O víkendu jsme skutečně pracovali do úmoru, doslova.
Můj drahý opravil maceše okap, obhlédnul střechu, tu bude opravovat v létě. Postavili jsme maceše nový kurník, koupila si chytře plechový zahradní domek, takže slepice budou před porážkou pro stáří již předgrilované. Hned pochopily, kam se snáší, takže to bylo dobré, ale že v těch snášecích skříňkách nejsou prahy, aby se vejce nevykutálelo, tak se dvě vejce vykutálela a rozbila. To musí macecha už sama pořešit, my jsme zapomněli nějaké ty laťky přišroubovat…
Spali jsme na zahradě v nůžkovém stanu, tři stěny z výroby, čtvrtá stěna moskytiéra. Fakt fungovalo, neštípl mě jediný komár. A že jich tam lítalo před stanem… Spaní na lehátku nic moc, ale asi lepší než na holé zemi, příště si beru i matraci a nebo jenom matraci na tu zem…to je odzkoušené a nějak lepší.
Nařezali a do dřevníku uklidili jsme dva balíky krajinek, tak má macecha do zimy čím topit, na zimu si objedná prý tvrdé ve špalcích a naštípe si to, hned prohlásil, že pak přiveze štípačku… takže to taky pořešíme a zajistíme 🙂
Sousedi mě nechali poplavčit v bazénu, to bylo blaho, bazén měl nějakých 27 stupňů, no pro mě ještě ne zcela úplně teplá voda, ale zvykla jsem si rychle a pak se mi nechtělo ven. Až budu bydlet se zahradou, chci bazén. Budeme se tam koupat i se psem a když budou chtít, i s ovcema, kozama, morčatama a králíkama 😀 uděláme pozvolný vstup (možná i výstup). Nejlepší by byl vodní příkop kolem celé zahrady dokola, to by sousedi čuměli!
Před víkendem se povedlo usušit a sbalit seno, o víkendu jsme to svezli domů, aby nám to neukradli 😀 Dnes jsem dostala kontakt na producenty sena, co prodávají, protože náš zemědělec už nepustí ani kouli, tak se budeme zásobit jinde…
Jak se Norové (a všichni ostatně) rozplývali, že v pondělí mají přijít bouřky a ochladí se, tak to podle zpřesňující se předpovědi vypadá, že spadnou tři kapky, které jen zasyčí na zemi a zmizí, a teplota, která měla klesnout pod 25, už je teď psaná na 28, takže nevím nevím, jestli se ta voda vlastně nevypaří, ještě než spadne na zem. Ještě není červenec a čtyřicítky přes den, no klimatologové jsou z toho dost nervozní, uvidíme, co přinese léto.