Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 17.06.2026, 09:19:07
Zvenčí to oprší, zevnitř to oslintaj psi, když čučí z okna….já jsem v klidu, protože dole na okně mám vitrážky, záclonka asi 30 cm, a k ní do této výšky spuštěná bambusová roleta, takže zevnitř žádný problém nevidím 😎
Ronja s motejlem (neregistrovaný)17.06.2026, 10:02:15xxx.xxx.119.6
Taky nemám umytá okna, když se kutá nemá to smysl, na jednom okně je velká a opravdu pěkně vypracovaná pavučina, tak to bych stavbyvedoucímu udělat nemohla, zničit mu ložnici a spižírnu, na jednom okně je teda taky kakanec cákanec (asi od orla, protože ňuňu ptáček tohle vytvořit nemohl), tak ok, ten umyju...někdy.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 17.06.2026, 10:08:09
Já čekám až to na mě přinde. Jednou to přinde a to to pak vždycky začne lítat. Jak to přinde, je nával enerží a jedu, jedu, jedu, pak padnu. A šécko se leskne. Jsem jak moje oblíbená teta Betty McDonaldová. Jen teda jehlou nešťourám, parket nemaje.
Já čekám až to na mě přinde. Jednou to přinde a to to pak vždycky začne lítat. Jak to přinde, je nával enerží a jedu, jedu, jedu, pak padnu. A šécko se leskne. Jsem jak moje oblíbená teta Betty McDonaldová. Jen teda jehlou nešťourám, parket nemaje.
Mám to stejně. Jednou to přijde a umyju všechna okna v jednom patře. Zatím ta chvíle teda nepřišla. 😂
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 17.06.2026, 10:38:40
No nepřišla, ale já vyčihuju! Abych ji nepropásla!!!!!!!! že nejde, to nejni vůbec moje chyba!
blbý teda před chvilkou bylo, že jsem mluvila s naší počmistrovou a ta mi shodou okolností řekla, že vona fčéra právě , jak začlo lejt, vlítla na úklid a uklidila barák shoradola. Řekla jsem jí,ž eji nesnášim, protože já stále ešče nic. 😀 Zas ale já místo úklidu penetrovala v tom slejváku kurnik, takže co, to je skorem taky úklid 😀
Ještě že kvůli úklidu nikoho nemusím nesnášet. Právě naopak mé okolí zpravidla nesnáší mě, protože oni jsou všici ve stresu, že neuklízejí, zatímco já ve stresu nejsem.
eva (neregistrovaný)17.06.2026, 12:00:47xxx.xxx.163.110
Tak já mám okna v baráku umytá🙂. Od té doby, co bydlí mladí nahoře, mám dole už jen 7 oken…a na ty jsem vlítla nějak hned po velikonocích a za 2 hodinky bylo hotovo ( máme menší špaletová okna ). Ještě mě čeká ovšem 10 oken + 2 velká francouzská v obou dílnách…a to nevím, kdy umyju, do toho se mi opravdu nechce. Tam musím nasadit rukavice, protože jsou špinavá od much😏
Když ony ty okna jsou umytý za chvilku, ale já mám plný parapety kytek…tak to nejdřív musim všecko sundat a když na tu botanickou zahradu na oknech tak nějak koukám, tak se mi do toho nechce….teda nechce se mi do toho ani když botanickou zahradu sundám a odnesu do koupelny, abych ty holky rostlinkovatý osprchovala.
Ve své podstatě ale myju okna 2x ročně, když dávám vánoční výzdobu a pak když dávám výzdobu na jaře…abych teda nevěšela ozdobičky na ty špinavý okna…a to si myslím, že to stačí.
Jelikož nemám ráda zbytečnou práci, tak okna myji 1x ročně. No vemte si, na jaře se seje, stříkají pole, všechno kvete, samý pyl, pak se suší, pak jsou žně, pak se oře, vláčí, prostě pořád plno prachu…. to je zbytečná práce, to už druhý den není vidět. Tak to prostě stačí až na zimu, to alespoń chvilku vydrží.
…tedy děvčata dlouho už jsem se tak nezasmála…no ja okna myju pravidelně co tři měsíce neb plastová se vlastně myjǰ de facto sama…ted mi diky plotýnce odešla noha a k tomu zánět mísnich nervů, takže měsíc se u mně neuklizelo vůbec, se dvěma kočkami a psem si to dokážete určité představit, jak to u mně vypadalo…přijela mně ošetřovat a zvířata opečovávat maminka, která je na pořádek velmi háklivá a já se fakt hluboce styděla, trochu mi tu poklízela, ale spoustu věcí jsem jí zakázala dělat..teď už se můžu hýbat a tak jsem si dneska udělala radost a koupila si něco do truhlíků, otevřela okno a málem zemdlela, když jsem viděla jak vypadá parapet a okna zvenčí…tak se těším, že bych se už příští týden na ně mohla vrhnout….
Tak já mám okna v baráku umytá🙂. Od té doby, co bydlí mladí nahoře, mám dole už jen 7 oken…a na ty jsem vlítla nějak hned po velikonocích a za 2 hodinky bylo hotovo ( máme menší špaletová okna ). Ještě mě čeká ovšem 10 oken + 2 velká francouzská v obou dílnách…a to nevím, kdy umyju, do toho se mi opravdu nechce. Tam musím nasadit rukavice, protože jsou špinavá od much😏
No jejda, 2x ročně bohatě stačí, to já absolutně nestíhám. Já většinou jen jednou ročně a pokud je teda to okno hodně špinavý, tak ho umyju třeba na jaře, když dávám ven truhlíky, nebo když třeba peru záclony.
eva (neregistrovaný)17.06.2026, 13:10:52xxx.xxx.163.110
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 17.06.2026, 12:40:09
No jasně, na jaře a na podzim, dokud je ještě teplo..pamatuji si ještě z mého dětství, když mamka myla okna a prala záclony, to byla práce pomalu na celý víkend…od babičky z půdy musel táta přinést takové velké rámy s hřebíky kolem dokola a na ně mamka vypínala ručně háčkované mojí babičkou záclony ( vyprané a mokré )… a v obýváku se takto usušily za víkend záclony ze všech oken..my se ségrou jsme je pomáhaly vypínat a sundavat potom…to kdyby viděly moje vnoučata, tak tomu neuvěří a nepochopí..😲