Pokaždé když jsem četl o č .huse chocholaté tak bylo uváděno, že je o něco těžší. Např na ifauně: “Dalším rozlišovacím znakem je hmotnost, kdy husa česká chocholatá je v průměru o 80 dkg těžší, než husa česká.”
Juknul jsem tedy do vzorníku, tam jsou hmotnosti totožné. !!!Kromě víceletých samic, tam jsou v hmotnosti rozdíly ve prospěch chocholatých.?
Každopádně AI neuvedla, že hmotnost je totožná, jak jsem psal výše+ odpověď byla pokaždé jiná.
Příspěvky uživatele
Ladd
Před časem jsem si AI vyzkoušel.
Na 2x položený dotaz jestli váží víc husa česká nebo husa česká chocholatá odpoveděla že je větší je ta, jejíž název byl v dotazu na prvním místě.
“Důvěřuj ale prověřuj.”
U nás se kosáci do jablek již pustili. Na zahradě máme jabloňtopol. Na vršku jsem jim jich nechal hromadu, teď už je ale spotřebobali a co popadalo sežraly ovce, tak už chodí na ta, co jim hodíme na dvůr.
Loni začali ke krmítku létat taky později, všude ale byla úroda hložinek trnek.
Tak jedna červenka (konečně trochu času pozorovat krmítko)
Jak to letos vypadá i vás na krmítkách?
U nás zatím jen klasika - modřinky, koňadry, hejno polňáků, hrdličky a kosáci.
Ty husy. 😍
Z ČSCH to nevzejde, spousta chovatelů takovýchto plemen tam je, ti pro to ruku nezvednou. To by muselo vzejít od “ochránců”, z EU,….
Každopáně třeba i tato naše diskuse je jedna kapka, která pomůže otevřít téma.
Ano, jde o to “naše”. Co se týče našich národnich plemen jsem patriot.
Mě by se líbily červinky.
Nevyfotil jsem i hlavu, škoda.
To nesouhlasím . Je rozdíl/ospravedlnění šlechtění pro produkci potravin a šlechtění pro “líbivost”, která zvířeti způsobí nemožnost přirozeného fungování.
Přirozené fungování
- že třeba špatně létá. Budiž. Spousta plemen dnes již nepolaří, viz další vlakno dnes. Tak si spokojeně žijí na trávníku, na holubník se nějak “doplácají”.
- pokud ale jim to způsobuje utrpení. Viz tedy např. ta extrémě krátkozobá plemena, tak ta bych, pokud by to bylo na mě, chovat/množit zakázal. Samozřejmě nejen plemena holubů.
= Tap.
+ vítám taky. Prase o helovínu nemá chybu 🤣.
S prozatimním zachováním spalovacích motorů také souhlasím. Elektromobily rozhodně neberu jako spásu. Ale to je fakt jediné. Petice mi ráno dorazila do mobilu a protože z výroků M mám od začátku negativní dojem, tak jsem ji rozšířil. Víc to tady rozvádět nebudu.
Koho kdo bude nebo nebude volit, je na kazdého cítění a je mi to celkem fuck. (Takových stran už tady bylo a za pár let po nich neštěkl ani pes.)
Zde bude důvod, pro si Motoristé neřekli o ministerstvo dopravy. - první a druhá reportáž ze tří.
(Omlouvám se, komu vadí, že sem pletu politiku.)
https://www.ceskatelevize.cz/porady/1142743803-reporteri-ct/225452801240035/0/824237-chladna-minulost/
Díky. Určitě si rád přečtu. Z toho, co o větrných elektrárnách vím, mám husinu.
Můj názor na Motoristy to ale určitě nezmění.
Jsou smečky, které se specializují i na slony.
Poštolku pořádat holuba jsem z okna v práci viděl taky. Typl bych ale, že to mohlo být čerstvě vylétlé mládě. Nebo měla štěstí a natrefila na zrovna nepozorného ptáka. Ono ve městech těch příležitostí k lovu hlodavců moc nemají, tak to zkouší i jinak. Že by jí ale zdravý dospělý pták nebyl schopen uletět si nemyslím.
Že nahání neznamená, že uloví. Pokud se tedy nejedná o nějak handicapované zvíře.
Vzal bych dva sourozence. Stejného pohlaví, ať není v dospelosti při hrách váhový rozdíl; i z toho by mohl vyplynout útisk jedné. Taky se tu tuším psalo, že kocourci se v dospělosti snesou lépe než kočičky. Pokaždé to ale může být jiné. Měli jsme vždy kočky venkovně domácí a pokaždé to jiné bylo. Samozřejmě, obojí pohlaví včas nechat vykastrovat.
No a přinejhorším poradí Klára. Ale do bytu určitě dvě.
A koťata odrostlá, socializovaná matkou. Ne kočičičí “batolata”.
Myslel jsem na výstavě v Lysé. Díky. Asi to tedy byl tříslový havana.