08.10.2023, 16:28:35 xxx.xxx.147.163
No, popadalo tam toho letos dost. Stuke bočil a ti za ním nemohli nic dělat.
Sacamirovi a Faltejskovi to přeju.
No, popadalo tam toho letos dost. Stuke bočil a ti za ním nemohli nic dělat.
Sacamirovi a Faltejskovi to přeju.
Anonymní:Ráda si vyslechnu vaše názory. Mám klisnu A1/1 a chci ji připustit. Jaký hřebec bude nejvhodnější? Ráda bych nějakého hřebce mohutného rámce. Vaše doporučení?
Viz leithian. Co si od toho hříběte slibujete? Chcete parkuráka, drezuráka, lesokoně…?
Jenže pak přijde puberta a všechno může být jinak.
Takže vy jste proti remízkům, biopásům a podobným nesmyslům? A kde má přežívat (drobná) zvěř?
A vaše zkušenosti jsou jaké?
Jako, že 3 dny zavření v boxe a jenom jízdárna? Nebo jsem to špatně pochopila?
Doron:Taky nesnáším zákazy.
Je to jako s tím zákazem chovu plemen týraných chovem. Jenže, proč kurňa rozhodčí a poradci chovu včas nezačali upřednostňovat zvířata s lepší proporcí lebky?
A tohle je to samý , já bych tuhle superexcitaci při zkouškách netrpěla a ani bych přes ní necvičila . Nebudu to dělat a nedosáhnu určitě vrcholných výsledků.
Asi jako v koňské drezúře se hodnotí máchání nohami. Ale už ne zalomení v krku a tuhá záda.
Já myslela tu regiusku. Jsem to napsala zmatečně.
I ošetřovatelka říkala, že to jsou velmi mírumilovní hadi, proto je bez rizika dávají na "pochování" i dětem.
Přijde mi, že pachy pohlcují +- všechny stejně. Ale na hrudkování u mě jede AXI. Navíc je z Česka.
Potvrzuji. Na Hluboké s nimi (teda ne tak velkými🙂) jezdí i do MŠ. A já tam svým “dětem” 18+ domluvila přednášku s ukázkou, kolovaly mezi nimi 4 kusy a nadšení převeliké.
Tak koukám, že nejenom naše školení bylo na prd. Ale ta e-learningová byla aspoň zadarmo.
DPS mě stálo 20 000. Ale holt bylo nutné, abych mohla vykonávat současnou práci.
Tady se zvedá vítr. Zase mi to odfouklo část výzdoby, naštěstí ležela na zemi pod balkónem, tak ji vrátím zpátky. Chci mít v truhlících podzim!
Anet10:Keliš a jeho panička je prostě TOP, vyjímečná dvojka, vždycky, když to čtu, už nevím, co na to říct. Velká gratulace.
Jinak, my jsme si dneska udělali celodenní výlet do Novohradek. Jak já to tam miluju, žádné davy lidí, jen krásná příroda, ticho, lesy. Boží. Prolezli jsme kus přírody i do Rakous jsme kousek zašli. Na Lesovně jsme si dali kafíčko a koláč a spokojenost veliká. Ucapkaní, ale spokojení.
Jé, Novohradky, tam se taky občas potloukám. S turisty.
Kilian:..zdravím všechny, tak dneska Keliš splnil zkoušku StPr1 za 98 bodů ze 100…je to vyhledávání dvou předmětů z filcu o rozměrech 10 x 3 x 1 cm, které rozhodí rozhodčí na ploše 20 x 30 m a pes je musí do 10 minut najít a označit….vítr tedy byl šílený, já promrzla a psa to málem odneslo, ale máme to…
Je prostě nejlepší.
Takže, jestli tomu správně rozumím. Vy jste odčervila kocoury, kteří neměli žádné problémy a po odčervení se dostavil průjem.
Znovu se ptám, proč teda to odčervení? Když je teď situace horší než předtím. Ano vím, giardie - jak silná invaze byla zjištěná? Na kolik křížků?
Já bych prostě 7letého domácího kocoura bez klinických příznaků nepřeléčovala.
Anonymní:Aktualizuji toto téma, jaký šampón pro koně mi dnes doporučíte? Díky.
Žádný. Ale pravda, nepohybuji se kolem výstavních koní.
Jirina:Ahojte
Jsem objednaná se svým morčátkem (5let) k veterináři až zítra protože má obsazeno. Hledala jsem a nic jsem nenašla tak prosím o radu nez půjdeme k veterináři.
Morče mělo salát a potom z ničeho nic začalo slintat a jakoby pohyby na zvracení (jako kdyby měl křeče) nežere. Prosím o radu co by to mohlo být.
Taky mě napadla otrava. Do zítra může být pozdě. Jestli není už teď.
Píšete včera 15 36, to jsou ještě veteriny otevřené, ne?
Fikovnice:Já také nemám představu, jak se rvou koně…
Popište, prosím. ;-)
Když je to doopravdy - hřebci, kteří bojují o klisnu, je to na život a na smrt. Tuším, že v některých zemích takové koňské zápasy i cíleně pořádají. Dalo by se asi i vygůglit, ale nedoporučuji. Nebyl by to hezký pohled.
Je to něco úplně jiného, než když si koně řeší hierarchii. To je spousta kvičení, občas rafanec nebo kopanec, ale málokdy je z toho větší úraz. Ono většinou stačí, když jeden sklopí uši a druhý hned vyklidí pole. Ale musí mít kam, že jo. A musí být znalý koňské etikety. Což u těch dvorkových chovů bývá problém.
list:On bude spíš problém v tom, že se těžko hledá antikokcidikum vhodné pro podání nosnicím. On příbalový leták nekecá, to nemusíte potom hledat na netu, pokud je v příbalovém letáku ne nosnicím, tak ne nosnicím.
No, to není. Proto je tak důležitá hygiena chovu jako prevence.
Eva Kasíková:Veterinář předepsal SULFADIMIDIN, nikde jsem se nedozvěděl, zda po léčbě se mohou opět konzumovat vejce. V letáku se píše u nosních nepoužívat. Prosím jestli se dá 100% říci, jestli vejce ano, či ne. Děkuji
No, když píšou, že nepoužívat u nosnic, tak to znamená, že 100% ne.
Nechápu, že vám vet prodá přípravek s ochrannou lhůtou a nic vám k tomu neřekne.