Jsem spokojená s vyhřívanými vysokými ponožkami. Vyhřívá se jen oblast prstů, pěkně ze všech stran. Víc nepotřebuju. Kamarádka měla vložky, ale vyhřívání zespodu jí na prsty nestačilo. Nutno říci, že vyhřívané ponožky nepoužívám na chůzi, to bych se upekla. Ale když je pod nulou, jdu si sednout ven na statek na kafe, čistit koně, na krokovou projížďku…
Dneska dopoledne na pomezí Železných hor a Žďárských vrchů, odpoledne od vlaku z “podhůří” domů do Železných hor cca 10 km.
tak to jsem mylně ohodnotila tu 2.fotku,jako frajera Šutříka-že mu ten postroj strašně sluší…Nikdo mi nenapsal,že to není Šutřík……a ona to asi Bonnie?hm?
děkuji🙏mě se taky líbí..(neskromně)…to já se třeba netrápím,když sjede..Jen jsem možná chtěla dát dotaz,co děláte pro to,aby nesjela-kromě špejlí…nebo kde dělám chybu,aby zůstala"stojatá"..protože-vytáhnu krásnou stojatou vánočku..a za chvíli gecne-rozplácne se..KDE dělám chybu?..jako vážně..Je hezká,nevadí to ani holce,ani mě,ale ty vychytávky bych chtěla vědět..jestli někdo má…prosím🙏🌼😇
Příklad:..Jako třeba jsem dostala radu,aby sekaná nepraskla,má se dát do studené trouby…Dělávala jsem běžně ze 6-7 kilo -6-7 nohavic..a při téhle radě mi nikdy nepraskly..Ze 5 se jich snědlo a 2 jsem zamrazila pak na “postudenu”,když někdo přišel..S kyselým okurkem,čerstvým chlebem🤗…to u nás letělo..I na oslavách.."Božko,upeč ty tvoje vánočky"…"Božko,upeč tu tvoji sekanou"…měla jsem recept,kolik čeho(pamatuju se jen,že jen 1 rohlík+ 2 vajíčka na půl kila-už ho celý samozřejmě nevím)..I klobásky..s babičkou(tchýní) jsme dělaly samy ručně i 50 kilo klobásek…měla jsem vychytávku,kolik čeho..Když se drhlo peří,"drhlenky" jednohlasně-a to bylo na podzim,kdy budou vánočky?těšilo mě to,dělala jsem je ráda,jen už sama nezvládám to míchání..Balu mi vnukla myšlenku,dělat napůl…povedlo se..jednou jsem to totiž zkoušela,umínit z té dvoukilové dávky a nebylo to ono😟..ale nebudu si zkrz to kupovat robota..I když je to lákavé,ale pro mě finančně nedostupné..Ale zase se rozepisuju.🤭Dívám se zpětně na Jasněnku se ševcem…
Na tom posledním komentáři mi něco nesedělo. Musel jsem si ho přečíst asi třikrát než mi to došlo. 😃 Jména jsou zamazaný, ale s tím dotyčnou osobou jsem párkrát něco diskutoval a nějak jsem tušil, že to nebude nejostřejší tužka v penále, ale tohle jsem opravdu nečekal. 😃
to všechno zkrz jedno slovo “podstivě”?..já bych to brala jako překlep…Je to stejně vytržené z kontextu..(přijde mi to jako debata o čištění kočičího záchodku,aby nesmrděl?,hm?)
Vůbec není zřejmé,na kterém “posledním komentáři”(čeho)?vám CO nesedělo?
A “není neostřejší tužka v penálu”?? Kdo?..ten kdo to napsal?.nebo kdo začmáral ty adresy?..Prostě mám za to,že máte potřebu za každou cenu něco kritizovat..Vy si s ní píšete o “něčem”,pak nám dáte k posouzení nějaký kousek??nerozumím..
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 27.12.2024, 11:13:59
Děkuji za pochvalu..umím i lepší-hezčí..Kdybych si s tím víc pohrála,ale já prostě rychlovka…šup šup,mrsk,plác..a pak se dívám,že ty prameny nemám stejné..🤭ale na chuť to nemá vliv….Nemám špejle doma,tak jsem dala párátka,ale jsou krátká,tak to stejně sjelo…To mě na tom štve..
ale neumím je napínat a sháním, kdo by to uměl a za peníz provedl….já je henom vyperu, naškrobim a vyběhlim, ale není to pravé ořechové
Evi,musí se asi dát i hoodně škrobu..Babička škrobila mám dojem bramborovým škrobem-nebývaly tenkrát škroby tekuté..Napínala na otomaně-je tvrdší jak postel..špendlíky doprotisměru,tak dlouho,až byla dečka pěkně kulatá..a žehlila ji vlhkou..bývala jak plech-dala by se postavit ke zdi🤭I plátěné dečky na stolek,vyšívané "kuchařky"na zeď..Závěsy,aby prý lépe držely tvar..švagrová škrobila i záclony..měla i jedny ručně háčkované..Zástěry..Utěrky,aby se brzo nešpinily..ty teda míň,ale já jsem to neměla ráda..
já jsem bydlela v Kapucínské ulici v Olomouci,což je za rohem od Horního náměstí,kde se pořádaly vánoční koncerty..2 roky po sobě jsem tam chytla takový morybundus,že jsem další roky už nechodila..Dělala jsem na nočních-expedice tisku a to si nikdo nedovolí o svátkách marodit..tak to byla hrůza chodit do práce..V roce 2011-2013,to ještě nebyl covid..Jinak-kolotoč jsme měli se svíčkama kdysi..to jsme se s děckama sešli kolem stolu u babičky..a pozorovali,jak to cinká..Já mám takový malý,s jednou svíčkou…A stahovala jsem foťák…tak jsem blikla tu druhou půlku vánočky..(zadělávala jsem teda nadvakrát)První jsem dělala 2,a holce pak jednu velkou..A první slunko je na štědrý den a ta druhá fotka je včera..Teď je -3 stupně..
Jsem spokojená s vyhřívanými vysokými ponožkami. Vyhřívá se jen oblast prstů, pěkně ze všech stran. Víc nepotřebuju. Kamarádka měla vložky, ale vyhřívání zespodu jí na prsty nestačilo. Nutno říci, že vyhřívané ponožky nepoužívám na chůzi, to bych se upekla. Ale když je pod nulou, jdu si sednout ven na statek na kafe, čistit koně, na krokovou projížďku…
Dneska dopoledne na pomezí Železných hor a Žďárských vrchů, odpoledne od vlaku z “podhůří” domů do Železných hor cca 10 km.
Ta druhá fotka…To je teda frajer👍..Moc mu to sluší..Je to Šutřík?
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 25.12.2024, 23:01:01
chtěla jsem napsat-nechat ušít pamlskovník..a vy už máte tip…👍..Dalo by se i ze šusťákoviny taková"sukýnka" s kapsama…Něco jak nosíte kolem pasu,jak jste chtěla ty kapsy rozpůlit….
Ano, "řákám"🙂….a to si kontroluju po sobě a stejně to tam skočí🤭..
A to jablko včera? nějak mě nezaujalo ze začátku,tak jsem taky přepla..Na Seznamu ráno byla recenze,že to bylo nějak i k upozornění na dezinformace..jestli to správně prezentuju….
Raduš,že tu nikdo není??chodí po návštěvách,odpočívají,hledí na pohádky,atd….Já odpolko byla chvíli venku se projít..Dnes jsem posnídala poslední kus vánočky..chlebíčky budou ještě na odpolko,a na oběd dojím tu hustou polívku…a končím s přežíráním..Nevím naco já toho tolik nakupuju..jako “cokdyby”dojeli ještě někteří..ale stejně vím,že nedojedou…pak to jím týden..
Proč? Nechala bych tady konečně vše zklidnit a v novém roce najet na pohodu a čisté stránky.
ano,přikláním se k Rapoťačce..už toho myslím bylo dost,co kdo a jak…Jedeme dál…čekala jsem,až skončí diskuse o autech,ale že to skočí zase do takového tématu🤔..Už se o tom psalo myslím dost,i se ozvala Fíkovnice…nezkoumala bych už,kdo co napsal Kometě…..😟
Já jen dovětek k autům..Já jsem “pežoťačka”..s chlapem 406,pak sama 309,pak 106,a teď mám 206…Nedám na ně dopustit….
Krhuta mám ráda a Štěpán kozub taky nádherně zpívá…má pěkné písničky…Jó,a Bára Poláková má album "Něhy"..úplný opak Nafrněné a Krávy….Doporučuji poslechnout…
Já se dívala na “svatojánský věneček”dnes..pěkná princezna,neznámá.. neviděla jsem nikdy “o 12 měsíčkách”,(tuhle verzi)na tu jsem hleděla tuhle do noci…Jinak s tebou mě baví svět je klasika….
Jinak návštěva dopadla dobře..Přijel i nejstarší “vnouček”-já mu tak říkám,i když mu je už přes 30..Zapomněli vzít kvarterto a černého Petra,jako každý rok..Sellča-10 je ráda hraje..Tak jsme hráli “slovní kopanou”-postední 2 písmenka..No nařehtali jsme se všichni…A hádali jsme osobnosti jak v Inkognitu…Jsem se smála ještě jak jsem je doprovodila…Mám “nabito”zas na nějakou dobu..Dostala jsem drátěný program na linku,id vnuka(prý abych neměla bordel na kredenci)🤭svíčky a Mersi-klasika od dcery…
hezké sváteční ráno😇…Já čekám na vnučky a dceru-jejich tetu s přítelem..Chlebíčky nachystané…chuťky..a hlavně kofola…Včera jsem nakonec šla večer na jeden punč se sousedama..Nedalo se dlouho stát-chytly mě záda,kroutila jsem se tam ,a šla jsem za hoďku domů..Pálila mě žáha z toho přežrání se..ani jsem si nedělala to filé…Stačil mi salát..Na oběd polívečku s knedlíčkama,nudlema a masem z krůtího krku-to miluju🤗
Co řákáte na tu novou pohádku?..Já to vydržela k tomu,jak se sešly u těch skal,a šly hledat to “cosi”…Jaksi jsem tomu nerozuměla…Očekávala jsem něco víc…Možná se to rozjelo potom,nevín….ale je to pouze můj názor..🤔
já letos dělala podle sousedky..kdysi,když jem bydlela na dědině..Uvařila mrkev,celer…nastrouhala na hrubém struhadle..i vajíčka natvrdo,okurky,cibuli na droboučko…Smíchala s majonézou+ tatarkou…pak teprve “zahušťovala” bramborama…aby to bylo akorát…Já si dělám domácí tatarku-mám ráda řidší salát,tak si jí tam pak dám,kolik chci..povedl se mi úplně úžasně…asi nevyjde na první svátek..půlku jsem dnes zlikvidovala…a na zítra bude..možná i bez masa..😊
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 23.12.2024, 14:15:17
neboj,jsem doma..vpohodě-asi o půl 11…mladí kluci odpadli dřív...neumí pít..nesmí se míchat..já pila jen vínko,a je mi dobře…dostala jsem “Božkov” rum,s plechovým hrníčkem-sada…neva,lepší jak něco,co by mi nevyhovovalo..rum se do hrozinek neztratí…🤗Na bowlingu jsme byli asi hoďku a půl….a pak jsme přešli…bylo fajn….Prstíky sice od kytary bolí,ale to přejde..jsem dlouho nehrála..🤭..nechala jsem tam asi mobila…ale co už..doufám,že tam bude…ráno si půjdu pro kytaru a zpěvníky….
Raduš..balíček právě dorazil…udělala jsi mi velkou radost,nic nemusím vyhodit- sýry miluju a klobásky jsem tušila👍…a papučky jsou úžasné…teplounké…Nebudu ti spílat,co už🥰ale moc ti poděkuju😇…Finišuju,jdu po o na bowling a pak na posezení se zpěvy a hraním…..Mějte se tu hezky,ozvu se,až…až..🤭
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.12.2024, 19:36:14
zajímavé…asi netrefí🤭nebo jej ten vzduch asi natolik “srazí”,že už se nevzpamatuje..Ale každopádně je to dobře..Odkaz jsem raději neotevřela,co kdyby na mě vykoukl nějaký ošklivý pavouk😲.