»
Odpověď na příspěvek uživatele
Ph z 10.08.2025, 22:59:09
jo,ty fotky-ta v bundě -to su na cvičáku tak první půlrok,ta další-ve svetru-Killyně tam jsou 2 roky,tak to jsem na cvičáku asi?5 let…
a jo,bylo to zhruba tak,
ty 2 roky v kynologickým kroužku to byl fakt ještě svazarm,teda první rok určitě-říkaly jsme vedoucím soudruhu..
pak byla revoluce,to jsem byla v sedmé třídě,tak jsme vedoucím začaly tykat a říkat jménema na cvičák jsem chodila od začátku osmé třídy,tak rok po revoluci..
jo odměnovalo se piškotama,začínaly nějaký granule a 1,zverimex kousek od našeho domu tenkrát,
a fyzický tresty se používaly,ano nejsem na sebe pyšná-al používala jsem je taky…
na druhou stranu,jsem byla schopná říct vedoucí,že můj pes nebude dělat dlouhodobý odložení dlouho na sněhu v zimě-protože je v domě-to jsem si obhájila..
to odložení,mělo být fakt dlouhý,iinak jsme cvičily dlouhodobý odložení i v zimě,ale ona chtěla tenkrát nějak fakt dlouho a byla kosa,
to bývalo dost sněěhu,na cvičáku jsme byly celý dopoledne,psy neměly bundy,nic jak ted…
je fakt že obecně psi byly trvdší-ted myslím knírače,ten můj knírač-kříženec byl dost tvrdej…
a jo,metody byly dost mechanický,
a a hlavně byly ty 3oddílový zkoušky ze střelbou,takže když pes něco z toho nedělal-nestopoval,neaportoval,nekousal..
tak bohužel neměl zkoušky….
až časem začaly vznikat ZOP,ZPU1,na to jsem šla s Kimem v jeho 11!!!!!!!!!!!!!!
letech v Adamově,
2 zkoušky v jeden den,
to měl za sebou 2 závody dle ZMP1-oboje poslední místa,ale ten jedn byl čístě kníračkářskej…šla jsem na něj pěšky do Ráječka na poodzim,po silnici…
druhej byl na jaře-vichr,zima,bláto….
a 2 neudělaný ZMKY-oboje vylítl na stopě-jednou hledal myši,jednou u lesa srnky…
no ve 13 letech jsem viděla prvně v životě na voříškiádě v Boskovicích tanec ze psem,tak jsem ho to začala učit….
ve 14 letech ješě kousal na obraně…
agility tenkrát v plenkách…,vím,že mě tankrát strašně,ale jako hooodně strašně vadilo,že kamarádka co si půjčovala NO od chlapa ze cvičáku,bez PP,ze ZVV 2,tak s ním udělala obranáře a jezdila po závodech,mládeže,vracela se s pohárama,byla i na táborech..
a pořad machrovala,že Agar mistr republiky…..a mě štvalo,že machrovala ze psem co dostala vycvičenýho….že si s ním nedala tu práci sama od štěněte…
pak jsem zjistila,že takhle jezdívalo hoodně děcek…
na cvičáku jsme byly pak partička co jsme cvičily na zkoušky,jezdily na závody-ovladatelnosti,chodily spolu na stopy a cvičit,občas na večeře a dávaly si dárky na Vánoce a narozky…
dělaly jsme brigády-celodenní…