Mno, musím také konstatovat, že česneky nic moc teda. Něco vylezlo ze země, ale málo, maličko. Snad mě zachrání ty loňské v nejhorším… Cibule řádkují o poznání lépe 🙂
Dneska taky mrazíky, třešně už částečně nakvetlé, takže letos zase kulové. Ještě že kamarádka má třešní dost, i pozdních, u ní se něco najde, vyšlu HO, ať vyleze na žebř a nasbírá. Letos by se mohlo povést uříznout vršek jedné obří třešně u domu, to pak obereme a je veselo 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 22.04.2026, 06:27:55
Nám kvete - či asi kvetla??? ☹️ nádherně velká třešeň u domu, má vynikající chrupky - jestli to pomrzne, tak to budu teda smutná - ráno jsem škrábala. .
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 21.04.2026, 16:16:44
Taky topíme
jestli jste dneska mocně ráno škytala, tak za to možu já. Musím teď po dlouhý době zase pravidelně jezdit do prasé autem /dneska výživnost sama - srna v lesích přes cestu, ještě, že si to v tom úseku hlídám a pak na dálnici madam levobočka, která mi to navíc švihla přímo před auto, zcela nečekaně, asi, že dva kiláky před ní jel kamion, tak si tam přejela radši s týdenním předstihem a pak už se tam pro jistotu usadila. No a já vždycky, když takhle sednu za ten volant, si vzpomenu na Vás, jak jste se taky rozjezdila.
Děvčata !!! Tak už jsou tady!! 🙏Přišla jsem zvenku-byla jsem od 10 pryč… a slyším švitoření..ale jaké🤭Jedna seděla na hnízdě a asi referovala ostatním,jak to tam vypadá😊Ostatní nalítávaly kolem…tak já už mám “Jiřinky” moje doma👍
Ronja s motejlem (neregistrovaný)22.04.2026, 15:32:04xxx.xxx.119.6
Jé, Bobčo, to jsem ráda, tak přeju spoustu švitoření a milého pozorování🙂. U nás stále nic.
Dájo, a vy jste česnek dávala asi na podzim, že, když je tak hezký. No jo, nesmím zapomínat, že svou výsadbu mám brát jako experiment, ale trochu doufám, že aspoň něco zeleného uvidím😁.
Jsem to včera počítala, dávala jsem do země devět hlav (tři balení po třech) a zeleného leze ze země v prvním záhonu šest, v druhém dva, v třetím čtyři. Loňských je asi dvacet, ty jsou holt “sázené na podzim” (nenalezené a nesklizené…), tak ty mi snad tedy úrodu zařídí 🙂
Hlásím, že vlaštovičky jsem v dědině viděla taky, nabíraly vodičku z kaluže, co tam chlapi vytvořili - kope se u nás vodovod. U nás nad jezerem jsem je viděla proletět začátkem týdne, asi jen kontrolovaly, jestli je voda😉Taky černý čáp brouzdal v dědině u splavu. Čápa jsem onehdá viděla letět, ale bylo to za šera, nad ránem, takže jsem neviděla, jestli bílý či černý.
Vidíš Bobi, jiřky na tebe nezapomněly, jen čekaly asi, až se konečně ukážeš doma👍Co by tam dělaly bez tebe, bez publika..fandu potřebovaly😜
Od brzkého rána švitoří…Dnes jsem polehávala a ven šla až ve 3(jaksi mě to na pravé straně dost bolí..jak ledvina,nebo co,a mám tam hrbol)..obešla jsem náměstí-jsem si zapoměla hůlky,ale paráda i bez..poseděla na sluníčku☀️…Zítra mám kontrolu na neurologii..Doufám,že to bude vpořádku..Nedá se to nějak moc dodržovat-to nezohýbání…