Aktuálně: 1 949 inzerátů277 280 diskuzních příspěvků19 731 uživatelů

Příspěvky uživatele

Doron

Doron
Doron 09.07.2024, 00:50:28 xxx.xxx.166.94
»
Odpověď na příspěvek uživatele Lenocka z 09.07.2024, 00:24:02

Jak už jsem psala,  Puma má prostě vědeckého ducha 🙂))!

Byť jsem mnohem starší,v tom je mi vzorem 🙂))  

Doron
Doron 09.07.2024, 00:35:08 xxx.xxx.166.94
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 08.07.2024, 23:53:27

To jste napsala moc hezky, ano, to nebezpečí napodobování"autority" je u hloupých lidí velký. 

A ty fantazie, že by si to s ním nějaký pes vyřídil,  mám také..☹️:;))

Gučkák to dokonce udělal.  On je strašně hodný a k lidem laskavý a empatický. Je mu deset let a jen dvakrát v životě se obrátil proti člověku. 

Jednou to byl násilník na zastávce a podruhé taková primitivní a hloupá alkoholická paní, která pomáhala svojí dceři s obchodem se psy, jak jsem se později dozvěděla. 

Chtěla ho pohladit a on po ní opravdu ošklivě vyjel, nekousnul, ale pěkně ji vydesil, dodnes nechápu..

Doron
Doron 08.07.2024, 23:42:16 xxx.xxx.166.19
Kilian:

…..no to on si určitě nemysli…..odmítla jse psa mít v kotci, krmit ho z tuky, chodíme na FUJ cvičák a všelijak jinak svého psa týrám….

Aha.

Hele, nedalo mi to , vstala jsem,   a vyblejskla pejsky, jak neumí odpočívat .Asi by ty klece potrebovali…☹️

Obrázek Obrázek Obrázek
Doron
Doron 08.07.2024, 23:26:34 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 08.07.2024, 20:20:09

To je dobře,  že jste mu nepomohla.

Jako…, chápu,  pes třeba magůrek, jináč to s ním možná  nešlo..

Ale tohle přeci nejde, zobecnit tuhle zkušenost a radit lidem, aby se svými psy zacházeli jako s duševními invalidy.

To je jako by nějaký samozvaný pediatr radil, že nejlíp dítě   vychováme v klecovém lůžku. 

A ta arogance! On napíše rovnou Bibli!

Na Vinohradech měli kdysi podnik, jmenoval se Ráj kuřat , prodávaly se tam porcovaný syrový kuřata a taky kuřata grilovaný. Vždycky jsem si říkala,  že kuřata by si asi ráj představovala jináč. 

A psi by si svoji bibli asi taky tahle nepředstavovali, počítám..

Doron
Doron 08.07.2024, 22:41:25 xxx.xxx.166.19

Moje dcerka si poridila restastauraci, aby se na mateřské nenudila:)) a tak tam se psy občas zajdu,každý z nich se tam chová úplně jinak.

Gučák obchází stoly, většinou se mu povede sehnat někoho na drbání, Doron si lehne pod stůl a leží,často usne  a Framík má takové teritoriální chování. Nejdřív si obejde celou zahrádku , parkoviště a hřiště,  vytyčí si takový perimetr, pak se vzdálí na vyvýšené místo,  ulehne a střeží 🙂)),  když se mu něco nezdá usedne.

Nemůžu je takhle nechat vždycky, ale když to jde, ráda je pozoruju a úplně zřetelně vidim jejich vrozené vlohy.

Gučka, marocký plebejec, nejdřív všechny okoukne, pak si vybere nejsilnějšího chlapa, nejlíp když sedí v chlapské partě,  jakoby ostýchavě přistoupí,dlouze se zadívá do očí a když je přizván ( ale on je skoro vždycky přizván🙂)))už se šmajchluje a druží.Kdyby něco,  máme chlapy na svý straně🙂))

Doron, mix všech ovčáků světa, je  vzorňáček, já a panička, my jsme tady spolu, kdybyste nevěděli.🙂))Jsme nerozborná dvojka.

Fram, briárdě, přebere zodpovědnost za celý podnik, má perfektně zmapované všechny přístupové cesty, nebojte se, stádo moje, já se o vás postarám 🙂))

Doron
Doron 08.07.2024, 20:13:23 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 08.07.2024, 20:07:13

Jak to Megí myslíte?

Jo a jmenuje se František Jaroš ( pro paní Zrzavcovou). Koukám,  že knihu mu vydalo nakladatelství František Jaroš. 

Doron
Doron 08.07.2024, 20:04:25 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 08.07.2024, 17:21:07

Tak já taky neuspěla..No, mluvila jsem s ním o tom, že není hezké takhle psa žalářovat.

Ale co je mi divný,  že mu není divný,  že Vy máte svého psa na rozdíl od něj parádně vycvičenýho a spolupracujícího.

A on má nového psa? Chudák zvíře…☹️

Doron
Doron 08.07.2024, 16:47:25 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 08.07.2024, 16:23:26

Diskutovali jsme.

Ale myslím, že jsme se vzájemně nijak neobohatili.

Jiné světy…

Doron
Doron 08.07.2024, 16:16:29 xxx.xxx.166.19
assil:

Zas na druhou stranu do detailu rozebráno ptáci, krečci a spol. jsou taky v kleci, rybičky v akváriu a kočka v bytě jako v kleci, tak proč ne pes?

Já to neobhajuju, ale zas nemám ráda když se pes bere jako něco extra.

Pro mě je pes něco extra, to určitě .

Ale i jiná zvířata dokážou rozvinout svůj vztahový potenciál,  když mají možnost,  bylo mi například ctí , být dlouhá léta hlavní pipinou hejna svobodně žijících slepic 🙂)))

I chůvičky u nás žily volně a posíraly obrazy🙂)

Jmenovaly se Míča a Píča, naše nevinné děti je tak pojmenovaly, nevěděly, co činí🙂)))

Kočka je domácí,  jenom si občas odskočí ven chytit myš a pak ji doma živou vypustí.  Učí psí kluky lovit…

Potkan byl na volno. Byl čistotný, ale dělal děsivé věci..

Ale pes je rozhodně něco extra, výjimečné,   s člověkem sžité empatické zvíře. 

Doron
Doron 08.07.2024, 15:52:25 xxx.xxx.166.19

Musíte být předvídaví a reagovat dřív,  než se fenka dostane do tranzu.

Taková teritoriální štěkna je máma Dorouše, v restauraci vyštekává nově příchozí. Já to řeším jednoduše,  podle výrazu poznám, že se už šteluje, houknu na ni “na místo”,  to je pod stolem a vyřešeno. Ale svojí paničku neposlechne úplně a páníka toho zas víc. Asi dvakrát jsem jí zastoupila cestu a pod ten stůl ji zatlačila ( to byl trest). A často se taky začnu hrabat v tašce,  šustit pytlíkem a nabízím celé psí partě úplatu za vzorné ležení. 

Ona je prostě taková ,má hlídání v sobě,  synek je po ní, ale hlídá jen doma za plotem.

Já bych tohle s fenkou trénovala, sedneme si ke stolu , projdeme se, “na místo”,a znovu. Místo je za nohama páníků, jinak ležet nebude. Vidím že se blíží pes , zdvihnu se ( reaguju dřív než ona), jdu mu klidně v ústrety, udělám kolečko a “ na místo ”. Trochu v restauraci pocvičím, a coby ne, a zase šup na místo.Projdu se mezi lidmi. Prostě bych ji vytáhla z toho hlídacího steteotypu.I restaurace může být místo,  kde se něco děje a páník si psa všímá. Alespoň dočasně. 

Doron
Doron 08.07.2024, 14:37:49 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 08.07.2024, 13:32:43

Přijde mi jako ten Priklopil nebo Fritzl, co měli ve sklepě zavřený ženský.

Přijde Ti normální si pořídit psa a mít ho v kleci ?

Proč pak mít psa?  

Mít někoho pod dokonalou kontrolou je podstata sadismu a sadismus je perverze.

Doron
Doron 08.07.2024, 13:18:47 xxx.xxx.166.19
Zrzavci:

a jo tak, to je nějakej pošahanec, že jo? Já nestíhám, je jich tolik těchhle magorů, že by člověk potřeboval něco jako antiparazitální obojek 😀

Hele, já se hned tak nenaseru, ale jak toho člověka vidím,  vaří se ve mně krev.

Je to jak z Orwella. 

Válka je mír. 

Pes je nejšťastnější v kleci.

Mně nevadí,  že je špatnej trenér,  vadí mi, že je perverzní.

Se omlouvám,  už mlčím. 

Doron
Doron 08.07.2024, 12:52:00 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 08.07.2024, 12:33:17

Já proti klikru nic nemám,  ale proti tomu chlapovi jo.

Přijde mi to jako sadismus převlečený za odbornost. Má vlastně doma takového vězně v kleci, když ho občas pustí, musí plnit nesmyslné úkoly,  jíst jen za odměnu,  pít v určitou dobu, nesmí projevit náznak svobodné vůle. 

Dělá se mi z toho vzteky špatně. 

Ale knihu jsem nečetla,  jenom viděla nějaký videa, to mi stačilo.

Doron
Doron 08.07.2024, 12:07:12 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 08.07.2024, 11:17:32

Ten chlap mi  přijde vyloženě nebezpečnej, není chytrej ani hodnej, podle mýho vůbec psům nerozumí, přistupuje k nim jako k nějaký věci. 

Doporučuje třeba domácí klecování, nejlepší,  co pro psa prý můžete udělat,  je ho mít zavřenýho v kleci,nejlépe v jiné místnosti, jinak si chudák pes neodpočine. Ani voda není potřeba. Procházky bez programu jsou prý nebezpečné a nemají význam, je potřeba pořádně klikat , mluvit netřeba, je to škodlivé a pro psa matoucí, pejsek například může do zblbnutí  skákal na lavičku,to se panečku vyřádí. Jo a žrádlo je výplata a pes je sobec.

Úplně toho chlapa nenávidím, představa, že bych byla jeho pes mě děsí. Občas si s ním píšu.

A takovej nýmand má tu drzost napsat knihu a ještě ji pojmenovat Psí bible. A hodně lidí mu to žere. Je to úchyl.  

Doron
Doron 06.07.2024, 20:15:49 xxx.xxx.166.19

My dnes nevytáhli paty, bylo 34 stupňů ve stínu , kluci nechtěli vůbec z domu, jen Fram se mnou oddaně chvili pracoval na zahradě a chodil se chladit do bazénku .  Navečer přišla velká burřina, pořád ještě prší, má přijít další. 

Doron
Doron 06.07.2024, 09:39:33 xxx.xxx.166.19
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 06.07.2024, 08:51:34

Řekla bych, že černý Petr na ně padl hlavně kvůli jejich milé neagresivní povaze, dobře se snáší s ostatními psy, nemusí to být pes jednoho pána,  jsou dobře krmitelní, velikost tak akorát,krátká srst, vyšší počet štěňat ve vrhu a už je to tak zavedený. 

Doron
Doron 05.07.2024, 01:06:23 xxx.xxx.166.19
Ph:

mi hrozně chybí ta soudržnot a ta vůle se podělit s ostatními o to, co jsem já sama zažila, osvědčilo se, pomohlo mi

tohle porad existuje, jen ne na netu

Mno, hledám prostŕedí, kde to ještě ( už ) takhle  funguje , není to snadný.