Aktuálně: 2 697 inzerátů262 933 diskuzních příspěvků19 182 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 14.01.2025, 12:21:12 xxx.xxx.81.35

Raduš,nahoře jsme byli..ale na náhon si nepamatuju..vím,že tam ale voda tekla… - 😀 vím, pamatuju si, že šly, ale asi jsme písničku neřešily, si myslím. Jen si se mě myslím ptala, co je ta zbořenina v zatáčce se zrcadlem. To je právě zbytek panského dvora. 

lesnizinka
lesnizinka 14.01.2025, 11:36:56 xxx.xxx.81.35
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 14.01.2025, 10:44:00

😀👍 tak to jste teda uhodila hřebíček na hlavičku….to je písnička od nás! Přímo z mojí vesnice😀 Pravda, malinko zkomolené slova, ale to už se postupně zkomolilo i tady v Čechách😏 Velický majír je panský mlýn se dvorem, ve kterém jsem strávila dětsví. Barák jsem si postavila pod náhonem, který mi teď teče nad barákem. To možná neví ani Bobča, viď že ne, Bobi? Já jsem z té vesnice, která žije folklorem. Jenže naše rodina vůbec. Dokonce ani prarodiče k tomu neměli vůbec žádný vztah, babča vždycky říkala, že oma v něm žila a žádná slast to nebyla(samá bída)nepotřebuje si na to hrát. Nikdy ani v kroji nechodila a trak se to předávalo dál. Rodina mého muže naopak. Nakonec do toho trochu nechtěně spadnul i on a teď už se to šíří, už to trochu nakazilo i mě😉 Zpívat sice neumím vůbec,, v kroji tajtrlíkovat nepůjdu, ale minimálně jsem pyšná na naše tradice a fandím lidem, co je drží naživu👍

lesnizinka
lesnizinka 14.01.2025, 11:05:12 xxx.xxx.81.35

Taky jsem to chtěla napsat, že Coudas je typ, ke kterému tohle zrovna pěkně sedí. A jste i s Nikčou takové…takové podobné typy bych řekla👍

Raduš,držím se,abych neokomentovala tu tvoji scvrklou kůži🤐…Já mám všechny kůže napnuté,ani vrásky nemám…🤗 a proč?…Hádej🤭🤗😜 - ha, ha vím, to je něco za něco no. Buď se vyžeru a budu jak majolenka(popravdě…už na tom pracuju😏) a nebo budu stará scvrklá rašple. 

Zapomněla jsem včera napsat, že celý den přešívám mamce. Včera jsem přešívala. Koupila jsem jí k Vánocům deku, takovou tu, co vypadá jak králík třeba…jenže měli jen velké, jako-že přehoz přes postel, takže dokonce 200x220cm. A je dvojitá, z jedné strany ten ,,králík", z druhé beránek. Krom toho, že moc pěkná, tak i krásně teplounká. Jenže manipulace s ní hrozná, tím, jak velká, jí sjížděla na zem tou vahou, když se do ní zamotala. Tak jsem jí ustříhla na klasických(no malinko větší) 160cmx200. A ze zbytku jí našiju polštářky, ale nemám ještě koupené zipy. Vrazila mi rovnou zašít i povlečení, co jsem jí koupila vloni plyšové, ale taky je prostě větší. Deka, co jsem si myslela, že půjde blbě dík těm chlupům, tak celkem dobrý, zato to povlečení, které má zhora normoš bavlnu a zespoda ten plyš, který je taková řídká pletenina, roztahující se a po ustříhnutí i třepící až hrůza…tak to mi mašina nechtěla vůbec přežvýkat, úplný hnus, jak jsem to zašila🙄 Chtěla ubrat i v délce, to jsem vzdala teda. Nevím, co na to řekne🙄 Skočila jsem nafotit tu deku, respective ten zbytek, co mi zůstal na polštářky🙂 Zkoušela jsem z obou stran, po i proti světlu, koukala jsem pak na fotky, že to úplně hezky nevypadá…a pak jsem si uvědomila, že mám na foťáku kvůli focení ptáčků přes okno vypnutý blesk🙄 No neva, tak alespoň takto😏

Obrázek Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 13.01.2025, 20:56:40 xxx.xxx.95.147

Niky a ten ,,zubr" tam dělá co?🤣 nechválila jsi se, že máš zubra😉

Holky tetování…jak jsem psala, to jde mimo mě, nejsem žádný fanda. Když je pěkné, uznám, že je, ale na zádech to mít nemusím, viď Nikiš😜Aléééé…ráno jsem si u cvičení koukala na stehna a říkala si: teda fuj, jsem zvědavá, co s tímto hodláš v létě dělat? A teď mě napadlo: kurňa potetuju to a nebude vidět ta hnusná scvrklá kůže😜 Nebo jo?!?🙄

lesnizinka
lesnizinka 13.01.2025, 17:15:35 xxx.xxx.95.147

Koukla jsem, co je černá slepice. První se mi navalilo při představě, jak to jím, podruhé u rybí polívky a nemusí být kvašená. Kachní zárodky…pojídání, jsem někde viděla a už na to nechci ani pomyslet. A tak tohle téma vypadalo dle nadpisu nezávadně😜

lesnizinka
lesnizinka 13.01.2025, 17:07:39 xxx.xxx.95.147
lupus4:

třeba čekají, až ji něco “načne” a svedou to na vlky…

😉 to by sice mohli, ale je tam jen bobr😏 je to víceméně v dědině. Jen jsem tak uvažovala, jak tady holky píšou a vím, že je to samozřejmost, že o zvířata se prostě postarat musí…tak taky se asi v neděli nemusí. Chápu, dají se jim tam balíky, napustí voda a co víc ovce potřebuje. Ale stejně🙄

lesnizinka
lesnizinka 13.01.2025, 16:48:05 xxx.xxx.95.147
eva:

Hmm, tak to já jsem pěkná “konzerva”, z toho, co tady píšete neznám nic😲. A to si troufám říct, že jsme vesměs hudební rodina..kluci hráli od 12 let v kapelách, bude jim za chvíli 40…manžel samouk na kytaru, též celý život hraje, já na klavír..dokonce i vnuk už chodí na kytaru a sám se učí na bicí, je mu 7…pro mě je top od mládí a stále i teď takové ty “klasické” kapely - Queen, Beatles, Sweet…atd…George Harrison, ELO, Beach Boys, Smokie…prostě hudba mého mládí…nerada přijímám něco nového, to už musí být..mám ráda na stará kolena i Gotta, ale ty starší písně ze 60. let, nemyslím teď třeba Včelku Máju a podobné příšerné písně😕☹️

Jsme na tom stejně, taky tak. Aha, teď jsem si to pustila…tak krom toho Gotta😉Tam je podle mě jeho hlas…zbytečný. Prostě by to mohl nazpívat kdokoliv. U Gotta byl jedinečný hlas a písničky z let nevím 70-90? to prodaly. Pak ty nejnovější, ty ne, ani jedna myslím už nestála za řeč. 

lesnizinka
lesnizinka 13.01.2025, 16:39:10 xxx.xxx.95.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 13.01.2025, 15:08:34

Už jsem nechtěla přispívat, protože jak známo, obrátí se to proti mě. Napsala jste to naprosto přesně(jako už několikrát) a já jen žasnu jak ti, co to nejvíc rozrýpávali, teď píšou jeden přes druhého, že oni nic, nic zlého nenapsali atd. Žádná sebereflexe, žádná omluva Stelle a její rodině. Stačilo by si pročíst ta výživná témata. Já je už číst nebudu, obrázek o dotyčných jsem si udělala. A pokud i moderátor napíše, že se vlastně nikomu nic nestalo a jedeme v klidu dál…je to pro mě dost velká výstraha, že něco shnilého…

lesnizinka
lesnizinka 13.01.2025, 16:20:11 xxx.xxx.95.147

Ha, ha jen čtu, vůbec nevím, vo čem je řeč. A tohle je řečnická, ani nechci, aby mi to některá z vás vysvětlovala😜

A jsem si vzpomněla🙄 Dneska ráno, v ,,salaši" už druhé ráno zase leží mrtvá ovečka😟Zrovna jsem mluvila telefonem s mamku a že: no a co, není léto, tak smrdět nebude. To ne, nesmrděla, ale nemám chuť se prostě dívat na mrtvé zvíře. Na to jak lidi, ostatní ovečky…všichni kolem jen tak chodí, jako by tam nebyla, neležela😢

lesnizinka
lesnizinka 13.01.2025, 12:04:19 xxx.xxx.95.147
orionka-2:

Bobčo, to je život jako ze století….předminulého. Smekám !!!

Orionko, tak se na vesnicích, hlavně na Moravě žilo. Snad se tedy ještě někde nežije…doufám. Ale: babča umřela před 10lety. Kdyby žila ještě dnes, má to mamka stejné. Babka dirigovala život nejen dceři, tedy mamce, ale samozřejmě i zeti, tedy taťkovi. Úcta k nim, starým lidem ani jemu nedovalila, aby ji s něčím poslal dopr.. a to ani slušně. Prostě se dělalo, co babča řekla. Takže v tomto Bobču chápu. Jen já jsem taková nebyla…ale to je prostě o něčem jiném, mé povaze. 

Ježíš, teď jsem si uvědomila, že nejsme na Víčkách, ale na hudbě, když tak to někdo smažte🙄

lesnizinka
lesnizinka 13.01.2025, 11:55:05 xxx.xxx.95.147

U minaretu jsem byla tak před 10lety…se psy. Takže mě moc nezajímalo, jestli se tam může či ne, musela jsem být dole se psy…stejně. Ale nějak si nepamatuju, že by nahoře někdo byl. Je možné, že třeba zrovna nebyl v tu dobu otevřený. Od nás je to ještě dost daleko. Blíž je Hodonín. Si představte, že v ZOO Hodonín ani Brno jsem nebyla. Roky jsme výletili jen se psy, tak takovéhle atrakce šly mimo. V zimě mě ZOO nebaví a pak zas kurňa pořád není čas🙄 Zatím mi nevyšel ani ten Liberec, je to vždycky sotva na půl dne a tam je potřeba času víc. 

lesnizinka
lesnizinka 13.01.2025, 11:25:49 xxx.xxx.95.147
Buggyra:

No jo, vidím, že jsem psala D2, my jsme po ní možná někde kousek jeli, tak jsem to zblbla, samozřejmě jsme jeli hlavně po D1. Ale proti stavu, v jakém byla před lety, je to teď výstavní autostráda, panely vystupují z asfaltu již jen vzácně 😀

Myslela jsem, že jste se jen překlepnula🙂Takže jste nejeli přímo do Brna, ale někam za Brno až? Směrem k nám?😉 naše D2 je občas taky hrkavá😉opravy se ne úplně zdařily😏 ale proti kolonám na D1 je to balzám na nervy. Když v Brně na ni konečně najedem, tak si člověk připadne jak v jiném světě, božský klid😜

lesnizinka
lesnizinka 13.01.2025, 10:58:01 xxx.xxx.95.147

Coudas, je mi líto, že to berete takto. Nezachytila jsem, že vy dvě jste se tady u nás v něčem střetnuly, prostě by ste mohly ignorovat jedna druhou?(ostatně to taky s některýma dělám a přibude jich😜) Ale vím, nutit vás nikdo nemůže😉 jen je mi to prostě líto😟

lesnizinka
lesnizinka 13.01.2025, 10:51:03 xxx.xxx.95.147

Buggyro díky, kdysi jsem si koupila nějaký vosk(tuhý) na opravu parket, tak právě uvažuju,  že to zkusím použít a když už ho budu topit, mám tu pro něj práci i na těch parketách zase(tuším jsme je v létě poškrábali při odtahování sedačky)🙄

Koukám, že jste si taky pojezdili…v hnusném počasí, auto zkolabovalo…paráda teda🙄 Obdivuju vaši trpělivost, já bych tu ještě dnes nadávala jak špaček😏 Vlastně každá cesta po D1(takřka každá) jsou dvě hodiny peprných výrazů co musí muž poslouchat😊Jéé a to mi připomnělo: ta vaše podivná ,,dálnice" na Liberec…to je taky dílo, na to si asi nezvyknu nikdy😏

lesnizinka
lesnizinka 13.01.2025, 10:26:08 xxx.xxx.95.147

Bobi, mečivé hlasy🤣 to jsi teda vystihnula přesně. Proto moc emérických zpěváků neposlouchám, nanejvíš tak Lanu del Rey a některé černošské. Mečivé hlasy nesnáším, takové ty vysoké pisklavé taky ne. Ani u našich zpěváků. Teď když to píšu tak doufám, že můj hlas na lidi tak nepůsobí😲 Člověk se sám neslyší…

lesnizinka
lesnizinka 13.01.2025, 10:21:24 xxx.xxx.95.147
Sarah01:

Bobčo, a proč vám manžel kapelu zakázal?

Orionka - Nohavicu má taky ráda, všechny jeho písničky a začíná si je broukat už i 1,5 letá vnučka.

Není to na mě, ale písnu k tomu taky: to tak někteří manželé dělají😏 Proto nejsem vdaná, bo já bych ho poslala do ři.i😉 A nikdo by si mě tudíž nevzal😛

lesnizinka
lesnizinka 12.01.2025, 22:07:22 xxx.xxx.95.147

Na akci máme pozvaného Kollera, takže momentálně se mi oživila léta s Lucií, na což už jsem skoro zapomněla. No teď to u nás hraje pořád, protože se dolaďujou společná vystoupení a já jsem až překvapená, jak jsou ty písničky hezké…i po těch letech👍 Psala jsem mockrát, že špatně slyším, tak mám raděj ticho, hudbu si nepouštím, spíš vyjímečně, když jedem třeba do Prahy(cesta dlouhá🙄) tak je puštěný Radiožurnál. A to poslouchám, co mi zrovna cvrkne o nos, prostě co zrovna pouštějí😉 Dá se říct, že mám ráda přes všechny žánry, v každém bych něco našla, co se mi líbí. Nemám ráda metall a odvozené žánry, to přiznávám. To mým ubohým uším opravdu nelahodí. A dechovku rozdýchávám fakt těžko…no tchán byl kapelník dechovky, tak se tomu moc nevyhnu😏Jo, jako náctilétá jsem ujížděla na Qeenech. Už to tu tuším někdo psal, k Beatles jsem nějak ještě nedospěla. To už spíš Mekkyho😉

lesnizinka
lesnizinka 12.01.2025, 19:57:54 xxx.xxx.95.147
eva:

Tak proč jste to tady nezveřejnila, že je S. dítě, když to víte na stopro???? Předešlo by se tady té přiblblé diskuzi a mohlo být jasno hned…

Ano, napsala to ve chvíli, kdy si byla jistá, to je pochopitelné. 

lesnizinka
lesnizinka 12.01.2025, 19:54:26 xxx.xxx.95.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 12.01.2025, 19:44:43

Tady to vlákno založil admin. Tak jsem si i já dovolila napsat, co mi tu vadí a co bych ráda změnila. Kromě blbin typu změna barvy a palce nepalce. Nedovolila bych si jim vypisovat SZ, sami napsali, že se to děje a já malinko žasnu. Jo a kdysi se tu i řešilo něco o tom, že je či není vidět, kdo kde diskutuje. Nevím už, jestli to někdo chtěl, nebo to někomu vadí. Takže já se přidávám na stranu vadí, když zjišťuju, že jsou tu osoby, kterých zálibou je sledovat, co, kdo, kdy a kde.