Aktuálně: 2 334 inzerátů269 597 diskuzních příspěvků19 339 uživatelů

Příspěvky uživatele

Doron

Doron
Doron 08.02.2026, 08:42:59 xxx.xxx.167.147

To je mi líto.., upřímnou soustrast.

Co se stalo?

Doron
Doron 08.02.2026, 08:29:12 xxx.xxx.167.147

Tak co si budem.. určitá soutěživost a s ní spojená tréma asi ke každýmu sportu patří, o když je to okresní přebor🙂.

My byli zatím s Framem na jedný zkouštičce a jednom závodíku a vždycky nás to posunulo dopředu, člověka to přiměje některý věci dotáhnout. 

Koukám teď v posteli do národního zkušebáku na poslušnost ZVV1 a utvrzuju se v tom, že to bude náš směr. V IPG je tam vlastně jen samá chůze u nohy a aport, tady je za deset bodů taky štěkání, skok a skok vysoký, kladina.., prostě takový věci, co Framíka bavěj. 

Ta chůze u nohy je fakt úmorná, Fram na to není ani anatomicky přizpůsobenej, na to věčný čumění nahoru, a hodně ho to namáhá, on přirozeně nosí hlavu na nebo pod linií hřbetu. 

Doron
Doron 07.02.2026, 17:53:17 xxx.xxx.167.147

U nás taky vody dost, ale stopičky se dají.

Dorouš se ukázal jako velkej stopařskej talent, přemýšlím, že by mohl cvičit s vnoučkem.

Jsou oba ADHD, tak uvidíme jak to půjde.🤣

Obrázek Obrázek Obrázek
Doron
Doron 05.02.2026, 11:02:27 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 05.02.2026, 10:07:45

No, to je holt člověk už musí pustit., taky jsem to párkrát udělala a dobrý nakonec.

Myslím, že kdyby opravdu šlo o zdraví nebo o život,určitě by člověk bojoval. Já jsem jednou použila kabelku, měla okovaný rohy, roztočila jsem ji a ty údery byly úplně přesný jako bych byla v minulým životě nějaký práče.🤣

Zbraň ani taser nebo pepřák taky nenosím, nejsem tak organizovaná abych to uměla mít po ruce, možná to přehodnotím.

Jinak jsme zase potkali toho pána se štětináčem, co mu Gučka nabančil, a on nás tentokrát obešel, to jsem teda byla překvapená, nečekala jsem, že je schopný změny. 

Proběhlo to v úplném poklidu.

Doron
Doron 05.02.2026, 09:14:29 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 04.02.2026, 17:56:21

Víte, ty komentáře vyznívají pro každého jinak..

Doron
Doron 04.02.2026, 10:14:47 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 03.02.2026, 14:29:18

To je hodně vážná věc.

Násilí na zvířatech je významný prediktor budoucího násilí na lidech.

Třeba by mohla být výhoda, že jsou nezletilí, mohli by jim uložit ústavní výchovu a tohle sadistický chování zkusit nějak dostat pod kontrolu ve spolupráci s psychiatrem a psychologem.

Tohle nebyla žádná klukovina, to je opravdovej psychologickej průser, mělo by se to řešit systémově, trest nestačí.

Doron
Doron 01.02.2026, 18:30:24 xxx.xxx.167.147

Já se vždycky zeptám,  jestli tam můžu vzít “ naprosto dokonale vychované psy”🤣

Do OC Nový Smíchov třeba psi můžou, nijak přepsováno tam není, MHD mají v Praze zadarmo, nevím jak jinde.

Doron
Doron 01.02.2026, 17:31:22 xxx.xxx.167.147
BaLu:

Ale proč chodit se psem do obchodu, pokud to není nějaký zverimex a nejdu psovi něco vyzkoušet?

Jdu nakupovat, nebo jenom do obchodu na čumendu, psa nechám doma. 

Někdy psi prostě lidi doprovázejí. Jedu do Ikea, nakoupím, pes není doma sám, cestou se pak můžeme udělat vycházku.. šetří to časa prostě jsme spolu. Psi bývají neradi sami.

Když potřebuju něco malého v Hornbachu, často jdu pěšky a beru Gučku, nám tím odbytou jednu procházku a můžu pak vzít jen mladý.

Běžně je na velkých vycházkách beru do restaurací, prostě mám hlad.🙂

Doron
Doron 01.02.2026, 10:08:18 xxx.xxx.167.147

Mně to přijde škoda, nemám ráda žádná omezení a nikdy jsem neviděka, že by tam se psem nějaký problém.

Doron
Doron 01.02.2026, 09:11:14 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 31.01.2026, 12:30:09

Fram pozná, kdy se bude cvičit hlavně podle mě, držení těla a tónu hlasu a taky mu řeknu aby se soustředil.🤣 Někdy cvičíme i na zahradě, někdy chvilku na vycházce jako Kiliánovi, na cvičáku mu to jde nejlíp, tam je do cvičení poslušnosti hrrr. Tuhle při cestě na obranu nedal jinak než že si skočí překážku a přejde kladinu.🤣

Jinak jediný, co sám nabízí doma je aport, to se občas s něčím dostaví, sedne si a už “hezky” drží, udělá to tak dvakrát denně a já to podporuju🙂.

Skoro to vypadá, že bysme mohli udělat ZVV1, rozhodla jsem se pro nároďák, je to pro nás lehčí.

Všecko umí nak napůl, ale docela se nám teď daří stopy, předměty teda nemá, resp.si jich teď začal všímat ale bere je do huby, když je náhodou zalehne, nemůžu je v jeho chlupech najít.🤣

Začal docela pěkně kousat, při revíru si chodil kousnout taky, když jsem mu vysvětlila, že se to tak nedělá, pro jistotu si při vyštěkávání lehne aby ho to nepokoušelo. Ale už štěká, není němej. Pouštěčky máme perfektní, na piškot.😅

Poslušnost bysme možná i dali, s odřenýma ušiskama 🙂.

Doron
Doron 31.01.2026, 22:43:03 xxx.xxx.167.147
Vahine:

Šmankote, žádnou ránu jste doufám na Gučkovi nenašla? 🫣 Chrupe? Musí být z toho střetnutí unavený fyzicky i psychicky, pacholíček…

On byl hned v pohodě, spíš takovej rozjařenej že “vyhrál”. Nebyl to boj na život a na smrt a oba psi pak byli hned v klidu, ten štětináč se pak už prát nechtěl. Ještě jsem se pána ptala jestli je ten jeho kousnutej když kulhá, ale on už zase přestal mluvit..☹️ a pokračoval v cestě . 

Doron
Doron 31.01.2026, 18:44:12 xxx.xxx.167.147

Gučka se dnes popral, asi potřetí za svůj dlouhej život.

Potkáváme vysokýho pána s takovým štětináčem vyšším a mohutnějším než je Gučák, pán ho vždycky nechává jít navolno před sebou a na mojí žádost ať si ho zavolá nereaguje, tak to řeším tak, že mu blokuju cestu a to vždycky fungovalo, Gučka se zařadí za mě, ví, že to tak chci a nehledá konflikty.  Myslela jsem si o pánovi, že je neslyšící, ale jako fakt, vždycky se pozdravíme jen zdvihnutím ruky, je to takovej přírodní typ, chodí se i teď v zimě koupat do Vltavy, bude mu dost přes šede.

Dneska jsme se potkali v tunýlku v zatáčce, neviděla jsem ho. Psi se do sebe pustili, štětináč do toho hned šel.

Byl to řev jak blázen, Gučka byl nejdřív zaskočenej ale rychle měl navrch, pán byl teda dobrej, najednou se zrychlil, snažil se psy oddělit, dokonce Gučku zalehnul, ale nijak nepěkně, rychle jsme je rozdělili.

Gučák z toho měl dobrou náladu, asi že ještě nepatří do starýho železa, byl jen oslintanej, ten druhej pes trochu kulhal, ale krev jsem neviděla, tak to snad bude dobrý, musím ho ještě pořádně prohlídnou jestli nemá nějakou ranku, i plotýnka vydržela.

A pán poprvé promluvil !

Řekl:"To se nepovedlo".😅  

Doron
Doron 27.01.2026, 09:15:35 xxx.xxx.167.147

My už se taky brodíme blátem, na zahradě louže, kachny mají radost 🙂

Doron
Doron 25.01.2026, 14:07:55 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 25.01.2026, 11:12:26

Tak to je super, že je to zabralo, paráda ! 🙂.

Proč byste nebechala psa v oblečku? Nějaký blbý zkušenosti?

Já u Gučky nusím, má tu plotýnku a  ledviny nechrání žádný tuk, všade je tu průvan a pořád courá ven..

Doron
Doron 25.01.2026, 13:45:12 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele janaa z 25.01.2026, 09:59:44

Při selhání ne, to je pravda.

Já vlastně chtěla upozornit hlavně na to teplo.

Doron
Doron 25.01.2026, 13:16:17 xxx.xxx.167.147
impact:

U nás plus tři. A to jen proto, že jsem včera večer přikrývala celý auto. 🤣

Tady taky. Jenže mlha na tý studený zemi tak nějak zvláštně mrzne či co.., jsem to nečekala.

Doron
Doron 25.01.2026, 11:46:18 xxx.xxx.167.147

My dnes zatím nikam nejdeme, strašně to klouže, bojím se jet autem na cvičák a taky se bojím aby se při obranách Fram nezrakvil. Nebo figurant..

Vyčkáváme.🤣