat na nějaké krmení. Ale neumím si představit, že takové zvíře, nenavyklé na přepravu, vezu, aniž by dost výrazně protestovalo. Mně stačí kocour v přepravce, když ho potřebuji vzít k veterináři. A ten je rozhodně domestikovanější.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 16.10.2025, 06:06:47
Výsledkem je velká mortalita telat kterou řeší venkovním telenim.
Téhle větě nerozumím. Myslíte velkou mortalitu telat ve stáji? Co je špatného na telení venku? Ve stájích je přece vždycky větší infekční tlak.
Ano, za skotační telat se moc neplatí. Ale pořád to jsou chovy, které sleduji už pár let, takže jsou asi ziskové.
Jako, nejsem úplný amatér, k zemědělství a ke zvířatům obzvlášť jsem měla vždycky blízko. Takže si automaticky všímám, kdy je ve stádě býk, kdy se rodí telata, dokonce zaznamenám, že ne všechna zvířata mají ušní známky.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 15.10.2025, 19:16:16
Je mi fuk co vidíte ze silnice
Nevidím jenom ze silnice. Kolem výběhů s dobytkem chodím, na jeden koukám dokonce z balkónu. V blízkém okolí jsou stáda čtyř různých chovatelů a všichni to dělají stejně. Telata na jaře.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 15.10.2025, 17:00:17
Vhodné je právě teleni na podzim.
Kolem sebe vidím telení zjara. Takže jsou chovatelé, kterým tenhle nesmysl vyhovuje. Předžaludky se přece vyvinou rychleji než za půl roku. Takové tele už pak mléko nepotřebuje.
I když vídám jedince 200, 250 kg, kteří si od mámy ještě cucnou.