Aktuálně: 1 899 inzerátů279 429 diskuzních příspěvků19 949 uživatelů

Třetí víčko

Bobca
Bobca 17.04.2026, 08:39:52 xxx.xxx.20.192

Měla jsem napsanou litánii..Jelikož mám myš,která nechá zmizet šipku a já musím kliknout na jakési tlačítko-nestačí s ní ťuknout,tak se mi objevila někde…a zmizlo mi to..až se uklidním,napíšu znovu..Nejsem ještě úplně vpoho,nic se mi nechce,nemám všechno roztříděné..Teda prádlo ano🤗Akorát holičku a nabarvila jsem si vlasy.Až včera,abych je měla na odpolko k doktorovi..(naposledy koncem ledna).Včera jsem seděla hodinu na té bílé tvrdé lavici na ortopedii-byla jsem si nechat opíchat kolena(3000)..a auto dost daleko na parkovišti,tak jsem dnes tak na prášek…Počasí na draka,musím svítit…

A to je ještěrka?…nějaká veliká,ne?

kometa
kometa správce
17.04.2026, 12:48:37 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 17.04.2026, 08:39:52

A to je ještěrka?…nějaká veliká,ne?

Tak ono to není s čím porovnat. Ale ještěrka obecná 20 - 25 cm, tak to zase tak malá není.

kometa
kometa správce
17.04.2026, 12:49:39 xxx.xxx.224.101
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 17.04.2026, 08:39:52

nic se mi nechce,nemám všechno roztříděné.

To je úplně normální. Pořád jsi v rekonvalescenci. Nemá cenu se přepínat a dávat si velké cíle.

lesnizinka
lesnizinka 19.04.2026, 11:14:36 xxx.xxx.89.181

Ahoj holky, mě se taky nic nechce, ale musím, pořád totálně nestíhám. A prý: nesmíte být ve stresu, vyplaví se vám kortizol a budete tlustá jak bečka😏Nóóó…tak to je přesné, ale jak nebýt ve stresu, to ať mi poradí!?Já býk, nemám stresy ráda a celá léta jsem o něj nezavadila😉vůbec jsem si nějaký stres nepřipouštěla, pro mě neexistoval. Teď, na ,,stará kolena" kdy chci mít prostě svůj klid, mi muž připravuje takový program, že z toho už doslova šílím. Do toho kočiny, barák, zahrada…a třeba to, že jsem teď jezdila s mamkou…vypadl jí zub z protézy. Víkend jsme byli celý na soustředění, v úterý-středa Prahu, čtvrtek s mamkou s těma zubama a v pátek nanovo…pro ně(protézu) V sobotu jsem sehnala zemědělce se sazečem - vysadil nám brambory. Muž jen zaplatil, ale měl to bez starosti a práce…narozdíl ode mě, která ho musela jet v pátek ukvokat a v sobotu s ním spolupracovat😏Ještě jsem pak vyběhnula na petrklíče nad pastvinu na sušení pro tchýni(sobě jdu znova hned, jak to tu doťukám😉) našla jsem u toho májovky, takže to budu mít hledání a trhání 2v1😉Tom si natrhal moře pampeluch, takže jsme je večer naložili a dnes večer budu ještě vařit ,,med" - je toho na 4 dávky🙄Do toho uvařit oběd…dám jen péct kuřecí křidýlka a s hlávkovým salátem. Vysadila jsem v týdnu skleník(možná jsem psala?) a přesadila a vyhodila ven přenosné kytky - koupili jsme v Praze nové obaly ozdobné(umělou košatinu) V zahradě jsem toho jinak moc nestihnula🙄Něco vysadit, něco vykopat pro sousedku atd, ale je tam ještě moře úklidu👎

Ještěrka krásná, taky chcííí👍Máme žabinky alespoň😀

Buggyra
Buggyra 20.04.2026, 06:46:03 xxx.xxx.198.226

Já nebyla od čtvrtka doma, sice ve středu zalila ve foliovníku, ale včera zapomněla, včera jsme od koní odcházeli za slejváku proudy vody - konečně! Tady kopnete do země a vypráší se na vás jak z uzrálé pýchavky, hrozný… Takže třikrát hurá a pěkně pršet tři dny v kuse nejmíň (toho asi nebude). Už to bylo zoufalý. Už koukám, bude pršet jen dnes a zítra už zase žlutá koule na nebi, mě trefí… Podle Intersucho jsme před slejvákem měli u nás těsně podkritické sucho, to jsem snad ještě nezažila, a nevím nevím, zda jeden a půl dne pršení to nějak pořeší. Chce to víc a častěji… Už jsem si dala čerpadlo do sudů, že začnu zalévat brambory (zalévat brambory! Ta ironie…). A musím strčit do hnoje ty, co mi ze sadby zbyly. Ty zalévat nebudu, snad se hnojiště o vláhu postará. No ve foliovníku bude asi smutno, přestože pršelo, leda by hnojiště natáhlo vláhu dovnitř 🙂 Tak uvidíme. Jsou tam zatím jen saláty. Jak začne zahradník prodávat sazenice tykví, jdou tam taky, a to se pak už se závlahou nezastavím  - ale to sudové čerpadlo a 50m hadice snad pomůžou… Jsem zvědavá, jestli tam něco poroste (spíš to vše zplesniví).

Bobca
Bobca 20.04.2026, 07:57:59 xxx.xxx.20.192

dám to i sem..psala jsem na “vlaštovky”,že mi letos nepřiletěly jiřičky..Je tu ticho,smutno…jestli viděly,že nejsem doma?😟Pár plkanců na skle je,tak se tu byly určitě podívat.Ale nelétají ani nad dvorem..Pípá tu nějaký ptáček osamělý….Dnes je pošmourno,i popršelo🌧️Včera nádherně a Božka lapěla doma..Nevylezla jsem z pyžama🤔Polehávala jsem,čučela na telku..Pobolívala mně i kolena..Ve čtvrtek opichy,a já dál cvičila,chodila..Včera jsem četla zprávu,a měla jsem ledovat,týden klidový režim…což si od minula nepamatuju,že bych to dělala..zprávy moc nečtu..a jaksi mi tam loupe a píchá..Ale to bude dobrý…Na 10 hodin mám jít do KB,na nějakou konzultaci,že jsem dlouho nebyla “ve styku”…Musím se dokopat do sprchy,i s vlasama…🙏

Buggyra
Buggyra 20.04.2026, 08:03:41 xxx.xxx.198.226

Mě taky pravidelně lákají do banky na nějaký styk, ale já jim vždy řeknu, že s nimi být ve styku nechci, a když budu něco potřebovat, tak se jim ozvu. Chi 😀

Bobca
Bobca 20.04.2026, 08:08:26 xxx.xxx.20.192

V Uničově zrušili KB,je tu jen nějaké místo na konzultace..Jsem se tomu vyhýbala,když jsem nemohla moc chodit..U KB jsem 35 let..je to kousek,tak tam skočím..ale ukecat se nenechám k ničemu..Chodí mi do mejlu nějaké novinky,ale nemám chytrý telefon,tak na to nekoukám..

Sarah01
Sarah01 20.04.2026, 10:48:03 xxx.xxx.162.253
Bobca:

V Uničově zrušili KB,je tu jen nějaké místo na konzultace..Jsem se tomu vyhýbala,když jsem nemohla moc chodit..U KB jsem 35 let..je to kousek,tak tam skočím..ale ukecat se nenechám k ničemu..Chodí mi do mejlu nějaké novinky,ale nemám chytrý telefon,tak na to nekoukám..

Boži, dnes je bohužel spousta bankovnictví přes telefon. Máš to u KB aspoň bez poplatků? Občas si to člověk musí vyřvat. Mamka je odjakživa u ČS, nikdy jinde účet neměla a ještě nedávno jim poplatky platila, protože si neuměla říct na pobočce, že jako dlouholetému klientovi by jí mohli něco nabídnout. U KB měl účet manžel a odešel, na pobočce hrozné chování a už ho to přestalo bavit. Dcera tam chvíli pracovala a taky odešla, nebyla spokojená ani jako pracovník za přepážkou.

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 20.04.2026, 18:29:13 xxx.xxx.119.6

Bobčo, taky ještě nemám ani vlaštovky ani jiřičky, i si říkám, ať tenhle týden ještě zůstanou někde, kde je líp.

Dnes konečně začalo pršet, takový zahradnický, hnedle je svěžejc.

Bobca
Bobca 20.04.2026, 18:55:46 xxx.xxx.20.192

No ani asistentka nevěděla,proč jsem měla přijít..Byla to dcera od synovce,co jsem neviděla aspoň 20 let a ta dcerka měla asi 4 roky…Tak jsme to jen prošly…myslím,že jiná by mi chtěla nabídnout nějaké apky..Já hlásila hned,že nemám chytrý telefon..Mám to za sebou..Já mám 39,-kč poplatek za vedení a 2x do měsíce výběr z cizího bankomatu zdarma…O to jsem, si řekla,když jsem tam byla po 30 letech hlásit změnu adresy  a ptala jsem se,jestli by mi nemohli dát nějaké výhody…Ale jinak nemám námitky k účtu..

Ronjo,myslíte,že ještě je na ně brzo?tam právě psali,že už jsou u nich…Tak to ještě počkám….

Coudas (neregistrovaný) 20.04.2026, 19:57:41 xxx:xxx.31fe:adf9

Někdo se.ptal na kozí mléko…

Obrázek
Coudas (neregistrovaný) 20.04.2026, 19:58:36 xxx:xxx.31fe:adf9

Vlaštovky přiletěly asi před 3 dny. Jiřicky už také dělaj nálety.

Sardullah
Sardullah 21.04.2026, 07:57:57 xxx.xxx.221.235

Jiřičky ani vlaštovky jsem u nás ještě lítat neviděla.

Docela mě trápí to počasí… třešně a švestky v plném květu a je zima, že včely a čmeláci u nás nevytáhli včera křídla… 

acher (neregistrovaný) 21.04.2026, 08:05:45 xxx.xxx.222.196

U nás také nejsou ani vlaštovky ani jiřičky, ale u nás ráno ještě mrzne. Dnes -2.

Bobca
Bobca 21.04.2026, 08:10:15 xxx.xxx.20.192

včera jsem viděla ve zprávách z regionů-myslím,že na jihu Moravy bylo až -5..a co všechno pomrzlo…si s náma ta příroda dělá co chce..😟

Sardullah
Sardullah 21.04.2026, 08:23:04 xxx.xxx.221.235

No z mrazíků mám taky strach… koukala jsem na týden dopředu u nás na počasí… tak v noci sice zima, ale pod nulu by to klesnout nemělo.

lesnizinka
lesnizinka 21.04.2026, 10:29:57 xxx.xxx.88.199

Když napíšou, že u nás +1st, tak to s jistotou u nás bude mráz. Ještě je tam jeden stupeň hlášený myslím některé dva dny. Včera večer kolem 23h 3+. Začínala jsem být hysterická, protože mám ve skleníku otužující se rajčata - vystěhovaná z domu, kde to byly jen vytáhlé špejle. Ať ,,zmužní" než půjdou na záhon. Ale až tak, s mrazíkem😲to by bylo po nich👎 Já umytou mokrou hlavu ještě, tak jsem vyslala Toma, ať tam raděj jde pustit topítko. Před půlnocí nám to už nemyslelo ani jednomu😜protože stačilo mrknout na hodinovou předověď a viděli by sme, že se zatáhne a začne mrholit. Kleslo to sice až na 1+, ale brzy ráno s tím mrholením už bylo 5st. Má nový mobil, pár dní. Drahý. A při té manipulaci s kabelem a topítkem atd…mu šlahnul na dlažbu. Prý kuvama asi vzbudil celou ulici. Já jsem naštěstí usnula hned jak lehla, takže na mě už řvát nemohl😛

Ronja s motejlem (neregistrovaný) 21.04.2026, 16:10:44 xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 20.04.2026, 18:55:46

No u nás se objevovaly od 14. do 18. dubna, mluvila jsem s mamčou, taky je ještě neviděla.

K mrazíkům - přemýšlím, že přes malé třešně přehodím textilii, jsou letos nakvetlé hezky. Minulý rok jsme měli možná dvě třešně, jen si nepamatuju, jestli kvůli mrazům, ptákům či co, jestli je vúbec k něčemu se s tou textilkou tahat. Ráno jsem vytáhla zimní bundu. A těch klíšťat…, ze psa denně nějaké vyčešu, to ještě ani není vysoká tráva, nesnáším je. 

Česnek neroste.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.