Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 10.11.2025, 15:32:19
To asi je, no. To mají blbé. Potřebuji obměnit hejno, však už jsou tříleté plus. Už se u nich začínají objevovat různé neduhy, jako že ta hnědka mi zasedla na tři měsíce, jiná zase měla nějaký výpotek v podbřišku, teda nějak jsme ji s veterinářem zachovali, ale ta už nejspíš neponese, tak ty dosloužilkyně potřebuji vytipovat a vyměnit. Jinak minulou zimu si pauzu nedávaly, ale tak to byly ještě v “produktivním” věku. Tuším, že teď prostě budou tu pauzu každý rok prodlužovat, no a po tom třetím roce věku mimo sezonu ani neponesou denně, a sice jsou krásné, jak teď přepeřily, to zase o tom žádná, ale na koukání je nemám, že.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 10.11.2025, 10:39:42
Mě kdysi ve Štěpánově vběhl z bezprostřední blízkosi pod kola krásný zlatý kokršpaněl..jsem na to dupla,a zkameněla jsem…slyšela jsem jen bouchání pod autem..ve zpětném zrcátku jsem uviděla,jak se pes otřepal a běžel pryč..já vylezla,pes byl pryč..obrečela jsem to..doufám,že přežil…Sražené kočky kolem silnice mi dělají vyloženě zle….Zatím jsem neměla podobnou příhodu😟..dej zprávu,co Mandy…
Mandy zatím nejeví známky srážky. I když já v klidu stále nejsem, mě furt bliká kontrolka, mamka už se oklepala když vidí, že je OK. Snad teda bude. I když…hubne už nějakou dobu, je hluchá, slepá, je jí třináct, už se nic dobrého čekat nedá. Ale to, kdy zavolá, že jí někde vlítla pod auto, to mě straší už dlouho, ta představa, že ji budu sbírat z cesty polomrtvou. Skoro se to vyplnilo😔
Dájo,dík za optání…je to dobré..motání se nějak zastavilo…;jen malinko někdy..nesleduju to až tak..🤗Hůř mi dělá Omeprazol..předepsala mi ho od minulého pondělka,že abych neměla vředy,když beru tolik léků..NAJEDNOU!!..týden se budím v noci,melu sebou..nevím,jestli je to od toho,ale jsem se na to včera vyprdla a spala jsem jak mimino celou noc..žaludek mě nebolí…já bych chtěla umínit léky a ona mi přidá…
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 11.11.2025, 15:52:38
Děkuji, ufff dávej fakt moc a moc pozor na sebe, já vím že se to říká tak jak můj furt, že mám dávat pozor na sebe páč já jsem skrzeva te nohy padala. Stále mě někdo zvedal ze země😉.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 11.11.2025, 15:52:38
Můj syn taky bere omeprazol… a schválně jsem se ho prala, jestli zaznamenal nějaký problémy se spánkem, ale ono je to těžký… on je stejnej nespavec jako já… resp. extrémní sova, takže noční spaní byl problém i když tenhle lék nebral a žádná změna nenastala.l, když ho začal brát.
Můj syn taky bere omeprazol… a schválně jsem se ho prala, jestli zaznamenal nějaký problémy se spánkem, ale ono je to těžký… on je stejnej nespavec jako já… resp. extrémní sova, takže noční spaní byl problém i když tenhle lék nebral a žádná změna nenastala.l, když ho začal brát.
Já beru Omeprazol dost často a na spaní nebo nespaní to fakt nemá vůbec vliv.
Hezký den přeji, východ se dnes opět poved (hora Smrk vlevo), tak ať se povede i celý den. U mě nehrozí, u mne trvá “prokletí vyhozené koňarky z pozemku” 😁 , tak se ne úplně daří, ale třeba bude pohoda, jak u koní na pastvině 🤞a stavba se zase trochu hne. Ať se vám daří.
Hezký den přeji, východ se dnes opět poved (hora Smrk vlevo), tak ať se povede i celý den. U mě nehrozí, u mne trvá “prokletí vyhozené koňarky z pozemku” 😁 , tak se ne úplně daří, ale třeba bude pohoda, jak u koní na pastvině 🤞a stavba se zase trochu hne. Ať se vám daří.
Káťa
ahoj Káťo…krásný východ slunce☀️…běž do “veselého okénka”..přečti si poslední příspěvek….třeba tě aspoň rozesměje a bude líp,hm?
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 11.11.2025, 15:41:52
Musím říct, že jsem mezi svýma holkama zatím nějakou zásadní šikanu neviděla. Vposledku, kdy jsem měla hodně starých i nových, jsem jim budník přepažila, a měly každá skupina svůj vchod, a udělám to tak i v budoucnu, takže si na sebe mají čas zvyknout, to se mi osvědčilo. Stejně musím “mladé” (vynesené) nejprve naučit chodit večer domů, takže ty jsou beztak ve voliéře, aby se mi nerozutíkaly, taky jsou připitomělé, než se rozkoukají, a mohl by je chytit poník nebo hříbě… Tak si myslím, že tohle mám zmáknuté. A zase když ty důchodkyně ponesou, nevidím důvod je ještě mařit, když sezonu ještě můžou pěkně požít. Kdybych picla všechny, tak jednak nemám zatím dost velký mrazák (ten vyhlédnutý mi samozřejmě někdo vyfouknul, jak jinak) a za druhé, co bych picala příští zimu? 😀
Coudas, u vás to vypadá na takové klidné místo👍klídek a pohoda🙂Taky jsme ho tu měli, než se až k nám ,,dostavěli" sousedi a už jsme prostě ulice😏A teď je v plánu nová cesta s osvětlením, které mi vadí nejvíc, no mladé matky ho samozřejmě chtějí. Řešili jsme na Obci, že alespoň na fotobuňku, když je nás tu pár, vedle v obci ho mají. Tak uvidíme.
Fotobuňka by mohla být fajn, obec by mohla slyšet na to, že jí to značně sníží náklady na el. A když to nebude svítit celou noc, tak by ani nemusela obec táhnout elektrifikaci, na to by stačila solární svítidla, momentálně po nich pasu, protože jsem zase vyždímala nějakou dotaci z vašich daní 🙃😇 a chci z ní pořídit osvětlení na jízdárnu na zimní měsíce, včera jsme už docvičávali s dětmi za stmívání. Na cvičení a základy to bez velkého světla ještě jde, ale až budu potřebovat vidět, jak dítě sedí a působí na koně, zda dělá rukama a nohama, co má, případně ze země s bičem a vodítkem, tak to potřebuji světlo, a nechce se mi úplně čekat do března…
Já beru Omeprazol dost často a na spaní nebo nespaní to fakt nemá vůbec vliv.
jsem si vzpoměla….nemůžu říct,že by to bylo tím,ale já spávám 8-9 hodin nonstop….jo,byl i úplněk…Spíš jsem naštvaná dalším práškem,když je beru už moře dlouho,a bych mohla prý mít vředy,tak mi ho napsala-půl hodiny před jídlem…chtěla jsaem to s ní konzultovat,a ona mě objednala až za 3 týdny-na píchanec do prstu(DIA)
Měla jsem Omeprazol od doktora z ORL na žaludeční kyselinu a po roce mně ho vysadil s tím,že se to zklidnilo a že jeho braní není žádná výhra a bude lepší když to zvládnu bez něho s nějakou dietou,případně spíš něčím přírodním. Ale na spaní jsem vliv nepozorovala.