TOM, bavme sa vecne… (moje IQ a tuháč nechajme na pokoji, znovu mlžíte a zbytočne útočíte, predsa som napísal: “tuháč, jeho vracanie včelám a vaše spôsoby práce s tuháčom poznám a rešpektujem,”)….
k téme:
Podotýkám, že jsem tohle dělal až když byla pouze uživovací pozdní snůška - polovina července - konec květu lip, které tady nikdy nemedují, kdy včely větraly, voněly, ale v mednících nic nepřibývalo.
napísal som vám to jasne, odpovedal som na vašu otázku už trikrát, na rozdiel od vás mňa výška vášho IQ nezaujíma, pretože to čo som napísal pochopí každý (niekto to pochopí aj na prvýkrát..)…
veľa závisí od toho kedy to “podnecovanie ” dáte, zobrať ho zoberú vždy ale ak by mali dostatok zásob v plodisku uložia ho aj do medníka
…či včelám dáte tuháč alebo sajrajt, včely keď je nedostatok zásob v plodisku zoberú na kŕmenie plodu všetko, akonáhle majú zásob pri plode dosť, sajrajt alebo tuháč či nektár spracujú a uložia do medníka…
píšete “Vaše dedukce, že bylo málo zásob s plodišti je nesmyslná, nevysvětluje tu selektivnost.”
o selektívnosti uvažujete vy, včely to spracúvali súbežne… hotový med dávali blízko plodu a prinášaný nektár museli spracovať, to je dlhší proces, nemusím ho hádam znovu popisovať !!!!
Poznámka:
nepísal ste o likvidácii zbytkov po odviečkovaní a čerení prvýkrát, dobre viem že tie zvyšky skladujete dlhšiu dobu, niekedy ste to na jar dával ako podnecovanie oddelkom, neskôr sa to len hromadilo a po rokoch ste to dal včelám..ako “POKUS”..
..jsem psal o recyklaci starých zbytků medu a hlavně o “likvidaci” uskladněných víček za asi 5 let…Nikdy nijak necedím med, jen čeřím a sbírám. S víčky a nečistotami taky sbírám pěnu, nevím vlastně co to je, asi bílkovina…Víčka i různé zbytky medu už měly divně nakysle ztuchlý pach…
NEREAGOVAL SOM KEĎ STE O TOM PÍSAL PRVÝKRÁT,NEREAGOVAL SOM ANI KEĎ STE O TOM PíSALI DRUHÝ KRÁT, vaše včely, vaše postupy, ale keď ste TRETÍKRAT NAPÍSAL O SVOJOM “POKUSE” tak som LEN odpovedal na vami položenú otázku: Takže nakysle pachutný med snědly a uložily přínos, který by jinak projedly?
napísal som vám môj svoj názor…
( a prečo som na 5 rokov staré zbytky medových viečok, peny a medu použil slovo sajrajt je výlučne moja vec…)