Bohužel, neposloužím, už si z toho pamatuju jen střípky. Je to přece jen víc než 15let a mezitím se stalo se psy milion jiných věcí. Tohle nebylo tak podstatné, abych si to zapamatovala, protože s Workou jsme tam byli pro srandu a Berry zase nic takového nepotřeboval. Takže nás cvičáková vedoucí pasovala na chůvičky štěňátek, aby si tam zvykala na velké psy. Jo vlastně jsem si vzpomněla, že ne od štěňat, základy, co se jako měli učit, jsem je už předtím naučila doma, když jsme tam přišli, kluci měli přes půl roku, to už základní povely psi umí. No a pak tam byly nějaké obrany, což nebylo pro nás a agility, což jsme jako-že dělali🙂
Ano Sardullah, jak přes kopírák. A já jásám, jak to zvládnul sám a: vidíš, ty to umíš! Jsi šikulkááá! A jdeme za hodinu zpátky, a já ,,hopinký, jak jsme to dělali!" Berry samozřejmě přeskočí, nadšený premiant:,,já vím, já vím" a Woruška stojí, kouká, pak se šprajcne, že přes to on teda fakt skákat nebude, může to být nebezpečné…😛
Bobi tak štěstí, že ti to nenamrzalo. Ta kolena teda…👎 Úplně to jaksi nechápu, nebyla jsi na operacích proto, aby tě to nebolelo a mohla jsi ,,běhat"? 😲 Tak kdyby ty injekce (brr, já mám problém i to slovo napsat, aby mi to nehodilo žaludkem🙄) alespoň pomohly!
Já jsem si udělala objednávky do drogerky, do lékárny…ve městě. Jelikož mi taky došly kapsičky pro kočky počítala jsem, že sjedem teda s mamkou na nákup a posbírám objednávky. Hezky jsem to naplánovala na dnes, bylo hezky, 7st, večer už se má kazit počasí. Jenže nic, drogerka žádné avízo. Kouknu na stránky a tam: inventura, objednávky vyřizujem až od 13.ho. Hmm, tak to tam teda nejedu, protože mi docvaklo, že stejná akce na kapsičky je i v Tetě a ta u nás je. Jenže lékárna už posílala, že mi končí uložení. Tak jsem musela ještě zavolat tam, ať mi to o týden podrží, že se tam bohužel tento už nedostanu. Takže jsem ušetřila hezký den a uklidila tu výzdobu venku😉 Muži jsem objednávala trofeje na tenisový turnaj, co má za týden. Dobrý, stíhá se, vyzvedávala jsem je dnes na poště. Kouká na to: není ta krabička nějaká malá, tam přece nemůže vlézt 6?😲 Já ti nevím, ty figurky tenisty vloni byly celkem maličké. Ale teď jsme brali jiné. Otevřem krabičku a tam…jedna😲Tak letím volat na e-shop. Naštěstí se paní prý nějak přehlédla na to množství. A už mi přišlo avízo, že balíkovna má zásilku, tak jak slíbila, to snad odeslala👍
Buggyro supér👍 jste tady, žije👍 Néé, to je jistota, jsem čarodějnice. Už se bojím kolikrát na něco myslet. Dneska před obědem 12-14h sundavám ty řetězy kolem baráku ze zdí(,,rampouchy" ) a u toho přemýšlím, kde vy můžete být, šrotuje mi zahraniční dovča, či snad lyže? Protože Fíkovnice psala, že jste v pořádku a určitě se objevíte…jen díky tomu jsem tu taky nevyhlašovala tak 10x poplach😛 (já vím, já vím, jsem hrozná😉) A otevřu to teďka po o a jakové překvapení😀
Tak to jen upřesním: venek mám odstrojený, jen to musím ještě sbalit do nějaké krabice a odnést do sklepa uložit na příští rok. Do vnitřku se plánuju pustit zítra a zlikvidovat výzdobu sakum prdum všechnu.
megi: Tady je ale potřeba říct, teda já mám tu potřebu, Dafi, aby někdo nezískal dojem, že s tímto psem nejde nic dělat, že lesnížínka neví, jak se pes učí, jak a kdy se cvičí, co je to odměna, kdy je odměna. Tzn. “nic nefunguje” je úplně jinak.
Můj pes na agility taky drbe. Náhoda?
Jo, jo Megííí, vy ste u toho byla a víte to naprosto přesně. Ještě jednou speciálně i pro vás, chodila jsem se psy od štěňat na cvičák.
Sarah01: Takže mobil našel? Jakým způsobem, už je asi jedno, prostě si to udělal tak, aby to vyhovovalo jemu. 👍
Našel😀 Hledat věci uměl, to ho celkem bavilo, uměl i hledat v roští odpadky a tahat je ven. Tedy já je viděla, ale neprolezla, tak jsem ho tam posílala pro ně. Stačilo říct, hele Wori támhle je odpaďocha, přines paničce😀
Dafi neurazím, vím. Já jsem s ním měla toho berňáka a ten rozdíl byl…prostě obří. Beruškovi nemusel člověk ani nic vysvětlovat, jen říct, rozuměl řeči, uměl ji chápat. My jsme pak před ním museli mluvit jen v náznacích, když jsme nechtěli, aby mu něco došlo. No a Woruška…to byl proti němu takový trdlín, takové milé jojo. Agility jsme taky dělali, on to přeběhnul jednou: tak jsem ti ukázal, že tohle v pohodě zvládám…a hotovo. Podruhé skočil překážku a šel vedle přečůrat strom. Cvičáková vedoucí s borderama závodila. S BORDERAMA! Říká: ty to s ním asi neumíš, já ti ukážu, jak na to. Zkusila, několikrát a říká: ty voe, to je hrozný pes, s ním to fakt nejde, no tak si to dělejte jen takhle nějak. A tak to bylo i myšleno, já jsem s nima dělala kde co, ale jen tak pro zábavu, pro zpestření, aby se jen nenudili v zahradě. Jen jsem dala příklad, že jeho nešlo motivovat, prostě nešlo. Ani to tahání ho nebavilo, jen z kopce😉
Nejsem žádný odborník, psy jsem chtěla jsen zabavit, aby se i třeba něco naučili, co se může hodit(hodilo, když jsem v lese hledala mobil) Ale pochopila jsme u toho, že Worka funguje jinak, než Berry. Na zrak a na čich. Takže zaměří zrak, zavětří a valí…hlava nehlava, ostatní smysly, hlavně uši vypíná😜 Teď už je to jen pro zasmání, no někdy jsme z něj šílela. Hledal neomylně, když jsme hráli na schovku, že jsem vyšla k lesu, tam pochodila, schovala se a za nějakou dobu s nima vyšel muž. A vždycky říkal, že Worka prostě valí. Říkám: a šel tudy a tudy, jak jsem schválně šlapala, plivala, upustila kapesník…Ne, valil napřímo. Nevím, podle čeho.
Ten modřinkovej kukuč do kamery je super😄👍 Bezva nápad, dát tam fotopast…jen já ji nemám. Už jsem několikrát chtěla kvůli lišce koupit, abych mohla sledovat, kde chodí, ale nakonec se nikdy nestalo.
»
Odpověď na příspěvek uživatele
assil z 09.01.2025, 09:02:52
Jsem to chtěla napsat, napsala to Kiliánová…Od té doby, co ho používám a to je dobrých 20let, mi vypadávají plombo mnohem míň. Za jedno líp vyčištěné zuby, tedy plomby nepodlezené kazem a za druhé jistě i lepší materiál výplní, to je jasné.
Sarah01: Na stopy není třeba žádná slanina, aspoň my ji nikdy nedávali, tak si myslím, že ten tanec jde zvládnout taky bez krmení, každej pes je jinej a motivovat se dá různě.
Jo, jo asi dá, ale já jsem za nějakých 12let nepřišla na nic, čím se dá motivovat Worka. On mě samozřejmě miloval, jak píše i Sardullah, jen nechápal, že první má dělat věci pro paničku, pak až, co chce on. Nosila jsem králičí kůži…i ta ho bavila jsen chvíli, než zjistil že je to fligna a není to žádný králík😉 Bože, co mi to jen připomíná😛 Já jsem vždycky říkala, že Worka se chová, jako bych ho porodila😀
»
efe z 09.01.2025, 08:30:45
Taky tak. Samozřejmě někdo to nepotřebuje. Já bez el.zubního kartáčku zase absolutně nemám pocit vyčištěných zubů. Možná závisí i na typu, jiný jak oral s kulatou hlavičkou jsem neměla, neposoudím.
»
Sardullah z 08.01.2025, 20:41:30
A jak se to učí se psem, kterého nějaký pamlsek vůbec nezajímá? Nedá se mu tři dny nažrat? Se jen ptám, protože Worka mi na pamlsky dlabal. Sranda byla, když jsme se pro zábavu jen, učili stopy. Já poctivě našlapala, nakladla slaninu…a on zavětřil do dáli a letěl, slanina neslanina…k cíli🙄 Čichnul k zemi tak každý pátý kousek, jezením se ale nezdržoval😏
Tak to je teda dobré Nikči(dobré ne, ale) otevírám to tu i když vím, že Bobča má vypnuto a přijde až ráno nejspíš a koukám Niki. Říkám ze srandy: ha pajda, uvidíme, jak se vyvíjí noha(myslela jsem tím k lepšímu!) A ona přijde s další kalamitou🙄 Tak teď jsem teda zvědavá, jak tohle bude pokračovat😏 Ty si nakonec tu sádru vykoleduješ…
U nás zatím až takové oteplení nebylo, aby lítaly můry. Teď jsou 3,7st. Potřebovala jsem odpoledne nabrat z jezera do konví vodu, vypadalo to, že je to už celkem roztáté - taky nemrzne už pár dní. Na led natekla voda, takže to vypadalo, že led už není. Až jsem přišla až na kraj mola, už jsem viděla, že je. Tak jsem dupla. Hmm, nic. Chytila jsem se houpačky a dupla pořádně, několikrát. Povedlo se mi ho nakonec prokopnout, s velkým úsilím, protože led má cca 5cm, nijak tenký teda nebyl🙄
Bobi a? Nepodáváš zprávy, jak jsi dopadla, co cesta, hlásili tam u vás kolem náledí. A kolena?
Dneska hejno mlynaříků, objevila jsem je na keřích vedle baráku náhodou, když jsem šla zalévat kytky. Telefon jsem sebou neměla a než jsem vůbec pojala myšlenku je nafotit, frnk a i se sýkorkama byli pryč.
Bobca: Dnes padá sníh s deštěm..naštěstí je nad nulou,odpolko mám jít na injekce do těch kolen…..Ale asi vemu auto..Bude to do obou,tak bych asi měla problém dojít pěšky..Lupe mi tam teda hrozně-úplně cvaká…uvidím,jak se to uklidní..
Fuj, stačí popis teda🙄 I toho počasí😜 U nás sice fouká, ale jinak je celkem teplo a snaží se vykouknout slunko. Čumíme na tenis😛
To, že kocoura nechcete kastrovat chápu, člověk z toho žádnou radost nemá, ale je to naivní představa. Po prvním označkování bytu pofrčí. U nás to bylo totéž, muž o tom nechtěl ani slyšet. Do doby, než se vrátil ze služební cesty. Cizí auto, co nechali chlapi u nás v garáži komplet přeznačkované(naštěstí jen zvenku, to vyřešila myčka, zato my to z garáže dostávali měsíce👎) O sedačce doma nemluvím, i přes vyprání potahů se to stihnulo vpít do polstrů, přes všechny možné likvidátory zápachů, voňavky, sodu, savo, ocet…to z té sedačky bylo cítit půl roku. A to všechno stihnul za dvě hodiny, co jsem byla na prochajdě se psy. Když za dva dny přijel muž, stejně to u nás smrdělo jak v pavilonu šelem. To už byl kocour objednaný a muž…neprotestoval😉
Holky už to napsaly, kočky jsou fixované ne ani tak na lidi, na páníčky, ale hlavně na místo bydliště. Já mám kočky u baráku, takže jsou dle libosti doma či venku v zahradě.
Neber mou poznámku prosím jako dehonestující, to je jen mým naturelem. Já z ní šílím. Já jsem byla holčička kluk, ani si nepamatuju, že bych někdy brečela kvůli něčemu jinému, jak zvířeti. Pro ufňukané holčičky nemám pochopení, nedokážu je chápat a už vůbec je politovat. Já jsem si jako mladá vždycky říkala, že jestli jednou budu mít dítě, jedině kluka. Bohužel to nejde zařídit, takže i ze strachu, že bych měla holku, co je vážně chováním holka, kterým absolutně nerozumím, jsem raděj děti neměla. Ty a neteř už jste takřka slečny, to už je jiná, už s ní můžu mluvit jak s člověkem, ne dítětem. Ale s fňukáním by ste nepochodily ani jedna😉
Sardullah, k tomu ještě podotknu. Jo, máš pravdu. Jenže to jemné dítko, se nechová jak sígr a pokud dostane na ten zadek myslím, že to od rodiče bylo v krajní nouzi, protože právě své dítě a jeho běžné chování zná. Já bych se ti na nějaké domlouvání do duše zvysoka a taky bych to náležitě prezentovala. O mojí neteři, je jí 11, mamka říká: ona je taková citlivá. To znamená, že se chová jak holčička. Ta natahuje jen když se na ni člověk křivě podívá. Tu nikdo pohlavkovat fakt nemusí, tragedie pro ni je, když rodič jen zvýší hlas. V tom je pak ten rozdíl ve výchově. Takové dítě, tě k pohlavku těžko dožene.
Stelle: Jen jsem se ptala.
Stejně mě zajímá, co jsou nepravdivé informace, pohlavek, facka to je to samý.
Sice to není na mě, já už jen čtu, není moc co dodat, bylo to řečeno všechno 100x. Jen upřesním. Ne Stello, pohlavek a facka není totéž. Pohlavek, jak už název vypovídá, je takové to třepnutí, či šťouchanec zezadu hlavy, nebo za ucho. Facka je otevřenou dlaní na tvář.