Aktuálně: 2 699 inzerátů262 811 diskuzních příspěvků19 180 uživatelů

Příspěvky uživatele

Dafi

Dafi
Dafi 13.08.2025, 08:37:29 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 13.08.2025, 07:51:11

Sardullah,ono u té srsti,když nečešu,tak se na i chytá bordel,cuchá se-Dafi ji má jak vatu na  nohách…taky nečešu denně,

Betty od rodičů se rozjížděly nohy,tk poté co jsme si myslely,že má špatný nohy,tak jsem zjistila,že jí na tlapkách přerůstá srst….a klouže jí to díky těm chlupům…

takže,když to nevystříhám mezi prstama,tak jim to klouže na linu,kachličkách…,

ve vedru chodím večer chvilku za zahradu..

a brzo ráno….

Dafi
Dafi 13.08.2025, 08:30:04 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 13.08.2025, 08:02:22

no,píšu levou rukou,DAFI  se chová….

tak včera ty vycházky byly jedna 20minut ta ranní se všmi 4,druhá u vody se 3 30 minut…

to když vy jste zde popisovala vaše dlouhé vycházky,jsem si připadala jak břídil,

odp jsem proležela s knížkou,-včrea volno,dnes odpo do noi s lítáním a taháním těžkých věcí,takže vycházka 20minut s krátkým cvičením..kroky,otočky,obraty…

zdá se Vám,že cvičím moc?

jakože,na ty psy je to moc,??

když střídám cvičící  a chodící vycházky?

Dafi
Dafi 12.08.2025, 15:20:03 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 12.08.2025, 13:42:53

no,máti-přítelova mi říká-já tě obdivuju,jak se staráš o ty psy..,

já na to-no ono se to občas tak jako nabaluje..

ráno-jde ven ze psama,dokud je chladno,rosa…-dojdu k bráně a psi rodičů,že jsou taky..

tak jdu ze 4 psama,ke křížku mezi polama a zpět-mokrý boty,mokrý gatě,Dafina se táhne vzadu,Bettyna táhne dopředu,táhne Maxe,tak ho pouštím,Žeryk furt válí v mokrré trávě sudy….

dojdem dom,vyzuju boty,ponožky,gatě,pročešu psy,vystříhám srst mezi tlapkama,učešu psy,rozdám léky,jídlo,du si dát kafe,snídani,

Dafi mi donese k PC-utěrku,kartáč,tašku do BK a paličku na bubny….,

poodnáším,poodměním

a dojede přítel,že berem psy k vodě…tak jedem ze 3 k vodě,já i ze psama v sandálech do vody,po okraj sukně-ukecám 2 krát Maxe,ale plavec  z něj nebude…..

vestou od rybníčku nechám několikrát ukázat Dafči lavičky at se proběhne,

Žeryk válí furt sudy..

dojedem dom,Dafi vyfénovat,pročesat,Žeryka pročesat,

Maxe profénovat,že dlouho shcne a když už je na tom botníku-tak ho vyčešu+ostříhám…

a hřebínek,kartáč a vodítko dnes nechci vidět….-takže původně-jdu ráno vždy jen se svými psy-a psy rodičů berou jen když chcou jít-ehmm,což je skoro furt😀😀😀

Maxe berem k vodě a na výlety,at má změnu…a brávaly jsme takhle dřív i Betty…

když už jsem Maxe fénovala-no tak strojek byl hned vedle a na trimování ve skoro jeho 14 letech už fakt kašlu…

co se týká vycházek-venčení,když jdu do práce-před prací na odpo jsem to musela zkrátit…

protože u mě je čas,ale ne fyzička-teda spíš zdraví,

domácnost dělám každý den kousek+teda obden peru,ve vaření se střídáme,nakupuje hlavně přátel,

no a zvládám psy a domácnost a práci na úkor mýho zdraví…

jakože,psy mají enně vycházky i když některý jsou krátký,cvičící/hrací,

barák taky nějak ujde-nic moc teda😀

ale já v noci nevím,na kterou stranu spát a co mě bolí víc….-jakože,občas by bylo lepší se vykašlat na psy,na barák a pár dní ležet třeba…-mluvím o sobě…

a další věc-NIKDY NECHCI MÍT VÍC PSŮ JAK 2….

3-4 ZVLÁDÁM,ALE JE TO MOC-NA MĚ….a sice nejsou 2 mí,ale když chcou jít ven,když chcou cvičit….

Dafi
Dafi 12.08.2025, 12:51:17 xxx.xxx.136.20

po sobotním výletě,nedělní vycházce ke koníkům v dědině,-mezi polama,k rybníčku,k ohradě,a dědinou zpět,večer cvičení na dvoře se všema 4-taneční cviky se třema,Dafi pak aportovala klíč a nosila kramlíčky z kyblíčku z kramlíčkama,obíhala plechovou vaničku a sáně-konské, a obíhala pejsky,pak hromadný lehni a přivolání,a Betty sedni/lehni/pac,na zahradě kladina a ven jít se 3 psama a 2 dětma-synovec 8 let,neteř 5 let-vedla Žeryka…

psí víkend za náma

před pondělní odpo pidikrátkácvičící vycházka v našem velmi pidiparčíčku-odpo byly chvilku s přítelem-10minutek

a dnes ráno ze všemi 4 vycházka mezi polama ke křížku a zpět,z toho nejstarší Betty valila nejvíc,fakt tryskem,-na vodítku,Maxíka jsem pustila,aby si ho neoběsila😀

taková 20minutová vycházka

pak se 3 k rybníčku,kde si zaplavaly a Dafi se vyběhala ukazováním laviček do kopce,a pak česání 3 psů a stříhání Maxe-do zítřka nechci vidět žádný psí kartáč,ani vodítko😀😀😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 11.08.2025, 11:39:34 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 11.08.2025, 11:28:33

prosím Vás-takovýhle věci mám schovaný roky!!

ale kde mám rodný list a poukaz na mamograf???

no,kde??

no nevím……

Dafi
Dafi 11.08.2025, 11:21:52 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 11.08.2025, 10:30:08

na předešlé stránce jsem Vám to i ofocovala

díky hledání paírů jsem našla papíry z veteriny…🙂

Dafi
Dafi 11.08.2025, 10:24:49 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 11.08.2025, 09:51:28

a mě se to nelíbilo jako malé holce,a nelíbí se mi to pořád….

přijde mi to nespravedlivý vůči těm,co si ho odmala cvičí sami….

pořád mám pocit,že ty kategorie by teda v tom případě měly být 2….

Dafi
Dafi 11.08.2025, 10:11:57 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 11.08.2025, 09:39:05

no,nekecám,u těch ZPU1,ZOP tenkrát 2 zkoušky v jeden den,

bylo to teda jen ze začátku,pak to nešlo

popíšu

dojely jsme v 5 ráno do Adamova,no možná pozděj,já a kamoška s dalmatinem,

co s ním tenkrát tenkrát dělala taky zkoušky,

odcvičila jsem cviky na zkoušku-udělala,

a prý,jestli nechci na jedničky rovnou?

já-no naučenej je,ale nemám peníze na zaplacení zkoušky,,,,

tak mě půjčila kámoška,já udělala hlídaní batohu+dalších pár cviků a byla zkouška….

další ZOP,i ZPU1 SE UŽ DĚLALY NORMÁLNĚ V JEDEN DEN JEDNA ZKOUŠKA,JEDEN PES..

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 11.08.2025, 09:15:44 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 10.08.2025, 22:59:09

jo,ty fotky-ta v bundě -to su na cvičáku tak první půlrok,ta další-ve svetru-Killyně tam jsou 2 roky,tak to jsem na cvičáku asi?5 let…

a jo,bylo to zhruba tak,

ty 2 roky v kynologickým kroužku to byl fakt ještě svazarm,teda první rok určitě-říkaly jsme vedoucím soudruhu..

pak byla revoluce,to jsem byla v sedmé třídě,tak jsme vedoucím začaly tykat a říkat jménema na cvičák jsem chodila od začátku osmé třídy,tak rok po revoluci..

jo odměnovalo se piškotama,začínaly nějaký granule a 1,zverimex kousek od našeho domu tenkrát,

a fyzický tresty se používaly,ano nejsem na sebe pyšná-al používala jsem je taky…

na druhou stranu,jsem byla schopná říct vedoucí,že můj pes nebude dělat dlouhodobý odložení dlouho na sněhu v zimě-protože je v domě-to jsem si obhájila..

to odložení,mělo být fakt dlouhý,iinak jsme cvičily dlouhodobý odložení i v zimě,ale ona chtěla tenkrát nějak fakt dlouho a byla kosa,

to bývalo dost sněěhu,na cvičáku jsme byly celý dopoledne,psy neměly bundy,nic jak ted…

je fakt že obecně psi byly trvdší-ted myslím knírače,ten můj knírač-kříženec byl dost tvrdej…

a jo,metody byly dost mechanický,

a a hlavně byly ty 3oddílový zkoušky ze střelbou,takže když pes něco z toho nedělal-nestopoval,neaportoval,nekousal..

tak bohužel neměl zkoušky….

až časem začaly vznikat ZOP,ZPU1,na to jsem šla s Kimem v jeho 11!!!!!!!!!!!!!!

letech v Adamově,

2 zkoušky v jeden den,

to měl za sebou 2 závody dle ZMP1-oboje poslední místa,ale ten jedn byl čístě kníračkářskej…šla jsem na něj pěšky do Ráječka na poodzim,po silnici…

druhej byl na jaře-vichr,zima,bláto….

a 2 neudělaný ZMKY-oboje vylítl na stopě-jednou hledal myši,jednou u lesa srnky…

no ve 13 letech jsem viděla prvně v životě na voříškiádě v Boskovicích tanec ze psem,tak jsem ho to začala učit….

ve 14 letech ješě kousal na obraně…

agility tenkrát v plenkách…,vím,že mě tankrát strašně,ale jako hooodně strašně vadilo,že kamarádka co si půjčovala NO od chlapa ze cvičáku,bez PP,ze ZVV 2,tak s ním udělala obranáře a jezdila po závodech,mládeže,vracela se s pohárama,byla i na táborech..

a pořad machrovala,že Agar mistr republiky…..a mě štvalo,že machrovala ze psem co dostala vycvičenýho….že si s ním nedala tu práci sama od štěněte…

pak jsem zjistila,že takhle jezdívalo hoodně děcek…

na cvičáku jsme byly pak partička co jsme cvičily na zkoušky,jezdily na závody-ovladatelnosti,chodily spolu na stopy a cvičit,občas na večeře a dávaly si dárky na Vánoce a narozky…

dělaly jsme brigády-celodenní…

Dafi
Dafi 10.08.2025, 18:09:32 xxx.xxx.136.20

pár retro fotek-černobílá s Kimem-4 roky,štěkání na povel,v zimní bumndě-1 zima na cvičáku-mě 14 let,KIMOVI 4 ROKY,další fotky asi 1995.1997

kníračka Killy,moje družstvo malých plemen-stopy,poslušnost,obranu,speciálky dělaly+udělaly i několik zkoušek-fotka s česáním Killy,tak velký je tam plac před plotem,kde se cvičilo,za plotem překážky,klubovna

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Dafi
Dafi 10.08.2025, 11:10:24 xxx.xxx.136.20

no,když to vezmu filozoficky-ono je vůbec v životě důležitý být ve správný čas na správném místě…..

poslouchám rozhlasovou pohádku-takovou novou neznámou….,tak jsem z toho na vteřinu zmoudřela😀

-jinak,jak jste se tu bavily výcvik dřív a ted-zažila jsem konec svazarmu-2-roky kynologický kroužek s mým tehdy ročním kníračem-křížencem-Kimem-kterýho do roku pokousalo několik velkých psů,takže startoval po psech,velký lovecký pud,zdrhal v lese,takže  jsem ho přestala pouštět na vycházkách,a když na mě zavrčel,tak jsem ho zmydlila…

neaportér,tvrdá kníračí ostrá palice….

ale věrnej,hlídač,učenlivej..

do kroužku jsem chodila 2 roky-teorie v klubovně-testy,učila jsem se do něj-reflexy,krmení,péče,výchova,anatomie,

a praxe-na pole ze psama a učení stop-klacek-10kroků-na knci kapesník,mezitím piškoty…+učení přivilání,

na cvičáku překážky+občas obrana v kruhovce na hadr…

od 13 let jsem chodila na cvičák

v sobotu začátečníci,

v neděli ostatnní

cvičily jsme v řadě poslušnost,ráno stopy,cvičák 30 minut od domu přes město,poslední úsek polnačka za točnou busu a kousek lesem,a cvičák na skále,kolem něj se chodilo do čKD,nad cvičákem les,kolem pole,

po roce nás přeřadily na neděli,ráno stopy,pak poslušnost,obrana,

spec. cviky

cvičák bylo od osmi do 12hodin,v létě,v zimě,v dešti…

ve čtvrtek odpo

ke Kimovi jsem si půjčovala na vycházky starýho vlkošedýho ovčáka,-na vycházky,

v létě křížence s ulice na vycházky s ním chodila přes rok denně kamarádka,pak bylo sem tam nějaký pes na vycházky jednou-2krerát a v mých 17 přišla půjčovaná milovaná Killy-skoromoje pak kníračka od mé výcvikářky-měla ještě 3 malý knírače,její muž byl hl.vývikář,měl ovčáka…

cvičilo se za piškoty,odměnovalo míčkem,používala se mechanická metoda,a dos i fyzický tresty..

v malých plemenech byl i kokr,šeltie,knírači,jinak briardi,boxeři,ovčáci….

byly jsme parta,která společně cvičila,holky si půjčovaly NO z e zahrad,od lidí co bydlely v bytech….

Dafi
Dafi 09.08.2025, 21:12:15 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 09.08.2025, 20:48:09

vzdávám to-s člověkem,který cvičí zaráz kočku i psa se nedá soupeřit🙂☹️😀😀😀

dávám 2 krát 10 bodů-za 2 bezchybné pozice!🙂

ehmm-kocoura jste cvičila jak???🙂

Dafi
Dafi 09.08.2025, 18:41:29 xxx.xxx.136.20
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 09.08.2025, 14:08:32

děkuji,akorát mě z té zrcadlovky asi upadnou záda…☹️