Aktuálně: 2 334 inzerátů269 597 diskuzních příspěvků19 339 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 09.01.2026, 12:36:19 xxx.xxx.31.103

Rtuť…myslím, že v každé rodině, se minimáně tři tuťové teploměry rozbily😏 Ano, chvíli sme si s rtuťí hráli, taťka jen říkal: opatrně, rtuť je jedovatá. Teď, po tomhle článku jsem si to tedy vyhledala. Z rtuťi jsou jedovaté výpary a to pro lidi, co s ní denně pracují, ne kapka z teploměru😉Otrava rtutí při požití - rtuť se trávícím traktem nevstřebává, hrozí jen posrání😛

lesnizinka
lesnizinka 09.01.2026, 12:10:44 xxx.xxx.31.103

Buggyro, jestli tam máte viditelný ,,váček" tak bych ho píchla. A nebo to prsty vystahujte dolů, jak říkáte, provalí se to samo. Ale úplně řešení to není, chtělo by to znova otevřít a vyčistit, asi tam ještě něco zůstalo😕No nezávidím🙄

lesnizinka
lesnizinka 09.01.2026, 12:08:18 xxx.xxx.31.103

Já asi reflux mám taky, jako mimino prý strašný(ale to snad většina dětí?) taktéž určo z přežrání😏někdy se mi jídlo vrací, mezi svátky(no jak jinak) jsem se ráno! (takže bych měla mít teoreticky prázdný žaludek) dvakrát málem poblila. Kupodivu mě žáha pálila tak 5x za život a už hodně dávno. A máme to těžce rodové: babča…tak ta zvracela každou chvíli, věčně pila sodu, ale měla od mládí potvrzený velký žlučníkový kámen. Prý není třeba operovat, až kdyby dostala záchvat. Dostala doporučení každé ráno lžičku olivového oleje. Dodržovala a dožila s tím do 91let, než umřela stářím. Obě tety, dvojčata(její dcery) i strejda(její syn) a polovina jejich potomků(včetně mého bráchy) na žáhu trpí opravdu moc🙄Mamka ne(ta má po ní migrénu a hluchotu)

lesnizinka
lesnizinka 08.01.2026, 11:39:54 xxx.xxx.31.103

Většina z toho mála mých vzpomínek ze školky a školy je stejně reprodukovaných. Mě to v těch zařízeních nebavilo, nějak jsem to asi ani nevnímala, myslela jsem stejně asi celou dobu na něco jiného😏

To néé, to by ste Buggyro přes víkend nedala, nedala spíš už ani zítřek dobře, že jste šla👍Zuby bohužel nijak o.ebat nejdou🤫Já mám mrtvé vlastně všechny stoličky(některé už ani nemám👎) a nějakou tu 5ku taky. Přední jakž takz záplatované. Naše rodinná zubní anamnéza je celkem katastrofa👎

Dneska máme vodaře, tedy jsme bez vody😕

lesnizinka
lesnizinka 07.01.2026, 17:09:43 xxx.xxx.31.103

Do skleněných dveří jdou, to vím, ale my máme plněné argonem. Zrzavci jako, že kvůli pojistce třeba? musíte mít protivloupací dveře? Tak to my by sme neměli šanci🙄 protože celý barák dokola jsou prosklená okna/dveře. Nemáme ani jedny jedinné plné😏Jo vlastně jo, v zahradním domku😉

lesnizinka
lesnizinka 07.01.2026, 16:52:54 xxx.xxx.31.103

Datla jsem naživo nikdy neviděla, ani v lese😲A že jsem se tam se psy nachodila. U nás moře strakapoudů i žlun, ale datel bych si myslela, že tu snad ani nežije🤔Mlynaříčci jsou, poskákají v keřích a po vrbách, ale na krmítku jsem je nikdy neviděla. Šoupálek se tu poprvé objevil asi před 14dny, do té doby jsem ho nikdy neviděla, tohle byla velká náhoda, operoval na kaštanu proti oknu kuchyně. Ledňáček lítá jen v létě, teď je jezero zamrzlé, snad je na potoce, který je zamrzlý jen částečně. Ale už delší dobu jsem ho neviděla, možná se přesunul na Moravu. Dneska jsem ,,žežulkám"😉přivezla pytel slunečnice a směs pro papouchy, kde jsem viděla kde co, tak jsem to smíchala a snad si každý vybere🙂Ještě bych dodala, že u nás je to strašně druhově chudé. Snad tím, že jsme konec vesnice a dál ,,divočina"(louky, keřové partie, les) tak jsou možná tam a v lese.

lesnizinka
lesnizinka 07.01.2026, 16:32:46 xxx.xxx.31.103
kometa:

(překvapivě ty, které to často přehánějí s hygienou

To není překvapivé - přílišná hygiena škodí, protože pH. 

Však ona to Buggyra ví🙂

Jani, ve třetí třídě?😲 Já si nepamatuju ani, že jsem do nějaké třetí třídy chodila, já si z celé školní docházky pamatuju nějaký ten střípek, ale nepamatuju si učitele, nepamatuju si, kde s kým jsem seděla, prostě takřka nic. 

lesnizinka
lesnizinka 07.01.2026, 11:59:23 xxx.xxx.31.103

Jo, svítí slunko. Jsou -4,4st(pocitová -9st🙄) Ale ráno se mi šlo dobře, nefučí, bylo příjemně, jen mi mrzla stehna. Sice mám ty zateplené ,,zimní" legíny, ale na takový mráz to asi není úplně dimenzované😛Přistavila u mě autem jedna paní z ulice(mamky spolužačka to je😉) že mi přeje k novému roku(tak jsme si popřály vzájemně🙂) a že: ,,jéé, vy máte úplně teplé ručičky! To mě se v autě nezahřály doteď!"(byla na nákupech) Ukazuju jí, že mám přes ruce stažené rukávy(rukavice já nenosím od doby, co nemusím v mrazu nosit vodítko) mám krátké ručičky, takže mám na všem dlouhé rukávy(což je v málo oblastech i výhoda😜) No a letím jak blázen, takže zahřátá jsem dost, jen ta stehna mám úplně ,,dřevěná"😛

lesnizinka
lesnizinka 07.01.2026, 11:44:53 xxx.xxx.31.103

Asi jsem včera nepsala…měli přijet vodaři, jestli u někoho skončí brzo. Bylo 16h, Tom se ptal z práce, jestli jsou…no nejsou, to už nepřijedou, tak až zítra asi. Za půl hodiny se kluk ptá, jestli ještě můžou přijet. Cóóó?😲Tak klidně, jestli vám se chce😎Byli do 19, napustili do té ucpané větve zase kyselinu a přijedou až zítra zase. Větev má obchvat, takže voda nám normálně teče(teda nám normálně neteče už dlouho, tlak skoro žádný, jen to cicůrká, ale alespoň, že tak😏)

lesnizinka
lesnizinka 07.01.2026, 11:22:47 xxx.xxx.31.103

Já ho nehledala, vůbec, jsem se tomu smála, že na takové kraviny nevěřím, ale spolupracovnice právě uspořádaly hromadný ,,zájezd"(každá měla něco) a že mají místo v autě, ať jedu taky. Navíc to bylo do slovenské Skalice a tu znám, mám tam příbuzné. Tak jsem jela a klepala si na čelo. Jenže to léčitelství byla myslím jen zástěrka, byl tam nějaký taneček kolem s virgulí😜ale pak šlo o ten chvat s páteří. Vlastně už si vůbec nevzpomínám, jestli i ostatním holkám s něčím ulevil a co s nima dělal, byla jsem dost v šoku z toho, jak mi v zádech prásklo😊

lesnizinka
lesnizinka 07.01.2026, 10:52:33 xxx.xxx.31.103

Buggyro, já jsem byla vždycky veskrze sportovní typ. Gymnastika, atletika, osvalená, ani gram tuku navíc, no spíš ani gram tuku vůbec. Fyzická práce, byla pro mě to nej, u toho jsem byla spokojená. Nastoupila jsem do práce, kde jsem denně musela přeložit tunu a půl materiálu, všichni nadávali, já byla spokojená, nemusela jsem řešit nějakou váhu, jestli se můžu či nemůžu najíst. Jenže pak jsem se jednou probudila a nemohla se na záda pohnout, ale vůbec, Tom mě nějak dotáhnul k doktorovi, dal mi nějaký opich a povolilo to(to mi bylo 19) Byla jsem v té době i nachlazená, tak jsem myslela, že se mi to vrazilo nějak do té páteře. No a za nějaký měsíc začaly ty záněty, souvislost jsem si vůbec neuvědomovala, všichni samozřejmě: to máš z minisukní v zimě😏Žádné lechtání se nekonalo, já jsem imrvere čůrala krev, bylo to šílené, myslela jsem, že už ze záchodu snad ani nevylezu, však to znáte. Pak ta návštěva ,,léčitele," co mi chvatem málem zlomil páteř, ale jak když utne, nikdy se mi zánět už nevrátil. Zmrzám, sedím na mokrém, nesundávám mokré plavky, žádný problém. Čeho se bojím je to, že mě už dlouho ta záda bolí a aby se to tam zase nějak nezvrhnulo🤔 Pán ,,léčitel" je už asi 30let po smrti nevím, kdo by mi pomohl😲

lesnizinka
lesnizinka 06.01.2026, 20:43:10 xxx.xxx.31.103

Nevím jakový máte barák, sklep tam asi není? Nebo garáž, tam jsme dali dvířka do vrat a v garáži je tedy radiátor. V létě, když jsou víc venku, nebo se teďka zapomenou, tak prostě spí v garáži(taky nám nejdou do dveří, či zdi dát dvířka) Naše kočky jsou naučené, že je večer(o půlnoci, když jdem spát) zavřu do pracovny a ví prostě, že je otevřu až v 7h. Jenže u kocoura, co byl donedávna venkovní tohle zřejmě fungovat nebude. Nepustíte ho, téměř s jistotou udělá nějaký naschvál😎To zase naše Gucci umí taky, ona je pěkná potvora umíněná. Chce jít k večeru ven, já usnu u televize, muž je ve své pracovně, nikdo to neví, neřeší, tak něco počůrá, jako nedávno ledničku👎

lesnizinka
lesnizinka 06.01.2026, 20:32:02 xxx.xxx.31.103

Bobi, oházanou hubu jsem měla děsně i já…z toho plynuly moje mindráky, že jsem hnusná. Ke všemu jsem nedokázala to nemačkat, byla jsem tím úplně posedlá…a tedy jsem to zrovna nevylepšovala. Na hubě pořád půl tuny makeupu. Naštěstí po těle skoro vůbec, občas na hrudníku. Až mi v 17předepsal antikoncepci, trochu se to zlepšilo. Ale vřídky se mi individuálně dělaly až skoro do té 50ky, ještě teď mi sem tam něco vyskočí, ale už to není žádná hrůza. Ovšem…když mi po té 50ce chtěl antikoncepci vyměnit už za něco šetrného prý…vyskákaly mi doslova vředy, to jsem byla úplně v šoku, jsem mu po týdnu, když se to pořád zhoršovalo volala, že to v žádném případě brát nebudu, ať mi vrátí co jsem měla. Vrátil, jen už beru obden, jako-že postupně vysazujem😉

lesnizinka
lesnizinka 06.01.2026, 19:22:27 xxx.xxx.31.103

A teď jsem si vzpomněla, že sousedů holka, od první třídy děcka ve škole šikanovala, dozvěděla jsem se to náhodou od jiných sousedů, že si na ni všichni stěžují. Teď u je to slečna, tuším v 8.třídě. Vůbec by mě to nenapadlo, rodiče jsou mírní super lidi, kteří se právě dětem hodně věnovali. Ale prostě ona má nějaké ADHD, její mamka mi vyprávěla, co s ní pořád měli za problémy. Ona prostě tu ,,moc" využila špatným směrem👎Koho mi to jen připomíná…🤔😜(to patří do Politiky😏)

lesnizinka
lesnizinka 06.01.2026, 19:15:58 xxx.xxx.31.103
Sarah01:

Taky jsem to nesnášela, ale na kluky jsem si troufla, až když jsem byla starší. Myslím, že na prvním stupni ZŠ by mě každej přepral, byla jsem nejmenší a nejslabší ze třídy. 😀

Tak to já jsem byla vždycky, nevyrostla jsem nikdy. Ale partila jsem jen s klukama a byla jsem prcek velmi rázný😛Kluci si netroufnuli mi odporovat, stačí, že jsem jen zasyčela něco ve smyslu: ani to nezkoušej😜Byla jsem sígr, žádného takového kluka jsme ve třídě, obou třídách, neměli😊

lesnizinka
lesnizinka 06.01.2026, 15:17:52 xxx.xxx.31.103

Ještě se vrátím k tomu posmívání dětí. Nevím, má paměť je na dvě věci😉ale já si vážně nepamatuju, že by se u nás ve třídě někdo někomu posmíval🤔A v době, kdy jsme byli už starší, druhý stupeň, jsem tam vládla tvrdou rukou😏takže by si to ani nikdo nedovolil. Nesnášela jsem utlačování nebo ubližování slabším👎

lesnizinka
lesnizinka 06.01.2026, 15:11:59 xxx.xxx.31.103
Buggyra:

Já stahuji sídlištní odstrojené vánoční stromky koním do výběhu. Poníci, jak přes den nemají do čeho píchnout, teď na sněhu, oholili stromky dohola a i kůru ohlodali. Musím sehnat další stromky…

Buggyro, jsem ráda, že jste zpátky👍K těm močovým…to je pakárna teda, nezávidím🙄Ale už jsme to tu psala a zopakuju: jsem přesvědčená, že je to od páteře. Já - od páteře, pomohlo napravení chiropraktikem. Měla jsem to cca dva roky, takřka v kuse. ATB pomohla vždycky na pár týdnů a nanovo. Sestřenka - cca 10let, tak už zkoušela naprosto všechno možné i nemožné, už byla zoufalá, nepomáhalo nic👎Přirozený porod a jako když utne, už nikdy se jí zánět nevrátil. Musí tam dojít k nějakému uvolnění, ale opravdu razantnímu, tady nějaká joga či masáže nepomůžou. Nevím, kolik chiropraktiků, nově fyzioterapeutů to v dnešní době ještě umí. Nebo si troufne, aby ho pacient náhodou nezažaloval🤔