Aktuálně: 2 241 inzerátů288 567 diskuzních příspěvků20 692 uživatelů

Třetí víčko

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 09.11.2025, 11:34:40 xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 09.11.2025, 09:07:01

Bobčo, nepomohl by Vám dávkovač léků a  třeba v telefonu nastavené upozornění i s vypsanými léky, které máte v tu chvíli užít?

Bobca
Bobca 09.11.2025, 12:33:25 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 09.11.2025, 11:23:48

Raduš…neberu 2x denně nic…právě-na cholesterol by se mělo brát večer,ale já ho prostě nevemu,kdybych ho měla na polštáři…tak mi lékárnice řekla,že jó,že ho můžu brát i ráno…Jó,ty opiáty jsem měla 3x denně,ale ty mi dávali v nemocnici…a hned jsem je vysadila…

holky,kdybyste věděly,jak mám teď blbou hlavu🤫!!!!!Spadla jsem-minulou sobotu(nechtěla jsem to tu psát-nepište mi,že jsem nemehlo a co jsem měla dělat…prostě se to stalo),a mírně se migla do hlavičky…vpohodě jsem vstala…ale….ráno,při otáčení na posteli (zprava doleva)se mi točí pokoj…Na ORL mi dělala cviky-jak jsem byla vypláchnou uši-jsem se jen tak zmínila…nepomohlo,takže to mám PRÝ od páteře(spadla jsem dobře-né na kostrč,ale na levou půlku zadele-baťůžek mi zmírnil pád…prostě-ujela mi berla na žulovém rantlíku u baráku)…měla jsem v něm 2 krigle-nové-od Šeráka a 2 plechovky téhož-DÁREK.Jeden krigl se  rozflákal a propíchl jednu plechovku…Naštěstí záda nééé…Já prostě UMÍM padat!!!mám nad sebou anděla Uriela….Nechtěla jsem vám to původně psát,ale jak je v Šimkových a Grossmanových povídkách.."člověka potěší neštěstí druhého"…Tak jsem to na sebe práskla🤭…ale jinak funguju normálně…jako každý den…

přeju hezký zbytek neděle🍀🌷🌼💡-tohle nevím,co je,ale asi žárovka,aby bylo pěkně…od rána tu je pošmourno,tak na déšť…

Sardullah
Sardullah 09.11.2025, 12:39:11 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 09.11.2025, 12:33:25

prostě-ujela mi berla na žulovém rantlíku u baráku

Ono některý povrchy jsou “svině klouzavý”…věřím, že si do budoucna na ten rantlík dáš speciálně pozor. 

Bobca
Bobca 09.11.2025, 13:01:40 xxx.xxx.20.192
Ronja s motejlem:

Bobčo, nepomohl by Vám dávkovač léků a  třeba v telefonu nastavené upozornění i s vypsanými léky, které máte v tu chvíli užít?

Ronjo-teď jsem vás zaregistrovala….objasním…Ano,léky mám v lékovce(na 3 týdny dopředu)..a jinak-měla jsem na starém telefonu upozornění,když jsem musela antibiotika…tak to ještě šlo…ale jinak….Já nevím,jak bych ten můj mentální proces popsala…Kapu si do očí..měla bych aspo 4x denně..ráno jakž takž..večer lehnu,,nasadím chobota,a pak si vzpomenu"měla by sis nakapat do očí"..mám kapky na dosah,ale s chobotem je to trošku horší..tak ho někdy vypnu,někdy né…jněkdy vstanu,že teda si ještě odskočím,pak nakapu a už budu mít pokoj…..jenže mi to vypadne a já se pak vzbudím v noci s přicuclým víčkem..a pak si nakapu-že je to akutní…přes den vůbec-moc málo…já OPRAVDU  jen tak životem proplouvám,nic si nepamatuju..na nic nějak moc nemyslím..babřu se ve starých křivdách-ohledně dětí..sousedek..snažím se obnovit “vztah”. s tou jednou….jenže ono to asi nejde..tak tu samotu musím nějak zvládnout….je to chvíli nahohu,chvíli dolů…když je hnusně,mívám splíny…svítí sluníčko.je líp…a tak pořád dokola..zkouším věřit,že po operaci bude líp,budu se snažit víc chodit,cvičit…zatím je ta bolest permanentní..jen ji jakoby snáším….dělám,co zvládnu….

Obrázek
eva (neregistrovaný) 09.11.2025, 13:50:37 xxx.xxx.162.187
Vahine:

Taky už roky beru 10 mg a nezhubla jsem po lécích na cholesterol. Zhubla jsem trochu vlastní pílí až teď. Co jsem ale pozorovala bylo to, že jsem byla po nich chcíplá a když jsem přidala koenzym Q10, bylo mi líp a se zelenými potravinami je to ještě lepší. I pes po chlorelle poskakuje a kroutí prdelkou, jako zamlada 😉

Ano, ke statinům se má brát koenzym Q10, taky beru 60mg jednou denně…já se těm lékům bránila hodně dlouho, ale nakonec jsem je začala brát, Rosuvastatin nebo Sorvastu( co zrovna mi v lékárně dají, prý je to stejné )10 mg…

Chlorellu jsem kdysi zkoušela, moc mi nesvědčila na zažívání, tak nevím…možná ji zkusím znovu. Pokouším se taky trochu zhubnout, respective chci se stravovat zdravěji než dosud. Zatím jsem vynechala koláče a podobné pečivo, čokoládu jím jen hořkou…zařadila jsem více ryby, čočku, tak uvidím.

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 09.11.2025, 15:10:34 xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 09.11.2025, 13:01:40

Bobčo, jste nejlepšejší🌷❤. 

lesnizinka
lesnizinka 09.11.2025, 15:15:03 xxx.xxx.29.235

Bobi, nepsala jsem dvakrát denně, ale dva druhy prášků na jednu potíž…vo to go😉 Bože, ona sebou ještě majzne😲jsi málo mrzák?😏Dělám si srandu vím, že to je raz dva, taky už jsem nemehlo, zrovna před hodinou mi na poli na blacku ujela noha a málem jsem sebou taky švihnula🙄Já naštěstí jen ,,málem", zatím se mi to daří ukočírovat. Potřebovala jsem od kluka, zahradníka, se kterým jsem jednu dobu dost řešila kytky, číslo na jeho bráchu vodo-topo. Tak píšu: čau a ty se máš jak, nepotkala jsem tě snad 4 roky. A on mi napíše, že je dva roky zpátky po operaci plotýnky, takže už nemůže pracovat jako zahradník, ke všemu mu před půl rokem vyhřezla druhá. Dostal doporučení cvičit, posílit svaly kolem páteře, aby se vyhnul další operaci. Už jste to tu některá z holek i psala. Tak hledal a narazil na adventisty sedmého dne🤭kteří se angažují v propagaci cvičení od nějakého Ukrajince, je to cvičení na šikmé desce a jmenuje se to Evminova. Už jsem to od pátku, co mi to poslal studovala. On tvrdí, že za pár týdnů, co to cvičí, vidí velký pokrok. Tak nad tím uvažuju, jen se mi nechce s těmato dávat do holportu, jakákoliv církev mi otevírá kudlu v kapse😏

Sardullah
Sardullah 09.11.2025, 16:26:12 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 09.11.2025, 13:01:40

Bobí, ono je to jedno k druhýmu…tvůj zdravotní stav, nemáš díky tomu možnost dělat to, co jsi dělávala předtím, takže je to taková izolace, k tomu se teď přidalo ještě to ošklivý počasí…ráno tma, večer brzičko tma…to člověku na psychice fakt nepřidá a tak se možná i babrá v minulosti…

Ale neboj…až tě “opraví”, až to zrehabilituješ a vysvitne i zase slunéčko, tak bude líp ❤️…

Vydržať, vydržať…🍀

Bobca
Bobca 09.11.2025, 16:28:06 xxx.xxx.20.192

a narazil na adventisty sedmého dne

Bože,co zas toto je?? 5 tibeťanů bych brala…ale na toto bych se vyprdla…to můžeš asi cvičit normálně-bez šikmé plochy..né.

Bobca
Bobca 09.11.2025, 16:32:30 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 09.11.2025, 16:26:12

přesně tak Sardulah…vydržať…přežít vánoce a pak už jen měsíc…doufám,že mě to neposunou,jak mi avízovala sestra.že se to může stát…

Sardullah
Sardullah 09.11.2025, 16:32:35 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 09.11.2025, 15:15:03

adventisty sedmého dne

Já teda myslela, že taky církev ..je mi asi jedno, jestli to je s nějakým cvičením a to už se křižuju (neb dle krstního listu patřím k římsko-katolické církvi) a říkám “pán Bůh mě před církvemi ochraňuj”🤪 Takže ohledně církví jsem na tom podobně jako ty.

lesnizinka
lesnizinka 09.11.2025, 17:02:45 xxx.xxx.29.235

Sardullah áno, je to církev, dokonce sestřenky manžel k nim patří(a jeho rodina) tady je to kolem celkem rozlezlé, oni jsou nějak navázaní na pravoslavné či co(se raděj neptám) Celá naše rodina jsou evangelíci, my s bráchou jsme po taťkovi katolíci🙄 i Tomova rodina(a ti to teda žerou) Na pohřby chodím, ale stojím před kostelem, jedno kterým. Dovnitř nevlezu. 

Bobi 5 tibeťanů…jsem si uvědomila, že pojem znám, ale vlastně nevím, co jsou to za cviky🤔Tak jsem si to hned našla…ty jsou dobré, v podstatě většinu, či jejich obdobu cvičím🙂

Jde tam asi právě o to ,,zavěšení" že se ti ta páteř roztáhne, obratle od sebe a do toho cvičíš - posiluješ ty svaly kolem. Taky většinu těch ukázaných cviků cvičím vleže na zemi, ale asi tam není ten wau efekt právě. Už jsem uvažovala několikrát o ribstolu, už jsem ho měla skoro objednaný, ale nakonec jsem místo toho koupila ten veslovací trenažér(a to mi připomnělo, že bych už i měla začít veslovat😏)

Bobca
Bobca 09.11.2025, 17:52:51 xxx.xxx.20.192

ribstol je náhodou dobrá věc..já na něm ráda cvičila..jen v 7 třídě jsem skákala jak opice,z jednoho na druhý,nahoru,dolů..až jsem spadla na hlavu na roh “kozy”..mám tam 5 stehů..Měla jsem dlouhé vlasy,a jak to dorůstalo,tak jsem měla na šošolce trs postavených vlasů..Tak mi tam vždycky na výpravách ve skautě zapichovali péra…copy a nahoře slepičí péro..Inčučuna hadra..🙂

Canka
Canka 09.11.2025, 21:29:36 xxx:xxx.5e4c:1d3f

Ahoooj holkyyyy,

tak jak se tady máme?Já byla konečně dneska nechat přezout gumy..pán mi teda řekl,že ty gumy už jsou fakt na hraně,tak jsem mu říkala,že dojezdím tuhle sezónu a pak koupím na další zimu komplet nový všechny 4..i letňáky asi budu už muset koupit nový..no říkal,že minimálně na předek by to fakt chtělo o kapku lepší gumy,tak jsem řekla,ať mi teda nějaký lepší na dojezd dá..takže komplet přezutí i s těma dvěma gumama mě stálo 1000,- kč,to je za mě v pohodě..

Mamka se ségrama byla dneska zapalovat svíčky na hrobečky kočičakům a dát jim tam nějaký kytičky..no a jsou to 4 hrobečky vedle sebe(mamky 2 kocourci starý,ségry starý kocourek a pak mladší ségry kočička- ta co bohužel umřela na tu otravu).No a já šla domů od koňuchů kolem 20 hodiny a teda ty 4 zapálené svíčky v tý tmě fakt svítilo na dálku..no a asi za 30 minut mi volá domů soused z vedlejšího pozemku,že mi někdo svítí na pozemku,ať rychle přijdu😀No byli to samozřejmě ty svíčky(z dálky to vypadá,jak když tam svítí auto),ale i tak jsem sousedovi poděkovala,že je moc hodný,že mi to tam takhle hlídá..ráno,až půjdu zvířátka pustit,tak to raději zkontroluji,ale to už budou svíčky podle mě zhasnutý..

Jinak mě teda docela děsí,že za měsíc a půl jsou tu Vánoce…taky vám tenhle rok tak strašné rychle utekl?  

Bobca
Bobca 10.11.2025, 07:42:23 xxx.xxx.20.192

ahoj Niki😊..a ty máš určitě vyfocené svítící hrobečky tvých kocourků…dej fotečku,hm?…Tuhle jsem se hrabala ve fotkách…narazila jsem na Edíka-krasavce…Mám složku,kde mám fotky všech zvířátek tady z diskusí,kam chodím, v chovu zvířat…Občas je projíždím a kochám se….🐕🐈🐐🐴..morče tam není🤭

Buggyra
Buggyra 10.11.2025, 09:50:49 xxx.xxx.198.226

Ano, tenhle rok byl strašně rychlý 😀

Já o víkendu stihla dva blešáky, koupila jsem na nich pětikilovku cibule, nějaké okurky, bohužel nebyli naši oblíbení pekaři a nebyli ani langošáci, takže to jsem teda byla zásadně zklamaná, langoše si budu muset udělat doma, chjo. No šlápla jsem do toho a aspoň upekla dva štrůdly a povedly se mooc, takže jsme jeden hned zbouchali 😀 U koní jsem tento víkend neudělala nic moc, oba dny jezdily holčičky, takže koně obstaraly, já jsem si jen přišla zaopatřit slépky a namíchat krmení. Vyhráli jsme někde pytel obilí, já jsem si vybrala ječmen pro koně, tak mu ho musím začít vařit konečně, už je čas, slépky si pak také rády dají 🙂

Slépky pěkně přepeřily, běluhy jsou už zase sněhobílé včetně prachového pod ocásky, jsou nádherné i v tom bahně, nevím, jak to dělají. A hnědka také úspěšně přepeřila, už nevypadá jako kuře, bez ocasu a se scvrklým hřebínkem, teď má šanci zase se roznést, všechny holky se mohou prokázat do Vánoc, a když nebude o Vánocích některá snášet, tak si to poznačím a postupně v novém roce půjdou do polívek. Na jaře budu doplňovat.

Kosičky momentálně vyprodávají nějaké vynesenky po 40 kačkách za kus, to jsem ještě neviděla, svrbí mě ruka, ale… nejprve musím protřídit současné soudružky.

lesnizinka
lesnizinka 10.11.2025, 10:39:42 xxx.xxx.29.235

Tak…já mám dvě zprávy, jednu moc špatnou a k tomu jednu snad dobrou🙄K večeru volala mamka, že jí Mandy srazilo auto. Před barákem, na hlavní silnici. Už bylo šero, šli odnaproti z baráku od babči, na konci neoplocené dlouhé předzahrádky vpravo, je cca 8m od silnice sloup. Pejsani tam chodí dávat značky, tak Mandy se tam někdy rozeběhne zkontrolovvat. Teď šla také, ale místo aby se vrátila za mamkou na konec zahrádky a čekala, až budou moct přejít, rozeběhla se jí rovnu na silnici. A rovnou pod auto. Rána, udělala kotrmelec, obojek jí odletěl, mamka myslela, že má rozmlácenou hlavu. Oklepala se a jako by nic šla a mamkou domů do její zahrádky. Sousedka ránu slyšela, vyběhnula, obě pak doma Mandy prohlížely, nic nenašly, ani ránu, ani nic prostě a Mandy pak utíkala dozadu štěkat na psy. Mě se nějak nechce věřit, že po ráně zřejmě do hlavy, jí nic není. Byla jsem tam večer ji ještě kontrolovat, nereaguje na prohmatávání, veselá, žravá. No…děda kdysi spadnul hlavou na kolečko a subdurální hematom se mu projevil cca za 2 měsíce👎Čekám, co mamka bude volat teď ráno, jak na tom Mandy je. Že jsem jí vynadala do telat nemusím říkat, Mandy je slepá a hluchá, zřejmě už vidí sotva obrysy, tak asi myslela, že ten flek je mamka, co jde přes cestu, ne auto. Už jsem jí 100x říkala, že už ji má vodit jen na vodítku, protože Menďa už zmatkuje. Mamka byla v šoku takže počítám, že dostala migrénu. Jdu jí teda volat radši…

lesnizinka
lesnizinka 10.11.2025, 15:23:55 xxx.xxx.29.235

Zpráva: https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-velky-kruh-z-hub-se-objevil-na-novojicinsku-lide-se-na-nej-jezdi-divat-40548071#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=5&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz - takové kruhy, dokonce dva měla mamka se strejdou(oni mají humno po babči napolovic) někdy před dvouma rokama. K jejich smůle, nebyly jedlé, byly to žampiony zápašné😏Letos to strejda sypal vápnem, aby tam zase nevylezly😉A stejně jako tu, byly ty kruhy fakt velké.

Bodlinka
Bodlinka 10.11.2025, 15:32:19 xxx.xxx.93.27
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.11.2025, 09:50:49

do vánoc, to je takový nefér termín

vysvětlím. pohlavní orgány drůbeže reagují velice silně na délku a změnu délky světelného dne, ta hormonální osa na to reaguje jakože velmi

no a celý listopad a prosinec je den krátký a ještě k tomu se zkracuje, nic nepůsobí víc inhibičně než toto

lesnizinka
lesnizinka 10.11.2025, 19:40:51 xxx.xxx.29.235

Bodlinko, už jsem to někde četla, dokonce se mi zdá, že to psala i Buggyra. A že by mohlo pomoct přisvěcování, tak se ptám: pomohlo by svícení třeba 3h v kurníku? 

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.