Aktuálně: 2 169 inzerátů286 900 diskuzních příspěvků20 449 uživatelů

Třetí víčko

Bobca
Bobca 05.07.2026, 09:13:58 xxx.xxx.20.192

dnes venku 21,uvnitř 27…mám teplé ponožky,bo mě zebalo do noh..Mám okno dokořán od večera,v 7 jsem vyzula slabé a teď jsem zmrzlá..Ono asi,jak mám otevřené dveře do chodby,soused taky(přes léto bydlíme jakoby dohromady🤭-mluvíme spolu z bytů…cítím,když smaží řízky..teda i spálené topinky ve vajíčku🙂..minulý víkend odpolko jsme spolu pili pivko na chodbě🤭)..takže letí tu průvan sem tam-on taky konečně větrá otevřeným oknem….u sousedů vše vpořádku,bouřka vyprala,následný vichr shodil na zem..🤗..hezkou neděli😊

Sardullah
Sardullah 05.07.2026, 09:30:53 xxx.xxx.189.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 05.07.2026, 09:13:58

bouřka vyprala,následný vichr shodil na zem

😂😂

Zrzavci
Zrzavci 09.07.2026, 08:06:52 xxx.xxx.226.6

Tak dámy zpráv o ODVLHČOVAČI chtivé - jsem tu.

Včera slavnostně spuštěn. A z prvního podání jsem nadšená. Dobře se přenáší, není těžký, sama jsem si to zprovoznila - nic složitého. Za tři hodiny, kdy běžel - nastavila jsem na zkoušku, aby to po 3 hodinách samo vypnulo - sundal vlhkost z 58% na 55% a ze třetiny naplnil nádobku na vodu. Ze sklepa nahoru ho slyšet  není a vlastně si neuvědomuju- to zjistím dneska - jak hlučně běžel, když jsem byla přímo ve sklepě u něj, nevnímala jsem to, takže bordel to rozhodně nedělá, hlučný to teda není nějak extra, ale zaměřím se na to. Jsem zvědavá, jak to bude , až ho spustím na delší dobu, co dokáže. Líbí se mi ta možnost pustit to na požadovanou dobu. Má to taky hadičku, takže to pak udělám tak, že vodu bude odvádět přímo hadičkou do kanálku, když bude ve sklepě. Chci ho zkusit pak nahoře v šatně a v koupelně - kde sice máme okno, ale chci vidět, jaká je tam běžná vlhkost - to on ukáže na displeji, kolik je aktuální vlhkost v místnosti a člověk vidí, jak se to pak snižuje. Má i funkci sušení prádla, kdy se nastaví k prádlu a urychlí sušení a odnímá z prádla vlhkost, což musí být fajn právě v malých bytech, s blbým odvětráním.

Prozatím z mýho prvního pohledu je to dobrá investice, uvidíme jak to bude po delším užívání. 

Jestli jsem sem nedávala odkaz, tak tady

https://www.lidl.cz/p/tronic-odvlhcovac-vzduchu-tle-200-b3-rozbaleno/p100406729?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=brd-sea_comb_base-all_notset_ao_shop_nf_sl_ao_p-seznam_dotidot-Bydlen%C3%AD+a+vybaven%C3%AD&utm_content=brand_Zvlh%C4%8Dova%C4%8De+a+odvlh%C4%8Dova%C4%8De+vzduchu_Odvlh%C4%8Dova%C4%8D+vzduchu+TLE+200+B3+rozbaleno_100406729&utm_term=lidl+odvlh%C4%8Dova%C4%8D+vzduchu+tle+200+b3+rozbaleno&cid=7338713&sznaiid=3753664882417664051&sznclid=kfj1rKClpaKnpaKioaOmoaSgpKKkpKCm7eWsoKapoqSmoqGpo7-ip6Tt5fSsoKapoqSmoqGpo7-ip6Tt8qyg1deppaHToNSmoaeo1NTToNPUptSg1NTSoqGmpKah1Q&et_uk=a3f74a4211fe4087ad4cdc480124f6cb

Až pojedeme na chalupu, nebo tam pojedou známý, tak to spustím i tam, je to starý dům, vlhkost tam pochopitelně je, tak uvidíme, jak si mákne. každopádně, pokud bude dlouhodobě běhat takhle dobře, jako včera po spuštění, tak bych ho s klidem doporučila - jako řešení pro Bobču do bytu stopro. Nevyřeší to, aby se ta vlhkost nedělala, protože to by bylo na stavební zásahy logicky, ale odtáhne jí to tu vodu napomáhající plísním a dalším komplikacím. Jo a spotřeba není veliká, spouštěla jsem to hned po příjezdu domů, dokud svítilo sluníčko, abych - kdyby to bylo o hodně velké spotřebě, pak večer nevybíjela baterky od solárů, ale naprosto v pohodě, čekala jsem dardu, ale nedostala jsem se výrazně nad běžnou spotřebu. Kouknu do papírů, kolik to bere.

Sarah01
Sarah01 09.07.2026, 08:20:23 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 09.07.2026, 08:06:52

Vypadá to dobře, ale asi bych potřebovala něco menšího. Kupovala jsem vždycky v Orionu jen na zavěšení ten pytlíček, ale ten mám tak na měsíc. Mám to jen do suterénních prostor, kde jsou propojené dva malinké hostinské pokoje, takže něco, co nezabere moc místa, ideálně někam na poličku.

Zrzavci
Zrzavci 09.07.2026, 08:31:15 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 09.07.2026, 08:20:23

No tohle na poličku není, ale zas moc místa to nezabere. A pracuje to dobře, řekla bych, líp než právě ty absorpční odvlhčovače - taky tam mám - klasicky Ceresit, kde se musí měnit ty tablety, vodu to bere, ale určitě ne v takovým objemu, jako tohle.

Sarah01
Sarah01 09.07.2026, 08:40:32 xxx.xxx.11.197
Zrzavci:

No tohle na poličku není, ale zas moc místa to nezabere. A pracuje to dobře, řekla bych, líp než právě ty absorpční odvlhčovače - taky tam mám - klasicky Ceresit, kde se musí měnit ty tablety, vodu to bere, ale určitě ne v takovým objemu, jako tohle.

Pravda je, že co jsem už nacpala do těch odvlhčovacích pytlíků, tak asi by se vyplatilo spíš toto. Uvidíme, každopádně díky za tip a zkušenost. 👍

Zrzavci
Zrzavci 09.07.2026, 08:53:11 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 09.07.2026, 08:40:32

Jo, tohle mi přijde jako lepší varianta a i bude silnější, logicky, tedy účinnější myslím.

Bobca
Bobca 10.07.2026, 10:14:24 xxx.xxx.20.192

já mám o něco vyšší,než na obrázku,taky může sušit prádlo…dávala jsem to pod sušák…Zkraje jsem měřila,kolik vycucne vody a celkem dost..bylo i po 1 litru za 2-3 hoďky…teď když ho zapínám,taky vycucne,ale dělá mi to tu teplo…a co se týče hluku,stejný dělá i ventilátor,když si ho pustím Dá se to přežít…Někdy to pustím,když jdu ven-nastavím 2-3 hoďky…samo se vypne…

Bobca
Bobca 10.07.2026, 10:15:16 xxx.xxx.20.192

jo,dřív jsem kupovala pořád tablety do těch krabiček..ale to prostě nestačilo…

Zrzavci
Zrzavci 10.07.2026, 10:28:50 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 10.07.2026, 10:14:24

Há, tak už máte, to jsem netušila. Je to fakt prima věc, líbí se mi tam to sušení prádla! Já to sice nepotřebuju - suším nejvíc venku a nebo pro případ nouze mám sušičku, ale když si vzpomenu na mou hodnou sousedku Danušku, když měla v tom pidi bytě s malýma klukama furt pověšený prádlo a v zimě… tak na tohle je to dokonalý. 

Bobca
Bobca 11.07.2026, 08:43:18 xxx.xxx.20.192
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 10.07.2026, 10:28:50

ano,v zimě suším na chodbě,ale dlooouho to neschne,tak to pak vtáhnu a dosuším to fukarem..

Coudas (neregistrovaný) 13.07.2026, 08:40:48 xxx:xxx.5f18:18ad

Zdravím. Snad v životě nikdy jsem ještě nezažila takový pracovní zápřah, jako v poslední době. Stejně to moc nepomohlo 🤭 V tom vedru jsem dělala překážky, až přestala teplem spolupracovat pila, a to jsem potřebovala přeříznout už jen dva trámy. Asi to bylo znamení. Teplo mi chybí, byl to parádní pobyt u moře. Jak se říká, když nemůže hora k Mohamedovi… Seno se povedlo, včera jsme dodělali senáž, tak máme teď 2 dny volno, než se bude moct dodělat posledních 20 ha první seče v chráněnce, na to jsou ty dotace na prd. Dovolenou sice máme v plánu koncem srpna do Rožnova na frgál, ale jestli to bude jak loni, tak zas nic 🙂 Momentálně stavíme sklep, ještě nám chybí strop, už se moc těším, až budu mít chatu hotovou. Pak se vrhnem na ten barák. Předevčírem jsem nadhodila, že by mě zanímalo, kolik tun jsem za poslední roky odtahala v rukou. Bylo by to zajímavý zjištění, ale to se samozřejmě nedozvím. Na stavbu stodoly mám zažádáno, ale asi to bude jako vždy, dva dny před koncem zákonné lhůty napíšou, že jim zas chybí nějaká blbost. Chtěla jsem v září stavět. Dočítám Foglarovy Hochy od Bobří řeky. Tábor mi dost chybí, tak zbývají jen vzpominky, které se nekompromisně derou ven. Byly to super roky. Lípa nasušená, letos už z vlastmího stromečku, krásně voněla a byla docela obsypaná. Po 10 letech úspěch. Na podzim budem dělat zase po letech závody s koňma. Už jsem nikdy nechtěla, závodění není nic pro mě, závody pro mě byly spíše příležitostí k setkání s lidma, ale tohle v mém případě absolutně nefunguje, tak je jistější se na to krajc vajc. Ale když už jsem se s těma překážkama dělala, pro jednoho koně 😂, tak to třeba dojde ocenění, o čemž pochybuju 🙂.  Něco málo jsem si podělala na mém “ranči”, když konečně odešla nájemkyně. Jsou tam teď tři koníci, tak si tam vegetěj v docela velkým prostoru a jsou spokokený. Až na poníka, který by strašně potřeboval do velkého stáda, protože to by byla teprve zábava. Co s dvěma chromajzlama. Musela.jsem přestavět přístřešek, zatékalo střechou, tak jsem to vzala z gruntu i s protivětrnou stěnou. Tolik asi za mě, tak jdu něco tvořit. Mějte se fajn a ať se vám daří.

https://m.youtube.com/watch?v=869EeMRipQA&t=34s

Káťa

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Daja
Daja 13.07.2026, 19:26:29 xxx:xxx.8405:9d32
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 09.07.2026, 08:06:52

Tak já dnes objednala na váš podnět, ale ten dražší. Do pondělí by měl dorazit, budu zvědavá jak to dopadne. Cena 3 700kč. Chalupu máme starší 150 let a vlhkost je tady dost velká a opravdu jsme uvažovali o přístroji , no a konečně teda koupili. Kdyby ne Vás tak ještě nekupíme a jen uvažujeme👍.

Sarah01
Sarah01 14.07.2026, 07:39:48 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 13.07.2026, 08:40:48

Krásný to tam máte. 😍

Coudas (neregistrovaný) 14.07.2026, 09:42:16 xxx:xxx.ddf9:1a0d
Sarah01:

Krásný to tam máte. 😍

Děkuji ☺️

lesnizinka
lesnizinka 14.07.2026, 15:21:30 xxx.xxx.16.69

Šmarjá Coudas, takového pracovitého šílence hned tak nevidět. Šílenec, ale fakt😏Postavila jsem sklep, do čeho bych tak píchla, je chvilka volna, než budou další sena, udělám nový přístřešek třeba?!?😜Ano, hezké a ještě bude, až to bude všechno hotové. A mám dotaz: vadí ti ten větrník támhle vzádu? Ptám se proto, že mě ne, já ho vidím zase od kompostu nahoře, ale prakticky jen vrtuli za horizontem - je to daleko. Tomovi vadí, když jsme chodili se psy, nechtěl pod ním ani projít, mě z něj hrůzu, že je to jak z hororu. Mě zase takové věci celkem fascinují. Jasně, 100m od baráku bych ho mít nechtěla, to ne. 

Buggyra
Buggyra 14.07.2026, 15:25:36 xxx.xxx.198.226

Lesnížínko, vy letos nechodíte plavčit na jezero, viďte? Nestíháte kvůli zahradě nebo na to pečete skrz ty vedra?

Já jsem nemocná, asi letní angína, jestli mi zítra nebude dobře, zůstávám doma. Mám poslední týden před dvoutýdenní “dovolenou” (závod uzavřen), tak nehodlám to “volno” promarodit. Pěkně si to odmarodím ještě teď a do dovolené pěkně čile. 

Včera večer už to začínalo, byla jsem unavená, tak jsem do skleníku nezašla zalít (jeden den to vydrží), ale dnes už bohužel musím, tak to jsem zvědavá, jestli tam bídně nezemřu. Došla mi voda v nádrži, takže musím donést pár kýblů vody růčo fůčo, ideální s angínou.

Větrníky mi nevadí ani málo, a chtěla bych mít jeden 100 m od baráku - plánujeme s NÍM, že si nějaký postavíme na zahradě, až budeme mít zahradu - snad nám tam bude foukat….

Daja
Daja 14.07.2026, 15:54:39 xxx:xxx.e3fa:c0a0
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 13.07.2026, 08:40:48

Káťo ten kůň Vás miluje on/ona dělá vše co Vám vidí na očích 👍🐎🐴.

Sarah01
Sarah01 14.07.2026, 15:59:05 xxx.xxx.162.253
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 14.07.2026, 15:25:36

Tak to raději hned vy ležte, nechci strašit, ale někdy to trvá dýl jak týden, tak ať vám to tu dovolenou nezasáhne. 🍀

lesnizinka
lesnizinka 14.07.2026, 16:58:47 xxx.xxx.16.69

Když byla ta nejhorší vedra, byla jsem marod, něco jako vy Buggyro, u mě asi nějaký covid. Bolelo mě v krku, pak rýma, kašel, ztráta chuti a čichu - ale za tři dny už jsem jen chrchlala, bylo to celkem rychlé. Před ochlazením jsem zkusila plavání, stihnula jsem jen jeden den právě👎takže ne, letos nechodím. A dovča v Maďarsku minulý týden nevyšla, jeli jsme na týden a pro změnu onemocněl muž, takže jsme za dva dny jeli domů🙄Tak někdy příště snad. Já naplánovala malování cca za týden, uvidíme jestli alespoň to vyjde😏

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.