08.07.2023, 12:42:47 xxx.xxx.147.163
JanaJanaJanaJana:Dobrý den, děkuji velmi za reakci.
Měla jsem několik trenérů , chvíli jsem pracovala i sama, nejlepší je teď ten poslední , v indispozici. Práce s koněm trvala abnormálně dlouho, nespěchala jsem.
Kůň je sedmiletý. Jiné udidlo jsem myslela spíš kvůli případnému diskomfortu ,prostě jestli 16 mm není moc tlusté…má hlavu jak kýbl, ale když mu tam narvu jablko menší velikosti, nezvládne ho sežvýkat najednou…a to bezudidlo mu vyhovovalo.
Čili myslíte i začít více jezdit na otěži? Ten terén dle Vašich rad mám též v plánu.
Já udidla vlastně nikdy neměřila, brala jsem to pocitově a konzultovala s trenérem. Spíš jsme řešili délku a kolika lomené.
Více jezdit na otěži - nemyslím koně rolovat, ale já jezdila vždycky spíš drezuru (byť na rekreační úrovni) a vím, že od určité fáze výcviku nedosáhnu bez otěže toho správného podsazení.
Ale jak jsem psala, s begany nemám zkušenosti. I když kamarádky ST kobyla jako poloviční began vypadá 🙂 (je po Fruheshovi). Občas si z ní na soustředěních i utahovali, protože v konkurenci dlouhonohých a dlouhokrkých koní vypadala, že jdou rozvážet uhlí, ale uměla a umí.
Jo a kamarádka sama trénuje a pořádá soustředění. Jenom námět.