Vidím,že jsem rozpoutala diskusi “šopováním”..Napsala jsem to schválně,jakože MY-starší dámy můžem taky šopovat-jak tomu říkají ty mladé žabky…Ještě k těm cizím slovům přidám “heštek”-na klávesnicvi není..Vysvětlila mi to tenkrát asi 6 letá vnučka..Mám dojem,že se to vyrojilo za posledních pár let tolik těch cizích názvů,nebo zkratek našich českých slov.."hostku" jsem neslyšela,ale teď si nevzpomenu na nic,ale že i v televizi člověk uslyší zkrácené slovo-zkrácená je třeba zrovna ta telka..ale ta zní česky…Jo,a od kámošky 9letý syn natáčel kraviny-opičky a kecy..a dával to na YT a říkal si,že je yutuber…
Čau holky, na tohle jsem fakt stará zaprděná bába. Nemáme FB, ani Instagram, já to prostě k životu nepotřebuju, žiju v zahradě. Teď musíme mít jen stránky kvůli škole. Tom to projde, ukáže mi, kdo známý se tam objevil a tím to končí. Já vůbec nechápu, na co se tam dívat, co kde hledat, asi by mi to musel nejdřív někdo ukázat😏Pokud mě to někam třeba omylem navede zjistím, že mě to ale vůbec nezajímá, vypínám a zdrhám😜
Kdo sledoval radar asi viděl, že k nám se déšť ani nepřiblížil, nepršelo už několik měsíců. Nezajímá mě shopování ani jůtubeři😜ale to, že je naprosto šílené sucho už na začátku května, mě drtí teda dost. Když jsem četla výše, jak vám prší, docházelo mi fyzicky blbě. Vím, že za to nemůžete🙄ale čte se to fakt blbě😔
Veselejší příspěvek k tomu shopování: objednala jsem si lodičky s tím láskem přes patu, nyní prudce moderní a fakt se mi to líbí. Vzhledem k noze 35, jsem měla na výběr dvoje: za cca 2 tisíce a za 700Kč. Samo jsem vzala ty levnější😉Naštěstí! Já je dala na nohu na akci a tu jsem celou propajdala jak debil, pásek mi na patě absolutně nedržel a stále padal dolů…až jsem si uvědomila, že já žádnou patu nemám! Nemám takovou tu vystouplou patu, mám to vzadu prakticky rovné, nemá mi na čem držet🤔 Boty mám k ničemu.
Buď ráda,že tam nemáš to “vystouplé”..já to mám celý život(ostruha) a musím si kvůli tomu kupovat větší uzavřené boty s vyšší patou..sandály né,nebo otevřené boty na pásek,ty můžu mít menší..A nižší pata mi padá z toho hrbolu dolů..Takže Raduš,žádná výhoda🙂:-).Jinak včera jsem byla na “svátek matek” v Nákle….Lidí moře,ale zima jak v ruským filmu..Vyhrála jsem v tombole “modrý portugal”…A Jarča 5 litrovou bečičku piva.
Bobča: Vyhrála jsem v tombole “modrý portugal”…A Jarča 5 litrovou bečičku piva….a zpily se do němoty🤪
Jarča ji veme na akci,jak pojedou s chlapama kamsi,a já ji asi věnuju,jak bude mít někdo svátek…červené nemusím,i když se říká,že je na krvinky,ale tlačit to do sebe “nasilu”,by nebylo dobré…Bílé bych si nechala🤭
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 09.05.2026, 11:51:05
Tohle řeším tak, že si k tomu pásku přes patu přivážu stuhu a tu uvážu kolem nohy nad kotníkem. Když jsem šikovná, vypadá to, jako že to tam patří, většinou nejsem šikovná, a tak to vypadá, že jsem si kolem nohy uvázala stuhu… Ale sandál pak drží (já lodičky nevedu).
Cha, tak jsem úspěšně přeléčila min. týden zánět moč. cest antibiotiky, čtvrteční testy čisté. Dneska u doktora preventivka a hlásím, že od včera večer zase pálí při močení, tak doktor říká, asi máte písek v ledvinách, měli jsme tam nějaké zvýšené hodnoty k tomu, tu máte nějaké bylinky na vylučování a hodně pijte, za měsíc přijďte zase s močí na kontrolu. Tak se mám na co těšit.
No, koumes, to já jsem. To mi takhle rupla perka ke koním podél kotníku, obě boty, asi dobrej oddíl. Ale jinak jsou ty boty v cajku (hlavně nemají díru v podrážce), tak mi bylo líto je vyhodit. Tak s pocitem, že dělám marnou práci a za měsíc stejně vyhodím jsem podél těch prasklin vycvakala průbojníkem dírky a dírkami prošněrovala černou stuhu a zavázala okrasnou mašličku. Ty boty nosím takhle prasklé už půl roku, prasklina se nezvětšuje a k mému nehynoucímu úžasu ty díry vyseklé v té holé gumě se ještě nepotrhaly.
Zatímco perka, která jsem měla doma jako “parádnější”, protože ještě udržela tvar i vodu (venku), mi v sobotu zahlásila mokrým palcem, že dosloužila, a již jsou uložena v kontejneru… chjo.
Budu muset zase na bazoš a sehnat teda záložní perka 🙂
Cha, tak jsem úspěšně přeléčila min. týden zánět moč. cest antibiotiky, čtvrteční testy čisté. Dneska u doktora preventivka a hlásím, že od včera večer zase pálí při močení, tak doktor říká, asi máte písek v ledvinách, měli jsme tam nějaké zvýšené hodnoty k tomu, tu máte nějaké bylinky na vylučování a hodně pijte, za měsíc přijďte zase s močí na kontrolu. Tak se mám na co těšit.
Buggyro, dejte si aspoň obden 1 plzničku a ledviny budou propláchnuté raz dva. Mezi to teda i ty bylinky a bude dobře. Mamča dělala až do důchodu na urologii 30 let sestřičku a švagrová je tam vrchní. Je to doporučení od zdroje, máte-li v pořádku jatýrka. ☝️
Já už nemůžu dlouho ani hlt 🫣 nevadí mi to. Spíš mi vadí, že nemůžu jíst všechno, na co si vzpomenu.🤷♀️
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 11.05.2026, 12:28:52
aspoň obden 1 plzničku
Zajímalo by mě, jestli to musí být nutně plzeňské.
Já vím, že se říká, že má zásadité pH. Ptala jsem se na to kamaráda, který pracoval léta v Budvaru v laboratoři a ten povídal, že to není pravda. Pivo jako pivo. Všechna se vyrábějí v zásadě stejně.
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 11.05.2026, 12:28:52
Děkuji vřele za radu, ale já pivo nepozřu, nechutná mi, nevoní mi (to je možná ještě horší)… Játra v cajku, ale fakt nejsem schopná. Možná bych mohla zkusit nějaký radler s nějakou ohlušující příchutí, třeba citron limeta… jestli to stojí na tom chmelu a ne na tom kvašenym ječmeni, hm?
Co se pH týče, tak naopak ten UroPerfekt, který jsem dostala v lékárně, měl za úkol okyselovat (a taky že pěkně kyselý byl) - aby se snížila zásaditost moči a potenciální dráždivost na trakt. Tak nevím.
Naškubu kopřivy a budu si dělat kopřivový čaj. Tím nic nezkazím.