Aktuálně: 1 879 inzerátů281 657 diskuzních příspěvků20 115 uživatelů

Třetí víčko

lesnizinka
lesnizinka 20.05.2026, 10:33:11 xxx.xxx.89.163

Bobi, třeba to perou tímto způsobem: pověsí na déšť…a děj se vůle boží😛

Bobi, zážitek to byl asi zatím nej. Nejlepší akce, co jsme měli, asi ani Festy to nepřekonají, on i ten prostor to umocnil, pozvednul. Popsat se to ani nedá. Jen v neděli večer, kdy bylo ještě nahrávání celý den v rozhlase, už jsme všichni padali na hubu😏Kdo je na sítích, zadejte si ZUŠ Folklorika, jsou tam nějaké fotky, přibudou i videa, postupně, jak se bude zpracovávat🙂

A nakonec napršelo i u nás, jen musím z někoho vytáhnout kolik nakonec, tisícovka je z nuly plná👍

Buggyra
Buggyra 20.05.2026, 11:02:46 xxx.xxx.198.226

Není v kostele zima? Já tam vždy klepala kosu, to bylo hrozné. A nejhorší ten přechod z vedra venku (pravda, v poslední době vedro nebylo, aspoň že tak) do té morny uvnitř, to jsem se vždycky orosila.

lesnizinka
lesnizinka 20.05.2026, 23:24:38 xxx.xxx.89.163

Nebyla, přemýšlím jak to, ale nebyla. On je odsvěcený, už to není ,,kostel", ale spíš kulturní stánek. Je pravda, že jsem pořád lítala do patra a zpět, takže jsem se zahřála, ale měla jsem je tenkou halenku a zima mi nebyla. 

Buggyra
Buggyra 21.05.2026, 06:41:02 xxx.xxx.198.226

Tak asi že je odsvěcený 😀 Tak tam zima není.

Nestíhačka poslední dobou nějak, samozřejmě víkendy mám totál zaplněné, a když náhodou jeden den víkendu nemám závody nebo nějakou akci nebo něco, tak ležím v posteli a tupě zírám do stropu.

Potřebuji přesadit plodiny z kořenáčů do trvalejších umístění (něco do země, něco do nádob, něco do zvýšeného, něco tuhle, něco onde)…

Potřebuji posekat na vysoko nedopasky v jednom výběhu a vysekat buřeň v druhém výběhu…

Potřebuji naplánovat další závody (už se mi cos rýsuje v kebuli)…

Doma potřebuji zašít asi milion věcí, z toho čtyři koňské deky (počká do podzima)…

Nějaký úklid by to asi chtělo, abych tam neskákala přes odložené krabice, kyblíky, kosti naházené Kocourovi, vyprané i nevyprané oblečení, věci odložené v předsíni, které chci řešit “až bude čas” (nebude, leda až budu v invalidním důchodu).

Chlapec mi naboural úspěšně i druhé auto, už aby měl vlastní… (ne moc, jen blinkr a nárazník… ale starosti, no)

No ale chlapec pilně vaří, předevčírem jsem dotlačila báječný rebarborový koláč! A předtím sýrovou omáčku kuřecí nudličky a rýži. A ještě mám zbytek perličky (jo, perličky, taková ta šedivá kropenatá “slepice”) s pečenou zeleninou. Já se mám!

V práci se to už trochu uklidnilo, mně se uklidnil zánět podvozku, tak snad už je to za mnou a bude klid. Piju jak duha, mám předepsaný doplněk na odpískování ledvin a močáku, tak jestli jsem kdy písek měla, snad ho dostanu ven. Hlavně už nechci takovéhle stresy v práci, aby se mi vyrazila nějaká nemoc. Ať s tím jdou do háje. Zelenýho. Příště si vezmu neschopenku a nazdar (už se vidím).

Bobca
Bobca 21.05.2026, 11:51:24 xxx.xxx.20.192

Tak asi že je odsvěcený 😀 Tak tam zima není.

nevím,že by se odsvěcením zaplo topení🤭😇..ale znám kostely,kde topení funguje…není jich moc ale topí se tam…Buggyro,máš to teda nabité….Já začla trochu dávat dopořádku ten můj “chaos”tady v pokoji…jsem si říkala,že bych se objednala na “jak se staví sen”…ale asi by to nebylo vhodné,proč bych  tu nechala rekonstruovat nebytové prostory cizímu člověkovi….ale já bych tak potřebovala změnu!!!!😎…něco jsem se dokopala  dělat,ale je to strašné úsilí🤗🤭🌼aspoň ,že svítí sluníčko☀️

P.S…dnes jsem nedokázala nadiktovat své telefonní číslo,když jsem se objednávala k doktorovi!!!!Vypadlo mi😟☹️

Buggyra
Buggyra 21.05.2026, 12:28:40 xxx.xxx.198.226

Bobčo, jestli bychom se ti neměli složit na bytového architekta. Maceše udělal z kůči garsonky v Holešovicích luxusní byteček, prosvětlený, s chytrým nábytkem (stolek se sklápí ke stěně, postel se snadno překlopí na gauč, pod tím úložný prostor otevíratelný nohou…)… Nějaký takový čičmunda by určitě s tím, co máš, a co se dá posehnat v nábytkové bance a v “barvy - laky” uměl udělat hodně muziky 🙂 Minimálně nějaká jiná (neříkám záměrně nová) podlaha by tomu mohla pomoci. Třeba nějaké levné lino. Takové to lino s tím “kobercovým” podkladem vespod by ti mohlo dost zaizolovat místnost a ve finále by mohlo i ušetřit nějakou kajdu. Teď, když už skáčeš přes kaluže, mohla by sis tam vrznout i nějaký “nový” koberec třeba  🙂 Natřít skříňky na lince. Nebo třeba babička u mě v bytě si nechávala vyměnit jen dvířka od té historické linky, a to teda prokouklo neskutečně. Střeva jsou ze sedmdesátek, ale ta dvířka na lince z masivu udělala dost parády 🙂 Tomu bytovému architektovi dáš rozpočet a on ti v rámci toho rozpočtu umí vymyslet. A třeba by byla možná i spolupráce s nějakou školou/studentem v rámci závěrečné práce, že by to bylo za materiál apod.

P. S. hlavně když nezapomeneš svůj pin k platební kartě ;-) Telefon by snad na tebe doktor mohl mít uložený…

Bobca
Bobca 21.05.2026, 20:38:07 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 21.05.2026, 12:28:40

tak to je bombovej nápad🙂🙂🙂..ta dvířka jsem si chtěla natřít už dávno-nebo polepit tapetou…Podlaha je praktická…tmavá plovoučka-když ji umyju “leštěnkou”z Lidlu.leskne se fakt dobře…Dá se jen do vody,když umýváš…

u mě je problém vyhodit věci,co se mi “ještě hodí”..Každý v mém věku má věci,třeba oblečení-nové-teď třeba velké.které nechcete vyhodit..mám zkušenost,že jak to dám pryč,tak se mi váha změní na tu velikost,co jsem dala pryč…Mám 25m2,i s koupelnou….ano,něco se dá dát pryč,něco na hůru,ale všechno nééé….Jen ty úložné prostory mi dost chybí….

To PS,nemá chybu🙂🙂🙂

Buggyra
Buggyra 22.05.2026, 08:17:25 xxx.xxx.198.226

Kdyby tě ta myšlenka bytového návrháře nějak zaujala, dej vědět, mohla bych se zkusit podívat, jestli v okolí není nějaká na to zaměřená škola (třeba by stačila nějaká střední stavebka) nebo jestli by to s někým nešlo domluvit 🙂

Sarah01
Sarah01 22.05.2026, 10:03:07 xxx.xxx.11.197

Holky zahradnice, mohly byste mně prosím poradit, jaké okrasné stromky si pořídit na zahradu, aby to pokrylo částečně požadavek na zastínění a nebylo s tím moc práce? Zvažuju vzhledově o nějakém javoru, japonské vrbě nebo brslenu. Ale zkušenosti nemám žádné, takže vůbec nevím, jestli mně to poroste. Keře nechci vzhledem k tomu, že pod nimi po čase přestane růst tráva a taky kvůli očůrávání psem, stromek si ohradím nějakou zábranou. Díky všem. 🥰

Buggyra
Buggyra 22.05.2026, 10:06:52 xxx.xxx.198.226

Já jedině užitkové, takže třešeň 😀 Možná jabloň, hrušeň, slíva.

eva (neregistrovaný) 22.05.2026, 10:35:40 xxx.xxx.163.219
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.05.2026, 10:03:07

Já taky jedině užitkové, konkrétně ořech v létě vytvoří supr stín…akorát na podzim padající ořechy a pes, to byla práce hlavně pro mě, všechny je neustále vysbírávat. A stejně se mi to nikdy nepovedlo, abych je včas sebrala, neustále měl něco v hubě a chroupal…a do toho manžel flegmatik - “nech ho, nic se mu nestane”🤮

Sarah01
Sarah01 22.05.2026, 10:39:03 xxx.xxx.97.107

Užitkové nechci, fakt ne, mám dvě jabloně, švestku, broskvoň a stejně z toho letos nic nebude. Dvě višně mně uschly, třešeň a dvě staré jabloně jsem musela nechat pokácet, už nerodily vůbec a zbytečně zabíraly místo, protože byly obrovské. 

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 22.05.2026, 10:53:51 xxx.xxx.119.6

Co muchovník? Sice je to  taky jedlý, ale já u něj oceňuju to, že nám drží i přes sucho, zvládá mrazy, bobulky si  zobneme, ale tak nějak nejvíc ho oceňují ptáci a hmyz. Když kvete je nádherný. 

Bobca
Bobca 23.05.2026, 08:41:24 xxx.xxx.20.192

neznám muchovník,hm??a že se jí?jak to vypadá?

Jinak včera odpolko jsem prožila krásné 2 hoďky u nádraží v Olomouci..Kometka přestupovala na spoj,tak jsme se sešly na zahrádce…přisedli si tam studenti s kytarou…tak jsem si i zabékala…🎶Zvali mě k sobě posedět,ale odjížděli pak zaranu…Jinak by nebyl problém,nespěchala jsem…A že se tam sejdem za rok🙂tak jsem zvědavá🙏My jsme se domlouvaly už loni,ale já byla v nemocnici,tak nám to vyšlo až teď…Bylo krásně…Zvládla jsem i “dozimetrii”-nevím,jak se to píše..S Jarčou v cukrárně ve fakultce horké maliny a přejela jsem k nádraží…i jsem chytla parkování u pošty…Tak jsem dobila baterky…od rána si pouštím písničky a nakrmila jsem hudební vlákno🤭Jedna pecka za druhou😎👍Teda pro mě…Můžu říct,že mě to pomohlo…svítí i sluníčko☀️

Coudas (neregistrovaný) 23.05.2026, 14:19:07 xxx:xxx.6766:554c

U mě maximálně nové video, kopyta a paznehty, ale to se ke kočkám taky úplně nehodí. Doufala jsrm, že když zmizne karavan, zmiznou i kočky, že ty co tu otravujou jsou nájemkyně, ale asi jsem si to myslela mylně, kočky stále zde.Přesto dále doufám, že za týden snad zmiznou. U nás se toho děje mnoho, nicméně nemyslím, že to je pro veřejnost nějak zajímavé.

https://youtu.be/FhFgQBYz24E

lesnizinka
lesnizinka 24.05.2026, 06:50:15 xxx.xxx.89.124
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 23.05.2026, 18:33:18

Nebo takhle. Bobule nevyfotím, nebo už je několik let po sobě sežrali kosi dřív, než stihnuly dozrát. Jak to trochu začne chytat barvu, do jednoho dne jsou pryč🙄

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 24.05.2026, 07:01:56 xxx.xxx.89.124

Sarah, všechno, co jsi napsala, by být mohlo. Většinou ty, co jsou krásné květem, jsou na vaše(i moje) stanoviště choulostivé, jinak bych ti řekla třeba pawlovnii, ta roste rychle, ale namrzá. Katalpa by snad jít mohla. Ale normální, ta s kulatou korunkou nekvete. Velký keř je ještě kolkvicie, ta je nenáročná a hezky kvete, taky střemcha, ale ta bohužel odnožuje, musela by jsi ji zasadit rovnou do nějakého kusu roury, aby se nerozrůstala. Klasická kalina - bílé koule. A líska…z té máš i užitek🙂

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.