lesnizinka: Jani, po digitalizaci to tak má strašně moc lidí, u některých už probíhají soudy, co vím(řešil to Tomův právník) Ony se ty ploty stavěly stylem: tak nějak, jak to bylo předtím…jenže předtím to nikdy nikdo nevyměřil. Stejně tak u polí, tam je to evergreen: děda oral, soused oral a aby si neubrali mezí, mez rozorali. A pak se polem tak nějak šibovalo podle toho, kdo oral jako první, tak si vždycky malinko přioral, protože to ty pluhy prostě dělají. Rozdíl pak hodil třeba metr. My jsme šli stavět. geodeti vyměřili, starý soused měl podepsat, no vztekal se a nechtěl si to nechat vysvětlit, protože jsme mu ,,ukradli" půl metru, protože to je přece vidět, kde je hranice podle toho, jak to má odoráno😏Plot jsem posunula o 10cm, aby byl celý na mém pozemku, ať je klid. Už umřel, děti pozemek prodaly, roste mi tam cizí dům. Majitel je v pohodě, ale taky přišel s tím, že mu říkali, že jsme zabrali kus jejich pozemku🙄Říkal jejich děda🙄Je to člověk z města, nezná to tu, tak jsem mu odvyprávěla svou verzi. Snad tomu teda věří, má to úředně potvrzené.
Přesně tak. U nás sousedi už zbourali garáže (postavené ještě za socíku na území nikoho nebo všech - jak se to vezme). A časem se budou bourat i bývalé chlívky, ve kterých má mládež “šmajchlkabinety.” Protože teď už je to něčí a ten někdo staví už druhý barák.