Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 03.05.2026, 08:58:02
Tak ono to není až tak hrozně daleko..ale zatím jsem nebyla tak daleko,ale k doktorce jsem došla vpohodě..(Raduš to má změřené-asi 750metrů)Nejhorší,že nejsou cestou lavečky,když mě to chytne to tříslo..ale rozchodí se to..Zatím jsem chodila kolem náměstí,nebo nakoupit do Hrušky…Snažím se chodit pomaleji,to vydržím víc,ale za chvíli letím,jak praštěná🤭
Raduš-Niki tu byla 2x na stránce jako anonymní..a pak dávala moře fotek z Itálie-to už jako Canka…To já se zaběhla🙂 byla jsem ve středu na očním v Olmiku..Stavila jsem se u Jaruš a zkysla tam do včerejška…Udělaly jsme si holčičí dny,večer oslavily čarodějnice…Jeden den jsme “šopovaly”…nakoupila jsem si menší trička v KIKu,i rifle za 100..Chodily jsme ven,v cukrárně jsme si daly horké maliny…Naproti v Queenu(restaurace) zeleninový salát s kuřecím masem a já po delší době čepovaného Šeráka…Následky to na mně nezanechalo,dnes mám 87👍jinak svítí sluníčko,dám sprchu a vyrazím na druhý konec Uničova k bráchovi…
Ke mně přiletěly jiřičky 22.4…spravují..jsou tady 2(si myslím-viděla jsem vykukovat z hnízda)..brzo ráno švitoří,já říkám,že se domlouvají co a jak budou dělat..pak je klid😊
děkuji….Byla jsem u toho neurologa..Vlastně jsem se nic nedověděla,co a jak můžu,nebo nemůžu..Byl nervní(jeho strýc tam končí ordinovat,tak bude muset převzít jeho pacienty)..za to já ale nemůžu…Další kontrola až v listopadu..Včera jsem si byla u obvoďačky pro doporučenku na oční(jedu zítra)a minule potřebovala zprávu od očního,na kontrolu na řidičák..Tak jsem tam hoďku seděla,nic se uvnitř nedělo..Sestra mě pak poslala dozadu k doktorce,ta na mě hned,že naco to pořebuju..jestli vidím?já na to že jo,ale že to posledně chtěla,že mám mít kontrolu po 2 letech na řidičák..byla hnusná,že se to teď nepotřebuje(stačilo to říct hned a slušně)..Na větu,že operace dopadla dobře,že jen mi to trochu bolí v tříslech odštěkla,že “to si vyřiď s neurologem”..že toho má moc,neví co dřív,a ať se u sestry objednám na ten řidičák..Ta nevěděla,co poní chci,proč,že jestli mi končí?a chci ho prodloužit?? až po chvíli jsem jí dokázala vysvětlit,že je mi 70 a jdu na vyšetření.. Co se to s těma doktorama děje?Prý je ta naše ordinace na FB,a ta nová sestra má asi 70 “hodnocení”👎Budu platit 700-nevím,za co?a minule byla sestra v čekárně taky nepříjemná na jednu starší paní,že “teď mluví s někým jiným,ať si počká”..řvala po ní…
právě..je to na prd..kolena nezohnu-když násilím čapnu,tak se pak těžko zvedám..Dřív jsem dělala všechno v dřepu..🤭z pračky a na sušák si pomáhám tou prodlouženou rukou,ale narovnat to do pračky musím zohlá..do ledničky,do kredence pro kastrol,do myčky…atd atd..Takže…Za týden to bude 3 měsíce,hm? Co myslíte?jak jste na tom byly operované?je tu někdo? vím,že Renča…Uvidím,co se dovím na té kontrole..a potkám se s mojí spolubydlící z Pasek,má taky někde kontrolu v Olmiku,tak máme scuka v Šantovce😇
Od brzkého rána švitoří…Dnes jsem polehávala a ven šla až ve 3(jaksi mě to na pravé straně dost bolí..jak ledvina,nebo co,a mám tam hrbol)..obešla jsem náměstí-jsem si zapoměla hůlky,ale paráda i bez..poseděla na sluníčku☀️…Zítra mám kontrolu na neurologii..Doufám,že to bude vpořádku..Nedá se to nějak moc dodržovat-to nezohýbání…
Děvčata !!! Tak už jsou tady!! 🙏Přišla jsem zvenku-byla jsem od 10 pryč… a slyším švitoření..ale jaké🤭Jedna seděla na hnízdě a asi referovala ostatním,jak to tam vypadá😊Ostatní nalítávaly kolem…tak já už mám “Jiřinky” moje doma👍
No ani asistentka nevěděla,proč jsem měla přijít..Byla to dcera od synovce,co jsem neviděla aspoň 20 let a ta dcerka měla asi 4 roky…Tak jsme to jen prošly…myslím,že jiná by mi chtěla nabídnout nějaké apky..Já hlásila hned,že nemám chytrý telefon..Mám to za sebou..Já mám 39,-kč poplatek za vedení a 2x do měsíce výběr z cizího bankomatu zdarma…O to jsem, si řekla,když jsem tam byla po 30 letech hlásit změnu adresy a ptala jsem se,jestli by mi nemohli dát nějaké výhody…Ale jinak nemám námitky k účtu..
Ronjo,myslíte,že ještě je na ně brzo?tam právě psali,že už jsou u nich…Tak to ještě počkám….
V Uničově zrušili KB,je tu jen nějaké místo na konzultace..Jsem se tomu vyhýbala,když jsem nemohla moc chodit..U KB jsem 35 let..je to kousek,tak tam skočím..ale ukecat se nenechám k ničemu..Chodí mi do mejlu nějaké novinky,ale nemám chytrý telefon,tak na to nekoukám..
dám to i sem..psala jsem na “vlaštovky”,že mi letos nepřiletěly jiřičky..Je tu ticho,smutno…jestli viděly,že nejsem doma?😟Pár plkanců na skle je,tak se tu byly určitě podívat.Ale nelétají ani nad dvorem..Pípá tu nějaký ptáček osamělý….Dnes je pošmourno,i popršelo🌧️Včera nádherně a Božka lapěla doma..Nevylezla jsem z pyžama🤔Polehávala jsem,čučela na telku..Pobolívala mně i kolena..Ve čtvrtek opichy,a já dál cvičila,chodila..Včera jsem četla zprávu,a měla jsem ledovat,týden klidový režim…což si od minula nepamatuju,že bych to dělala..zprávy moc nečtu..a jaksi mi tam loupe a píchá..Ale to bude dobrý…Na 10 hodin mám jít do KB,na nějakou konzultaci,že jsem dlouho nebyla “ve styku”…Musím se dokopat do sprchy,i s vlasama…🙏
Měla jsem napsanou litánii..Jelikož mám myš,která nechá zmizet šipku a já musím kliknout na jakési tlačítko-nestačí s ní ťuknout,tak se mi objevila někde…a zmizlo mi to..až se uklidním,napíšu znovu..Nejsem ještě úplně vpoho,nic se mi nechce,nemám všechno roztříděné..Teda prádlo ano🤗Akorát holičku a nabarvila jsem si vlasy.Až včera,abych je měla na odpolko k doktorovi..(naposledy koncem ledna).Včera jsem seděla hodinu na té bílé tvrdé lavici na ortopedii-byla jsem si nechat opíchat kolena(3000)..a auto dost daleko na parkovišti,tak jsem dnes tak na prášek…Počasí na draka,musím svítit…
Ehmmm… machruje! Elasťáky L bych taky někdy ráda oblíkla,
Objevila jsem, že pod nimi byl celou dobu gauč! Ten jsem od Vánoc neviděla! 😀
tak to mě teda rozesmálo🤭Ano,machruju,jenže vrch mi zůstal😟opadla jsem 10 kilo.ale prsiska mi akorát trošku “upadla níž”,a podprdu zapnu na první-poslední?-(prostě na menší objem)háček..jinak koše jsou stejné..a pupek(žaludek) mám o jedno X menší-to jo!!jsem šťastná aspoň za to..Musím se snažit to udržet…nohy mám jak modelka,zadeček jak ve 30😎ale v mém věku🙏-úspěch..
já se zase nedostanu do Rakous..ale přeju každému,kdo může kamkoli vycestovat..Zdenka byla v Tanzánii..pokecala se slonem,koukal na ni ze 2 metrů….
a co letos? už jsou u vás vlaštovičky...?Já vyhlížím ty moje Jiřinky-jiřičky..Od pátku jsem doma,okno mírně popleskané,ale řekla bych,že jsem měla umyto,než jsem v únoru odjížděla..
včera jsem dopoledne stihla holičku,bráchu,Pepco(jsem si koupila menší tričko-XL a elasťáky L),šla jsem původně rifle,ale už nechci ty “trubky”-ty si můžu zúžit ty,co mám,v bufetu jsem si koupila těstovinový salát a ulehla jsem(byla jsem grogy)…Dnes mám v plánu roztřídit suché prádlo.a uvařím si brambory s volím okem..jestli se mi bude chtít,nabarvím si vlasy…Jako-nedá se fungovat bez ohýbání..takže,když je ho víc,odpočívám,včera jsem ta záda už cítila…Plány jsou velké,ale holt to nejde přehánět..A to jsem včera většinou seděla..hodinu u bráchy,hodinu u holičky,pak v Pepcu prohrabávala gaťky-samože až na spodku regálu,udělala jsem tam bordel,omluvila jsem se prodavačce,a ona ochotně mi šla najít v tom chaosu další sadu L-ka…a to se cení👍
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 13.04.2026, 08:00:40
Párkrát mi přišlo tohle na mejl…nechci dělat z veselého okénka smutné,ale pod ty výroky bych se podepsala..ale akorát je otázka,pokud to chce někdo sdělit,kam to teda dát..asi do politiky…ale tímhle nechci rozdmýchat tady nějakou diskusi..Končím tady tohle téma..🤐
nevím kolik berou,ale každopádně jim nezávidím tu jejich práci,ale ty následky na psychice těch starých lidí jsou nedozírné..paní mluvila pořád o smrti,že už tady nechce být…Když jsem jí na rozloučenou objala a dala pusu na tvář,jak jsem odcházela,rozplakala se…Mají mezi sebou taky problémy…některá nechce brát záskoky,jiná je tam imrvére,doma má malé děti..Jsem vnímavá,nepletla jsem se do nich,ale mám uši..bylo období,kdy byly naštvané všechny..od středy se začla vyměňovat okna,tak se šibovalo s postelema na 2 dny jinam,,chlapi byli v jídelně..ta uřvaná se zklidnila,až jsem vykřikla v 9 večer,když “klepla” a následně řachla o kliku-a já už spala..já vykřikla,"ježíš,jsem se lekla",bušilo mi srdce ještě 5 minut..Ve dne křičela na každém pokoji,jakoby jsme byly hluché…chápu,někde jsou..je tam hodně 90+..chodila jsem s nima šlapat na takových šlapadlech,jak se sedí a šlape pedálama jak na kole-si to chci koupit domů..Rotoped se mi sem nevleze..A to jsem je vždycky motivovala.."kam pojedem"?do Uničova..tak jsme jely..přidala se další,a že kde jsme..říkám"teprve v Sukolomi"…jedem,jedem..jsme se i zasmály..Ta paní měla 94,usměvavá,vydržela víc,jak já…pak dodila po chodbě(chodba měla 50 metrů-byly tam značky..)s chodítkem..Kdyby nebyly ty sestry tak zaujaté,že té paní na pokoji pomáhám,tak jsem s ní mohla i cvičit na posteli..ukázaly jí,co má dělat,a šly…tak jsem využila(si říkám poslední den)..a cvicila jsem naproti ní..houpaly jsme nohama-natahovaly,ruce,hlavu za rukama..Ona ochotně cvičila se mnou…Já nechci pomlouvat sestry,vím,že se nezastaví..ale ty lidi nebudou cvičit sami..mohly mě využít..já jsem tam byla fakt jako vyjímka-se mnou práci neměly vůbec....jsem brzo si dělala všechno sama(jsem psala)..než bych se dívala,jak se jim nechce..Nesměla jsem,ale zvládla jsem to…I pro vodu na pití..mají tam ten svůj vrt s kojeneckou vodou..ledovou,jsem si odpouštěla…Tak mám vypráno..byla jsem před polednem chvíli venku u sousedky…čučím na Las Vegas..🤗zpětně..mám Magentu.