Nemaj kosti, sou to krůty, ty maj krosti 😄
Nemaj kosti, sou to krůty, ty maj krosti 😄
A poslušně hlásím, v sobotu kdákání od kuřat, jedna pásikavka přistižena při činu 😄 35g, v neděli pak zase zasedla, kdákala, ale nic pod ní nebylo.. Večer sem pak objevil pod kurníkem v díře co si udělaly na popelení další(40g), evidentně od jiný slepičky.. Sou to šikulky, ale v 17tejdnech bych si představoval ještě chvíli se snáškou počkat.. No, ale přeci jim ty prdelky nezačpuntuju, žejo 😛 Takže bude tenhle tejden rošáda, pět starejch sem o víkendu přestěhoval do mrazáku, zbytek se přestěhuje do menšího a na jejich místo půjdou hybridky a aby se nenudily tak dostanou kohouta.. Už se na ně těší..
Zrzavci:Hůůůstý. A jak jste ji na zimu zaopatřoval? Hádám, že nijak?
Nijak 🙂 Na zimu jemně ostříhat a šup na okno v obýváku.. Na léto pak vyměnit hlínu v květníku a i s květníkem šup ven na sluníčko..
Takhle vypadala v roce 2018 🙂
JardaPecival:Chtěl bych si letos udělat malej záhon(5x3?) pro kukuřici a slunečnici.. Má někdo zkušenost, jestli z koupenejch krmnejch semen vyroste něco smysluplnýho, nebo je lepší koupit semena F1??
Tak sem nakůpil nějaký cukrový kukuřice z permasemínek, dva řádky z toho byly, třetí řádek pak normální krmnou koupenou.. Ta vzešla všechna, permasemínka tak zhruba polovina, takže sem dosejval tou kupovanou.. Slunečnice sem měl od sousedky nějaký okrasný, velký talíře, tak jeden řádek a druhej normální krmná kupovaná.. Z těch okrasnejch mě vzešly jen dvě, když sem rozloupal pár semínek zjistil sem, že sou normálně prázdný.. Škoda, že mě to nenapadlo vyzkoušet před setím.. Takže doseto kupovanou.. Výsledek - nadšení, krásný koláče, kukuřice některý maj teď už přes dva metry, klasy sem zatím nezkoušel, ale sou tam.. Na jaře dvakrát fakt poctivě odpleveleno, jak to bylo přes půl metru vysoký, tak už tam nic neroste, takže teď už bez práce.. Párkrát zalito, asi dvakrát přihnojeno, NPK a Superfosfát.. Bál sem se větrů, ale jak je to hustě, krásně se to drží mezi sebou.. Slunečnici začali sklízet vrabčáci, tak sem něco už sklidil a dal dozrát/dosušit do foliáku, uvidím co to udělá a na velký sem navlíkal punčochy, zbytek ať si kluci vyzobou.. Co je na tom perfektní, že slepičky maj schovku před predátorama a sluníčkem a pěkně si to tam užívaj 👍
Měl sem pětiletou papriku - Habanero Brown..
Chuderky.. Nebylo by lepší je nechat v klidu dožít a v neděli k obědu chleba s máslem? 😄
Nějak na můj vkus moc nežere, drží asi linii, chce bejt stále kočka 😀
Velký sem zabíjel tři, čtvrtýho už asi před 3ma nedělema a pátýho si nechávám živýho ke slepičkám.. V 16tejdnech měli čistou váhu 2,6-2,75kila, asi chyba, že sem je do mrazáku nerozpůlil, kdo tohle sežere najednou mi je teda záhadou.. Ale jsem hodně načatej k tomu opustit zdrobnělý plemeno a přejít na nějaký velký..
Ale s hepyendem 🙂
Poznej deset rozdílů č. 3 aneb závěrečný díl trilogie 🙂
Kolikrát se někdo přivandruje, sporadicky se objevuje jedna stará kočka, takže kámoše nechám spíš asi na osudu..
U mě dycky kocour kocour, kočka kočka a pes pes 🙂 Takže kočka deséš, pocém a už běží 🙂
Oni ty líhně vyráběj dál, ale jen v těch dražších verzích..
A eště jedna nepovedená fotka při seskoku z vořechu.. Páníček je prostě po těch pivech pomalej, no 🙂
Jste skvělá, že jste si na mě vzpomněla.. ale.. ALE!! Muselo Vám pískat po jedenáctý dneska když jste psala tenhle příspěvek v uších, protože přesně v tu dobu sem dorazil domů s přepravkou uvnitř s černým ďáblikem 🙂 Cestou brečela, doma sem ji nechal na lavičce asi půl hodiny v přepravce, čistil sem doupě pro kočky, přivez sem ji dost na rychlo, dal nový seno, pořád mňaukala, dostávala do přepravky kousky uzenýho(domácího 😉), vždycky když sem se přiblížil začala příst, to mi bylo jasný, že to bude dobrý.. Pak sem ji pustil.. Dostala mlíčko, čerstvou polívku z letošního kohoutka a bylo vymalováno.. Přes den pak už řádila, “lovila” mouchy, sledovala ptáčky a rozvazovala tkaničky.. Večer pak byla na vokně a divně koukala, proč nebudu spát s ní na seně 🙂 Láska prostě prochází žaludkem, to mi nikdo nevymluví 🙂
Vidíte to dámy moc černě.. Vždyť myší je dostatek, soused má krásnýho hryzce vodního, krmí ho cibulí, mrkví, ve foliáku mu nabídnul už úplně všechno, tak se blíží ke mě, rez na hrušních, plíseň na rajčatech, vokurky v prach se obrátily, zkrátka všeho dostatek a paráda 👍 🤠
..Ja mam 25.dubna a vetsina kohoutu je jeste zticha.. mam to ale liny plemeno 🙂
Tak Brinsea přestala vyrábět/dodávat líhně Eco a Advance.. Byly to líhně bez měření vlhkosti, potažmo bez automatickýho udržování vlhkosti.. Byly značně levnější.. Chtěl sem udělat HonzoviPM radost a příští rok zkusit líhnout v druhý líhni na sucho, v porovnání s líhnutím na "mokro".. Chtěl sem k tomu účelu dokoupit druhou Brinseu, abych měl dvě stejný.. Stačila by mi ta levná.. Bohužel, už nejsou k mání.. Tak budu luftovat inzeráty..
P.S. s tím skončily i Brinsea dvířka ty levný, za 1999,-.. Už taky nikde k sehnání.. Mám čtvery, tak sem chtěl jedny do zásoby jako rezervu a taky mám smolíka..
To máte vlastní odchov? Máte je krásný..
To ja vim uz davno.. jak se na me mlsne koukaj.. zdycky si rikam, hlavne neomdlit uprostred vybehu, hlavne neomdlit uprostred vybehu 😂