Ano 80 křesel, Spolu 52, STAN 22, Piráti 18, SPD 15, AUTO( Motoristé) 13
Příspěvky uživatele
Doron
A nemohlo Fida třeba nabrat auto? Nebo pohmoždit nějaký pes?
Jinak u naší Liliny jsou největší pochoutka játra, ať už syrová nebo restovaná.
Mně takhle někdy zvracel nejstarší Gučka z hladu. Od té doby, co má pořád nasypané granule a občas si pár uždíbne, to ustalo. Jinak ho krmím syrovým . On je takový hubeňour s rychlým metabolisnem, žere stejné porce jako Fram, který má dvojnásobnou váhu.
Taky si myslím, že zkušenosti Stafordů jsou víceméně nepřenosný. Oni chválí a odměňujou ale jináč, tónem hlasu, gestem, postavením těla, uměj psí řeč.
Slovo “ fuuuj!” je nejoblíbenejší povel kamarádovi fenky Škumpy. Je to fenka z útulku, měla v sobě hodně děsů, byla úplně nesocializovaná, obtížný situace ji doslova paralyzovaly, byla schopná utéct nebo se někde hodiny skrývat. Jednou se mi chtěla zardousit slepici, namakala jsem za ní, stoupla si nad to klubko peří a chlupů, výhružně se naklonila ( jako že si slepici zabírám pro sebe😅) , zařvala hnusným vrčivým hlasem “ fuuj”. a přitiskla ji za krk na zem, abych slepici vyprostila. Škumpice sképku pustila, pak se na mě podívala jako když vidí zjevení, ocásek najednou nahoru rozvrtěla do vrtule, tlama rozesmátá a začala se se mnou šmajchlovat. Od tý doby se mě úplně přestala bát a stala se mnohem sebevědomější i na vycházkách, když bylo ňáký nebezpečí sama se přiřadila za mě a pozdějc i za páníka a teď je z ní relativně odvážná holka, hodně pomohli i moji psi.
Myslím, že pro ní bylo zlomový, že jsem se zachovala jako pes ( nebo spíš fena ke svýmu štěněti🤣) a ona konečně někomu rozuměla a cítila se paradoxně pod ochranou.
A dodnes výkřik fuuj používáme jako povel poslední záchrany, když se někdy vyděsí třeba ohňostroje, schová se ,člověk neví kam a byla by schopná sem třepat strachy celej den. To se pak s úlevnou radostí vyřítí “ konečne seš tady, to se mi ulevilo”.🤣 Když ji chce člověk rozveselit nebo vyzvat ke hře, tohle slovo vždycky bezpečně zabere.😅
Taky nepřenosná zkušenost.
Děkujeme za radu, mám tam cihly, ale jen zvenčí.
Oni ale takhle vždycky vyčumujou, než se bazének napustí po okraj i když je to ten menší. Mají na všechno svoje pravidla, jsou strašně konzervativní.😅
Dneska u nás vytrvale a hustě prší, tak jsou štastné.🙂
Vždyť jsou i v Praze..
Dnes dorazil bazének od Sarah ! Na fotce Miloslav radostně tančí a Sarah v duchu objímá, kačky mávají.😁🥰
Bohužel jsem musela do práce, tak jsem neviděla premiéru, teď už jenom u špinavého bazénku pospávají, tak mám po fotkách..😅
To je mi moc líto.🙂↕️
Moc na vás myslím, moc držím palce, kéž to jde k lepšímu !
Já taky.
Psům i lidem.
Včera jsem doma vyprávěla, jak je Framík troubovitej a při obraně mu to, co jinej pes dělá tak nějak přirozeně, musím vysvětlovat.
Vyprávím to úplně klidným, tichým hlasem: “ Když doběhne k zástěně, musím ho mu říct štěkej, štěkej, jinak by tam stál jako svatej na mostě”. Fram se v kuchyni bouřlivě rozštěkal.
Pokračuju: “ Při zadržení ho musím hodně povzbuzovat, šupák je to, vem si ho lumpa”, Framík teda zbystřil a rozhlížel se po bytě,.
“ No a když figuranta doběhne, tak musím říct drž, jináč by nevěděl, co má dělat”, pokračuju. Tak to to zase nevěděl co má dělat, pak rychle vyrazil na chodbu, vrátil se s těžkou holinou v hubě, oběhnul s ní několik triumfálních koleček po obýváku a pak se posadil před dózu s piškotama.
Při obranách pozoruje v úplným klidu ostatní psy, jenom když šel na plac jeho kamarád, otočil se, že poklidně překouše vodítko a že by mu šel pomoct.🤣
My jsme teda dvojka. Pat a Mat.😅
Myslím, že jsme na cvičáku docela oblíbený, protože si oproti nám každej připadá úspěšnej.😊
Myslím, že to bude dobrý, má to teď hodně psů i lidí.
Živočišné uhlí nikdo nedáváte ?
Dublinbarzoj:Aristokrat roste jak z vody, je to božan a kluci se těší na kámoše. Ještě musí 3 týdny vydržet.
No.., ještě chvilku a už přestane vypadat jako roztomilej potkánek.🥰
Já bych ho mít nemohla, asi bych ho umačkala, ta aristokratická roztomilost je moc velká.😍
No teda!
Je překrásná, taková atletka.
Tak ať vám dělá jenom radost.😊
Jeee, máte novou pudličku?
A to se dozvídáme až teď?!?😊
A barva? A povaha? A sedla si s holkama?
Tak snad to bylo jenom to žihadlo, včel je teď hodně, Fram se dneska na cvičáku šprajcnul že přes jedno místo nepůjde, nechtěl dostat pigáro.
Držíme palce moc!
My dnes na Branově, trochu jsme houbařili, pesové se vykoupali v Berounce, bylo to hezký.
Úplně zuřím, že z toho tady chtějí udělat Národní park Křivokládsko, přijde mi to úplně v pohodě tak jak to je, nikdo sem nechodí, je tady klid, ty lesy žádnou ochranu nepotřebujou.
Zas jenom důl na dotace a různý nekalý kšefty, který už začaly .
My dnes na Branově.
Tipuju, že ho nějdo přivezl z Rakouska.
Novinky Vám přijdou neseriózní?
Nebo spíš se vždycky nějaký Felton najde?
Utažský guvernér řekl, že za to mohou “ temná zákoutí internetu”.
Nebo si myslíte, že to Tyler Robinson vůbec neudělal ?