Oficiální název je Kakariki, takže za mě logicky s i.
Třetí víčko
Děkují 👍i já měla i, ale pán/í mě slej, že y a když jsem pátrala tak bylo i, ale chovatele píšou i dost často y a to mě zmátlo, že by se tolik lidí pletlo?
Nevím, kde a kdo vás sjel, ale co vídám inzerci od chovatelů tak tam je i. Pokud tam je y, tak to si myslím, že to skloňují, ale podle mě je název nesklonný a tudíž by všude mělo být i, ale nejsem jazykoznalec.
Ještě k tomu skloňování, tak ani tam by, podle mě, nemělo být y. Podle vzoru pán by se neskloňovalo kakariky, ale kakarikiho. Takže y je, za mě , špatně. Jestli se nepletu.
https://zvirata.bazos.cz/inzeraty/kakariky/
Třeba tady 🙋
To je prostě špatně.
Děkují, fakt jsem si myslela, že jsem už pako i když dokážu( a to vím) udělat dost chyb.
Tak chybu udělá každý, kór v rychlosti na klávesnici či mobilu.
Daja:Hmmm zajímavé , když potřebují pomoc s i-y tak ticho po pěšině, ale když ho napíšu špatně tak se hned někdo ozve😉.
Já jsem neměla čas, jinak bych vám napsala. Určitě měkké I, tedy Kakariki, takže jste to měla správně.
Kam zmizela Canka?
Niki žije, včera měla na Whatsapu oslavu kobylčiných narozenin👍tak snad je všechno OK, jen přes samé aktivity nestíhá, trochu jak já😎
já stíhám,ale nechce se mi🤔se přiznám..není co,prádlo pořád visí..Byla jsem v neděli na tom programu v Olmiku,bylo to dobrý..tančila skupina mladic v cikánských oblečkách,vlnily bokama,ověšené cingrlátkama..šermíři,ohnivá "šou"..jeden “žonglér”..nešika..měl to dobře vymyšlený..jsme se zasmály…
Cikánské tance se mi hrozně líbí, hned bych se šla natřásat také - je to jedna z mála disciplín, kde by nevadila šíře mého majestátu. 😂
Buggyra:Cikánské tance se mi hrozně líbí, hned bych se šla natřásat také - je to jedna z mála disciplín, kde by nevadila šíře mého majestátu. 😂
ano…čím větší pozadí,tím to líp vynikne..Měly sukně na půl žerdi,tak některé těma “madlama lásky” mrskaly pěkně….🤭
Tak mám první sklizeň okurek - jedna hadovka, jedna polňačka a dvě zavařovačky, nebo tak nějak. Ještě mám dvě okurky hozené tak jak jsem je koupila v kyblíku, musím je zasadit, také by už plodily, kdyby chuděry byly v zemi… A dvacet nebo kolik rostlin rajčat musím konečně dát do venkovního zvýšeného záhonu, některé ze zoufalství plodí už v těch kořenáčích od prodejce, achjo… nestíhám. Jeden květák už má květ!
Saláty mi zbyly čtyři asi z šedesáti… hnědáci slizáci se činí. Dva saláty hlávkové a jeden nějaký…co se má otrhávat odspodu a může se sklízet průběžně celé léto, tak ten bude fajnový. A jeden asi původně hlávkový se rozhodl rovnou vyhnat do květu, takže z toho spíš nic moc nebude… Ale je hezký a přežil, tak ho nechávám, ať aspoň zabírá ve skleníku místo.
Musím koupit zase jedovaté granule a rozhodit, dala jsem do země dalších 6 melounů (celkem 10 rostlin) a ačokču (asi 5 rostlin v jednom kelímku - nerozsazovala jsem, dala jsem jim čtvrtinu foliovníku a ať se snaží!), tak aby mi to slizáci nesklidili. Poslední dobou nacházím celkem dost slizáků sice nalezlých k rostlinám, ale zatažených, takže granule fungují, hurá. Teď jak je vlhko, je zase slizáků dost…
ty jsi teda zahradník🤭..ale vidím,že si z toho hlavu neděláš🤗..Tak to mně teda už nechybí…Já se chystám konečně umýt okna.chystám se na ně už hodně dlouho..nejsou myté už asi rok,co mně je umyla Jaruš..já s těma zádama tehdá nemohla…Teď už dávno můžu,ale jaksi ta prokrastinace🤭…Dnes ráno se rozhodly ty moje Jiřinky,že mě popoženou,a “zesraly”(pardon za to slovo) mi půlku okna takovýma cákancema odshora až dolů…Potvory jedny🤔…po tom,co jsme si tuhle zblízka hleděly do očí,se už v tom okně neobjevují..Jsem se jim nelíbila🙏🥰
no hele být zdravá a nechtít, to je přece krásné! Daleko lepší než chtít a nemoct. Moc ti to přeju! 🌹
to je krásný! Výborná pravda!
Bobčo - mám taky neumytý okna . POhoda. Taky se mi nic nechce.