»
Odpověď na příspěvek uživatele
goro z 24.11.2024, 12:56:47
Pane Goro. Mít hubu plnou demokracie a práv a svobod a ignorovat, že moje práva končí tam, kde začínají práva druhých, je pro dnešní dobu, tedy pro liberalizmus příznačné.
Jiné by bylo, kdyby kolegyně skromně sdělila, že se domnívá, že… a tak dále. Ona ale nepřipouští debatu a rovnou tvrdí, že jí něco vadí a když jí upozorním, že když něco tvrdí, mohlo by se to dotknout práv a svobod a i jen názoru druhého, vede si svou, nekompromisně a bez snahy o diskuzi. Pak přiběhne statečný rytíř a odhání mě s obviněním, že dělám argumentační fauly. Nedělám, jen mám těžko vyvratitelné argumenty.
Pane Goro. Já nemám tušení co za buzerace si u vás vymysleli, reagoval jsem jen na to, co jste uvedl a to mi přijde velmi rozumné a správné.
Ano, EU se snaží zakázat bylinky, je sponzorovaná farmaceuty a ti chtějí aby lidi museli platit za předražené pilulky a ne aby si část léků opatřili zadarmo sami.
EU potřebuje povolné ovčany, aby si nic, žádné jídlo nemolhi produkovat sami a byli závislí na průmyslově zpracovaném žrádle nadnárodních korporací. Stačí na týden vypnout na velkém území proud, za 3 dni se zkazí jídlo ve vyrabovaných supermarketech (i lidem doma v mazákách), v těch marketech ale většinu jídla rabovači zničí. Svede se to na jako že nechtěný black out. A tak dále, umí si to někdo představit dál? Ale o tom nikdo nic nechce vědět. Jo a prý pštros, když se blíží nebezpečí, hlavu do písku nestrká, lidi to ale dělají.
EU zakáže topit dřívím aby všichni museli kupovat nesmyslně několikrát předražené energie od hrstky šmejdů.
Fabriky vyhání do zámoří a protlačuje se nepodmíněný příjem s tím, že kdo zazlobí, nedostane nažrat a vypnou mu topení a nebo ho nepustí do tramvaje či busu, v Číně už to funguje. Pak zkrotne každý.
EU zakazuje všechno normální a nutí lidi do nenormálních bláznovství. Už to ani nijak neargumentuje, nevysvětluje a nezdůvodňuje. Prostě nařizuje.
Mladí, pětatřicetileté i čtyřicetileté nevychované kreatury s mentalitou a inteligencí čtrnáctiletých pubertálních dětí ženou svět do války a někdo tomu nadšeně tleská, jiný se pokouší, jistěže marně, upozorňovat, že většina je jen užitečnými idioty ve hrách mocipánů.
Cílem je, zakázat hobby chov včel a jakýkoliv přivýdělek z chovu čehokoliv, tedy i prodej ze dvora čehokoliv. Prostě všichni musí být závislí na nadnárodní hydře. Jenže dřív vrchnost potřebovala otroky, co na ní pracovali = poddané. Dnešní mocní jsou takoví tupci, že vše nasvědčuje, že chtějí snad nechat část lidí vymřít a zabránit mladým aby se množili. Ty děti totiž přece prdí skleníkové plyny…
Panstvo se snaží rozeštvat lidi. Nejhorší je křivda, to jedou Bůh pochválí berana od lehkoživky a ani si nevšímne pytle zrní od jeho bratra. Tím nasere Kaina tak, že ten veme šutr a bráchovi urazí palici hed jak Bůh odtáhne (pozoruhodné je, že Vševědoucí nevěděl předem, co jeho křivda způsobí). To samé je dát na Hrad bolševického špiona a jeho politručce vymáhat rentu. Nic nového pod sluncem, první to popsal Niccolo Machiavelli - rozděl a panuj a mnozí nadšeně útočí na jiné jen proto, když si troufnou upozornit na něco nesprávného. A když upozornění zargumentují, stejně to označí za argumentační faul. Pořád dokola, už je to únavné.
Před 600 lety si Češi za největšího Čecha zvolí Lucemburka a nyní se jeví jako jediný skutečný vlastenec poloviční Japonec. Poslední zbytky normálnosti v Česku ochraňuje přivandrovalý, v Česku zbohatlý Slovák.
A takhle bych mohl pokračovat dlouho…
------------------------
Mezitím jste se drvodělko vyjádřila. OK, nikde netvrdím jak to máte, jen dedukuji a to nejsou výmysly, ale logické dedukce. Nemáte včely na hranici? Ale mnozí by je tam klidně dali, bezohledně. Navrhovaná restrikce není namířena proti slušným lidem, ale proti těm druhým. Představte si to naopak. Někdo dá včely na vaší hranici, tak, že nevyjdete na zahrada, neotevřete okno a k tomu bude mít neskutečně bodavé bestie. Co uděláte? Půjdete si stěžovat? Ale úředník nebude mít nástroj i kdyby vám náhodou pomoci chtěl.
Opakuju, moje dedukce pramení z toho, že to buď dělá ten, kdo se předpisu brání a nebo chce mít možnost to dělat. A už jen to je bezohledné, když nedomýšlíte, že mezi námi přibývají bezohlední a vy je bráníte.