Aktuálně: 2 323 inzerátů270 100 diskuzních příspěvků19 352 uživatelů

Příspěvky uživatele

kometa

kometa
kometa správce
07.08.2023, 14:16:28 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Tak to musím moje dvě na zahradě líp zabezpečit. Sice jsou zavřeny ale slídivá kuna…nevím nevím. A opravdu uloví kuna i potkana?

Viz výše. Ano, je to moc šikovný predátor.

kometa
kometa správce
07.08.2023, 14:15:20 xxx.xxx.147.163
efe:

Být tebou, tak se vrátím nohama na zem 😉

A tak jsou ty prázdniny..

kometa
kometa správce
07.08.2023, 14:06:22 xxx.xxx.147.163
Buggyra:

A to já zase koně biju (jo, řeknu to takhle na rovinu, žůžové holšišky prominou). Chňapne po mně - zařvu a dostane facku, až poskočí. Kousne mě? No to ani nebudu komentovat, radši, aby mě ještě někdo nepopotahoval. Pravda je, že na kousnutí zpravidla nedojde, protože stačí moje reakce na “blbej ksicht”. Většina koní si dvakrát rozmyslí, jestli vůbec chňapne, a na nějaké kousnutí nemají ani pomyšlení (resp. u nás se vedou koně tak, že je to nesmí “ani napadnout”).

Ale jsou i jiné možnosti, bez bití (na to nemám trpělivost a koně to pomaleji chápou, ale k výsledku se dostanete), a to je například práce za trest. Tj. chňapne, a člověk ho nechá couvat (klidně po boxe dokolečka), dokud neuzná, že trest byl dostatečný. Couvání je nejpraktikovanější trest, co jsem koukala, ale určitě se dá vymyslet i něco jiného, zpravidla náročný pohyb - třeba i ustupování na holeň. A někteří lidé také svého koně vychovávají nikoli tak zcela při běžném kontaktu, ale chodí si tyhle problémy řešit třeba do kruhovky nebo jiného cvičebního prostoru. Tam tu efektivitu v přesvědčování vidím ještě nižší, ale určitě to nakonec funguje.

Milá tazatelko, vám bych doporučila zkušeného koňáka jako dozor. Pokud si neporadíte s takovou drobností jako je chňapání a občasné štípnutí (protože ten kůň vás skutečně ještě nekousnul, to byste psala jinak), čekají vás brzy další nemilá překvapení. Měli jsme milionového houpacího koně ze sedla, ale ze země k němu směli jen poučení lidé, a když u nových majitelů k němu do ohrady vlezla nic netušící nezkušená, tak ji skalpoval…

Další souhlas.

Jsem si vzpomněla, jak kamarádku při běžném kydání nakopla kobyla. Dokud byla plná vzteku a adrenalinu, tak ji zbušila vším, co měla zrovna v ruce (nevím, jestli plastové vidle nebo lopatu), prostě pravidlo tří vteřin. Teprve pak se z boxu vybelhala a začala se ošetřovat.

Prostě kůň má pořád víc metráků než já. A nenechám se zmrzačit, že jo.

kometa
kometa správce
07.08.2023, 14:05:10 xxx.xxx.147.163
Jesie:

Zrovna včera jsme při krokování diskutovali s naší koňskou vet,že lidi dávají koním lidské emoce. Lidi,co mají koně nakoukané ve stádě,ve výběhu,tak sami vidí,že koně se spolu mezi sebou nemažou. Někdo zlobí,otravuje,narušuje osobní prostor - dostane. Kopance a kousance nejsou nic jiného,než vysvětlení ,že tohle je moc,tohle je za hranou. A koně jsou s tím ok,dál pak spokojeně žerou,komunikují. Není to - praštila jsem koníčka a on bude nešťastný a smutný. 

Vnucujeme jim často svoje vzorce chování a zapomínáme,že je to hospodářské zvíře. 

Takže za mě je jedna dobře a spravedlivě mířená lepší,než tisíckrát oťukávat a prosit. Mě to funguje.

Naprostý souhlas.

kometa
kometa správce
07.08.2023, 14:02:13 xxx.xxx.147.163
bassrock:

Můžu doporučit zajet si někam, kde huculy chovají, a objednat si tam vyjížďku nebo jízdárenskou lekci. Poznáte na vlastní zadek, hlavu a vůbec celé tělo, jestli je to kůň pro Vás.

Na Janově Hoře v Krkonoších nebo na farmě /Y na Cunkově u Tábora nabízejí vyjížďky výhradně na huculech. Janova Hora organizuje i vícedenní putování, můžete zkusit a pak uvidíte. 

Mám 173cm a kobyla cca 138 v kohoutku, nemáme problém spolu projet kdeco, pokud jedeme s velkým koněm (jezdíme s plnokrevnou kobylou), tak na loukách jsme pozadu, o tom žádná, ale v terénu zase čekáme my na ně. Než přepočítá plnokrevné nožičky a najde cestu kopcem dolů, huculice dole požere nějaký ten trs, aby neměla zbytečné prostoje 😀

Obrázek

Tak tak. Já před léty absolvovala týdenní pobyt na huculech a od té doby mají můj hluboký obdiv

kometa
kometa správce
07.08.2023, 13:52:53 xxx.xxx.147.163
Xerxova:

teď jsme přišli po hodině z lesa (zmokli jsme jen dvakrát, ale pozor - i dvakrát vykouklo slůňo). Potoky tečou naplno, voda stojí v každém příkopu, krásně to čvachtá pod nohama. Ale Buggyra zpozorní 😜 začaly růst praváci, klouzci, kozáci, křemenáčci - mladé je to, nacucané je to… ale už to začíná

Nejen Buggyra zpozorní.

kometa
kometa správce
07.08.2023, 13:50:43 xxx.xxx.147.163
Martin:

Je to Frbul, 5 let. Byl vždycky pohodový člen rodiny, miluje lidi, děti, vychází dobře se psy. Neděláme jako cíleně žádnou aktivitu typu agility, ale jsme aktivní rodina, v pohybu, má hodně procházek venku, nastudovali jsme si kdysi i různé aktivity na netu na zaměstnání psího mozečku, tak děláme na zahradě prakticky každý druhý den i různé čmuchací a jiné hry, vždy byl spokojený bez náznaku nějakých problémů. V místě kde žijeme je bezproblémové s ním chodit bez vodítka, je nekonfliktní a dobrácký, nikdy neutekl a drží se u rodiny. Jako jednou za uherský rok se stane, že si s nějakým psem samcem nesedne, v takovém případě ty psy ignoruje, pokud ho stále otravují, většinou strne, má takový naprůžený výraz v obličeji, nehýbe se a pak se rozběhne, cvakne zubama ve vzduchu a vrazí do toho psa čumákem a jde si po svém. To se mohlo stát tak 3x, 4x za jeho život, nikdy se nepral s žádným psem. Asi ¾ roku nazpátek jsem byl na zahradě v podvečer jsem něco dělal, pes byl se mnou, jsem si šel pro nějaký nástroj a vidím ho, jak stojí asi 2 metry ode mne, strnulý, napružený mně pozoruje, rozběhl se, cvakl zubama ve vzduchu a narazil mně do noh. Nějak jsem v tu chvíli mu jenom překvapeně řekl, co děláš, on zase strnul, díval se na mně divně, tak jsem to přerušil povelem a jde se domů, normálně cválal s vrtícím se ocáskem spokojený ke dveřím, utřel jsem mu packy, choval se už úplně normálně , tak jsem to nějak vlastně vytěsnil velmi rychle celé z hlavy. No a včera to samé udělal směrem k čtyřleté dceři. Vůbec si ho v tu chvíli ani nevšímala, dcera je jinak velmi hodná, nikdy mu ani náznakem neubližovala, vždy ji miloval a hlídal. 

Viz bodlinka. Přesně to mi při čtení naskočillo Neurologický problém. Začala bych veterinářem a příslušným vyšetřením.

kometa
kometa správce
07.08.2023, 13:44:18 xxx.xxx.147.163
efe:

Tyjo a ona takto označená jezdecká stezka někde fakt existuje??

To by mě taky zajímalo. Já znám jenom ta barevná kolečka v bílém čtverci.

kometa
kometa správce
07.08.2023, 13:43:15 xxx.xxx.147.163
efe:

Jezdec na koni je účastník silničního provozu se všemi povinnostmi k tomu se vztahujícími. Nevím, co je jezdecká stezka v kontextu s městem, znám pouze hipostezky vedoucí přírodou. 

Ono některé koňostezky vedou i přes náměstí. Vlastní zkušenost.

kometa
kometa správce
07.08.2023, 13:37:31 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Jaký lék je nejlepší na trichomoniázu u holubů ?

Nějaký -idazol. Prodá nebo předepíše veterinář.

kometa
kometa správce
06.08.2023, 19:06:51 xxx.xxx.147.163
Kilian:

…když jsem po rozvodu sháněla byt, tak ten kde už bydlím od 96 roku, mně oslovil právě tou komorou, ze které mám velkou šatnu se sušičkou a uloženými občas užívanými věcmi, takže odpadl byt plný nábytku…

Tak nějak. Až na tu sušičku.

kometa
kometa správce
06.08.2023, 19:01:21 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Hele, sám jste to zveřejnil tady, kde máte ale jiný nick XY.
https://www.chovzvirat.cz/diskuze/tema/15316-rousna-zakrsla-slepice/
a XY https://www.chovzvirat.cz/diskuze/tema/15191-konec-ifauny/7/

Tak kdo to asi bude s “01314”, když tu to číslo SAMO dopíše “seznam.cz”?
Kdyby nebyla neděle, tak řeknu - jdi do…
Jedna věc je, že každý máme něco, ale aroganci já netoleruji.
Kupte si knížku.
Čau

No jo, Jirka54 se nám opět převtělil. On není arogantní, jenom divný. A jeho příspěvky se těžko chápou.

kometa
kometa správce
06.08.2023, 18:17:13 xxx.xxx.147.163
HelaS:

Koně není třeba zrovna bít, ale je naprosto nezbytné mu sdělit, ihned a jemu srozumitelným způsobem, že tohle je přes čáru.
Pro příklad: moje úplně první kobylka byla sice hodná, ale chodila po mně. Tehdy se tomu ještě neříkalo “porušení osobního prostoru bez dovolení”.
Prostě - kdykoli na mě šlápla. Au. 
Jak já se bála, abych jí neukřivdila!  Takže to pomalu, ale jistě gradovalo.
Jednoho dne mi zas šlápla na nohu a fakt to bolelo. Neudžela jsem se, praštila ji pěstičkou do plece a houkla na ni.
Odskočila úlekem, a… najednou vypadala, že se jí hrozně ulevilo. Jakoby svět dostal zpět řád, který má mít.
A pak už na mě nikdy nešlápla. Jak píšu; byl to hodnej kůň.

Mám stejnou zkušenost. Když se hřebec ohnal a zkoušel cvaknout, tak jsem nejdřív houkla. A napodruhé už jsem praštila tím, co jsem měla zrovna v ruce. Nebo taky ničím. i ta pěstička stačila. Ale čas od času to stejně zkusil. A pokaždé - aha, tak nic.

kometa
kometa správce
06.08.2023, 18:11:37 xxx.xxx.147.163
Verun:

Ták, jsem u konce svého bádání …máme doufám po problému. 

….koncová voda snad tuším od podzima-psala jsem na ifauně, nic strašného, lehký potůček někdy špric(špinavý ocas, pipina, mezinoží, konec deky v zimě…) 

Vyzkoušela jsem snad všecko, psyllium, čistý humac natur, probiotika(jen tak něco nesežere, takže habibi ne, mikroby ne, gastroakut ano, ale ne v plné dávce🙄 ), zuby, odčervit,  todle seno ne, todle jo, trochu senáže, bylinky(chmel, máta, meduňka) nedávat řezanku-že by vředy, omezit stres-siť pryč, fyzio, boty na předky- slabé chodidlo ….a ve finále stačilo u nás nedávat do krmení lněné výlisky,😂, které krmím kontinuálně furt, cca 150g-plecháček na den, rozděleno na dvě dávky. Nedávám týden a zadel je čistá, tak snad to vydrží….no a co s těma 20kg lněných? 🤪

Někomu darovat?

kometa
kometa správce
06.08.2023, 18:02:18 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Ahoj, mám čtyřletou středně velkou samici králíka, kterou ale chovám doma jako mazlíka. Je to můj první králík. Krmím ji směsí obilovin a granulí pro králíky, senem, chlebem a často jí dopřávám jablko, mrkev, petržel nebo zelí. Chci se zeptat, jestli by měl mít králík v kotci pořád plnou misku vody nebo jestli se mu má množství vody nějak regulovat. Někdy pije málo, tak jí dávám tak půl malé misky ráno a večer, ale někdy to vypije naráz a pak má žízeň, takže když přijdu z práce a dám jí čerstvou vodu, tak jí bez ohledu na množství taky vypije naráz a může to jít pořád dokola. Nechci ji trápit žízní, tak jí nechám napít kolik chce, ale pak zase extrémně hodně čůrá, takže jí nemůžu volně pustit po bytě, jinak mám všude loužičky. Prosím o radu. Dík

Každé zvíře musí mít vodu ad libitum! Vlastně i člověk.

kometa
kometa správce
06.08.2023, 17:58:38 xxx.xxx.147.163
Anonymní:

Zdravim, mam problem s ovci od ktere jsem po 5 mesicich odebral 1 jehne a druhe zustalo. Z poloviny vemene ji jde hustsi mleko a ma ho tvrde,jakoby se tam neco srazilo. Krev ji nejde. Z druhe poloviny je mleko vysavano tak je OK. Udelal jsem nekde chybu? Poradte mi prosim, aby ta ovce byla v pořádku. Dik

Vypadá to na zánět (je ta část i zarudlá a teplá?). Můžete zkusit vydojovat a namazat nějakou protizánětlivou mastí (osobně nedám dopustit na ichtamol), ale možná se už neobejdete bez veterináře a ATB..

kometa
kometa správce
06.08.2023, 17:40:33 xxx.xxx.147.163
fríský:

Dobrý den, přečetla jsem si na internetu, že když králík pije svoji moč,tak že mu chybí minerály - zatím to beru jako informaci s rezervou.  Chtěla jsem se tedy  prosím Vás zeptat - zda-li Je to tedy pravda nebo by to mohlo být něco jiného ?  Děkuji za odpověď.

Jóó, na internet může napsat kdokoliv cokoliv.

Viz výše.

kometa
kometa správce
06.08.2023, 17:37:00 xxx.xxx.147.163
Rapotačka:

😲jak ji pije?

To by mě taky zajímalo. Čistě technicky.

Viděla jsem krávu, která pila moč od jiné nebo samce, kteří ochutnávají moč od samic kvůli identifikaci fáze říje, ale pití vlastní moči?

kometa
kometa správce
06.08.2023, 13:35:04 xxx.xxx.147.163
01314:

Děkuji těm kteří se mi  již na email ozvali 😉.  A objeví se ještě někdo nový kdo by měl zájem? 

To by mě taky zajímalo, jako Jardu, jak vám mohl někdo napsat na mail, když jste ho neuvedl)a).