Aktuálně: 2 521 inzerátů266 762 diskuzních příspěvků19 247 uživatelů

Třetí víčko

Bobca
Bobca 17.11.2025, 15:42:06 xxx.xxx.20.192

nevím,co bych slavila…nemám co psát,…dokoukávám zpětně seriály,co jsem nestihla..venku hnus,že by psa nevyhnal,tak si zajdu na jedno..😀hodím kapucu..

Sardullah
Sardullah 17.11.2025, 15:54:31 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 17.11.2025, 15:42:06

Tak u nás počáso docela jde… teda zima je, ale neprší… jako měla jsem dnes jiné plány, ale nakonec psi chrápou a já čučim na seroš Labyrint II…jako už jsem to viděla, ale dneska jsem na něj náhodou narazila, že běží v telce, tak jedu maraton a tu odloženou práci jsem si zdůvodnila tím, že je svátek a mám dovču, tak se vykulim až večer, až půjdu se psy. 
Teda jak tady matlám Ginu na gauči, tak si myslím, že potřebuje drobet přistřihnout drápky… to zas bude keců…🤪

lesnizinka
lesnizinka 17.11.2025, 17:15:43 xxx.xxx.85.31

Evi, ono to bylo myšleno tak, že my z vesnice, co jsme v tom vyrůstali, poklízeli zvířectvo, chodili na pole makat, ručně, si farmu neidealizujeme tak, jak to vidím v telce. Jasně, teď už většinu práce udělají stroje, ale úplně ,,samoseto"😉to není🙂

lesnizinka
lesnizinka 17.11.2025, 17:24:06 xxx.xxx.85.31

Ha, ha schválně jsem se ráno koukla, kolik má napršet. Bylo tam 14mm a nevěřila jsem tomu, jen tak mrholilo. No kolem oběda začal regulerní liják a je tam napršeno 22mm. Super, trochu umáznem podzimní deficit, o zimě nemluvě. Teď už neprší, ale mohlo by, ještě tam kousek mraku jde.

Bobi, jak jsem s tebou mluvila, hypnotizoval mě za oknem v pracovně zmoklý tulák Macek, abych mu dala do misky. I jsem ti to začala říkat, ale už jsi to položila, takže tu je🙂Lodna je ještě od soboty od krůty, nikomu se s ní nechtělo šlapat dozadu do domku(v neděli, dnes v dešti už vůbec ne)

Obrázek
hmn
hmn 17.11.2025, 17:50:51 xxx.xxx.50.133

“Teda jak tady matlám Ginu na gauči, tak si myslím, že potřebuje drobet přistřihnout drápky… to zas bude keců…”

zrovna drbu Moju na gauči a říkám si, že bych jí mohla střihnout drápy na paspárcích….ale že by to bylo keců, tak nebudu rušit všeobecnou pohodu….😀

lesnizinka
lesnizinka 17.11.2025, 18:43:41 xxx.xxx.85.31
Sarah01:

Takže tady cca od 3 hodin odpoledne fakt sněží. 😯

Blééé, nechám si déšť😜

Sarah01
Sarah01 17.11.2025, 18:47:45 xxx.xxx.35.133
lesnizinka:

Blééé, nechám si déšť😜

Je to mokré, je nad nulou, taje to. Naštěstí. 😊

Coudas (neregistrovaný) 17.11.2025, 18:53:39 xxx.xxx.126.95

Mno, já se nemám čím chlubit, já vedu facebookový souboj kvůli předvolebnímu billboardu, který nam tu u silnice visí i nadále a já musím koukat na obrovský ksicht někoho, koho nechci 😁

Sardullah
Sardullah 17.11.2025, 19:05:52 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 17.11.2025, 17:50:51

No kupodivu ty drápy byly vlastně na pohodu, na omak mi přišly dlouhý… zastřihla jsem jen sem tam špičku a paspárky.

No a s těma kecama… Gina brblá u všeho, co jí zrovna není po chuti… kupodivu stříhání drápů se obešli bez keců a tak mě nevím proč napadlo, že bychom mohly vyčesat část kožichu… no tak to mi bylo rovnou vysvětleno, že asi nevím, co to je ošetření se souhlasem a bez piškotů žádnej souhlas nebude a já piškoty nemám, tak jsme česání nechali na čtvrtek až pojedu nějaký koupit.

lesnizinka
lesnizinka 17.11.2025, 20:21:25 xxx.xxx.85.31
Sardullah:

No kupodivu ty drápy byly vlastně na pohodu, na omak mi přišly dlouhý… zastřihla jsem jen sem tam špičku a paspárky.

No a s těma kecama… Gina brblá u všeho, co jí zrovna není po chuti… kupodivu stříhání drápů se obešli bez keců a tak mě nevím proč napadlo, že bychom mohly vyčesat část kožichu… no tak to mi bylo rovnou vysvětleno, že asi nevím, co to je ošetření se souhlasem a bez piškotů žádnej souhlas nebude a já piškoty nemám, tak jsme česání nechali na čtvrtek až pojedu nějaký koupit.

😄😄😄si se rozjela, s jídlem roste chuť, tak tvé nadšení Gina musela zchladit😜Buď ráda, že nemusíš česat kočku. Není nic, co by jim chutnalo(co já to mám za zvěrstvo?!?🤔) a co by se dalo jako pamlsek použít. Takže naše česání má podobu: třikrát hrábnu kartáčem a ,,jestli zkusíš počtvrté, tak ti ukousnu ruku!"….zlatý pes😏

Sardullah
Sardullah 17.11.2025, 21:13:30 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 17.11.2025, 20:21:25

No já měla peršana, který česání miloval, ale kámoška měla dlouhosrstou kočku a to byl boj… spíš nakonec řešili dredy nůžkama …

Bodlinka
Bodlinka 17.11.2025, 21:33:41 xxx.xxx.93.27
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 17.11.2025, 21:13:30

u těch dlouhosrstých koček strašlivě záleží

na povaze, na tom, jestli trénovaly česání od mala, jestli se někdy nezradily tím, že to moc tahalo

a na té srsti, jsou kožichy co jsou dlouhé a přesto se necuchají, a kožichy, co se cuchají naprosto samovolně a nevratně i v rámci jednoho dne a indoor

Včera bylo krásně. Na listopad.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Canka
Canka 17.11.2025, 21:40:40 xxx:xxx.5e4c:1d3f

Ahoooj holkyyyy…

teda to je venku hnus fialový…říkala jsem si,jak je super,že pondělí je svátek,že to bude prodloužený víkend..teda pro mě úplně ne,protože jsem v sobotu musela do práce,měli jsme systémovou inventuru..ale u tak to prostě bylo volno..no a od rána jsem jenom mokla😂Vysbírala jsem výběh od bobků,vykydala komplet slepičkám a vyměnila za čistou podestýlku,natahala všude vodu,vyčistila jezírko,naházela balík sena do seníku a pak vyrazila s kobylkou ven na takovou pohodovou prochajdu na necelou hoďku..a vrátila se zmzrlá,promáčená a otrávená z toho počasí..nedalo by se sakra překočit z podzimu rovnou do jara😂 

Holky máte někdo doma fontánku pro vaše čičiny?Chtěla bych jí koupit kočičakům k Vánocům,ale nechci nějakou šmejdku..něco,co je fakt funkční a vydrží..jako ještě je brzo,já dárky řeším fakt až v prosinci,ale aby si člověk prostě vybral..

Dneska jsem četla x možností,jak zajistit nezamrznutí malého jezírka v zimě..jde mi o to snížit pravděpodobnost zamrznutí úplného..jde mi spíš o den než noc…no a vyšla mi z toho nejlíp možnost solární plachty..jakože se jezírko z půlky přikryje a když je přes den sluníčko(v zimě normál bývá),tak to zahřívá tu plachtu a ta tu vodu..tak jsem to zkusila objednat..a pak tam byly další možnosti jako flaška s vodou,co pluje po hladině a polystyren do vody..ale to je spíš pro jezírka s rybičkama..ne pro jezírko na pití… 

Buggyra
Buggyra 18.11.2025, 07:36:58 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 15.11.2025, 20:42:27

lepší nevědět, odnesou to zvířata …

Bobca
Bobca 18.11.2025, 09:07:08 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 17.11.2025, 21:40:40

Niki..polystyrén jsme dávali i do bazénu na zimu-plaval na povrchu..myslíš,že by to pouštělo nějaké látky do vody,že by se nedala pít??

lesnizinka
lesnizinka 18.11.2025, 11:00:31 xxx.xxx.87.242
Bobca:

jo,a jinak u nás už leze sluníčko…

Sem se tě chtěla zeptat, u nás už taky svítí, bylo i předpovězeno🙂

Nikče by polystyren nestačil, protože ta voda nezamrzne jen pod tím polystyrenem. Ona potřebuje aby se část vody ohřála natolik, aby ten zbytek nazamrzal a zvířectvo se mohlo napít, aniž by někdo musel přijít a odělat ten polystyren…jestli to teda dobře chápu já😏

Niki, já jsem dumala, jestli jsi hlásila nějaký výlet😉když o tobě vidu ani slechu…a ty jsi pracovala!😲V dešti🙄Teda u nás lilo místy tak, že by psa nevyhnal, mě by ven nikdo nedostal😛Ale jo, mamka v pauze taky šla s Mandy. Nemám psa(koníka, kozenu…) co by mě donutil😔

Ha fontánka, zapomněla jsem. Hoď asi téma zvlášť, sem tolik lidí nejde. Nemám, ale uvažovala jsem i ní mockrát, když nejsme doma, kočky sice mají vody na pozemku habakuk, ale většinou pijou jen doma z konvičky, vyjímečně z misky. V zimě je ale venku voda studená, leckdy zamrzlá, tak pochybuju, že to se napijou. Když jsem jim ale dala misku s vodou do garáže, ani se jí nedotknuli(vidím to na kameře)Jelikož mám kočky fakt prazvláštní😏 dost pochybuju, že by se fontánky nebáli😛a pili z toho😎Takže jsem zatím nesebrala odvahu to objednat, abych to pak nemusela někomu prodávat😏

Canka
Canka 18.11.2025, 20:09:18 xxx:xxx.5e4c:1d3f

Jojo Bobi,za prvé mám strach,co by to do vody vypustilo ten polystyren a za druhé si myslím,že by to prostě nepomohlo tomu,aby voda nezamrzla..to je asi fakt dobrý třeba pro ryby..že je kolem toho polystyrenu asi prostor k zamrznutí..ale já potřebuji přesně to,co píše Raduš..potřebuji,aby jim to ideálně přes den nezamrzalo..ráno ledy vždy rozbiju a vytahám z jezírka do čista..aby tam ani kousek nezbyl..mám na to takový speciální žufánek..a pak samozřejmě navečer,když jdu zavírat a krmit..ale prostě zamrzá to během dne.. ona jako kobylka si to rozbije kopytem..ale malá kobylka a kozena ne..ta termoplachta je už na cestě,tak uvidíme..zkusím půlku jezírka přikrýt,co to udělá…kdyby tak existoval nějaký topný kabel třeba na solár za nějakou rozumnou cenu…

Raduš vesměs jsem furt jen makala..je toho hodně v práci,doma,u zvěrstva..večer většinu padnu na hubu…a sem tam nějaký odreagování s kamarádkama..další výlet až 5.prosince😀 

Teď jsem se večer odhodlala zase ostříhat drápky doma kočičákům…protože už jsem slyšela Pučmeldu cvakat po lině..jsem doškrábaná,ale ostříháno mají všichni😂Každopádně Niky i Čiky jsoi v pohodě,těm rostou drápky v pořádku,ale ten Pučmelda…nechápu..rostou mu takový silný drápky a hrozně rychle.. 

No nějakou fontánku zkusím vybrat…snad nevytopíme sousedy😂

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.