Tak kupříkladu Island na geotermální energii jede komplet protože to mají mělko, jinde je to o tom udělat pořádnou “díru do světa”😄ML.
Tak kupříkladu Island na geotermální energii jede komplet protože to mají mělko, jinde je to o tom udělat pořádnou “díru do světa”😄ML.
No jo jenže pokud tu stále jsou “mraky” neregistrovaných zvířat v neregistrovaných chovech je úplně iluzorní se domnívat že by se v tom snad dala nějaká nákaza zpětně dohledat a tím celá ta evidence postrádá smyslu.🐁ML.
Jehněčí a ovčí maso trpí u veřejnosti na celou řadu zbytečných předsudků, ale má samozřejmě svoji vůni ostatně jako každé jiné maso z ostatních zvířat, ovšem jsou u něj kupodivu také “obrovské” rozdíly v chuti jednotlivých ovčích plemen, některá nejím ani já, specifickou vůni má na svědomí především lůj. ale pokud si s tím dá člověk trošku práce dá se očistit protože je na povrchu masa, vzpomínám si na jednu historku kdy u nás známí jedli guláš z ovce a mysleli si že je to z hovězího a když jsem kamarádovu přítelkyni upozornil že je to ovce tak přestala okamžitě jíst a už se toho nedotkla protože “ovce přece nejím protože mi nechutnají” i když ještě před minutou měla boule za ušima jak jí šmakovalo, kdybych tenkrát držel “tlapku” tak to zblajzla jako nic. Někdo zase nejí ryby, nebo raky, šneky, ústřice, nebo drůbež “protože má kosti” to pro nás co jsme od mala prostě museli jíst úplně všechno je zkrátka mimo naše chápání.🙂ML.
No jenže u nás má být podle zákona od roku 2005 registrovaný každý chov a každé zvíře, zvířata můžete sice označit do 6 měsíců od narození ale to jen pokud neopustí hospodářství kde se narodila , hospodářství můžou opustit pouze označená registrovaná zvířata, takže pokud se zde i v roce 2023 stále vyskytují neoznačená zvířata v neregistrovaných hospodářstvích jasně to dokazuje že celá centrální evidence je na dvě věci. 🐁ML.
No já bych si to ještě rozmyslel tahle původem “pouštní” zvířata mají problém se zdejším vlhkým podnebím a trpí dost na paznehty, mluvil jsem s pánem který chová ovce “Dorper” taky původem ze suchých oblastí a ten si na to hodně stěžoval a chtěl se jich dokonce kvůli tomu zbavit.🐁ML.
Jestli někdo chce křídlatku tak si klidně přijeďte když nás jí někdo zbaví budu jedině rád bojujeme s ní stále a je to nekonečný, “pěkný svinstvo”🐁ML.
assil:Jj, a copak máme jako jeden z negativních následků? Oteplování atmosféry. 🤣
Moc tomu nevěřím, to bude stejná bouda jako ty český baterky.
Oteplování atmosféry z čeho ? ve rtu se z vody vytvoří pára která svou energii předá turbíně která přes generátor vyrobí elektřinu ochlazená pára (voda) se recykluje stále dokola, teď stačí jen “umět” vyhloubit dostatečně hluboký vrt 🙂ML.
Jestli ten šakal dokáže vytlačit i vlky tak sem s nima, jinak liška k nám chodí přímo doprostřed stáda honit myši ovcí si nevšímá jehně sežere jedině když najde nějaké uhynulé .🐁ML.
Každá ovce a koza starší než 6 měsíců a pokud opouští hospodářství kde se narodila tak v momentě transferu musí být registrovaná v centrální evidenci zvířat ale to platí již od roku 2005 ! takže pokud se dnes stále dá pořídit zvíře bez registrace názorně to demonstruje že je celá evidence kterou vedeme k ničemu protože pokud vznikne někde nějaká nákaza zpětně kvůli neregistrovaným zvířatům veterinární správa nedohledá (ohnisko) zhola nic, což byl přitom důvod zavedení registrace všech zvířat 🐁ML.
Ne beraní maso opravdu nesmrdí , beran není jako kozel (u toho to je síla), beránci se kastrují kvůli tomu aby neoskočili ovce a mohli být s nimi dohromady, i když je lepší to nedělat protože potom zbytečně lojovatí lepší je je oddělit.🐁ML.
sens:Jsem zvědav jak si včelaři poradí. https://www.psnv.cz/attachment/s-49-164905993324/1022-INFOLETAK-VESPA-WEB-CZ.pdf
Patrně to bude chtít do česna nějakou mřížku kterou prolezou jen včelky . ML
assil:Musí si vydělat na provoz a na obsluhu, tedy musí být výdělečná, zas aby tohle platil stát by bylo fakt už špatný.
Jestli se podaří tohle bude dostatek bezemisní a bezodpadové elektřiny na milióny let pro všechny na světě, a navíc se k tomu dají využít všechny stávající tepelné elektrárny a jejich již postavené turbíny -https://www.quaise.energy/
🙂ML.
Já slyšel že slimáky údajně požírají všechny druhy kachen je to pravda ? ML.
Bodlinka:jiné maso v tom smyslu, že skopové je prostě zcela odlišné od jehněčího co se vlastností i kuchyňské úpravy týče.
No je fakt že skopce dnes už snad nikdo nechová, ale ovčí nebo beraní maso se od jehněčího zase až tak moc neliší , snad jen délkou tepelné úpravy , ale to je úplně stejné jako u hovězího, ze starýho bejka stejk taky neuděláte , na ten správný měkoučký to musí být podle autralanů taky roční zvíře . 🙂ML.
Tak na horách se ovce chovají nejspíše proto že jsou nenáročné a taky že tam toho moc lepšího než tráva nikdy mnoho nenarostlo, kdežto v úrodných nížinách by bylo naopak “hříchem” nechat zarůstat nejlepší půdu trávou. 🙂ML.
Bodlinka:jasný, že stihnou. jsou to koneckonců jatečná jehňata. stejně je nechcete držet na porážku déle, skopové je prostě takové jiné maso.
Co to znamená "jiné maso " ❓😀 ML.
Alex66:Bylo mi řečeno že zářivka nejde stmívat tak proto led pásek. A nebylo to nic složitého, led pásek nalepit a přiletovat. Zapojil mi to už odborník.
Tak pokud to potřebujete stmívat je to dobrá volba, a ješte něco ušetříte na spotřebě el.🙂ML.
orionka:Tak řekněte "popel" a to je tak asi všechno, co můžete udělat.
Tam, jako všude jinde, musí samy. A my a USA se svými děly a bombami na tom nic nezměníme. A určitě o naše děla a bomby nestojí.
Tak naštěstí Amíci nejsou tak lhostejní k tomu co se někde děje a díky tomu svými bombami a děly zachraňovali Evropu v obou světových válkách a nebýt jich nikdy by kupříkladu ani žádné českoslonensko nikdy nevzniklo. 🙂ML.
raven_kix:Myslím si, že nová Ifauna bude vypadat nějak takto. Vypadají tak všechny jejich zahraniční weby, které už dříve koupili a transformovali.
Takže to koupili v podstatě jen a pouze kvůli jménu jelikož jinak z toho původního nepoužijí prakticky nic. ML.
U nás je zaručeně nejlepší myšák liška mám někde i fotku jak honí a vyhrabává myši přímo uprostřed pasoucího se stáda ovcí a ty ji přitom úplně ignorují. ML.