Včera manzel delal.krtka, a já bobra 🙂
Třetí víčko
Sarah -ten muchovník je dobrý nápad můžete ho právě i vystříhat , kvete krásně, je vzdušný, a ty plody - mňam. Pak taky ten zmiňovaný kýřeš - neboli šeřík není marný nápad , stejně jako líska - tam je výhoda, že když potřebujete můžete ji hodně moc seříznout a ona zase pěkně obrazí.
Napadá mě ještě jeřáb - áronie, či třeba okrasná třešeň- měli jsme na vícekmínku, bylo to moc hezký. bohužel nám odešla.
Máme muchovníku dva keřostromy a nějak mi ty plody nechutnají. Mají velká jadýrka a málo dužiny… Mám už odšťavňovač, mohla bych to zkusit na šťávu…
Já to spolu s divokýma třešněma používám na výrobu luxusní marmeládičky - říkám jí borůvkový šméčko 😀
Jak jsem tak včera pod muchovníkama šla, tak mi blesklo hlavou, co tak tam těm potvorám pověsit, aby nám nechaly alespoň na ochutnání😏Už jsem zkoušela kde co, je jim to putna, ,,naši" ptáci se nějak nebojí ničeho👎
Já u spaní nemusím mít ticho ani zatemnění, já bohužel mám problém spíš se vzbudit🙄V neděli mi soused říká: tak jsem si říkal, že jak ta chuděra Radka může s těma žábama spát. To je ale šílený řev, ti povim. A já mu říkám: mě je to naprosto jedno, mám otevřené balkonovky, venku řvou žáby, mě řve telka, svítí lampička a já lehnu a než se mi vůbec povede naladit nějaký program, tak chrápu. Neberu to jako plus, někdy si připadám jak zombie😏Chrápu u telky, přelezu do patra, vyčistím zuby a v momentě chrápu zase.
Já fakt nich užitkovýho nechci. Nemá to kdo sbírat a vařit z toho marmelády už vůbec ne. Strom s mirabelkama jsem letos oholila a ořezala úplně do mrtě, aby dával jen stín a pokud mě bude štvát, půjde taky k zemi. Stačí mně ta jabka a švestky a na podzim hrabání listí. Nalejme si čistého vína, jednoduše na to nestačím prostě no.