Bodlinko, už jsem to někde četla, dokonce se mi zdá, že to psala i Buggyra. A že by mohlo pomoct přisvěcování, tak se ptám: pomohlo by svícení třeba 3h v kurníku?
Bodlinko, už jsem to někde četla, dokonce se mi zdá, že to psala i Buggyra. A že by mohlo pomoct přisvěcování, tak se ptám: pomohlo by svícení třeba 3h v kurníku?
Zpráva: https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-velky-kruh-z-hub-se-objevil-na-novojicinsku-lide-se-na-nej-jezdi-divat-40548071#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz - takové kruhy, dokonce dva měla mamka se strejdou(oni mají humno po babči napolovic) někdy před dvouma rokama. K jejich smůle, nebyly jedlé, byly to žampiony zápašné😏Letos to strejda sypal vápnem, aby tam zase nevylezly😉A stejně jako tu, byly ty kruhy fakt velké.
Tak…já mám dvě zprávy, jednu moc špatnou a k tomu jednu snad dobrou🙄K večeru volala mamka, že jí Mandy srazilo auto. Před barákem, na hlavní silnici. Už bylo šero, šli odnaproti z baráku od babči, na konci neoplocené dlouhé předzahrádky vpravo, je cca 8m od silnice sloup. Pejsani tam chodí dávat značky, tak Mandy se tam někdy rozeběhne zkontrolovvat. Teď šla také, ale místo aby se vrátila za mamkou na konec zahrádky a čekala, až budou moct přejít, rozeběhla se jí rovnu na silnici. A rovnou pod auto. Rána, udělala kotrmelec, obojek jí odletěl, mamka myslela, že má rozmlácenou hlavu. Oklepala se a jako by nic šla a mamkou domů do její zahrádky. Sousedka ránu slyšela, vyběhnula, obě pak doma Mandy prohlížely, nic nenašly, ani ránu, ani nic prostě a Mandy pak utíkala dozadu štěkat na psy. Mě se nějak nechce věřit, že po ráně zřejmě do hlavy, jí nic není. Byla jsem tam večer ji ještě kontrolovat, nereaguje na prohmatávání, veselá, žravá. No…děda kdysi spadnul hlavou na kolečko a subdurální hematom se mu projevil cca za 2 měsíce👎Čekám, co mamka bude volat teď ráno, jak na tom Mandy je. Že jsem jí vynadala do telat nemusím říkat, Mandy je slepá a hluchá, zřejmě už vidí sotva obrysy, tak asi myslela, že ten flek je mamka, co jde přes cestu, ne auto. Už jsem jí 100x říkala, že už ji má vodit jen na vodítku, protože Menďa už zmatkuje. Mamka byla v šoku takže počítám, že dostala migrénu. Jdu jí teda volat radši…
Sardullah áno, je to církev, dokonce sestřenky manžel k nim patří(a jeho rodina) tady je to kolem celkem rozlezlé, oni jsou nějak navázaní na pravoslavné či co(se raděj neptám) Celá naše rodina jsou evangelíci, my s bráchou jsme po taťkovi katolíci🙄 i Tomova rodina(a ti to teda žerou) Na pohřby chodím, ale stojím před kostelem, jedno kterým. Dovnitř nevlezu.
Bobi 5 tibeťanů…jsem si uvědomila, že pojem znám, ale vlastně nevím, co jsou to za cviky🤔Tak jsem si to hned našla…ty jsou dobré, v podstatě většinu, či jejich obdobu cvičím🙂
Jde tam asi právě o to ,,zavěšení" že se ti ta páteř roztáhne, obratle od sebe a do toho cvičíš - posiluješ ty svaly kolem. Taky většinu těch ukázaných cviků cvičím vleže na zemi, ale asi tam není ten wau efekt právě. Už jsem uvažovala několikrát o ribstolu, už jsem ho měla skoro objednaný, ale nakonec jsem místo toho koupila ten veslovací trenažér(a to mi připomnělo, že bych už i měla začít veslovat😏)
Bobi, nepsala jsem dvakrát denně, ale dva druhy prášků na jednu potíž…vo to go😉 Bože, ona sebou ještě majzne😲jsi málo mrzák?😏Dělám si srandu vím, že to je raz dva, taky už jsem nemehlo, zrovna před hodinou mi na poli na blacku ujela noha a málem jsem sebou taky švihnula🙄Já naštěstí jen ,,málem", zatím se mi to daří ukočírovat. Potřebovala jsem od kluka, zahradníka, se kterým jsem jednu dobu dost řešila kytky, číslo na jeho bráchu vodo-topo. Tak píšu: čau a ty se máš jak, nepotkala jsem tě snad 4 roky. A on mi napíše, že je dva roky zpátky po operaci plotýnky, takže už nemůže pracovat jako zahradník, ke všemu mu před půl rokem vyhřezla druhá. Dostal doporučení cvičit, posílit svaly kolem páteře, aby se vyhnul další operaci. Už jste to tu některá z holek i psala. Tak hledal a narazil na adventisty sedmého dne🤭kteří se angažují v propagaci cvičení od nějakého Ukrajince, je to cvičení na šikmé desce a jmenuje se to Evminova. Už jsem to od pátku, co mi to poslal studovala. On tvrdí, že za pár týdnů, co to cvičí, vidí velký pokrok. Tak nad tím uvažuju, jen se mi nechce s těmato dávat do holportu, jakákoliv církev mi otevírá kudlu v kapse😏
Bobi, proč bereš dva?😲On ti ten jeden (Rosucard) nezabíral?
Vahine ty jo, takové koňské dávky??😲 Vás by bylo jednodušší vyhnat na pastvu😜Já nevím…neberu zeleného nic, právě to množství tablet chlorelly mě nebavilo a odradilo, ještě k tomu se mi z ní nadělali pupínky po ksichtě. Od covidu před 2 roky jsem nemocná nebyla, nemívám ani rýmu. Vlastně jsem nebyla nemocná takřka nikdy ani do covidu, ten mě ale dostal, po prvním jsem pak chytla každý, co se objevil🙄celkem 4x. Ale já tedy ani nechodím moc mezi lidi. Brácha, co je v Praze, v zaměstnání mezi stovkama lidí, doma děcka…tak je nachcípaný imrvere.
Mamka je právě taky štíhlá tak nevím, proč tyhle dvě berou zrovna tohle, když se po tom hubne? To, co bere Dáji muž(a taky trochu zhubnul) má stejnou účinnou látku, na ty ostatní jsem zatím nekoukala, musím porovnat. Bobča bere(brala) totéž co Dája je tam jiná účinná látka. Nevím, jestli se ty účinné látky přidělují pacientům podle nějakých výsledků a nebo to ordinují jen podle toho, který dealer je lepší a víc nabídne?
Sardullah:Mamka bere Atoris…jako ona má 50 kilo i s postelí, je to taková drobounká, malinká maminka, takže možná míň než 50 kg a že by po něm ještě zhubla, tak to určitě ne.
Mamka je právě taky štíhlá tak nevím, proč tyhle dvě berou zrovna tohle, když se po tom hubne? To, co bere Dáji muž(a taky trochu zhubnul) má stejnou účinnou látku, na ty ostatní jsem zatím nekoukala, musím porovnat.
assil:No právě že nejsou, je to komplet generovaný AI, na tom kanále je takových písniček víc. Jako jo, musí si s tím někdo dát práci to v AI vytvořit, ale stejně je to děsivý.
Děsivé a zbytečné ne?
Ještě jsem si vzpomněla. Holky, berete některá prášky na cholesterol? Bobeš jo, to kdysi psala a ostatní? Mamka po nich začala hubnout(zrovna ona to nepotřebuje🙄) Když to řekla při kontrole na diabetologii, ta konstatovala, že to není vyjímečné. Bobi, které ty bereš? Mamka Atoris.
Podruhé mi visí prádlo….a začalo pršet🙄 Pršet nemělo 10dní, jsem to sledovala kvůli orání. Změnili to prý včera, to jsem nezachytila, nesledovala už. Hodila jsem vyprat povlečení, chystala jsem truhlíky před barákem, nestihla jsem ho už sebrat…no tak visí😏
Dáji, to má i kámoška. Dcerunka jí domů nasáčkovala pejska, který je doma už přestal bavit. Pejsa byl z domu, po přestěhování do bytu, jí všechno počůrával, tak frčel k ,,babi". Ta měla ale několik koček dvorkových. Pejsa z nich šílí, honí je, řve, postupně chudinky vystěhoval. Kámoška je naštvaná, bohužel si nemyslím, že se pejsek změní, je to pro něj alespoň nějaká zábava🙄
Bodlinko, vy přece máte ke staré čarodějnici ještě daleko, na to jsme tu jiné adeptky😏
Ronjo teda děkuju😊ale v době, kdy jsem měla ten hezký obličej, jsem to nevěděla, nepřipadlo mi to a teď…jsem stará rašple😜To je to známé: ,,pozdě bycha honit"😏A to už prostě musí člověk hodně uvažovat, čím to ještě ,,vylepší😜
Bobišku, však se snažím jak blázen😏 Maskuju co se dá, křivou hlavu, stáří, obezitu, ale však víš, jde to čím dál hůř🤔
Já bych ty uši taky řešila už dávno kdyby…kdybych se tak nebála vlézt k doktorovi🙄Dvě noci jsme nespala a řekla rovnou, že jestli mě pošle na nějaká další vyšetření, tak zdrhám. Sestra mě posadila do té audio budky, nechala ji tedy otevřenou, ale že ať chvilku počkám. Někdo přišel, něco řešili, nějakou dobu to trvalo. A já začínala trochu panikařit, dělalo se mi šoufl, snažila jsem se ukorigovat panické dýchání, protože to nesnáším, když to jen vidím u někoho v telce a mě to u doktora udělá vždycky🙄 Už jsem si říkala, že já blb tam vůbec šla. Ale naštěstí sestra i doktorka(hodně starší paní) byly příjemné, tak jsem to ustála😏
Sardullah, s takovýma nádhernýma vlasama, které dle popisu máš, nemůžeš nikdy vypadat blbě👍Já to mám na hlavě rovné jak slámu, po Beruškově odchodu mi polovina vypadala, po Woruškovi opět to, co stihlo jakž takž odrůst, takže jsem jak ten Česílko, co mu trčí z hlavy pár rovných plchů. Proto ani nevím, jestli by z toho šlo stvořit hezké mikádo, protože i to je krásné, když je z alespoň mírně zvlněných vlasů🙄neřkuli vůbec nějakých vlasů😛
hmn:“Vždycky jsem se nakonec vrátila k dlouhým vlasům, protože je to nejpraktičtější….”
nene
nejpraktičtější vlasy jsou vlasy žádné (resp. ježek do pár milimetrů)
osvobozující! 😉
No jo, ale když máte hnusnou křivou hlavu…🙄Byla jsem rozená koncem pánevním, klešťový porod, takže mám hlavu spláclou zezadu i na jednu stranu - vyvažuju to pěšinkou na stranu.
Raduš chodí i na hudební, když se nudím, tak nakouknu, ale hudbu neposlouchám, tak přispívám málo. Ano, o vytunění jsem přemýšlela, že se ani nebudu snažit je skrývat, většina děcek teď má sluchátka v uších imrvere, takže si lidi mohou myslet, že jsou telefonní. Tak nevím, jestli to dělat do té jako že tělové, nebo si tam vybrat jakoukoliv barvu. Je tam takový tenký drátek za ucho k tomu ovládání(baterce atd) Dám sem odkaz, jestli se zobrazí.
Bobi, onehdá sedíme na gauči u telky a Tom povzdechne: a jak by sme si mohli hezky povídat…(kdyby jsi slyšela) Takže asi tak🙄Proto jsem se už rozhoupala. Začala jsem s ním chodit hodně mezi lidi, kde kdo by si chtěl povídat, jenže se mnou to fakt jde těžko, rozumím málokomu. Děcka drmolí a polykají konce slov - těm vůbec. Někteří dospělí zase mluví hrozně tiše, třeba moje švagrová, té nerozumím ani slovo. Řeknu jí: křič na mě, ona zvýší hlas tak na dvě slova a jede si zase ten svůj šepot. To i Tom říkal, že já jí nemůžu rozumět nic, že on má co dělat🙄https://www.widex.com/cs-cz/
Od páté třídy, kdy mě máti nechala omlet na kluka, respective teta, co mě stříhávala, to vzala ,,na moderno"(a já pak odmítala chodit do školy😛) jsem nechala růst dlouhé vlasy a jiné nikdy neměla. U kadeřníka jsem od té doby byla jen kvůli nějakému focení, ale nikdy se nestříhalo, krom konečků. Teď by to nějaký účes chtělo, protože vypadám jak ,,vyskoč z hája", jenže pro mě je momentálně nejslušivnější(vytáhne mi to ksicht😜) a nejpraktičtější, udělat ohon a jde se😏Vím, že mikádo sluší snad všem, ale jestli mě🤔se bojím zkoušet právě😊
Bodlinka:Já si uši proplachuju jedině Sabatony
Myslíte kapelu? Tak to bych už neslyšela ani to ň😏
Závěr vyšetření: hluchá jak peň…jak se u nás říká. Obě uši prakticky stejně. Chtěla jsem sluchátka - jen ty pecky do uší, bez toho za ucho. Bohužel, ty mají omezenou kapacitu funkce a už teď by to prý bylo pro mě na hranici slyšitelnosti, při byť jen dalším menším zhoršení sluchu, by už byla pro mě nefunkční. Nakonec dojde i na to mikádko😜(s culíkem to nezakryju😏s rozpuštěnýma vlasama teď vypadám jak stará čarodějnice😛) No ještě dlouho neuslyším, první zkouška funkčnosti u mě a následně odlitek do ucha na únor. Takže budu čekat, jak ta Bobča, naštěstí to nebolí, jen člověka se.e😉
Ha, ha Bobi vidíš, skoro se tam potkáme😜Když jsem slyšela čím dál míň(před 20rokama) brácha, že mu zalehlo ucho, ať ho hodím na propláchnutí. A že, když jsem tam, tak ať si nechám propáchnout taky, když jsem hluchá. Zaprvé nám doktorka řekla, že máme strašně malinké uši a úzké zvukovody. Zadruhé tam prý nic nemáme, skoro nebylo co vyplachovat. Mě to nepomohlo, bráchovi teda jo. On hluchotu nezdědil, je spíš na taťky rodinu, takže vysoký tlak, cholesterol a cukrovku👎A to není tlustý. Hluší jsou teď už všichni mamky sourozenci, tedy strejda, mamka a tety-dvojčata. Z jejich dětí já, bratránek (syn jednoho dvojčete) a asi bude setřenka - dcera druhého. Od strejdy(ten je nejstarší) zatím nevím, má tři děti, ale všichni mladší než já(jsem z dětí nejstarší)
Dávala jsem světýlka kolem baráku. Vím, lidi to tam nechávají celoročně jenže…tyhle provazy jsou bílé a na těch červených cihlách je to v létě strašně do očí bijící. Chtěla jsem to tam nechávat, ale jsem to psychicky nedala. Ale tak nic hrozného, zvládla jsem to za půl dne. Jen tam ještě upevnit přívod elektriky, zajistit proti vlhku. Odzkoušeno, svítí👍Jsem si říkala, že jestli to tam budu složitě upevňovat a pak se to nerozsvítí, asi mě klepne. Horší ta na borovicích, co jsou tam celoročně🙄Musím tam dotáhnout prodlužku a zkusit rozsvítit. Ani nemám odvahu, buď to někdo utrhne, nebo to propálí slunko. Ale jestli to nepůjde, zase kupovat a motat tam nové fakt nehodlám👎
Taky tak😀👍Doufejme, že to tak bude. Já jen tiše sledovala(zkušenost mám jen se sebou😏) a s napětím čekala na výsledek.