Odpověď na příspěvek uživatele eva z 20.08.2025, 14:12:07
A proč jako ty sršně nezlikvidujete?
Proč. Vždyť v noci taky spí. A přes den si jdou po své práci.
Už jsem psala - měla jsem je rok v komoře, ve které jsem se vyskytovala několikrát denně. A pozorovala je hodně zblízka. Naprosto nekonfliktní podnájemníci. Vosy jsou horší - minulý týden mě jedna ďobla, když jsem vyhazovala sklo do kontejneru. Ona chtěla ven a potkala se s mojí rukou.
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 20.08.2025, 12:28:02
Přesně tak.
Já v létě, kdy je fakt horko a potím se, se samotnou vodou prostě nevystačím. Chce to pivo! Po ježdění to byla taková klasika - před autobusem jedno malé stihnout. A po túře teď taky.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 20.08.2025, 12:22:29
že jsi mi to nealko pivko Reni neporadila dřív
Mě nenapadlo, že to nevíš - jako, že pivo je v podstatě ideální iontový nápoj.😉 Kvalitní voda, energie, minerální látky, vitamíny… Již staří Sumerové to věděli. 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 20.08.2025, 11:41:02
Jo, je necitlivý. Ale když se vryje hluboko - infekce atd. Ale už jsem to psala - kde je etika a empatie? Ne, pro tohle nemám omluvu. U dospělého jedince ne.
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 20.08.2025, 09:16:55
Já taky měla vždycky vztah ke všemu živému, ale spíš jsem pozorovala než něco chytala. Jo, nosila jsem domů mrtvolky, které jsem následně pitvala. V paneláku na balkóně. Zpětně obdivuji toleranci mých rodičů.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 20.08.2025, 07:48:47
aniž by věděl, že dělá něco špatného.
Já teda nevím, ale vyrýt cokoliv do živého tvora - želvy nebo stromu je prostě prasárna. Jako, že si neumí představit, jak by bylo jemu, kdyby mu někdo něco vyryl do jeho vlastní kůže? V tom případě je úplně hloupý a neempatický a psychopatický a…
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 20.08.2025, 08:02:35
Nevím, jak holiny, ale i v pracovním se dá chodit přes špičku. Já takhle ťapu i při turistice. A nejsem sama. A bonus navíc - zdaleka nejsem tak zacákaná při chůzi v bahně.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 19.08.2025, 22:19:31
viděla by, jestli se to pocení lepší nebo ne. Ale je to jen tip.
Už jsem psala, že za hospodaření s vodou odpovídají ledviny, ne potní žlázy. Takže když Bobča nebude pít, ledviny nebudou mít z čeho vyrábět moč, protože začnou šetřit s životodárnou tekutinou. Potit se bude stejně. A nastane samootrava.
Zácpa a zadržování moči je v příbalovém letáku. Přesný mechanismus vysvětlit neumím. To by uměla spíš Fikovnice, ta je ve farmakologii zběhlejší.