Aktuálně: 2 324 inzerátů270 198 diskuzních příspěvků19 353 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa správce
28.09.2023, 19:29:25 xxx.xxx.147.163
Orionka:

Děkuji, mám ho ráda, že je tak maličký a nenápadný, za to hlasitý 🙂

Já taky. Není vidět, ale slyšet ano. A i když to není žádný velký zpěvák, jeho hlas je mi milý.

kometa
kometa správce
28.09.2023, 17:58:07 xxx.xxx.147.163
Arziska:

Hormony ano, já psala o chování. Asi nikdo s kočkou nebude vyhledávat společnost cizích koček, společné venceni apod.

To ne. Ale viz výše, není to o hormonech, ale povaze. Znám teda spíš od koní, kdy může být problémové jakékoliv pohlaví, pokud se včas nenaučilo žít v koňském stádě.

kometa
kometa správce
28.09.2023, 17:27:19 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Obávám se, že i když tohle všechno napíše, tak od pindala ktery reaguje na vsechno a vsechny, kloudnou radu stejne nevypáčí. Lepší nez se ptát zde, doporučuji Google https://www.zootechnika.cz/clanky/chov-koz/vyziva-koz/krmiva.html

Jo jo, pindám. A až zadavatel začne toto všechno krmit, má po koze. Protože acidóza bachoru.

Naše statkové, nedojící kozy (a jeden hňup) jsou na trávě, seně a minerálním lizu. Občas dostanou za odměnu tvrdé pečivo, když nám dělají učební pomůcku.

kometa
kometa správce
28.09.2023, 17:19:07 xxx.xxx.147.163
Arziska:

Tak kocky bych sem vůbec nepletla, to je jiná kapitola.

Proč? Hormony jsou přece stejné.

kometa
kometa správce
28.09.2023, 17:11:02 xxx.xxx.147.163
Lenocka:

Fakt jí koně mají ve střevech?? Já doteď měla za to, že žijí v hlíně a když je obohacená zvířecími výkaly, tak se jim tam ohromně líbí a proto ten vysoký výskyt. Takže i koňská kobliha je vážně nebezpečná?? 😱

Ad ta hlína - nepletu si to s antraxem?

Ano, mají. 

Ale na druhou stranu znám spoustu psů, co pojídají koňské koblížky a ostrouhané zbytky kopyt (dodnes nechápu proč, není tam žádná výživa a většina z nich potom zvrací), kteří proti tetanu očkovaní nejsou a nebyli. Nepatří mezi ta nejvnímavější zvířata.

Antrax v hlíně taky může být, třeba na bývalých mrchovištích.

kometa
kometa správce
28.09.2023, 15:18:40 xxx.xxx.147.163
kometa:

V článku mají hrubku.

Částečné zanášení pórů pigmentem - jak se může "díra" tedy otvor neboli nic zanést? Pigment se přece váže na pevnou (fyzickou) část skořápky, nevznáší se ve vzduchu (aspoň tenhle ne).

A jako, že absorbují cholesterol z vajec? Proč?  A nebude ten cholesterol kuřeti chybět?

Za mě nesmysl.

Ejhle! Hrubka opravená. 

Ne, není.

kometa
kometa správce
28.09.2023, 15:14:45 xxx.xxx.147.163
Fikovnice:

Tak můj kastrovaný kocour býval venku často napadán nekastráty. Ale byla jsem poučena, že je to spíš tím, že jej vnímali jako vetřelce na svém území, než že by jim jinak “voněl”.

Můj názor - nekastrovaný kocour je díky testosteronu agresívnější v boji o území. Ale poprat se můžou i kastráti. Ze stejných důvodů.

kometa
kometa správce
28.09.2023, 13:17:56 xxx.xxx.147.163
Mi:

Pěkně napsáno. Kdyby tak člověk měl tu křišťálovou  kouli… Jen by mě zajímalo,jaké asi pocity a problémy mají kastráti,jestli podobné lidem.Jenže to se od nich nedovíme. 

Nedozvíme. Ale tipla bych si, že je netrápí představa, že nemůžou mít potomky. Ani v přírodě je všichni nemají.

Vycházím z kastrovaných koček/kocourů a hřebců. Kteří, aspoň za mě, měli a mají kvalitní život.

kometa
kometa správce
28.09.2023, 13:13:13 xxx.xxx.147.163
Fatia:

Já nevím, město není jen sídliště, domy a občas nějaký strom a kousek trávníku. Žiju ve městě, 5 000 obyvatel a venkovních koček je tu spousta, evidentně milují vyhřívání na silnici, je třeba je objet, většinou ani hlavu nezvednou. K hlavní silnici celkem daleko, pro kočky myslím vcelku bezpečné místo. Chalupu máme na pidivesnici, asi 30 obyvatel, ale skrz vede silnice, kde je celkem provoz, i kamiony, autobusy… U mně “ve měste” je pro kočky určitě bezpečněji (a taky jich je tu milion, na vsi jsem kočku neviděla ani nepamatuji). Dřív jsem žila v Praze, ve čtvrti s rodinnými domy, zahradami… K hlavní silnici opět celkem daleko, koček venkovních a polovenkovních jsme měli jen u nás v ulici několik, zase myslím, že ač v Praze, pro kočku celkem přítelské a bezpečné místo. Takže venkovní kočka ve městě proč ne, záleží kde ve městě.

Ano, město může být pro kočku bezpečnější než vesnice, aspoň co se týče provozu. Ale záleží, no.

kometa
kometa správce
28.09.2023, 13:10:42 xxx.xxx.147.163
Daniela:

Dobrý den, prosím o radu. Jaké jádro je nejlepší pro kozu? Nebo míchat více druhů obilí, v jakém asi poměru??? Sena dostává dost, jenom nevím co za jádro nakoupit na zimu. Děkuji Daniela

Nepíšete nic o stáří, výživném stavu ani, jestli je připuštěná a březí.

A jestli máte jenom jednu, tak vás tady chválit nebudeme. Ale to je OT.

kometa
kometa správce
28.09.2023, 13:05:43 xxx.xxx.147.163
kometa:

V článku mají hrubku.

Částečné zanášení pórů pigmentem - jak se může "díra" tedy otvor neboli nic zanést? Pigment se přece váže na pevnou (fyzickou) část skořápky, nevznáší se ve vzduchu (aspoň tenhle ne).

A jako, že absorbují cholesterol z vajec? Proč?  A nebude ten cholesterol kuřeti chybět?

Za mě nesmysl.

Nechce mě to pustit do editace - jsem ještě chtěla dopsat, že salmonela může být i uvnitř vejce. Tam je barva skořápky úplně bezpředmětná.

kometa
kometa správce
28.09.2023, 12:27:35 xxx.xxx.147.163
hmn:

puštík bělavý ano

“protože prostě na to nebyli zvyklí, byli nasrstění a po chvíli doma jim bylo horko.”

bych to viděla tak, že prostě nebyli zvyklí, tečka, bez horka. Byli od kotěte naučení, že domů nesmí, tak to pro ně doma nebylo.

I dospělou, vážící 3, 4 kg?

kometa
kometa správce
28.09.2023, 12:17:16 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

https://www.chovamedoma.sk/chovatelstvo-farmarcenie/chov-hydiny/700-vajicka-ktore-nemusite-farbit

V článku mají hrubku.

Za mě nesmysl.

kometa
kometa správce
28.09.2023, 12:11:28 xxx.xxx.147.163
Maky:

Kouknu po klasické stáji, bude tam míň skrytých ale… Kamarádce je 20. 

Aspoň, že tak. Ale vypustit v podstatě cizí lidi na ne úplně přiježděných koních ven…pán je asi docela kaskadér.

Koukněte, případně napište, odkud jste. Třeba tady někdo dá tip na kvalitní stáj.

kometa
kometa správce
28.09.2023, 10:46:32 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Akvárium 50 l, umělé rostliny, písek na dně. Filtr budu msuet pořídit nový, ten starý z dřívějška by asi fungoval ale hádám že denska budou mnohem výkonější a menší filtry takže ten pořídím. Počet ryb (pavích oček) si nechám poradit do 50 l?

Ha! Umělé rostliny - proč? Ty vám přirozenou rovnováhu v akva neudělají. A ještě se o ně rybky můžou zranit Vyhodit a koupit živé.

Ad množství rybek neporadím. Ale osobně bych v tak malém prostoru do pavích oček vůbec nešla, jsou to prasátka. Spíš do nějakých menších teter nebo razborek a tak. Třeba 10 kusů. 

Někdo další určitě doplní.

A hlavně si dopředu něco nastudujte a nenechte se v prodejně balamutit. Tam vám prodají cokoliv, jenom aby měli tržbu. A když vám osádka uhyne, tak prodají novou a budou mít další peníze.

kometa
kometa správce
28.09.2023, 10:35:37 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Právě, že nemyslím, proto se dohodneme, že se kouknem někam jinam. Začalo to gradovat až takto teď. Jenom jsem chtěla slyšet ještě názory na to někoho jiného, prostě si o tom hodit řeč. Dceři je 16, tak taky se dozvídám vše postupně, v určitých dávkách, ale už to právě je moc 😀

Opravdu jděte jinam. Než se stane neštěstí.

A ta kamarádka je plnoletá?

kometa
kometa správce
28.09.2023, 10:33:36 xxx.xxx.147.163
Maky:

Děkuji.  Tak to tak odpovídá.. Moje dcera s kamarádkou si našli ježdění u soukromníka na dvou koních. Prý na ně nemá čas. To, co mi povídá, se mi ale moc nezdá. Podotýkám, že za ježdění platíme. Venku od koní prý celkem dobrý, i klus a cval, ale jsou prý tvrdohlavý a občas zkouší, že někam nepůjdou. Na jízdárně se prý ten dcery nejdřív ani nerozjel, ted už s ním kluše, ale kolikrát se vzteká po pobidce a na druhou stranu kruhu se s ní pere, že klusat nechce. Zatím na té jízdárně necvala, ani ho nedonutí, protože pry donedávna ten klus byl hrozně jakoby zrychlený, nepravidelný, ale údajně se to zlepšuje. Na chvíli se pak na tu jízdárnu vykašlali a šla tam až ted po delší době v týdnu. Kůň ale prý mnohem víc blbnul, stavěl se na pobídku na zadní, vztekal se a uskakoval a zase na tu druhou stranu nechtěl jet. Prý je to jinak klidas hodný, ale ta jízdárna je praní a mě se to prostě moc nelíbí. Nevím jaké chování od koně po pauze je adekvátní a hlavně, aby se to nezhorsovalo.. Holky mají ZZVJ, nějaké hobby, ale aby chodili nekomu cvičit koně, to teda nevim…Já byla kdysi lesojezdec, ale do hloubky o různých koních povědomí nemám, byli stáří a vycvičení a už je to dávno.

Od takového ježdění bych odešla rychlým krokem. Holkám to nic nedá a ještě můžou přijít k úrazu. Zajímalo by mě, jak by se k tomu dotyčný majitel pak postavil. Dost pochybuji, že má pojistku. A asi mu na vlastních koních moc nezáleží, když je dá jenom tak z ruky a pustí lidi samotné ven.

Já taky jezdila u soukromníka. Trénovala nás na jízdárně (chodilo nás tam víc) a když jsem jela ven, doprovázela mě na kole. Než usoudila, že už to zvládnu sama. A jezdila ho i sama, aby opravila naše chyby. Mimochodem, byl to hřebec, ale velmi dobře vychovaný a přiježděný. Nikdy nevyhodil, nestavěl se na zadní, neprchal. Jenom si v přítomnosti kobyl trochu “zabublal” a natřásal se, jaký je chlap.  A hodně jsem se na něm naučila.

kometa
kometa správce
28.09.2023, 10:22:19 xxx.xxx.147.163
acher:

Mě u tehle diskuzí vždy nejvíce vadí,že není na všechny stejný metr, že když jsem napíše někdo “cizí”,nový o kastraci,tak je vždy sepsut,ale když jsem napíše někdo,kdo je tu “známý”,že kastroval,tak se to přejde úplně v klidu.

Nevšimla jsem si, že by tady byl někdo “sepsut”. Zadavatelka se zeptala, my odpověděly .Že s kastrací počkat, až fena plně dospěje. A že se nám nelíbí, když někdo kastruje kvůli své lenosti. Výhody a nevýhody musí každý zvážit sám. Neshodnou se ani veterináři.

kometa
kometa správce
28.09.2023, 09:02:07 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Prakticky takmer žiadny - teoreticky zelené vajíčka obsahujú nižšie množstvo cholesterolu - presne preto lebo udajne cholesterol je aj v škořábke kerá se nejí … 

By mě zajímalo, jak to vyvíjející se kuře cholesterol ze skořápky využije. A proč by tam vůbec měl být. Ausgerechnet u arakaun. Byl by nějaký odkaz?

kometa
kometa správce
28.09.2023, 09:00:38 xxx.xxx.147.163
Mi:

Vždyť píšu: “ neopodstatněnou”.Kastrovat jen proto že psy neuhlídám,nebo mi vadí hárání? Jako prevence? To bychom mohli zkusit u sebe,mandle,prsa,žlučník,slepé střevo,pohlavní orgány….. 

A tak to se shodujeme. Jenom jsem vašemu příspěvku přesně neporozuměla. S kastrací jenom  proto, že neuhlídám fenu nebo nevychovám psa, aby neutíkal nebo se nerval, taky nesouhlasím.