Aktuálně: 2 155 inzerátů286 558 diskuzních příspěvků20 439 uživatelů

Třetí víčko

Bobca
Bobca 18.06.2026, 09:36:15 xxx.xxx.20.192
kometa:

Jen mě znepokojuje ten bílý povlak

To je normální zjizvená tkáň.

ale odkud se bere ten povlak????umyju ho-každé ráno se sprchuju,jizva je čistá…a na druhý den zas…

acher (neregistrovaný) 18.06.2026, 10:08:08 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.06.2026, 08:39:14

To  je  asi záměna, posun v popisku.Také používám bylinky. Na ledviny je velice dobrá vrbovka, ale i lichořeřišnice nebo plevel bršlice.  Kořen pampelišky užívala neteř při rakovině prsu. Už je to řada let a je vpořádku. Takže na bylinky nedám dopustit.

kometa
kometa správce
18.06.2026, 10:22:14 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 18.06.2026, 09:36:15

ale odkud se bere ten povlak

Asi nějaký kožní maz. Rozhodně nic, čím by ses měla znepokojovat. Jizva je krásná, rána zhojená.

Kilian
Kilian 18.06.2026, 12:16:53 xxx:xxx.43e9:d20f
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 18.06.2026, 09:31:26

Bobi, ale ty jsi byla v dost strašné stavu a jiná asi diagnóza…ja jsem ve stavu, kdy díky infuzím a dávkám různých analgetik jsem schopna chodit do práce (dělám kancelářskou práci), všude si dojdu, vyvenčím a pocvičím psa…doma v určité míře poklidím, uvařím, vyperu, vyžehlim…vše ale opatrně a nic těžkého netahám, to mi pomáhá soused plus si dost ulevuju poleháváním, když můžu…takže mně dost nemile překvapila ta MR, doufala jsem v úplně jiné výsledky …ale včera jsem dostala naději, večer jsem posílala kamarádce která pracuje na spinální jednotce a dceři, která měla noční na urgentu a nechala to přečíst ortopedovi, oba se shodli, že na operaci by to neviděli, důležité ale bude, co na to moje neuroložka, až se jí to dostane do ruky a já k ní dojdu na kontrolu …

Bobca
Bobca 18.06.2026, 16:03:34 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 18.06.2026, 12:16:53

tak to je fajn👍❤️nemyslela jsem to zle,jen ti dodat odvahu,kdyby něco…já tam měla masakr,to jo…

Kilian
Kilian 18.06.2026, 21:39:19 xxx:xxx.484c:1ac
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 18.06.2026, 16:03:34

..ne  Bobi to vůbec a děkuji, jen vysvětlují….jà vím, ze jste na tom byla opravdu zle…

Bobca
Bobca 22.06.2026, 07:17:02 xxx.xxx.20.192

kdyby něco,jedu v tom hicu do Olmika ..na 8.40 mám Neurochir,ve FN a na 11.45 revma v ušatým domě….ještěže tam mám tu Jaruš,že se mám kde vrtnout🙂🙂Mám vyfocených 50 stupňů na meteo-venku na slunku..už asi 3.den..papa

Buggyra
Buggyra 22.06.2026, 07:23:59 xxx.xxx.198.226

Tak my včera na závodech ve středních Čechách, celý den mordor, no a samozřejmě těsně než jsme odjížděli, kolem páté, bouřka, slejvák. Naštěstí krátký, tak to bylo příjemné. Na cestu domů pak už zase sucho, tak to bylo fajn. Ale teda den byl vskutku náročný, půlka z nás spálená… koně mrtví… ještě že tam bylo kde se do stínu schovat…

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 22.06.2026, 15:55:57 xxx.xxx.119.6

Pokus: vyperu a hodím prádlo ven, začne pršet😁 Když prší a dám prádlo do sušičky, přestane pršet, tak kurnik, prosím, ať to funguje i obráceně😅.

O víkendu se to kolem nás mlelo, přihnal se vítr, přinesl 15 kapek. 

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 22.06.2026, 20:09:40 xxx.xxx.119.6

Naprosto dokonale suchy prádlo🤣.

Bobca
Bobca 23.06.2026, 09:10:50 xxx.xxx.20.192

já věším teď na hůru..jedno prádlo pověsím,než dopere druhá pračka,můžu sbírat..jen gumy v pase od pyžam ještě malinko potřebují.🙂🙂🙂

Včera jsem dopadla dobře..Už vím,co je to “bílé”v té jizvě…roste mi tam nové maso!!!!může to trvat i rok-rok a půl..Já na to “a proč jste mi to neřekli hned? vy pořád,že jizva je vpořádku,ale že to je nové kuřecí,to né”🤭Takže spokojenost-nic mě nebolí,chodím....Na revma mi řekla výsledky krve…Vše v normě…A revma nemám..jen to ostero…akorát odvápnění mezi těma šroubkama,kyčle taky dobré(jsem jí dovezla ty výsledky denzitometrie…)Takže Dona..že je to prý i na výživu kloubů..

lesnizinka
lesnizinka 26.06.2026, 13:49:09 xxx.xxx.29.196

Ahoj holkyyyy😘Vím, flákám to, jenže nestíhačka a jak jsem zjistila, prázdniny my taktéž mít nebudeme🙄 Fest je úspěšně za náma, no já ho odesr…zdravotně👎Myslela jsem, že jsem nachlazená z klimy(to jsem nemohla ovlivnit) ale prý nějaká viróza asi, je nás takových víc. Přijde mi to jak covid, stejné příznaky těch posledních - začalo to škrábáním v krku, rýma, teplota, kašel…nemám chuť ani čich🙄Začalo to ve středu, dnes malinko už lepší, začínám vykašlávat, no mám tak namožené břicho z toho chrchlání naprázdno, že se nemůžu hnout😏34st, neber virózku🙄a bude hůř, u nás až do úterý včetně. Od pondělí hlásili ochlazení a déšť, už je to až od středy a z deště je pár kapek😢 Tráva je spálená, trávníky křupou pod nohama, zelenina díky zalití žije, ale ne dlouho, zem je doslova vyprahlá, vláha nula, nula, nic😟Zalila jsem předevčírem brambory, včera už jsem to nepoznala. Zahrada visí, nemůžu plýtvat vodu na závlahu kytek. Je tak zarostlá, zaplevelená, že to asi nedám už letos dopořádku, ale na co? Stejně bude po ní. Jen to hlavní vytrhat, aby se nevysemenilo, jenže teď zase nemůžu, protože nemocná a i kdyby ne, tak vedro. V úterý jsem na to vletěla dopoledne, večer a pak už odpadnula. Brigádníci se nehlásí, nereagujou(to jen, když jim dojdou prachy, leč stát je pro lemply štědrý👎) Jen tu ležím a snažím se přežít, kočky jakbysmet.

Sardullah
Sardullah 26.06.2026, 15:18:42 xxx.xxx.221.235
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 26.06.2026, 13:49:09

No holka, dneska se rukama lidem moc makat nechce… no v tomhle vedru je to i o zdraví.

Možná nehledat brigádníky, ale firmy, co dělají zahradniciý práce. Vím, že kámoška… než se teda asi před 5ti lety odstěhovali, tak jednou týdně přijeli zahradníci a provedli veškerou údržbu… ona byla chabrus na záda a navíc byli s manželem  přes týden pracovně vytížení a nechtěli víkend strávit údržbou zahrady.

kometa
kometa správce
26.06.2026, 15:29:12 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 26.06.2026, 15:18:42

Nebo navázat kontakt se zahradnickou školou, třeba by v rámci praxí vypomohli. Jasně, že až po prázdninách.

Buggyra
Buggyra 26.06.2026, 15:40:40 xxx.xxx.198.226

Já jsem se vyhrabala z celkem zničující únavy a už jsem zase celkem činorodá, ale asi si dám druhý den volna v týdnu od koní a holčiček. V pátek chodí schopné holčičky, tak to nechám na nich a budu se rekreovat.

Ne tento pátek. Předevčírem nám zemědělec posekal louky, takže tento pátek budu běhat za obracečkou (zaplaťpánbůh za ni) a obracet (ne hráběma. Teda pokud se eMeFa nerozbije…). A taky v sobotu a taky v neděli. V neděli to asi budeme muset večer i nějako nacpat do nějakých aut nebo přívěsů a svozit, v pondělí má bouřit, nebylo by pěkné, kdybychom to museli dosušovat po zmoknutí.

Ještě mezi obracením sena v sobotu ráno a řádkováním a svážením v neděli večer teda jedu na jih za macechou, rozbil se jí okap a teče jí do chaloupky, takže tam s NÍM frčíme, abychom to nějak pořešili. Při té příležitosti se jí podívá i na střechu, budou potřeba nějaké udržovací práce (no, spíš záchranné…) před zimou, aby střecha netekla, na to se pak budeme chystat na další návštěvu v červenci. Nenudíme se.

Kvůli vedru jsme odřekli sobotní vození i nedělní závody (závody teda pořadatel zrušil nakonec úplně), takže mám celý víkend volný na tohle šaškování po republice. V Příbrami bychom chtěli okouknout pro známé jeden dům a ve Strakonicích nám stojí v servisu auto, takže bychom to o víkendu mohli nějako sfouknout a to už budeme jako lesnížínka lítat po republice jak hadr na holi.

Ve foliovníku je dusno, kytky nadšený, já chcípám. Naštěstí už jsem si k němu přitáhla nádrž s vodou, takže zalévám z hadice, jako tahat se tam s kýblema, to by mě skutečně už trefilo. Potřebovala bych ovšem také dovézt vodu ke koním v pojízdné nádrži, jenže ta nádrž na kolečkách je právě plná té hnusné zelené zalévací vody z dešťů a stojí u foliovníku. Musím vodu nějak dostat do menší nádrže  a s velkou nádrží zajet pro vodu. Asi si tam na to budu muset vzít elektrocentrálu a čerpadlo (prodlužka tak daleko nedosáhne), to bude zase akce. Bohužel v té nádobě je zalévací vody asi dvěstě litrů, takže tu IBC kostku těžko vezmem do teplých a těžko sundáme z vozíku, abych na vozík mohla hodit čistou krásnou půlkubíkovku a jet pro vodu s ní. Budeme muset přečerpat do té čisťounké půlkubíkovky tu zelenou vodu a IBC kostku pak u zdroje vody zase vydrbat a vymýt, aby tam ty řasy nebujely, abychom v ní pár dní tu vodu mohli nechat. Jdu si objednat vypouštěcí ventil s coulovým výstupem - máme jen půlcoulový a to teče jak za duše ve vočistci… (samospádem - na zalévání dobrý, ale na doplňování vody koním na palici)

Pán z bazoše s příslušenstvím k IBC nádržím je moc hodný, akorát teda mě poprosil o fotku, tak holt žádná rychlá objednávka nebude, musím se ještě pachtit s pořizováním fotky a pak nějakým nahráváním do kompu, děkuju moc, jako by mu popis “hrubý závit a taková ta větší zahradní hadice” nestačily 😛

Co s těma okurkama? Vedle mi nějak nikdo neodpověděl… když mi okurky začaly vyhánět větve a přestaly hnát vodu do stávajících plůdků, bude nějak vhodné ty boční větve uštípat? Když na těch bočních větvích už jsou taky malé okurčičky, tak je mi to škoda. Začne to nějak průběžně dozrávat? Týká se polňaček a zavařovaček, ta jedna hadovka plodí co může a větve nevyhání, druhá hadovka se nějak zatím do plození neměla, ale už jsem si na ní všimla také malých okurčiček, tak snad se rozjede. 

Mochyně hlavně roste do šířky a délky, ale že by se k něčemu plodnému chystala, to nějak nevypadá.

Na paprikách mi zrají ty plody, co měly nasazené už v obchodě, ale už se začínají objevovat nové kvítky, tak snad budou i nějaké další plody.

Melouny statečně vyhánějí malé melounky, ale zatím se žádný nezvětšuje, spíš tak když se mi nepovede stihnout zalejt, tak zežloutne a upadne… 😀 Ale melounovými šlahouny mám progresivně pokrytou asi šestinu foliovníku.

Ačokča se taky tak nějak jako snaží, ale zatím je 30 cm vysoká, tak si musím počkat, a tu teda hlavně musím zalévat… Už má taky ožehlé listy od toho, jak asi neměla někdy vodu. No včera už jsem po obracení sena na to sílu neměla, ale dneska vlítnu zalít ještě než půjdu na seno, jinak to neudělám.

A večer ještě s NÍM k sousedce pořezat vysokou třešeň, a pak obrat pěkné chrupky do mrazáku. A pak někdy musím dát konečně ty knedlíky 😂

lesnizinka
lesnizinka 26.06.2026, 17:25:16 xxx.xxx.29.196

Tak ony okurky se takhle normálně rozrůstají. Něco nevyživí a odpadne. Pokud máte místo nechte, pokud chcete usměrnit, můžete boční uštípnout, ale přijdete, jak sama píšete o část úrody. No…stejně za chvíli chytnou plíseň a bude po okurkách ráz naráz😉Já si pro jistotu piplám doma druhou generaci. 

Na slunko probůh nelezte, já zkusila před barák a to se nedá😲Ono se teda dnes nedá ani za barákem, kde muž tvrdí, že mrzne i v létě😏No dnes teda ne, je tu 30, o nějakých 6st míň, než všude kolem, ale žádá hitparáda🙄V kuchyni mám líp😏ale nedá se tam ležet😉

Bobca
Bobca 27.06.2026, 10:37:33 xxx.xxx.20.192

u nás byly ve čtvrtek cyklistické závody..asi mezinárodní..já se vypravila zrovna do toho bazénu ke švagruši a musela jsem obejít půl Uničova..Normálně zátarasy-mantinely s reklamama alwynu+ cosi..Litovala jsem ty kluky,po rozpálené dflažbě!!!zatáčky,přes náměstí..uličkama…Nazpátek jsem objevila “branku”,kde pořadATELÉ POUŠTěLI…ZA ZATÁČKOU JEDEN ZAPÍSKAL,ŽE NĚKDO JEDE,TAK SE POČKALO,AŽ PROJEL KOLEM NÁS,TAK ZAPÍSKAL TEN U NÁS,A PUSTIL NÁS..(jsem zmáčkla “caps lock”…se vracet nebudu..🤭)

lesnizinka
lesnizinka 27.06.2026, 15:03:14 xxx.xxx.29.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 27.06.2026, 10:37:33

Já jsem si říkala, že slyším v telce v Uničově, ale nevěřila jsem😇proč by právě u vás😉Takže fakt jo?! Bylo to ve sportovních zprávách na ČT😀Ale teda jako cvoci🙄Já jsem dneska byla venku asi 20minut ránov 8h a to jsem jen vytrhala plevel u cesty pod stromem. Teď už nejsem ani na mole, ale jsem nastěhovaná v bazénové místnosti(kdo neví, bazén už tam 10let není) a paradoxně je to nejchladnější místnost v baráku. Barák jsme ráno celý pozavírala(a moc se teda v noci neochladil😟) ale stejně se dá být jen tu, jsme tu i s kočkama ještě, že jsme sem už dávno nastěhovali starou sedačku, alespoň se mám na čem válet😜Jak jste holky psaly o těch oknech, že oprší…to teda nevim. Na mojich je ještě od jara saharský prach. Mezitím byla i bouřka, zrovinka po těchto oknech valila voda a nic, prach tam seděl do včera. Jak jsem zalévala večer truhlíky hadicí, tak si říkám: oprší? Tak je teda sleju hadicí. Dneska jsou místo prachu poseté bílýma kapkama(ne, to není voda z jezera, to je ze studny)

Stejně musím tak za 14dní umýt tak jako tak🙄

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 27.06.2026, 15:12:02 xxx.xxx.29.196

Ještě dotaz: holky, máte některá kuchyňského robota? Jakové značky. Mě kleknul starý, už mu bylo nějakých 15let určitě - Moulinex a dva dny jsem se probírala nabídkama na trhu. na cenu nehledě, ale chci kovové převody, protože tam mi to právě nějak zadřelo, smrděla umělá hmota a hotovo, prokluzuje. Poměr cena/výkon(vybavení) ač jsem si to nemyslela ani omylem, vybrala jsem nakonec ETA Gratus Kuliner II Origin 2038 90000. Tak snad nebudu pak nasr…protože je jeden z nejdražších🙄Hlavně mi nepište: je naho.no, měla ses zeptat první😏

Buggyra
Buggyra 29.06.2026, 06:22:51 xxx.xxx.198.226

Mám části robota ETA z roku “skoč na mě zboku”, počítám nějaké sedmdesátky…? Není kompletní, tak ho bohužel nemám jak využít. Jako motor slouží ruční mixér, ty mám tři, kdybych měla ta příslušenství k tomu robotu, byla bych vysmátá, určitě by zvládnul všechno a tím, že pohonné jednotky mám do zásoby, není čeho se bát. No ale já nesložím ani míchání těsta, není to kompletní, takže kulové.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.