Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 15.12.2025, 09:55:31
No, vidíte.. s tím vepřovým mi to řekla vetka která se přímo specializuje na výživu. Tady člověk vidí, že neradno veterinářům věřit a lepší se řídit vlastním rozumem a všechno si ověřovat.
Nicméně vepřovou kýtu používám jako dietní maso, je opravdu suchá.
Ještě mě napadá, jestli Jack nemůže mít bezoár z těch kočičích chlupů, co žere, jak už psala Verun.. Předpokládám, že nemá možnost se nažrat čisté trávy aby to vyzvracel.
Moji psi, když narazí na pěkný pýr( to je mimochodem hodně opomíjená velmi mocná léčivka) se koletivně pasou a pročistí si žaludek i střeva a právě ty kočičí jemné chlupy pak v těch výblitcích a výkalech vídám, jsou to takový už zfilcovaťelý .. no prostě bezoáry.
Já bych mu prostě granule nedávala, když mu nedělají dobře. Laickým pohledem mi přijde to složení dost strašný a takový složitý, nedovedu si představit, že mohlo podrážděnému zažívacímu traktu dělat dobře.
Nechala jsem si nedávno dělat testy na potravinovou intoleranci byly teda pěkně drahý, něco jako dvanáct tisíc, radši jsem to zapomněla.😅 Vyšly mi prý mimořádně dobře ( jakože můžu skoro všechno), nemůžu ale kravské mléko (syrovátku), řepkový olej, dýni hokaido a ztráta největší - humra 🤣
Musím říct, že je mi teď mnohem líp a zažívací problémy zmizely a dokonce jsem zhubla jedenáct kilo. Jídlo je pro zdraví strašně důležitý.
Rodil se nám dnes v noci vnouček, jsem teda už čtyřnásobná bába, psi nějak cítili napětí, a všichni nalezli ke mně a vnučce do postele, jsme všichni trochu nevyspalí.
Mám pocit, že teď něco lítá mezi psy i mezi lidma.
Všichni kluci měli tak před deseti dny průjem ( opravdu smrdutý, pardon ) a Dorouš i zvracel.
Vařila jsem pár dní rozvařenou rýži s mrkví a libovou vepřovou kýtou, to je postavilo na tlapky🙂. Nemocněli postupně, takže na dietní chybu to nevypadalo. Pořád je ještě krmím šetrněji.
U nás krásně teplo a slunečno, vyrazili jsme alespoň na hodinu a půl mezi prací do našeho lesa.
Na cestě jsme potkali paní se zlatým retrívrem, stála na pěšině jak svatej na mostě a já se v duchu zlobila, že je to jedna z těch, co se zastaví s jedním psem a já kolem ní mám projít se třema “ poraď si jak můžeš”. Tož jsem se taky zastavila a čekali jsme pár minut, byla jsem ve vzdoru🤣
Pak jsem to nevydržela, zeptala se jí co jako je a sympatická nesmělá paní, že má mladou fenečķu co ještě úplně neposlouchá a že stratila vodítko. Tož jsem se zastyděla, půjčila jí vodítko, já mám na každým dvě karabiny takže i tak psy poberu a že mi ho někdy nechá na tajném místě.🙂 Fenka teda krásná a milá, takový ten mohutný typ.
Pak jsme ještě potkali pána s úžasnou středoasiatkou, obrovskou , nádhernou bílou fenou, takovou bych si chtěla pořídit na důchod. Ta dva mlaďochy vyblafala a jen Gučáka nechala aby se jí dvořil.
Večer jsem s hrůzou zjistila, že mi došlo maso a mám v mrazáku jen kilo hovězích jater, tož jsem je uvařila s rýźí a úspěch byl byl obroský, všichni si třikrát přidali.🙂
Přišla bída na kozáky, už venčíme za tmy. Zas ale v lese nikdo není a jsou hezký výhledy.
Kluci jsou za soumraku hodně aktivní, ale kdyź padne opravdu tma, docela si mě hlídají a moc se nevzdalují, to je fajn. Musím nabít svítící obojky, dneska jsme byli bez nich a viděla jsem jen stíny ve tmě 😅. Ani čelovku jsem neměla a jednou jsem se tím pádem vydala špatnou pěšinou.
Gučka musel zůstat doma, chytla ho plotýnka, měl by mít do Vánoc! klidový režim.☹️ Koupila jsem mu v Hornbachu pelíšek s vysokýma rantlama aby na něj netáhlo, opravdu měkoučkej a teplej, neměl by teď seskakovat z postele. Měl z něj strašnou radost, rochnil se v něm ,objímal mě packama a smál se jako by dostal hračku.
Dorouš, zase to svoje srdíčko plný závisti, mu ho pak obsadil, přitom do ložnice nikdy nechodí,ležel tam sám a dělal že spí , přitom měl očka otevřený, neřekla jsem mu nic a za hodinu ho to přestalo bavit a přišel za námi do obýváku.