U nás tuším. V sobotu 20.9. k večeru přelétalo na obloze velké hejno vlaštovek, mířily přímo k jihu. Od té doby jsem těch asi 7 zbylých které vždy k večeru lovily vysoko nad střechami již neviděl. V pondělí pak přišlo to ochlazení, měly to načasované.
Zbylo jen pár jiřiček, ty neregistruji od 26.
Tak zase příští rok..
Příspěvky uživatele
Ladd
🦖
Brrr!!
Takovej dinosaurus pro kluka.
Tak. Snažil bych se změnou krmné dávky snížit tvorbu mléka. Kravce se aspoň uleví, když už léčení je stále na mrtvém bodě. + bude větší prostor na regeneraci.
Že se neví, kde je ten hřebík, by mi nedalo spát.
Myslel jsem na ty čipový, kvůli cizím kočkám.
Pohozená mrtvolka nebo torzo by nevadily, se skříní se taky hne a konec konců od kuchyňské linky se dá ta spodní lišta taky odmontovat.
Živého hryzce jsme řešili loni. Ten byl naštěstí zalezlý za skříní hned u dveří. Udělala se z krabic zábrana. Aby nemohl jinam než ven.
Mamce kdysi takhle vlezl až do obýváku potkan. Spunktovaka celou truhlárnu v sousedství. Jak kluci odstavovali skříně, stejně byl rychlejší. Žila s ním dva dny 😅. Nakonec udělala z krabic od bot koridor do kuchyně a do rána vyběhl ven.
Bodlinka:mně by se líbilo, kdyby kočičí dvířka měly nějaký senzor, stačil by nějaký laser co vidí siluetu a kočkám, co něco nesou, by se prostě neotevřely.
Ha.! O těch dvířkách uvažuji. Živé myši pod kuchyňskou linkou mě nenapadly. Budu to muset přehodnotit.
Myslím si, že pokud by potřebovali nějakou škodlivinu v těle eliminovat, pak by se do toho pustili.
. Ale nepřu se, má te letité zkušenosti, já jen nakoukané z TV.
Podle mě, ještě do odletu týden mají. + neletí v jednom tahu, ale s přestávkami.
+ Myslím si, že vlastní tah ještě nezačal, že jsou někde na shromaždištích. Vzdušnou čarou 200 m máme velký rybník. Proto jich u nás chvilkama je plné nebe (po většinu dne ale sem tam nějaká).
Asi před 10 lety u nás vylétla opravdu pozdní mláďata. Byla dvě a jak už byl krátký den a i po rozbřesku chladno a ráno hmyz nelétal, byly o poznání menší; říkal jsem jim Špulky. Na jaře se do chléva vrátila malá samička, neměla skoro ani vidličky. Vracela se asi po tři roky.
Pokud vím, tak ve své domovině papoušci pojídají jíl, aby neutralizovali “jedy” z potravy.
U nás poslední mladé vlaštovky vylétaly z hnízda minulý týden. Na hnízdo se již na noc nevrací; přestaly se vracet i ty předposlední, co vylétaly asi před třemi týdny. K večeru jich ale nade dvorem krouží dost. Jiřičky ještě v hnízdě nocují.
Taky jsem se divil. Ale fakt.
Asi tři roky zpátky jsem našel z křecka jen hlavu. Taky mě to mrzelo. Loni naše kočka zvětšila otvor do hryzčí nory (říkal jsem, že snad staví metro). Pak otvoru číhala a za 3 dny ho měla. Pak přinesla ještě jednoho. Letos se jí lov nedařil, furt tam potvora ryl. Koupil jsem solární plašiče a OK.
No nechceš, pruh tulipánů (až 400 květů), všechny v …pryč.
U nás zatím obojí. Jiřičky vylétly začátkem týdne, do hnízda se na noc ještě vrací. Vlaštovky až na 1 pár vše vyvedeno, tyto poslední mají mladé asi 10denní.
Taky to tak vidím. Jak už jsem psal jindy. Nebojím se potkat vlka, ale zaběhnutého psa. Resp. Křížence taky.
Jsou krásní, to je pravda. Ale - jako nepejskař- povaha prý nic moc.
- A logicky, představte si kdysi: pasteci v noci spolu se svými psy, chránici napadené stádo. Takže museli být psi rozlišitelní od vlků… A teď vykřížen pes podobný vlku. Ano krásní, ale “slepá ulička”.
Ať jste to myslela jakkoliv, tuhle větu bych podepsal: “Tak hlavně žádnou hysterii a přestaň rozdmýchávat nenavist proti vlkům !”.
Potvrzen už je dávno. U Benátek n J fotopast dokonce zachytila asi před 5 lety i mláďata.
(Na staré ifauně kdysi paní psala, že zachraňovala kočku před dlouhonohou liškou 😆; takže šakalem).
Ano, myslím ten zděný, jak je v něm momentálně dřevo.
Toho domku se nebojte. Hlavní je sucho. Což u kachen je protimluv. Dá se ale vyřešit napáječka tak, aby nebyly na mrznoucím blátě.