Doufám,že se tu všem daří dobřea všichni jsou hlavně zdravý!!!Měla jsem toho teď maličko víc,ale už dobrý😀Začala jsem lézt na stěny,taky jsem začala s ferratama,byla jsem teď poprvé o víkendu a hrozně mě to chytlo,takže už plánujeme další a další..byla jsem v Itálii na otočku na výletě s kamarádkou a opravdu moc si to užila..řeším ten svůj cholesterol..už je to měsíc,co beru prášky,po kterých je mi fakt zle a snažím se nějak držet stravu..a teď momentálně bojuji se zánětem močáku🙄Měla jsem ho naposledy snad před 15 lety a už úplně zapomněla,že to tak strašně bolí😔No ale důležitý je,že zvířatka jsou zdravý…Boženka se zase trochu zlepšila,jak se oteplilo..jen to trávení a nožky už jí prostě zlobí…
Co se týče toho močáku,samozřejmě k doktorce jít nechci,tak bojuju po domácku brusinkama,urologickým čajem,Urinalem Acut,lichořešnicí a ledvinovým páse….doufám,že zítra už ucítím úlevu a bude pomalu klid…nemáte ještě někdo nějaký typ?
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 28.04.2026, 21:33:59
Chce to ATB, zabere to hned, nemělo by se to nechat rozjet. Minule mi pomohl nejspíš ibalgin, brala jsem ho na bolest nohy, má asi protizánětlivé účinky.
Ronja s motejlem (neregistrovaný)29.04.2026, 07:07:02xxx.xxx.119.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 28.04.2026, 21:33:59
V začátcích mi velmi ulevoval odvar z libečku, pokud ale necítíte po pár dnech úlevu, jsou ta ATB žádoucí. Kdysi jsem trpěla na chronické záněty, nic příjemného to nebylo. Pokud se vám záněty vrací, může pomoct i fyzioterapie, posilování pánevního dna.
Já taky zánět močáku - to je tím, jak začalo teplo, a z ledové kanceláře lezu ven do toho vedra, to je instantní zánět na cestě, moc fajn. Myslím, že mi to utrhne vnitřnosti a pak budu mít klid. Dneska jsem vykoupila lékárnu, mají další týden či dva dovolenou, to by bylo k lepšímu. Jsem zaregistrovaná u nového obvoďáka, příští týden mám přijít a krve a přinést moč, tak se jich musím zeptat, zda to bude s tou močí mít vůbec smysl… resp. rovnou mi bude moct něco předepsat, jestli ten zánět bude přetrvávat… do toho chystám v práci audit a doma závody, trefí mě v běhu, je to jisté. Beztak jsem ho dostala z toho, že jsem ve stresu.
Na prášky na cholesterol bych se krajcvajc, je to svinstvo, to bych radši jen upravila tu životosprávu. Hned po tom měsíci běžte na testy a jestli ten cholesterol spadnul, prášky bych zredukovala (třeba na půl tablety nebo tak, a kontrolovat hladinu). Jinak se dá žít i s vysokým cholesterolem a jsou lidi, kterým to život nezkrátí, ale to asi záleží na dispozicích. Pokud víte, že je to stravou, je snadné to upravit 🙂 Ale cholesterol přijímaný stravou má na hladinu v krvi prý jen mizivý vliv. Spíš bych se zaměřila na stres - cha chá, to říká ta pravá!
Typ na zánět močáku mám ještě namazat frndu Canestenem, pokud je to kvasinka nebo nějaká citlivá bakterka, může to pomoct, no a já tím ještě bojuju z druhé strany, aby mi to neskočilo ještě do pohlavních cest, protože to je mého těla oblíbený žertík, abych se nenudila. Přeji každopádně brzké vylepšení!
“Co se týče toho močáku,samozřejmě k doktorce jít nechci,tak bojuju po domácku brusinkama,urologickým čajem,Urinalem Acut,lichořešnicí a ledvinovým páse….doufám,že zítra už ucítím úlevu a bude pomalu klid…nemáte ještě někdo nějaký typ?”
V lékárně mi dali cosi Uroperfect, tak jsem na to zvědavá - je tam právě ta D-Manoza, jsem vůbec netušila, že je to na to nějaké dobré, tak jsem ráda, že to tu někdo zmínil. Je to kyselý jako pr*l, čímž pádem hnusný, takže to bude účinný, tedy minimálně placebo efekt by měl zafungovat! 💪💪
Tak se mi konečně povedlo se přihlásit🙄Ale to byli nervy..koupila jsem si totiž nový telefon a všechno to nastavování aplikací a všeho mě málem stálo nervy😂No a nedošlo mi,že mi to zkomplikuje i všechny přihlášení..bych bez toho mobilu byla úplné v řiti😲
Děkuji všem za rady…antibiotikům se chci vyhnout..na to,jak hrozivě to vypadalo,už jsem i čůrala krev,tak jsem to snad dokázala rozehnat a dneska konečně úleva..už cítím jen minimum obtíží..a koupila jsem ještě včera tu D-manosu..je to prášek,co se rozpustí ve vodě..pochopila jsem,že je to jednoduchý cukr nějaký,který projde až do ledvin a chytá ty špatné bakterie a vyloučí je s močí…je tam 3x denně,ale v lékarně mi řekla,že při silných obtížích po 3 hodinàch…no a fakt je to znát..hodně mi pomohl ten ledvinový pás..to suchý teplo prostě..a ten Ibalgin si taky beru..a piju tolik urologickýho čaje,kolik se do mě jen vejde😂Myslím,že zítra už to bude dobré…
Objednala jsem se na přeměření cholesterolu do lékárny Dr Max na 5.května odpoledne..doktorce jsem volala a prostě prý ne,na přeměření až v říjnu,až doberu prášky. Tak prostě chci vědět,jak jsem na tom..což o to,moje životospráva je fakt špatná…ale pracuju na tom a věřím,že to snad dokážu napravit i bez prášků…
Přidám nějaké ty fotečky z Itálie…konkrétně oblast Apulie..snad se povede nahrát
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 29.04.2026, 21:38:52
v Apulii jsme byli před měsícem - a bylo to v čase tlakové níže Erminio. Takže v Bari jsme chodili v bouřce a vody se úzkými uličkami hnaly bystřiny - místy nad kotníky. I v Alberobellu jsme byli v dešti - a překvapivě jsme v celém městečku byli venku sami. Ale užili jsme si to i přes nepřízeň počasí
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 29.04.2026, 21:38:52
Veškera nastavení, hesla atd včetně všech souborů lze snadno přenést do mobilu nového. Stačí na to pár minut času a zaplé bluetooth. Aplikace co to udělá bývá dost často přednainstalovaná.
Čauky, čauky i ode mě😀a teď mě překvapilo, že ani Niki tu nebyla!Takže hlásím, že jsem na tom podobně, nestíhám a nemám tedy zánět močáku, ale jsem dostala funkci garderobierky a musela kontrolovat, jestli mají na nahrávání všechny děti oblečení v pořádku ušité, pokud ne, tak operativně řešit. Je to 110 dětí. Holkám rozdat podkolenky, mašle, klukům pásky, kšandy…co kdo preferuje. Po akci se oblečení převeze na štendrech, musím ho jet přebrat, jestli je všechno, znovurozdělit ho na štendry na orchestr, sbor, kluci a tanečníci. Ušpiněné zavézt do čistírny. Pak to znovu podle velikostí, co mají děcka zapsané…zkompletovat. Do zahrady jsem prakticky týden nepárnula🙄nevím, kdo to kdy bude za mě dělat👎Co mě těší je, že se projevila moje dřina a snaha a konečně jsem něco zhubnula, tedy tak, že je to i vidět, poznám to na oblečení, líp mi sedí.
Raduš-Niki tu byla 2x na stránce jako anonymní..a pak dávala moře fotek z Itálie-to už jako Canka…To já se zaběhla🙂 byla jsem ve středu na očním v Olmiku..Stavila jsem se u Jaruš a zkysla tam do včerejška…Udělaly jsme si holčičí dny,večer oslavily čarodějnice…Jeden den jsme “šopovaly”…nakoupila jsem si menší trička v KIKu,i rifle za 100..Chodily jsme ven,v cukrárně jsme si daly horké maliny…Naproti v Queenu(restaurace) zeleninový salát s kuřecím masem a já po delší době čepovaného Šeráka…Následky to na mně nezanechalo,dnes mám 87👍jinak svítí sluníčko,dám sprchu a vyrazím na druhý konec Uničova k bráchovi…
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 03.05.2026, 08:58:02
Tak ono to není až tak hrozně daleko..ale zatím jsem nebyla tak daleko,ale k doktorce jsem došla vpohodě..(Raduš to má změřené-asi 750metrů)Nejhorší,že nejsou cestou lavečky,když mě to chytne to tříslo..ale rozchodí se to..Zatím jsem chodila kolem náměstí,nebo nakoupit do Hrušky…Snažím se chodit pomaleji,to vydržím víc,ale za chvíli letím,jak praštěná🤭