Cha, tak už mám mrazák. Pěkně šuplíkový, abych horní plochu nemusela nechávat volnou 😀 To bude zamražené zeleniny a masa - a vůbec! Třeba mošt loňský pomalu dopíjím, a to jen díky tomu, že jsem ho zamrazila. Lepší než nějaké šťávy z koncentrátu. No samozřejmě loňské ovoce zamražené je netknuté, ostatně jako vždycky, mně se víc vyplatí zavařovat než zamražovat. Chtěla jsem dělat ovocné knedlíky, no ale kdy, KDY…
Ronja s motejlem (neregistrovaný)01.06.2026, 19:22:46xxx.xxx.119.6
Žínko, tak co, zapršelo u vás?
Boože, u nás jo, štěstí veliké. Na klidový režim psa po úraze, navázala nějaká divná viróza u mě - tři týdny, tohle neznám.. Až teď se cítím líp, přešli jsme do budování, tady se ví, že když se do něčeho kutne, není to sranda lážo plážo…potvrzuji, ale dáváme to. To osvěžení, a radost psa jen z bytí (je skvělej) dnes opravdu pomohlo.
Odpověď na příspěvek uživatele eva z 01.06.2026, 16:38:00
Taky dělám tvarohové. Ale na dvacet minut to není. Nevím, jak to připravujete vy, ale zmatlat těsto zvládnu za pět minut, rozválet a nakrájet za pět minut, ale ovoce do těsta potom balím půl hodiny. Dávám tenoučké minimum těsta a hodně ovoce 🙂
U nás to vypadá, že česnek zcela nezhynul, něco se v truhlících chabého natřásá, ale jsou to jen takové zbytky… Naděje jsem již vzdala, cibule bude na druhou stranu výstavní (a to jsem česneky záměrně dala do zcela nových záhonů, aby tam nebyla nějaká choroba.. holt poučení, příště zase podzimní sadba).
Neměla jsem foťák včera ve skleníku (foliovníku), jako ostatně nikdy, ale už mi rostou papriky (jako plody), okurky se také zvětšují (asi poprvé v životě budu mít fakt hadovky), saláty (ty zbylé čtyři ze čtyřiceti) vyskočily a jsou obří, melouny šplhají neskutečně, snad 10 cm za den. Vypadá to, že jsem najela na dobrý systém zalévání jednou za dva dny, protože se mi povedlo zachránit všechny zvadlé rostliny až na dvě - tuším dýně, takže žádná škoda. Cukety nakvétají, každá asi dvacet květů, takže ceny do závodů o prázdninách mám hádám vyřešené 😂
Koupím dnes ještě další hromadu melounů a nevím, co bych ještě tak do toho skleníku foukla, mám osazenou čtvrtinu… Možná prostě vezmu, co mi pod ruku přijde… Odpoledne musím jet do zahradnictví.
eva (neregistrovaný)02.06.2026, 09:45:14xxx.xxx.163.110
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 02.06.2026, 07:31:36
Dělám ze 2 vaniček tvarohu, 1 vejce, hrubá mouka…z toho je cca 12 knedlíků, které mám naplněné za 5, max 10 minut…tak kdyby celkem půl hodiny i s vařením…mně to přijde celkem jako rychlý oběd ( teď to myslím jen pro 2 lidi, kdybych vařila pro více, tak možná hodinu by mi to zabralo ).
No to já dělám víc knedlíků, protože je pak hodím do mrazáku a ujídám postupně 🙂 No samozřejmě se mi taky při vaření nevejdou všechny najednou do hrnce, takže u toho taky trávím mnoho času ;-) Takže na to si čas prostě musím najít. Pro dvě porce knedlíků se s tím patlat nebudu. Já mám obecně málo času na spoustu věcí, když ráno jdu z domu v 6 a večer se vracím v 9.
o habrovi jsem psala hned zkraje..vyrypovala jsem ho moře pro známou právě na živý plot…nevím teda,jak vypadá rozrostlý,ale oni s tím měli asi dobrou zkušenost…
Jinak jiřičky se slétaly na poradu na druhé okno,které mívám otevřené dokořán..nadávala jsem jim,že tam hnízdo stavět nebudou!!bývalo jich tam asi 5,zobáky dokořán-to bylo hádek🤭..Jednou jsem koukala ven,opřená o okno,a jedna letěla naproti mě,lekla se,zastavila se asi 40cm od mého obličeje…jsme na sebe pár vteřin civěly,ona třepetela křidélky,a pak frrr..za chvíli další..Asi jsem se jim nelíbila,že už pak nepřiletěly🤭
Spíš si říkaly, že jestli tam ta baba bude vyvalená pořád, nemá cenu tam nic stavět, je to nebezpečné😉Taky jsme si do jednoho habrového plotu habry rýpali v lese. Pak jsem někde přečetla, že se to nesmí. Nějak mi hlava nebere proč, čemu to vadí, když je jich tam vysemeněných 10 na metr🤔Někdo se ptal, jestli u ás pršelo v době, kdy nekapnulo, tak jsem ani nepsala🙄A teď? Trochu kapnulo, ale nestojí to skoro za řeč, 12mm. Napršely sotva 4 a druhý den mělo být 23st, bylo 26, horko jak v pekle zrovna, takže voda v hajzl.👎Včera 8mm.Je to na prd, na poli to není poznat😟Mám opět strašné fofry, chystala jsem oblečení pro děcka, protože se nám kromě Festu za 14dní, naskytnula další akce - finále Miss Universe, kde budeme vystupovat, jako hlavní doprovod celé akce. Ještě, že mám tu mamku ještě OK, protože to se mnou dva dny dávala dohromady. Šaty jsme dali do čistírny, dostali jsme na to dobrou cenu jenže: nevyžehlili(nerozžehlili ) bavlněnou krajku na spodním lemu šatů. Tak jsem včera rozžehlovala 80ks šatů. Mamka mi to stopovala, jak dlouho trvají jedny šaty. Prý minutu. Neblbni, musíme zrychlit, je 18h a máme stíhat ještě Penny do 20h(od 12h jsme je kompletovaly podle toho, co má kdo zapsanou za velikost a k tomu holky jupku, zase podle velikosti. Některá má třeba šaty S a jupku M, takže se jí to musí na ramínku nakompletovat, aby měla každá nachytané, jen si našla jméno a oblékla. Kluci taktéž, jen košili a blejzr zase. Polovinu jsme sekládaly v pondělí a ve středu ten zbytek) Takže mi je přidržovala a točila na věšáku, aby se mi to nemuchlalo a vyměňovala za další nevyžehlené. Stihnuly jsme to do 19.30, ale byla jsem tak hotová, že už jsem nemohla ani mluvit(a to je u mě co říct😜) Jsem jí říkala, ať natočí video…to bylo fakt něco. No netočila, neměla čas😏 Bez ní bych to,s ale neměla šanci nachystat, to by mi trvalo snad týden👎
Jinak žiju,včera jsem stihla holičku,přezout pneumatiky,rentgen rukou(poslala mě revmatoložka)..navštívit bráchu a švagruši..natankovat,zajet na myčku,vybrat bankomat-přišlo mě to na 5300(nové letní gumy-disky jsem měla)-zimní mi tam uskladní za 750.-za sezonu,aspoň nemusím shánět někoho,kdo mi je vynese na hůru..stejně jsem si je skutálela aspoň z hůry na horní chodbu sama-nepustím tam cizí lidi.. Couvala jsem a pomalu schod od schodu kutálela dolů.. co hodina,to jedna guma,aby se Boženka neunavila……ještě mi zbývá zaplatit povinné ručení…V neděli pojedu odpolko opět do Olmika ,je tam u Jalty nějaký program-šermíři atd+ hudba..zůstanu u Jaruš(mě ukecala) do středy,to mám zas doktorku..Teď jsem tam byla z pondělka na úterý…Mám rozlítané🤭Vozím jí,kam chce a potřebuje,a ona mě za to živí🙂🙂🙂
Tady včera pršelo od rána až do cca 5 odpoledne, zalito je fakt hodně. Konečně. Jen jsem si zase zapomněla dát pod střechu pergoly barely, tak nasysleno nemám nic.
No Bobi, když koukám, co jsi všechno stihnula ty, tak mi přijde, že já prd🙄 Akorát to bylo strašně dlouho, moc a jednotvárné. Ty jsi to měla alespoň v tom lepší, že rozmanité činnosti. I když to koulení gum😏to by se mi asi ani nechtělo😛
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 06.06.2026, 07:26:00
Jojo já vím a už jsem je i viděla, musím napsat, že se mi líbí. Budou Karviňáci rozšiřovat a více bude mravenců. Tyhle jsou blízko kometce kde bydlela a bydlí její rodiče. Někteří Karviňáci nadávají, že mravenci nemají co do činění s havíři, že tam měli udělat odkaz na havíře, ale mě se líbí a sama bych si něco takového pořídila.
Bobi ty jsi tak šikovná👍 a vlastně všechny holky odsuď👍.
Potřebují berušky poradit a to jaké i-y se píše na konci slova Kakariki-y. Jeden pán mě tady opravoval a já zkoušela pátrat no a přišla jsem na to, že chovatele píšou buď i nebo y. Tak jak pak to je?