Bobčo, taky ještě nemám ani vlaštovky ani jiřičky, i si říkám, ať tenhle týden ještě zůstanou někde, kde je líp.
Dnes konečně začalo pršet, takový zahradnický, hnedle je svěžejc.
Měla jsem napsanou litánii..Jelikož mám myš,která nechá zmizet šipku a já musím kliknout na jakési tlačítko-nestačí s ní ťuknout,tak se mi objevila někde…a zmizlo mi to..až se uklidním,napíšu znovu..Nejsem ještě úplně vpoho,nic se mi nechce,nemám všechno roztříděné..Teda prádlo ano🤗Akorát holičku a nabarvila jsem si vlasy.Až včera,abych je měla na odpolko k doktorovi..(naposledy koncem ledna).Včera jsem seděla hodinu na té bílé tvrdé lavici na ortopedii-byla jsem si nechat opíchat kolena(3000)..a auto dost daleko na parkovišti,tak jsem dnes tak na prášek…Počasí na draka,musím svítit…
A to je ještěrka?…nějaká veliká,ne?
vysvitlo sluníčko☀️hurá..
A to je ještěrka?…nějaká veliká,ne?
Tak ono to není s čím porovnat. Ale ještěrka obecná 20 - 25 cm, tak to zase tak malá není.
nic se mi nechce,nemám všechno roztříděné.
To je úplně normální. Pořád jsi v rekonvalescenci. Nemá cenu se přepínat a dávat si velké cíle.
Ahoj holky, mě se taky nic nechce, ale musím, pořád totálně nestíhám. A prý: nesmíte být ve stresu, vyplaví se vám kortizol a budete tlustá jak bečka😏Nóóó…tak to je přesné, ale jak nebýt ve stresu, to ať mi poradí!?Já býk, nemám stresy ráda a celá léta jsem o něj nezavadila😉vůbec jsem si nějaký stres nepřipouštěla, pro mě neexistoval. Teď, na ,,stará kolena" kdy chci mít prostě svůj klid, mi muž připravuje takový program, že z toho už doslova šílím. Do toho kočiny, barák, zahrada…a třeba to, že jsem teď jezdila s mamkou…vypadl jí zub z protézy. Víkend jsme byli celý na soustředění, v úterý-středa Prahu, čtvrtek s mamkou s těma zubama a v pátek nanovo…pro ně(protézu) V sobotu jsem sehnala zemědělce se sazečem - vysadil nám brambory. Muž jen zaplatil, ale měl to bez starosti a práce…narozdíl ode mě, která ho musela jet v pátek ukvokat a v sobotu s ním spolupracovat😏Ještě jsem pak vyběhnula na petrklíče nad pastvinu na sušení pro tchýni(sobě jdu znova hned, jak to tu doťukám😉) našla jsem u toho májovky, takže to budu mít hledání a trhání 2v1😉Tom si natrhal moře pampeluch, takže jsme je večer naložili a dnes večer budu ještě vařit ,,med" - je toho na 4 dávky🙄Do toho uvařit oběd…dám jen péct kuřecí křidýlka a s hlávkovým salátem. Vysadila jsem v týdnu skleník(možná jsem psala?) a přesadila a vyhodila ven přenosné kytky - koupili jsme v Praze nové obaly ozdobné(umělou košatinu) V zahradě jsem toho jinak moc nestihnula🙄Něco vysadit, něco vykopat pro sousedku atd, ale je tam ještě moře úklidu👎
Ještěrka krásná, taky chcííí👍Máme žabinky alespoň😀
Já nebyla od čtvrtka doma, sice ve středu zalila ve foliovníku, ale včera zapomněla, včera jsme od koní odcházeli za slejváku proudy vody - konečně! Tady kopnete do země a vypráší se na vás jak z uzrálé pýchavky, hrozný… Takže třikrát hurá a pěkně pršet tři dny v kuse nejmíň (toho asi nebude). Už to bylo zoufalý. Už koukám, bude pršet jen dnes a zítra už zase žlutá koule na nebi, mě trefí… Podle Intersucho jsme před slejvákem měli u nás těsně podkritické sucho, to jsem snad ještě nezažila, a nevím nevím, zda jeden a půl dne pršení to nějak pořeší. Chce to víc a častěji… Už jsem si dala čerpadlo do sudů, že začnu zalévat brambory (zalévat brambory! Ta ironie…). A musím strčit do hnoje ty, co mi ze sadby zbyly. Ty zalévat nebudu, snad se hnojiště o vláhu postará. No ve foliovníku bude asi smutno, přestože pršelo, leda by hnojiště natáhlo vláhu dovnitř 🙂 Tak uvidíme. Jsou tam zatím jen saláty. Jak začne zahradník prodávat sazenice tykví, jdou tam taky, a to se pak už se závlahou nezastavím - ale to sudové čerpadlo a 50m hadice snad pomůžou… Jsem zvědavá, jestli tam něco poroste (spíš to vše zplesniví).
dám to i sem..psala jsem na “vlaštovky”,že mi letos nepřiletěly jiřičky..Je tu ticho,smutno…jestli viděly,že nejsem doma?😟Pár plkanců na skle je,tak se tu byly určitě podívat.Ale nelétají ani nad dvorem..Pípá tu nějaký ptáček osamělý….Dnes je pošmourno,i popršelo🌧️Včera nádherně a Božka lapěla doma..Nevylezla jsem z pyžama🤔Polehávala jsem,čučela na telku..Pobolívala mně i kolena..Ve čtvrtek opichy,a já dál cvičila,chodila..Včera jsem četla zprávu,a měla jsem ledovat,týden klidový režim…což si od minula nepamatuju,že bych to dělala..zprávy moc nečtu..a jaksi mi tam loupe a píchá..Ale to bude dobrý…Na 10 hodin mám jít do KB,na nějakou konzultaci,že jsem dlouho nebyla “ve styku”…Musím se dokopat do sprchy,i s vlasama…🙏
Mě taky pravidelně lákají do banky na nějaký styk, ale já jim vždy řeknu, že s nimi být ve styku nechci, a když budu něco potřebovat, tak se jim ozvu. Chi 😀
V Uničově zrušili KB,je tu jen nějaké místo na konzultace..Jsem se tomu vyhýbala,když jsem nemohla moc chodit..U KB jsem 35 let..je to kousek,tak tam skočím..ale ukecat se nenechám k ničemu..Chodí mi do mejlu nějaké novinky,ale nemám chytrý telefon,tak na to nekoukám..
Bobca:V Uničově zrušili KB,je tu jen nějaké místo na konzultace..Jsem se tomu vyhýbala,když jsem nemohla moc chodit..U KB jsem 35 let..je to kousek,tak tam skočím..ale ukecat se nenechám k ničemu..Chodí mi do mejlu nějaké novinky,ale nemám chytrý telefon,tak na to nekoukám..
Boži, dnes je bohužel spousta bankovnictví přes telefon. Máš to u KB aspoň bez poplatků? Občas si to člověk musí vyřvat. Mamka je odjakživa u ČS, nikdy jinde účet neměla a ještě nedávno jim poplatky platila, protože si neuměla říct na pobočce, že jako dlouholetému klientovi by jí mohli něco nabídnout. U KB měl účet manžel a odešel, na pobočce hrozné chování a už ho to přestalo bavit. Dcera tam chvíli pracovala a taky odešla, nebyla spokojená ani jako pracovník za přepážkou.
Bobčo, taky ještě nemám ani vlaštovky ani jiřičky, i si říkám, ať tenhle týden ještě zůstanou někde, kde je líp.
Dnes konečně začalo pršet, takový zahradnický, hnedle je svěžejc.
No ani asistentka nevěděla,proč jsem měla přijít..Byla to dcera od synovce,co jsem neviděla aspoň 20 let a ta dcerka měla asi 4 roky…Tak jsme to jen prošly…myslím,že jiná by mi chtěla nabídnout nějaké apky..Já hlásila hned,že nemám chytrý telefon..Mám to za sebou..Já mám 39,-kč poplatek za vedení a 2x do měsíce výběr z cizího bankomatu zdarma…O to jsem, si řekla,když jsem tam byla po 30 letech hlásit změnu adresy a ptala jsem se,jestli by mi nemohli dát nějaké výhody…Ale jinak nemám námitky k účtu..
Ronjo,myslíte,že ještě je na ně brzo?tam právě psali,že už jsou u nich…Tak to ještě počkám….
Někdo se.ptal na kozí mléko…
Vlaštovky přiletěly asi před 3 dny. Jiřicky už také dělaj nálety.
Jiřičky ani vlaštovky jsem u nás ještě lítat neviděla.
Docela mě trápí to počasí… třešně a švestky v plném květu a je zima, že včely a čmeláci u nás nevytáhli včera křídla…
U nás také nejsou ani vlaštovky ani jiřičky, ale u nás ráno ještě mrzne. Dnes -2.
včera jsem viděla ve zprávách z regionů-myslím,že na jihu Moravy bylo až -5..a co všechno pomrzlo…si s náma ta příroda dělá co chce..😟
No z mrazíků mám taky strach… koukala jsem na týden dopředu u nás na počasí… tak v noci sice zima, ale pod nulu by to klesnout nemělo.
Když napíšou, že u nás +1st, tak to s jistotou u nás bude mráz. Ještě je tam jeden stupeň hlášený myslím některé dva dny. Včera večer kolem 23h 3+. Začínala jsem být hysterická, protože mám ve skleníku otužující se rajčata - vystěhovaná z domu, kde to byly jen vytáhlé špejle. Ať ,,zmužní" než půjdou na záhon. Ale až tak, s mrazíkem😲to by bylo po nich👎 Já umytou mokrou hlavu ještě, tak jsem vyslala Toma, ať tam raděj jde pustit topítko. Před půlnocí nám to už nemyslelo ani jednomu😜protože stačilo mrknout na hodinovou předověď a viděli by sme, že se zatáhne a začne mrholit. Kleslo to sice až na 1+, ale brzy ráno s tím mrholením už bylo 5st. Má nový mobil, pár dní. Drahý. A při té manipulaci s kabelem a topítkem atd…mu šlahnul na dlažbu. Prý kuvama asi vzbudil celou ulici. Já jsem naštěstí usnula hned jak lehla, takže na mě už řvát nemohl😛
No u nás se objevovaly od 14. do 18. dubna, mluvila jsem s mamčou, taky je ještě neviděla.
K mrazíkům - přemýšlím, že přes malé třešně přehodím textilii, jsou letos nakvetlé hezky. Minulý rok jsme měli možná dvě třešně, jen si nepamatuju, jestli kvůli mrazům, ptákům či co, jestli je vúbec k něčemu se s tou textilkou tahat. Ráno jsem vytáhla zimní bundu. A těch klíšťat…, ze psa denně nějaké vyčešu, to ještě ani není vysoká tráva, nesnáším je.
Česnek neroste.