Aktuálně: 1 898 inzerátů279 316 diskuzních příspěvků19 939 uživatelů

Třetí víčko

lesnizinka
lesnizinka 03.05.2026, 11:35:46 xxx.xxx.20.219

Bobi to je super, že ti váha taky opadla, určitě se i cítíš líp😀👍a krásně si užíváš, moc ti to přeju!🥰Já teda jo, nemusím pořád myslet na to, kde mi co přetéká😜Ale nemyslete si jako, že je to ideál, k tomu to má ještě daleko😎A zapomněla jsem napsat, že se mi vyházal ksicht, respektive se mi vyhazoval snad měsíc, každý den mi nějaký brbolec přibyl, vypadala jsem jak s neštovicema😏 Postupně jsem vyměnila většinu kosmetiky, kterou jsem měla novější, přestala jsem užívat draslík(u toho bylo přímo napsané, že se to může stávat) a myslela si, že mám vyhráno. Je to lepší, ale ne ještě tak, že by se mi nic nového neobjevilo, sem tam ještě jo. Takové vodové brbolce, nakonec se na tom udělá i hnisavá čepička, když ji vymáčknu a vydesinfikuju hned zmizí, spíš než akné se to podobá oparu, protože se vyhodí i třeba tři najednou těsně vedle sebe. A spíš jen brada a kolem pusy. A zůstávají po tom celkem dlouho červené fleky, než se to úplně vyhojí, takže vypadám jak pako🙄 Naštěstí používám léta bb krém, ten na to stačí, případně tu ťupnu korektorem. Za 14dní máme velkou akci v Praze, tak snad se to už uklidní🙄 Nikču jsem zachytila včera a přečetla🙂Viděla jsem i to, že se nemohla přihlásit, poznala jsem, že je to od ní😀

Jsem ráda, že Božence je líp. Mě mamka cca před dvěma měsíci říkala, že Mandynka ráno moc špatně vstává z pelíšku, dlouho se prtahue, než se zvládne rozejít. Já jsem pak koukala, že mám doma ještě půl kila koňského chondra, co jsem měla pro Worušku a už ho nedopapal😔Tak jsem jí ho před 14dny zanesla, ať jí s tím sype jídlo. Jak ji znám čekala jsem, že se na to vykvákne, že jí to dá jen, když si náhodou vzpomene, takže…nikdy. Ale dala si to ke vchodu, kde si pokládá talířek, kastrolek, když jí nese, takže dávala. A včera mi večer volala, že zázrak, že Mandyna ne, že v pohodě vstává, ale včera jí utekla za zajícem, což neudělala dva roky(z toho tak nadšená teda není, když Mandy je úplně slepá🙄chodí jen po čichu) Ale je ráda, že ji alespoň ty nožky tak nebolí👍A mamce jsem 14dní léčila nohu, praštila se do holeně a vypadalo to jak náběh na bércák(má cukrovku) tak nějak se jí to tam propadlo, zfialovělo…ona ty nohy, žíly má i tak hnusné a tohle bylo úplně. Měla jsem od podzimu pro ni naložené kaštany na mast, tak jsem okamžitě vyrobila, namíchala homeo a po 14dnech hlásila, že jestli to má ještě mazat, že noha vypadá už dobře, tedy stejně jak do té doby. Uf. Takže i bez titulu😉 už mám dva léčebné úspěchy během měsíce 😀

Od rána zase řeším látku na došívky oblečení, teď musím už konečně jít hodit péct osso buco a v 16h musíme jet na valachy na koncert dětí maminkám. V zahraděš jsem stihnula tak akorát otevřít skleník, aby se to tam neupeklo. 

Bobca
Bobca 04.05.2026, 07:34:02 xxx.xxx.20.192
Coudas:

A dneska noví výrůstci 😁

Obrázek

Coudas-výrůstci? nebo přírůstci?…máš nové koníky?

Coudas (neregistrovaný) 04.05.2026, 17:40:38 xxx:xxx.c8af:ef
Bobca:

Coudas-výrůstci? nebo přírůstci?…máš nové koníky?

Ten tmavý výrústek je 🙂 ale ano, přírůstci, máme 3 nové koně.

Canka
Canka 05.05.2026, 23:19:45 xxx:xxx.58ed:9844

Ahoj holkyyy,

Tak jsem dnes byla v lékarně na kontrolním přeměření cholesterolu.zaplatila jsem si ho ze zvědavosti,protože už měsíc a půl beru ty prášky a držím tu dietu v rámci možností…no a světe div se,kleslo to skoro o polovinu!!!!!!Takže dnes fakt obrovská radost,takže to zítra oslavím nějakým pořádným jídlem jako odměnu😊Už si na to pomalu zvykám,že žiju bez fast foodu a sladkostí,ale co si budeme,to byla moje největší radost v jídle tohle prasáctví😂

U nás konečně teď večer prší!!Po takové době sucha konečně déšť!!!!!!!

No Raduš ta Boženka..je to hodně i o počasí..jak jsou teplý rána,je to pro ní lepší..ale jak jsou chladný rána,tak jde vidět,že jí ty klouby bolí ..takže reď hodně řeším,co v zimě..už na podzim vlastně…nemůžu jí na zimu prostě zavřít..to by trpěla..miluje svojí volnost…ale přemýšlím,že jí prostě nechám ušít nějaký obleček na míru(ta termoregulace podle mě už je prostě v prdeli,proto se občas i klepala) a budu jí ten pohyb ve velkém výběhu regulovat…a nebo jí tam nebudu pouštět vůbec..ale nezavřu jí úplně do boxíku..to by fakt nebyla šťastná..musím to nějak promyslet..

Buggyra
Buggyra 06.05.2026, 07:26:24 xxx.xxx.198.226

U nás spadly v noci sotva tři kapky a zase poušť… Jsem dost zvědavá, jestli letos bude seno. Doufám, že mi natekla aspoň nějaká voda na zalévání...

Canko, Božku navlíkněte do pony termodeky a nazdar 🙂 max. to někde trochu zaberete, ale když bude křížové zapínání a chytíte to šikovně pod zadkem, aby to nesjíždělo dopředu přes plece, tak bude hej. Jak bude teplo po těle, i okončetiny se lépe prohřejí.  Zavírat a zamezovat pohyb by nebylo dobré nejen pro její svobodnou mysl, ale ani pro prokrvení a pro ty klouby. Ty klouby se udržují funkční hlavně tím pohybem. Spíš by to chtělo nějakou odizolovanou matraci na ležení, když přežvykuje 🙂

lesnizinka
lesnizinka 06.05.2026, 10:54:14 xxx.xxx.27.28

Niki, tak mě napadlo  nevím, jestli jsi to už řešila nebo ne….nemůže Božka brát nějaká ta koňská chondra, jak teď bere mamky Mandy(pes)? Je to prášek vím, že s Boženou je v tomto problém, ale Mandy to syplé na jídle v pohodě žere a mamka právě o víkendu hlásila, že na Mandy je po 14dnech užívání vidět velké zlepšení v pohybu, ráno se 5 minut neprotahuje, než udělá krok, dokonce jí po dvou rokách utekla za zajícem😏

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 06.05.2026, 12:39:38 xxx.xxx.119.6

Česnek roste.

No, jestli nezaprší, tak si budeme muset nechat vodu dovézt (snad to ještě funguje), v nádržích jsme téměř na dně a ve studni…šetříme, šetříme.

Ten poslední déšť byl fajn, jenže druhý den už to snad nebylo ani znát. Na dnešek spadlo pár kapek, ani to nespláchlo pyl a prach. Chjoo, velký špatný. 

Tak se všicí držte.

Buggyra
Buggyra 06.05.2026, 13:15:01 xxx.xxx.198.226

No ano, česnek roste, ale asi tak desetina výsadby. Ehm. Zbytek zašel, hádám.

Aspoň že cibule nezklamala, ta jede jak namydlená. Česnek koupím, to zase není takový náklad, ale cibuli jsem měla vlastní až do března, a to se počítá.

Brambory taky neklíčí, teda Keřkovské rohlíčky ano, to ale není sadba, anébrž zbytek z loňských z lednice. Sadba za draho koupená na mě kašle, nemá ani klíček, nechala jsem si kousek sadby brambor v lednici ke konzumaci, tak tam nic neklíčí, a ty, co zůstaly nevysázené v buňce, ty taky ani ťuk. Ty v zemi zrovna tak. Myslela jsem si, že asi všechno sežral hryzec, ale kulový, teď jsem našla jednu odhrábnutou, netknutou, a není na ní jediný klíček. Asi sucho. Mám v jedné podzemní nádrži takovou horší vodu, asi ji vypustím ze zoufalství do políčka nebo nevím. Nějak se mi kupodivu nechce tahat kubík pitné vody z kohoutku na zalévání pole… A jestli nenaprší, tak nemám čím jiným zalévat. Bylo by fajn, kdyby napršelo tak, aby se zalilo a nemusela jsem sušit dešťovou vodu na zalévání, ale toho už asi letos nebude, začíná El Niňo a prý to letos bude klimatická jízda.

Xerxova
Xerxova 06.05.2026, 13:31:56 xxx:xxx.ce97:924
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 06.05.2026, 13:15:01

naštěstí u nás na druhé straně kopců zapršelo dost - na zahradě za noc skoro 12 mm. Tak přeju, aby ta další vlna vody dolezla i za kopce k vám

Zrzavci
Zrzavci 06.05.2026, 13:42:15 xxx.xxx.226.6
»

Od osmi večer to vypadá nadějně, až to pěti ráno - i by měly být buřiny, pás končí  u Pelhřimova, pak se to přesune všechno k Vám nahoru

Sarah01
Sarah01 06.05.2026, 14:08:25 xxx.xxx.11.197
Xerxova:

naštěstí u nás na druhé straně kopců zapršelo dost - na zahradě za noc skoro 12 mm. Tak přeju, aby ta další vlna vody dolezla i za kopce k vám

😲

U nás ani kapka, doslova.

Buggyra
Buggyra 06.05.2026, 14:16:28 xxx.xxx.198.226

No, na zítra něco Norové prorokují, ale jestli se jim to splní jako včera a dnes, tak snad ani nebude stát za řeč.

Sardullah
Sardullah 06.05.2026, 14:23:55 xxx.xxx.189.104

U nás včera pozdě večír byla bouřka, tak i něco napršelo.

Ale jinak je to děs, hrozný sucho. A to ještě nezačalo léto.

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 06.05.2026, 17:40:09 xxx.xxx.119.6
»

Jó, brambory😁. Tak ty se teda rozklíčily, jenže že jo, jak jsem dělala ty jahodové věže, které se mi zalíbily, tak jsem muži mému navrhla věže bramborové, souhlasil😁. Souhlasil tak moc, že jsme brambory dali asi brzy - přišly pak mrazíky, potom ta voda, že, i když… koupila jsem hydrogel, který jsem teda zapracovala i do záhonků, ale jak to bude funkční, nevím, taky si myslím, že jsem s ním šetřila. No, doufám, že aspoň jednu bramboru uvidím, zatím na věže odkládám květináče.

Asi bych měla pěstovat jen cibuli a mrkev, to míváme skvělou úrodu.

Jo, asi to bude jízda, bohužel.

kometa
kometa správce
06.05.2026, 19:16:18 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 06.05.2026, 14:23:55

tak i něco napršelo.

U nás přes noc. Ráno louže se spláchnutým pylem, ale to je všechno. Potřebovalo by pršet aspoň dva, lépe tři týdny v kuse.

Sarah01
Sarah01 06.05.2026, 19:57:57 xxx.xxx.162.253
kometa:

tak i něco napršelo.

U nás přes noc. Ráno louže se spláchnutým pylem, ale to je všechno. Potřebovalo by pršet aspoň dva, lépe tři týdny v kuse.

Vůbec by mně to nevadilo. 🙏

kometa
kometa správce
06.05.2026, 20:47:05 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 06.05.2026, 19:57:57

Zrovna teď se blýská, hřmí a něco málo padá.

Coudas (neregistrovaný) 07.05.2026, 06:21:06 xxx:xxx.3b44:3d73

U nás prší krásně… Díky za to, díky za to, díky za to!!! Už jsme pomalu přestali mít kde pást. Seno jsme si pro jistotu už nechali. No snad to bude jako loni, taky vypadalo, že nic nebude, a pak jsme zas nevěděli co s tím.  Letos “slavím” pět let našeho projektu Sunset koně. Kdo má chuť, může si počíst - https://katchabka.webnode.cz/sunset-kone/ zde v podstatě vše. Jinak jen o pětiletém výročí vkládám. Já vím. Zalez a neotravuj, takhle končí veškeré mé projekty 🙂 Už jsem si zvykla. 

Historie našeho projektu je ve zkratce popsána v článku níže. Z původního "Sunset ranč" jsme přesedlali na označení pouze Sunset. Ranč prostě nejsme. Pětileté výročí jsme oslavili přivezením dalších tří koní. Doufám, opravdu doufám, že již naposledy. Mé obavy z počátku jsou nadále stálé, kováře jsem za těch pět let vyřešila - dodělala jsem si školu a potřebný kurz a kopyta mohu upravovat sama. Potřebný kurz se hodí i po stránce veterinární, která mě děsí ze všeho nejvíce. Sehnat veterináře, který by v dohledné době v případě průšvihu přijel je už skoro nereálné. A nebo mám smůlu. V posledním roce jsem za veterinu utratila opravdu nemalé peníze. Ale ten čas... ten je k nezaplacení. Náhle nám odešel náš Digin, naše svatební hříbátko, narodil se v den naší svatby o rok později. Byl to šok, umřel mi pod rukama, ale to je život. Čekáte odchod u úplně někoho jiného, a najednou toto. Něco veselejšího by nebylo... S Glorií, mladou kobčou, se chystáme na závody. Od podzimu "trénujeme" na překážkách, a koncem května se zajedem podívat k Sychrovu na Mountain trail. Někdo musí být poslední. Překážky jsou zbudovány pouze provizorní, čekáme, až odejde nájemkyně z pozemku, a přestěhuji je a udělám lepší a více v našem "údolíčku". Nad zpřístupněním dalším zájemcům o takovýto způsob zábavy s koněm zatím visí otazník. Do starého "Sunset ranče" se také přestěhují oni tři nově příchozí - poník Maťák, polámaný Kamčas a kobča Čoukin - až nám to bude umožněno. A další koně už fakt nechci. A co je horší, nechci už ani lidi. Ano, naskytá se otázka spolupráce s "někým", kdo by nám pomohl, kdo by v případě nepřítomnosti zaskočil. Ale takový "někdo" prostě neexistuje. Za poslední dva roky jsem se už poučila doufám dostatečně. Nemám absolutně odhad na lidi, strašně se v nich pletu, a s nikým nevyjdu, protože jsem příliš náročná a umíněná a chci věci podle sebe.... A taky nedržím slovo, jsem neskutečně zlá, bezdůvodně s lidma mávám a způsobuji jim "smrt", lépe řečeno psychickou újmu. Bacha na mě. Bacha. Takže v tomto směru to nikdy neklapne. A ještě máme rozjetou věc, která se týká především poníků a oslíků, a to, že je v jednání stavba "stodoly" pro ně drobné všechny - slepice, ovce a osloponí gang. Shrnovat celých posledních pět let nemá moc smysl. Nějak bylo, nějak bude. Děláme, co můžeme, snažíme se řešit věci v běhu a k libosti všech nás zúčastněných. Zvířata přichází a odchází, a já jsem v tomhle směru čím dále více... jak to nazvat. Co se nezmění je má filozofie - koně bez lidí, koně v přírodě. Pro některé je to nepochopitelné. Mám štěstí v tom, že "některé" k životu nepotřebuji. A těm, kteří ví a chápou a podporují tímto děkuji, opravdu. Je Vás málo, ale jste, a já jsem za to ráda. Děkuji! Tak zase na podzim, při podzimním focení napřečtenou 😁.

Bobca
Bobca 07.05.2026, 08:30:08 xxx.xxx.20.192
kometa:

Zrovna teď se blýská, hřmí a něco málo padá.

Reni,a spadlo “něco”?..U nás je léto vlastně už celý druhý týden..ráno to vypadalo,že je zataženo,ale už se jasní…Dnes jedu do Olmika na revmatologii..Nebyla jsem tam asi 10 let,ale na MR(jsem myslím psala) se “cosi”objevilo,tak ať se to prý podchytí zavčasu…Doktorka má už přes 90,ale ordinuje pořád..Když jsem tam byla poprvé,mi řekla “ale děvčátko,vy ty ruce máte tak zdevastované,kde jste dělala?” já na to,že v kolchoze,tak že se nediví🙂🙂ale už ty bambulky nemám až tak velké….Využiju,že jsem v Ol.,zajdem si na obídek s Jaruš a pak mám odpol.masáž u nevidomých masérů-dostala jsem woucher od Jaruš k 70tinám..Ona tam chodí pravidelně a je spokojená…Jizvu si nechám přelepit “vidomou” recepční,aby mi tam nezajížděla🙂🙂 se jim uvolnilo zrovna místo-jsem tam volala myslím v pondělí…

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.