Aktuálně: 1 956 inzerátů277 095 diskuzních příspěvků19 707 uživatelů

O všem a o ničem :)

Saga
Saga 09.04.2026, 14:11:02 xxx.xxx.167.183
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 09.04.2026, 13:58:35

A proto si má člověk pořídit koně dokavaď je mladej a úplně blbej😄! Jako já😄I když uznávám, že ve třetím ročníku na VŠ už by člověk moh pobrat trochu rozumu, ale víme, že jo … Ale u mě to bylo jen logické vyústění situace, doma jsem už měla malou farmu a na ní zvířata, jen ten kůň tak nějak chyběl…no tak “SE” prostě pořídil a to ostatní tak nějak vyplynulo časem😄a došlo to až k zániku farmy a zůstalo jen u těch hajter. Tže se veřejně přiznávám - je to neléčitelný, dají se jen mírnit příznaky😄! 

Buggyra
Buggyra 09.04.2026, 14:21:10 xxx.xxx.198.226

Přesně, kdyby nebylo těch nevzdělaných, co nevědí, do čeho jdou, tak by koně byli v zoologických 😀

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 09.04.2026, 14:21:11 xxx.xxx.132.92
»
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 09.04.2026, 14:11:02

Taky máte zajímavý příběh 🙂U mně vlastní kůň přišel přesně na hranici mladej a blbej/až moc rozumnej (nutno podotknout, že strašně pomalu dospívám a nevyzrálá jsem byla dlouho dlouho 😀).
Ničeho nelituju, i po šesti letech jsem fakt ráda, že jsem do toho šla, ale pořád tvrdím, že tenhle kůň bude první a taky poslední (a ten další bude případně kladrubák v nejlepších letech 😀). A že až kobyla nebude, tak si koupím mikrobyt s balkonem u moře a budu tam jezdit jako na chatu, prostě druhej domov v cizině. 

Buggyra
Buggyra 09.04.2026, 14:26:22 xxx.xxx.198.226

No, já váhám, co až naše koně nebudou, jestli jít do toho a nějaké/ho koupit (máti už nic kupovat nebude) a nebo jestli se na nějakou odpovědnost za takové zvíře a s tím spojené fyzické aktivity/sebemrskačství nevykašlat a nezačít prostě někam chodit jen tak jezdit. Nabídek po okolí by bylo dost, leccos i zadarmo (tuplem kdybych jim to mohla vozit třeba na akce)… ale jak tak počítám, i kdyby to stálo trojku měsíčně, tak by se mi to vyplatilo 😂 Budu to řešit třeba za pět, za deset let, ale blíží se to. Bohužel čas prchá jak mrcha.

Saga
Saga 09.04.2026, 14:42:05 xxx.xxx.167.183
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 09.04.2026, 14:21:11

U mě to je spíš typicky nudný vesnický příběh😄. Postupem času zjišťuju, že vlastně žiju život úplně obráceně, než hromada dalších (koňo)lidí. Od dětství zahrada, malá farma, vlastní výpěstky, brambory, maso, vejce, chvíli mléko, pak i ti koně, vlastní seno, vlastní technika na to, u toho škola, pak práce. Pak totální vyhoření, napřed chovatelské (asi proto, že tahle etapa trvala dýl), pak pracovní. Hotovo prostě. Teď si v podstatě užívám městkého života na vesnici, a dělám přesně to, čemu jsem se dříve vysmívala a myslela si jak je to pitomý… Jakože, už by mě nikdo nedonutil něco zasadit a vypěstovat, dojit 2x denně krávu, obstarávat králíky, drůbež, prase, pak ještě ty hajtry a k tomu všemu samozřejmě chodit do práce, vydělávat, mít domácnost a tříčtvrtku (muže)🙄. Upřímě se divím, že mě nekleplo už dřív, že jsem tohle tempo vydržela až do čtyřiceti. A pak se to zlomilo. Zbožňuju jet do Kauflandu a tam si koupit všecko co chci, i když to není bio a eko a já nevím co, ale prostě to můžu jen koupit a sežrat a nemusím se účastníit toho meziprocesu. Masna je taky fajn, uvidím tam i ta žebra😄, čehož se doma u hajter asi nedočkám😄! Tže místo maratonu už můžu jen lítat s hajtrama po polích, doma mi zatopí automatický kotel na biomasu, podlahu setře robot, prádlo vypere pračka a já si aspoň občas můžu hodit kopyta nahoru.

P.S. Na důchod plánuju mít minihorse na zahradě, v počtu dvou kusů, mě budou vláčet po širokém a dalekém okolí a bude se o mě hovořit jako o té šílené důchodkyni😄😄!

Horsana
Horsana 09.04.2026, 16:08:41 xxx.xxx.234.208

Zoran dnes po dlhych tyzdnoch s normalnou teplotou. Merane 3 teplomermi, tri krat.

Vo vybehu robil taky bordel, ze studenti vraj museli ujst.

Mno, aspon nieco, trus ma teda po tych ATB smradlavy a uz kasovity, ale ak by vydrzal este 2-3 dni…

Idem skontrolovat svoj lazaret 😔

Repta-A-Repta
Repta-A-Repta 09.04.2026, 17:16:39 xxx.xxx.198.65
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 09.04.2026, 16:08:41

Mladej a hravej😊🐎

Držím moc palce vašemu lazaretu, ať jsou procenta jen příznivá🐴❤️

Zrzavci
Zrzavci 09.04.2026, 22:21:37 xxx:xxx.218f:b5c9

Horsano!! Vynašla jsem si , co ta zkratka znamená, páč jsem nevědíla. a teď teda fest držím palce, moc a moc protože tohle není možný, není!! Já pevně doufám , že napíšete něco, co nebude úplně špatný . 

Buggyra
Buggyra 10.04.2026, 06:45:46 xxx.xxx.198.226

Já pevně doufám, že ty záškuby byly jen nějaké halucucanice z podlomeného zdraví a dechové nedostatečnosti v kopcích nebo nějaká taková výmluva.

Horsana
Horsana 10.04.2026, 09:07:24 xxx.xxx.234.151

Tak mam to natocene, kazdopadne cukatura ich presla, juchuuu!

Ako vzdy, ked som traumatizovana, pocitujem potrebu ist taborit do lesa. Hoci vcera tu nasnezilo…

Rano sa tu zjavil lisak, ale ci to je Mr.Fox, to neviem, popravde.

Zjedol mi klobasu, ok, dala som mu ju dobrovolne, takze mam na ranajky suchy chleba🙄

Drahe, milovane zvieratka…

Obrázek Obrázek
efe
efe 10.04.2026, 09:28:34 xxx.xxx.64.15
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 10.04.2026, 09:07:24

Dobré zprávy 👍

Daja
Daja 10.04.2026, 09:39:21 xxx:xxx.106b:2477
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 10.04.2026, 09:17:39

No aký je krásny👍Mr. Fox.

Horsana
Horsana 10.04.2026, 09:45:52 xxx.xxx.234.151
»
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 10.04.2026, 09:39:21

ASI to je “moj” fox, ale ista si nie som 😂

Buggyra
Buggyra 10.04.2026, 09:53:05 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Horsana z 10.04.2026, 09:17:39

Takže u vás lišky dávají ne dobrou noc, ale dobré ráno 😀

No já probudit se někde v terénu zasněžená a muset si ohřívat klobásu na ohni, tak teda nemám moc dobré ráno… Při tom, jak jsem před ošetřením ráno lozila z postele, se obávám, že bych tam prostě někde bídně zahynula.

Aluška
Aluška 10.04.2026, 13:35:57 xxx.xxx.237.192

Dneska jsem byla Cipíska odčervit. Pak jsem ho vzala ještě popást na louku. Strašně mu kručí v břiše, to je normální ? Nikdy dřív jsem to u něho neslyšela, až teď jak je vyhublej.

Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 10.04.2026, 13:41:44 xxx.xxx.198.226

To kručení v břiše těžko říct jestli je normální, ale určitě lepší kručení než ticho 😀 Se mu tam můžou jen honit nějaké plyny po přechodu do nového. A to normální být může… Pokud je veselý, tak bych se tím nezabývala. Zažila jsem několikrát, že koním v břiše někdo pořádal disko, a kvůli tomu nikdy potíž nebyla 🙂 (Neříkám, že nemůže.)

Horsana
Horsana 10.04.2026, 17:07:21 xxx.xxx.17.137
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.04.2026, 09:53:05

Oj, dala by som mu deku, ked je chladno.

Ta dokaze divy!

Horsana
Horsana 10.04.2026, 17:48:32 xxx.xxx.17.137
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 10.04.2026, 09:53:05

Tak Mr.Fox mi dobru noc dal, aj ma kusok vyprevadil, ale potom zmizol, on so mnou do lesa nechodi, iba po vybehoch a obcas rychlo zmizne, ani neposedka.

Vecer prisli moji horni susedia, ktori mu vzdy donesu asi tak 3 kg masa, tak asi mu bolo malo u mna.

A to som mu dala aj salamku, lebo ved chudacik a rano mi susedia zvestovali, ze prespava u nich na rohozke a ze mu dali toto a hento.

Dali mu tam aj nejaku tenku deku a tvrdili  mi, ze si ju vie odtiahnut na slnko a tak spi.

Susedia maju vsade kamery, takze im nic neunikne 😉

Ona existuje aj druha liska, najprv som ju pocula, kym Fox po nasyteni sa dozobraval salamku, on to ale robi ticho, potom som ju zbadala vo svetle celovky a zmizla.

Kedze Fox na nu nereagoval, tak sudim, ze sa poznaju, mozno su rodina, mozno ju uz Fox vyskolil, neviem. Ale bola tam.

Mozno krmime dve rozne lisky, ktovie.

No a spanie vonku som prave aj chcela potrenovat s aprilovym snehom, mrzlo, ale ja mam dobre taborisko a do spacaku si do starej ponozky vzdy zabalim horuce kamene z ohniska, ktore tam predtym dam nahriat a to je iny komfort 🤗

A dlho som zistovala, co a ako a bol to riadny vystup z komfortnej zony, ale chcela som, tak som sa adaptovala a mam hore vsetko mozne, este aj grilovacie potreby 😂

Raz sme prespali v nudzovej miestnosti meteostanice na Kralovej holi.

A nieco sa tam stalo, lihala som ako Lazar, s bolestami chrbta, co ma dlho trapili a vstavala som ako znovuzrodena a bez bolesti, ktore sa uz nevratili. Hole linoleum a taky vichor, ze sme dvere museli priviazat o radiator spagatom, aby ich neodnieslo. Radiator nehrial, samozrejme. Bola to mala miestnost s jednou yzkou lavicou pri stene.

Vtedy som tomu dala druhu sancu a super.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.