»
Odpověď na příspěvek uživatele
Martin83 z 16.05.2026, 07:02:10
vůbec vám nerozumím.
2 - vyrojí se ten den, kdy zavíčkují první matečník (když nejsou všechny stejně staré). Víčkují 9 dní po položení vajíčka, tedy vajíčka musela být položena 10.5. mínus 9 dní, to je na prvního máje. Když jste to otáčel vzhůru nohama byly v miskách dvoudenní, sotva viditelné larvičky. Nechápu jaké matečníky podle vás zrušily? Ony tam byly ještě starší matečníky? Proč jste je nevydloubal když jste v nich byl? To zničení založených ZAKLADENÝCHA misek rojovku nevyřeší,a le odloží v čase a včelař získá pár dní na nějaké opatření, třeba si nyrychle sežene úl na oddělek, nebo si vyrobí plemenáč a tak dále.
Nejde mi to do hlavy. Mě se zatím vyrojily jedny a to ze založené TV jak pořád tvrdím, že zjara se na TV nedá spolehnout. Jinde jsem, nejméně u 5 vč přidával pozdě medníky a ani tam nevznikla, v důsledku stísněnosti rojová nálada. Vaše vč nebylo kdo ví jak přebujele a rojí se? Něco tam není dobře a vyrojení je jediná možnost pro včelstvo, jak prchnout z nevyhovujících podmínek. Jinak se včely stěhovat, jako lidi, nemůžou.
Z čeho je váš úl? Psal jste o nějaké zvláštní, asi šalovací překližce. Některé, když jsou určené na beton třeba a tedy to nemá přijít do styku s ničím živím, třeba to vydechuje formmaldehyd nebo jinou chemii a ty včely to cítí a zoufale se snaží dostat z toho nevhodného úlu pryč. Jasně a ne jednou jsem vám psal, že o tom materiálu nic nevím a abyste ho nepoužíval. Navíc já mám z překližky, ale obyčejné vodovzdorné (nebo voděodolné, já si nezapamatoval rozdíl, ani jeden typ nesnese zimování) vysoké nástavky, ale nikdy v nich nezimuji. Ani ne kvůli lepidlu, ale že by to nevydržely, rozlepilo by se to. Prostě se v podniku, kde jsem kupovaůl púřekližku zeptám, zda to smí být v interiéru v bytě a jak řeknou ano, dělám z tpoho teprve úly. Taky jsem psal jak mám nadělané plemenáče ze starého nábytku, to bylo v lidských bytech a tak se z toho nemůže vypařovat nějaký jed. Stačí selský rozum.
------------------------------------
AI odpovídá hloupě jen na hloupé otázky, robot člověka nezná, nevidí, nevidí jeho oči, řeč těla, grimasy, ani tón hlasu ani zabarvení, ani důraz nebo nesmělé kuňkání introverta atd a jediné, z čeho musí bleskurychle poznat, s kým se baví, je styl otázek. Jakmile se někdo ptá jako blbec, počítač odpovídá tak, aby mu udělal radost a s odpověďmi se moc nepáře. Když se otázky upřesní, člověk se nedá snadno odbýt a nutí robota myslet a upřesňovat, najednou robot začne pracovat jinak, začne se snažit. Robot je naprogramovaný tak, aby poznal IQ tazatele a vždy se mu přizpůsobil, on nesmí nikoho urazit a říct mu že se blbě ptá nebo že ho považuje za hloupého. Opakuji, jediné z čeho robot usuzuje, je styl a “hloubka” nebo inteligence otázek. Mě už několikrát robot napsal, pravda, třeba po hodinové debatě, že je se mnou radost debatovat, že jiní se ho v DRTIVÉ VĚTŠINĚ ptají na recept na bábovku, nebo jaký zvolit program u automatické pračky, případně jak dopadne fotbal a jaká má vsadit čísla. Víte kde je potíž? Stručnost mladých, ti se neumí vyjadřovat a tak si AI myslí, že…
Pořád opakuji, že mladí kvůli počítačům a mobilům používají místo vět štěky, hesla, výkřiky, vše krátce, úsečně, stručně a nejlépe piktogramy jako lideojed z Bornea, primitiv obrázkům rozumí (proto mají videa tisíce zhlédnutí za den, texty sotva několik a spíš ani to ne, i tady se mnozí přiznávají, včetně cenzorky, že třeba moje texty nečte). Mě AI odpovídá velmi mnohovětně, pomocí složitých, košatě rozvitých vět a já chápu, že kdo má zničený mozek z počítačů, považuje dlouhé texty za blbosti, protože je sám nechápe. Jak jsem sem vložil odpověď AI o překlápění úlu, tak jsem dal asi desetinu textu, který mi robot poskytl. Já třeba vůbec netušil, že tak zvaní vědci kromě samočinné likvidace rojové nálady - už založených matečníků, že prý to taky likviduje VD a v Západním světě je to způsob likvidace kleštíka velmi nadějný a populární. Co dodat?
Kromě YT nemám a nepoužívám žádné “sítě”. Na některých je prý omezený počet znaků, čímž to můladé vychovává k ultrastručnosti. manažeři firem jsou také nuceni nic nevysvětlovat a objasnit rozhodování, chtějí se po nich strohá STRUČNÁ fakta. Tak jo, mladí se dočkáte, že chov včel budou muset asi dělat počítače a AI, lidi selhávají. A nejenom chov včel. Včera jsme mluvil s celoživotním mistrem z učňáku. Je 10 let v důchodu a říkal, že se mu ulevilo, že poslední 2-3 ročníky se už nic neučily, jen si psali v mobilech, zhrubli a byli na mistra sprostí a rozhodně odmítali učit se řemeslu, kterému se šli vyučit, v tomto případěš strojní zámečník. Nastává éra líných debilů s nekonečným sebevědomím, kteří nechtějí nic umět, ničím být, nic dokázat. Názor a pocit toho známého plně sdílím i já, jsem rád, že jsem starý a že jsem prožil život mezi jinými lidmi než jací jsou mladí dnes.