Jo větrník…ten jsem zvažovala dlouho, u nás pořád foukalo, odkjakživa. Ve chvíli, kdy jsem si nechala udělat na jeden kalkulaci, tak přestalo😛I kdyby foukalo, tohle by nevyšlo, spočítali ho asi na 700tisíc😏To by se nevrátilo nikdy👎Soused na začátku ulice má, on má teda všechno, má už nějaký čas soláry a tímhle to chtěl řešit, když je ošklivo. Nedávno jsem se ho ptala, že se mu pořád hezky točí, jestli nějak spočítal, kolik mu to dá výkonu. Tak se smál, že to první chtěl vyzkoušet na tomhle levném, čínském a prý by mu to ani nerozsvítilo žárovku u chlévku😛že asi spletli desetinou čárku🤪Má takovou tu ,,spirálu", něco takovéhoto: https://www.kaufland.cz/product/428578190/
Radko větrník vadí nevadí… Je jich kolem spousta, tak je to už jedno…. Tenhle konkrétní se vynořil “ze dne na den”, tak to byl trošku nepříjemný šok, ale už jsme si zvykli. Vidíme, sice ne přímo od baráku, ale na procházkách, údajně druhý největší park v Čechach, je jich tam 14, myslím. No a v Polsku a Německu, když se kouknu z kopce jich je mraky. Loni, či kdy to bylo, na našem pozemku chtěli jeden stavět, pro obyč člověka slušný vejvar, přesto jsem až tolik nechtěla, protože to už by byly opravdu na pohled na všech stranách. Naštěstí to neprošlo přes letecký provoz, kousek je navaděč na letadla.
Šílenec? Jo to jsem. Zvláště v jiných směrech, nez je práce 🫣
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 14.07.2026, 15:54:39
Dájo nemiluje 😁 to je jen tréning, je to mladá kobča, co potřebuje hodně zaměstnat hlavu, protože tady mezi invalidama dělá rozruch, ona je teda taky invalida, ale nechová se podle toho, tak jí posledního půl roku buzeruju. Miluje mě tenhle můj Žlutý kůň. To je fakt parťák 🙂
Dájo nemiluje 😁 to je jen tréning, je to mladá kobča, co potřebuje hodně zaměstnat hlavu, protože tady mezi invalidama dělá rozruch, ona je teda taky invalida, ale nechová se podle toho, tak jí posledního půl roku buzeruju. Miluje mě tenhle můj Žlutý kůň. To je fakt parťák 🙂
U nás je spálená zem a napršely 2mm😢👎(původně bylo hlášeno 20, asi taky chyba v desetinné čárce😉) V náhonu a tudíž do jezera neteče voda už týden. No comment, musela bych být sprostá a vy za to nemůžete🙄
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 13.07.2026, 19:26:29
Dajo,určitě budeš spokojená..co já jsem navrážela peněz do různých krabic,kde se dávaly sáčky,pak s těma tabletama..vody jsem vylívala dost,ale to nestačilo…až jsem jí teda ukecala,objednala si to a strhla jsem si to pak z nájmu…denně litr jsem vycucla…Přečti si návod,něco je na to sušení….
A to jsem si myslela, že jsou Jeseníky deštivé… Minulý týden dovolená - v Jeseníku a okolí.
Sestra zažila už tři povodně.
To jsou právě ty extrémy. Jsou sucha a ta zem, když začne víc pršet, to naráz nepobere a řeky se rozvodní. Zažila jsem taky ty největší 97 a 24, naštěstí jsme vždycky bydleli na kopci, takže nás to nikdy nezasáhlo.
u nás střídavě prší,a chvíli svítí sluníčko..Včera bouřilo celé odpoledne a pak jen chvíli zahradnický…ale díky i za to…O prádle nebudu psát,jsem nepříčetná..Navečer se někde flákají,a jde člověk lehnout,tak začnou dělat bordel,řvou tam všichni-hlavně děcka..Měla jsem sto chutí na ně zavolat,kde jsou navečer,když se žene bouřka a jejich “versage” koberec a spousta velkých věcí(asi 10-deky,potahy,povlečení)tam visí suché…Děcka,to nejde nevidět,když jdu otvírat/zavírat okno…Bundy a panenky už tam nebyly..
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 15.07.2026, 11:24:04
Ha kometko nejsou, co jsme koupili chalupu tak za tři roky začali i tady být problémy s vodou. Náhodou ještě nemáme vyhlášený stop na zalívaní a bazény.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 15.07.2026, 12:03:51
Už dorazilo, přečteno a puštěno. Za hodinu zatím o 2 stupně odvlhčeno a jede to dál. Tak uvidíme. My fakt přemýšleli snad 5 let🤣. No ale zase krásně mi prosperovaly kytičky jediné co mi tady uvadlo tak byla palma, ale vše jede a kvete. Právě manžel říkal, že mi uschnou všechny kytky při provozu bedny.
Za 6 hod. provozu bylo vylito okolo 3 l. vody a spadla vlhkost o 12 procent, ale začaly jsme v kuchyni která je hooodně velká a otevřena. Dnes dáme do ložnice i ta je velká, ale dá se zavřít a uvidíme.
Manžel má citliví nos na vše a cítí i zrnko prachu vedle sebe🤣a když procházel okolo přístroje říkal “ možná sugesce a nebo , že musel vydat tolik peněz🤣, ale že cítí lepší vzduch”.
Dájo, tak to jsem ráda, že se to takhle pohnulo. U nás ve sklepě taky. Já to tedy nezapínám přes den, nechci to nechat bez dozoru běžet, stejně se teď přes léto větrá, potřebovala jsem vytáhnout ty pozůstatky, jak tam voda proběhla, ale v zimě to hodlám pouštět hodně teda.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 14.07.2026, 15:59:05
Jsem pečlivá, včera jsem na to vlítla, prospala půl dne 🙂 Zbytek dne jsem koukala na nestihnuté pořady Nedej se, bohužel přes prázdniny netočí ani toto ani Černé ovce, tak mám po oblíbených seriálech. Z nouze jsem si pustila jednu epizodu Výměny manželek, ale u druhé jsem usnula, tak nevím, jak to tam dopadlo, asi jsem o nic nepřišla. Večer jsem si pustila Jílkovou a debatu o očkování, to je spolehlivý usínák, do pěti minut jsem byla tuhá 🤣 Kde jsou ty doby, kdy byly debaty výbušné a lidé tam po sobě křičeli, dneska je každému všechno jedno, už ani ty angažované důchodkyně z Horní Dolní nevyskočí ze sedátka a nezačnou křičet na svého poslance, že za co si mají koupit rohlíky! Já jsem za poslední rok z těch pěti epizod, co jsem si pustila, neviděla dohromady ani jednu celou… Vždycky spolehlivě usnu 😄
No dnes jsem přiběhla do práce “jenom” poflákat to nejnutnější, no a tak tu sedím a produktivně si vypisuji s vámi 😀 To mi to jde…