Chtělo by to jí to dát někam dál od baráku, kde je šance, že to najde.
Když už jí ulovila, tak ať se nažere. Ušetří se tím život něčeho jiného.
U nás ve vsi je na škole snad sto věžáků. Nějaký dravec by je probrat měl.
Příspěvky uživatele
Ladd
Tady zas někoho chytá hysterie.
Dvě v. popelavé máme u potoka na zahradě celou zimu. I jsem jim tam dal nějaké větve zasahující do proudu, aby se jim číhalo lépe než ze břehu. + občas proletí ledňáček. Častěji ho jen slýchám.
Dnes z rybníka celý den nepřetržité husí kejhání. Jsou tu již nějaký čas, teď jich ale musela přileťet várka.
Dnes nainstalováno druhé krmítko co nejdále na zahradě, až u potoka (lůj pro sýkorky už tam mám měsíc. Loni jsem na základě zdejší diskuse krmil až do doby metání trav a odnesli to tři zvonci - kočka (už byla víc venku, než doma).S krmením na dvoře skončím hned začátkem jara a o něco déle budu krmit jen v tom druhém. Ať se rozletí kde není tolik překočkováno. Za potokem je jen zpustlá zahrada, pak louky, pole ,rybníky, les.
Jsme kdysi dostali růžovou Od ní cibulku jsem dal ségře a květy měla červenobílé žíhané.
Jsou to překryté přední a zadní tlapky. Proto těch 10 cm.
Tak daleko od tématu není. To co jste uvedl, bylo týrání zvířat+ vydra je chráněná.
Ale jen slovíčkaříme. Chtěl jsem jen napsat, že i divoká zvířata mohou být v lidské péči spokojenější než v přírodě. A že ten chlap zcela normální nebude. Toť vše.
Ale to stále přece nejsou normy. Norma by byla: no a co, děláme to běžně a skoro každý a nic se neděje. Tohle jsou snad tady v Č trestné činy.
Si nemyslím, že ten člověk bude zcela normální, nějak to v mozku šoupnuté mít musí, minimálně arogantní. Je při činu natáčen, jeho podobizna je v mediích. sousedé to o něm vědí, vše je mu jedno. I když to není trestné, je to nemorální. Nebo se na to dívat jako když se chodí na houby?…
Maso labutí ja snad údajně cítit bahnem. Jisté etnikum, žijící i zde v Česku by si s tím ale určitě poradilo. Tak radši nebudeme malovat čerta na zeď.
Jinde ve světě se zachází se zvířaty hůře, ano, i s lidmi. Z našich mistních norem on ale vybočuje.
Abych řekl pravdu, pokud je netýrá, je mi to celkem jedno. Ale přesně, jak zde někdo psal: kdyby si každý dělal co se mu chce, i když třeba v rámci zákona….
Věřím, že v páru, u někoho doma na rybníčku jim bude lépe- ke komu se tedy dostanou do vlastnictví a jestli na rybníček nebo k lodně s vodou. Ale příklady táhnou a třeba jindy na tom pekáči končit budou. Určitá pravidla chování bychom ctít měli ovšem to nemůžte chtít po sociopatovi - normální člověk se takto nechová. Něco by se s tím udělat mělo, nebo ho seknout za něco jiného.
Mají spz i tvář. Dobře, že ho nechal čin dokonat.
Je to možné. Kuna tu je ale jistě, dle stop ve sněhu.
honzapm:Tedy Ančovičko, vy jedete bomby.
V Teplákovce se vás ptám, jestli vám ještě pořád nesou pižmovky,
u nás jsou 14 dnů celodenní mrazy a plno sněhu, tak by určitě přestaly.
Mohla jste odpovědět, mohli jsme se chovatelsky bavit - neodpověděla jste.
(je fakt, že u vás je tepleji a bez sněhu)
Sem přidám video slepice, která je zvyklá zanášet lidem pod pergolu.
Když napadne půl metru sněhu, tak místo, aby slepice normálně snesla v kurníku,
ona se tím sněhem vydá do své zanášecí pergoly.
Majitelka to její snažení zpozoruje a rychle jí běží pomoct, aby se v tom sněhu
netrápila, aby ji tam neslovil jestřáb a podobně.
Dala ji na tu židli, na které zanáší a ještě jí tam dala deštník, aby na ni nefoukalo.
A vy to nazvete týráním zvířat?
Začala u nás v rohu zahrady pod růží zanášet sousedovic slípka. Se sousedem jsme 3x opravovali a nastavovali plot, soused jí 3 x ostříhal křídla. I teď v tom sněhu a mrazech se vydala k plotu, ten přešplhala, aby se dostala do SVÉHO hnízda.
.
No a na Moravě se zřejmě chystá další hraboší rok (včera v tv). Takže hurá na lišky +sypat tuny jedu na pole.
Rodiče jedné holky taky krmili lišku. Řekla mi to hned nějak, jak jsme se seznámili, ihned v mých očích stoupla.
Já asi krmím kunu. Dávám maso, které už naší kočičce “nevoní” ven na jedno místo. Mizelo i b těch velkých mrazech, zmrzlé na kost. Takže spíš ta kuna, než sousedovic kočky. I ho schválně dávám ven na noc.
Bojím se, že ne. A že N má pravdu.
Tak jo , ve vlhké půdě asi snad? ok (i když v pro..cané králičí podestýlce to tedy údajně larvy much likviduje). Uvidím, až budu u Acher přehazovat hnůj.
Varaxi, nebojím se ani čerta, jen se snažím jít/žít co nejméně proti přírodě. Takže nejde mi o negativní působení na člověka, že se toho nadýchám; jen mi to přijde protichůdné proti vyloženě uváděnému pozitivnímu vlivu na zvířata a půdu. Zvýšený obsah dusíku? Z čeho? Z minerálů?
Za mě ale už tečka. Chtěl jsem jen napsat jisté pochybnosti a každý ať si to vyhodnotí dle sebe.
Mouchami, které se tedy ale asi vylíhly jinde. A když to udělá každej.. V zimě ptákům sypeme do krmítek a v létě jim přirozenou potravu eliminujeme.
No vždyť jo, jsou tam, když to nepoužijete.
Spousta z nás pamatuje doby, kdy přední skla aut byla obsypána skoleným létajícím hmyzem (potravinovou základnou). A v příspěvku hned druhá věta:
“Ničí larvální stadia much a jiného hmyzu a výrazně snižuje jejich počet.”
A znovu z příbalového letáku:
“Při aplikace nejezte, nepijte, nekuřte. Kontaminovaný oděv před dalším použitím vyperte. První pomoc: PŘI VDECHNUÍ: Přeneste postiženého na čerstvý vzduch a ponechte jej v klidu v poloze usnadňující dýchání. Pokud máte kašel a astmatické dýchací potíže a nedochází k rychlému zlepšení, vyhledejte lékařskou pomoc.” - ale asi chápu: předávkování.
V podestýlce to ničí mikroorganismy a v půdě ne? Dokonce to zvyšuje úrodnost půdy? To umělá hnojiva také..
Na každého zvážení, níkomu neříkám, ať nepoužívá.
Já tedy ale určitě ne e.