“Babiš rozhodně není můj.”
👍
To “váš” byl řečnický obrat.
“Babiš rozhodně není můj.”
👍
To “váš” byl řečnický obrat.
“”Otec ….studoval v Moskvě”.
To mi vysvětluje mnohé.
To ten váš Babiš taky.
A že ho někdo jak píšete nenávidí? Tím, že je Slovák, to nebude.
Ale my slepice zabezpečené máme. Na noc. Přes den jsou v louce, s téměř neomezeným výběhem. S nějakou ztrátou jednou za uherský rok se počítat musí. Pokud by ztráty byly neúnosné, tak zůstanou holt zavřené na dvoře, případně část dvora zasíťuji. A proto jich máme jenom tolik, abych to zvládl a aby jich příoadně nemuselo být xy na vypaseném pos.aném plácku. Takže si chuť na 150 slepic nechám zajít a to si pište, že bych těch vajec nasbíral. To samé z ovcemi. Pokud jich mám 5 na vypasení zahrady, netvrďte mi, že mě jejich zabezpečení finančně položí. A pokud jich mám 100 nebo 1000, to už není přilepšení pro rodinu, ale podnikání a to zkrátka žádá počáteční investice. A že dříve to šlo bez zabezpečení? Časy se holt mění, viz např. EET.
Tak znova (budu se opakovat, to vy ale neustále taky). Místo 30 slepic, který se nám v pohodě vejdou do slepičárny jich koupím 150, nechám je místo v kurníku spát na zahradě na stromech, budu jim jen sypat pšenici a víc se nestarat, jen sbírat vejce. No a až mi je predátoři vykydlej, tak s hlastým křikem s chovem skončím. A každýmu to bude jedno.
Mě osobně tedy jedno je, jestli ti nezodpovědní skončí.
Jo to mi řekl kámoš kdysi taky “ty na každym vidíš to lepší”. Myslel to ale kriticky, že jsem moc hodnej (blbej).
Každý máme na mysli něco jiného.
Já mám na mysli profesionální armádu. dobře a supermoderně vyzbrojenou.
A ty zbraně bychom si měli vyrábět tady v Evropě a to množství více jak dostatečném.
Zároveň si taky myslím, že nějakou formou vojenské přípravy by měl projít každý (mladý). To už bych ale chtěl moc.
Nevím kam. Nerozkliknu.
- Bránit bychom se v dnešním světě měli být schopni .
- Lidé budou mít práci.
Je na obojím něco špatného?
Máme v hnízdě týden staré jiřičky. Vždy jsem dával na střechu nad hnízdo desku polystyrenu. Letos jsem to nechal, protože máme novou střechu, krytina na latich, tak jsem si říkal, že to vrstva vzduchu odizoluje. Bohužel ne, jedno ptáčátko mrtvé. Polystyren už tam je.
Pod střechou ve štěrbině u trámu roky hnízdí vrabci, taky jedno mládě mrtvé.
U budek mne napadlo navrtat do stěn drobné otvory. Jedna strana tak v polovině výšky, aby je nezastlali. Protilehlá dírky pod stropem, ať to protahuje.
Částecně by se uklidnit měli, až si svoje zvířata zabezpečí.
Já mám oproti dříve také kuřata zatím ve voliéře a byly to pro mne také náklady navíc. Argument, že pro někoho je to přivýdělek a pro mě hobby neberu. Taky bych mohl koupit 100 slepic, vypustit je na zahradě, nechat spát na stromech a jen sbirat vejce. A klást pastI na predátory, které samozřejmě přilákám.
Částečně píšu proto, že ztráty, pokud je přes den vypustím na volno do louky, vždy mohou být. Citelné byly ale vždy jen od toulavých psů. Jinak tak jeden dva kusy za několik let. A pak, když jsme na noc kurník nezavřeli.
A to, co psala Horsana,hrůza není?
(Už jsem o těch masakrech medvědů, co se na Slovensku dějí, slyšel od známého veterináře. Ani jsem to sem nepsal, abych někomu nejitřil emoce.)
Letos krom vlaštovek vyvedení rehci, konipasi, kosi a asi?konopky/?stehlíci - obojí dospěláci se nám pasou na dvoře na odkvetlých pampeliškách - tak předpokládám, že to byli nejspíš jedni z nich, pozoroval jsem z dálky krmení na hřebeni střechy.
(+ po dlouhých letech kuře- 10 ks kur domácí😍).
U nás jsou taky - Benatky nJ.
Dnes prvně vylétlé první hnízdo vlaštovek - 6 mladých. Celkem máme 8 párů. Dva teprve teď dostavují hnízdo. Nebylo bláto.
+ se nastěhovaly a staví hnízda 2 páry jiřiček. Náš původní jediný pár sedi na vejcích.
V tom dokumentu, co uvádí Buggyra, se jednalo o vlky kdesi z ostrova v severním moři. Lidi neznali a taky se jich nebáli.
Jak píše Lupus, ohradník by nevypínal. Když bude mít vlk hlad, tak nepomůže i kdyby byly počůrány přímo ty ovce.
Když budou psi uvnitř v ohradě, odlákat je nelze.
Záleží, kdo tu studii napsal/financoval. Osobně mi taky přijde, že by se větrníkům ptáci měli vyhnout - menší obratní letci. Na druhou stranu nevidím důvod, proč by to ornitologivé tvrdili, kdyby to nebyla pravda.
A netopýř? Nemůže jim ten zvuk, větrníky vydávaný, narušovat jejich ultrazvukové vnímání?
Každopádně napohled jsou větrníky hnusný. Koukat na ně z okna a kdekoliv jinde, bych nechtěl. Furt jsem pro to jádro, geotermál super.
Sousedi mají celou kolonii jiřiček. Přes střechu vídám, jak jim to nade dvorem krouží. Letos nic, sem tam slyším nějakou začiřikat..
Už se to líhne. Dnes pod vlaštovčím hnízdem první půlka skořápky. Včera tam ještě nebyla.
Celkem máme obsazených 6 hnízd. Loni jich bylo 8. O víkendu ale ještě nějaké asi přilétly (některé přilétají až začátkem května). -Je tu nějaký větší ruch, letecké honičky a zpěv. Už jak byly zahnízděné, byl celkem klid.
Naše jediné jiřičky čistí hnízdo.
Jestli máte v zimě krmítko, tak ti nejběžňejší se dají lehce identifikovat, stačil jednou zadat do google a pak už je poznáte.
Strnad, zvonek, čížek, stehlík, hýl, dlask, střízlík, červenka, brhlík, modřinka, koňadra. Jsou poměrně barevní a tím odlišitelní. Když to dostanete do oka, tak pak už rozlišíte i případně měně nápadné samičky.